Ja som jag skrev på forumet i morse så behöver jag prova en ny strategi. Nu har jag satt upp 100 dagars nykterhet som mitt första mål. Vid 25, 50, 75 dagar ska jag unna mig något. Ett nytt plagg, en liten resa... vad som helst som uppmuntrar.
Har så mkt fint i mitt liv så jag blir så arg på mig själv när jag super dagar i ända.
Den här sommaren är det inte många dagar jag inte druckit. Igår började jag vid frukost. Blir inte jättrberusad för jag sträcker ut det över dagen. Men idag har jag varit alldeles matt.
Jag tänker använd den här tråden som en dagbok och är tacksam för stöd från alla er där ute.
Kram och kämpa på.

New start

Idag var jag hemma. Har åkt på en förkylning men kunde jobba hemifrån. Så plötsligt vid lunchtid dök den lilla jävulen upp på axeln och sa. Ska du inte belöna dig med ett glas...
Jag påminde mig om mitt löfte till mig själv. Gjorde lunch och drack te. Så jobbade jag på intensivt och jag klarade det.
Nu är dom tankarna borta och jag känner mig nöjd med mig själv. Det är viktigt att undvika att bli hungrig och törstig tror jag. Det var någon som skrev om HALT men kommer inte ihåg vad det stod för, men hungrig var det i alla fall.

nydag2018

Vad skönt att du förblev nykter trots sug. Kroppen mår bättre och du slipper ångest. Dessutom får kroppen möjlighet att bearbeta förkylningen istället för alkohol. Vilken vinst. Ha en fin kväll!

New start

Har åkt för att hälsa på barnbarnen
Vad kul det är när man inte är berusad eller bakis. Jag vill verkligen fortsätta med det här. Blir mer och mer sporrad för varje dag.

New start

Vi hade matgäster ikväll. Goda vänner och deras ungdomar. Jag la ner mycket arbete på maten. Stöd i käket hela dagen. Istället för vinet blev det te. Jag är så nöjd. De andra drack vin, öl och till och med en likör som jag köpt. Ändå var jag inte sugen. Jag drack julmust och vatten och tror att jag njöt lika mycket som de.
Vet inte vad som hänt men helt plötsligt kan