Vill inte - kan inte

Tjalle

Även för mig har det varit sämre de senaste månaderna. Nu i helgen var det under all kritik och jag tänker exakt likadant som du, Fenix om framtiden. Ska jag ha några vettiga år framför mig är det kork på som gäller. All kvarvarande alkohol har jag bett min fru tagit bort ur huset.

Jag har inte fyra dagar som du utan börjar på den förhatliga första dag 1. Låt oss nu "gamla gubbar" följas åt. Vi kan ju klara det. Det har vi bevisat många gånger, det gäller bara att det ska vara bestående också.
Allt gott/Tjalle

Visst ska vi följas åt nu, vi måste klara det om det ska bli något bra av vår utmätta tid i livet! Dag 5 här, och vi måste komma ihåg att varje dag vi vaknar nyktra är fantastiska jämfört med alternativet!

Tjalle

Jag trodde att jag var på banan igen. Ryggen började kännas bättre. Ett långvarigt magont har blivit bättre med Losec. Så kom då en busdrickarhelg helt bara så där. Har nog inplanerat den i mitt huvud för länge sedan så det finns inga ursäkter.

Jag har inte slagit någon på käften, inte ringt en massa dumma telefonsamtal, men småpimplat mer eller mindre hela tiden sedan sen fredageftermiddag. Senaste glaset igårkväll, tidigt tror jag så det är ju dag 1 idag.....Har svårt att koncentrera mig på tangenterna och skriver konstant fel, vilket är mycket frustrerade och skrämmande.

Har varit runt och plockat upp både några tomma vinflaskor men också en hel massa ölburkar. Jag orkar inte se skiten..

Förlåt att jag skriver i din tråd, Fenix men jag orkade inte leta efter min egen. Allt gott till dig Fenix som ju också kämpar men också till er alla andra som har kommit lite olika långt i era kamper./Tjalle

i min tråd, hittar du din egen ska jag skriva i din:-) Bra att rensa ut alla lik, det stör när man ska satsa på nykterhet.

är en bra kompis ibland. Jag har nu en vecka nykter äntligen, men utan kryckan antabus är det inte säkert att det varit så. Gillar att ta min tablett, då vet jag att det inte blir någon spontan vända till systemet eller krogen på minst en vecka, ca 10 dagar om man ska vara säker på att slippa reaktionerna på antabus. Har också en vän som varit nykter i 27 år år att vända mig till. Underbart som vanligt att vakna nykter varje dag. Rädslan är ju att de dumma tankarna kommer när man börjar må bättre och känna sig "normal" igen. Därför har jag skaffat en doseringsask och lagt ned mina tabletter för varje vecka, det räcker med två i veckan för att hålla upp en hög koncentration i blodet. Hur är det med dig Tjalle?

veggoPer

Jag märker en del av att ha ändrat min kost.
Nu mera äter jag Vegansk mat.

### tagit bort länk - reklam är inte tillåten /magnus, alkoholhjälpen###

Ser att jag även då tog antabus för att få stopp på drickandet. Det har varit svajigt som vanligt efter en tids nykterhet, beroende på att hr A ganska snart hör av sig och vill diskutera frågan. Och har jag då bara mig själv att förhandla med så slutar det som så ofta med att jag slutar med antabus och ett par veckor senare är i full gång igen. Nu har jag börjat gå till vårdcentralen två gånger i veckan, det gör det mkt lättare att inte förlora striden mot hr A. Det är en blygsam investering på 50 kr per gång, jämfört med vad alkoholen kostar. Men framför allt är det åter underbart att vakna nykter och utan ångest, något jag gjort de allra flesta dagar det senaste halvåret. Den här gången vill jag hålla på så länge det krävs att känna att nykterheten är något naturligt för mig. Tack alla kämpar där ute, jag läser på forumet mest varje dag om alla er med- och motgångar.

Tjalle

Så roligt att se en gammal bekanting titta in på forumet. Du har väl sett var jag befinner mig just nu, någonstans på ravinens botten. Inte roligt kan jag säga. Kul dock att höra att du verkar vara på gång. Någon gång ska det väl funka för någon av oss "seniorer". Jag hänger på (som vanligt) i nykterhetens tecken. Dock med betydligt högre insats, från min sida, än någonsin tidigare. Sista chansen har jag väl sagt förut men ingenting kunde vara mer sant som det ser ut just nu för mig.
Sköt om dig Fenix
Tjalle

själv, kul att se dig i forumet. Ja, för min del är det antabus som gäller, kanske något för dig att köra ett tag. Tänkte också sista chansen när levervärdens stack iväg, och jag knappt orkade uppför trappan. Men redan känns det bättre, och det är så skönt att slippa dessa ändlösa dialoger med alkoholdjävulen.

oavbruten sömn i 7,5 timme. Den fantastiska känslan varje morgon att i dag kan jag göra vad jag vill, med start nu. Inte start kl 13 när bakfyllan gått över, inte ägna eftermiddagen åt en utsiktslös strid med A om huruvida jag ska dricka ikväll. Inte planera för var jag ska gömma burkar och flaskor, när jag ska kunna öppna dem utan att det hörs för mycket, hur mycket jag ska köpa och var. Längtar jag efter den tillvaron? Nix!

för mig att skriva här ibland. Nu är det lördag och inne på andra veckan. Mornarna är super varje dag, i dag en lördag uppe före 8 och övade musik och läst bok innan jag lagade frukost till mig och frun. Det är livskvalitet. I går ute och åt med ett annat par, saknade faktiskt inte vinet och ölen, var minst lika pratsam och trevlig, kanske ännu mer. Satt inte och funderade helt tiden på att kunna ta in mer att dricka. Inte bråttom hem för att kunna hälla i mig mängder. Tänker på alkohol, men det är inte någon stor sak just nu. Jag njuter av att vara nykter, det räcker för tillfället.

Buzzz

Skönt att se att fler av "forumgamlingarna" försöker trots bakslagen vi råkar ut för.
Längtar efter känslan du har just nu. Må bra på morgnarna, slippa fundera på tillfällen att dricka, slippa smusslandet, osv, osv.
Dag ett för mig idag, tar rygg på dig. :)

kan du tar rygg på mig:-) Nästan 40 dagar utan A nu och det har blivit ett mönster där vardagarna funkar jättebra, nykterheten på morgonen alltid en hit, men helgerna är ett större bekymmer där tankarna på A ständigt smyger sig fram från fredag eftermiddag och sedan likadant lördag. Jag skulle tror att jag kan hålla tråkigheten stången på vardagen genom att göra olika saker, men på helgerna är det svårare. Jobbigt att det inte klingar av mer än vad det gjort. Viktigt i alla fall att leta upp min tråd och dokumentera var jag befinner mig, inte minst när jag nu är nykter. Vi "gamlingar" får önska oss och förstås alla som strider lycka till!

blev ingen bra månad, för ett par veckor sedan ett test att dricka en helg och nu är det förstås varje dag igen. Maj ska bli mycket bättre tänker jag. Men måste förmodligen hitta någon form av behandling.

känner jag just nu. Gjorde ett inlägg i tråden om träffen nästa år, men insåg att det är stor risk att det gick ganska spårlöst förbi. Nu har jag äntligen hittat min egen tråd igen, det är ju omkring ett halvår sedan jag skrev. Så jag vill gärna uppdatera min status för de som kanske kommer ihåg mig. Så här skrev jag:
Känner mig just nu stark i min nykterhet. Förra veckan åkte jag till London och gick samma typ av kurs som jag gick för 15 år sedan då jag slutade röka. Trodde då att jag aldrig skulle kunna sluta röka, men efter kursen, som varade en dag, har jag aldrig rökt och ännu bättre, aldrig haft lust att röka. Så i höst blev jag rätt desperat då jag aldrig tycktes kunna sluta mitt dagliga drickande och mina värden blev allt sämre. Jag hade haft i bakfickan att hjälper inget annat kanske jag kan gå samma kurs fast det nu handlade om alkohol. Och förra torsdagen var en magisk dag, 6 timmar av 180 graders hjärntvätt år rätt håll. Precis som med rökning insåg jag på djupet hur meningslöst drickandet är för min del, det ger absolut ingenting om man ärligt på djupet penetrerar saken. Frågan är ofta varför man dricker, och den är lätt att svara på - för att man blivit alkoholberoende. Frågan vad det ger mig att dricka är intressantare. Läste runt här i dag en hel del och nästan alla berättar om vilket skit alkoholen ställer till med. Så frågan vad det ger mig är faktiskt väldigt relevant. Avspänning säger en del, men det är ju faktiskt alkoholen som skapar spänningen.
Lycka till alla hur ni nu väljer att försöka skiljas från alkoholdjävulen. Jag kan ge mer info om den klinik jag varit på för den som är intresserad.
Nu ska jag laga lite god mat och äta med min fru som gärna tar ett glas vin. Det gör inte jag längre. Som kursledaren påpekade när vi skiljdes åt för drygt en vecka sedan, You are now non-drinkers!
/Fenix

Starkt gjort, Fenix ! Ja, informationen är välkommen ? Posta den du.

Styrkekramar ?

Vilken fantastisk kurs! En dag! Det har jag aldrig hört talas om. Men min man, som aldrig läser böcker, köpte och läste en bok som hette Sluta röka av Allen Carr och då han läst ut den slutade han röka! Det måste vara samma fenomen. Underbart.
Vi kanske ses på träffen, skulle vara så roligt.

ja infon har santorini egentligen redan gett Nurture! Carr har inte bara skrivit böcker, det finns också kliniker här och var i Europa. Jag slutade röka i Köpenhamn för 15 år sedan, och nu åkte jag till huvudkliniken i London. Man får ju inte göra reklam, men lite konsumentupplysning tycker jag man kan få ge eftersom det är så oerhört effektivt program. Över 90 procent förblir nyktra. Den som är intresserad kan googla. Vad roligt att höra av dig santorini, du har varit en jag sett upp till för att du verkligen klarat dig och släppt alkoholen. Visst vore det roligt att ses på träffen, ser verkligen fram emot det eftersom jag missade förra. Känner ett lugn jag inte haft på mycket lång tid, och så tacksam för det.
/Fenix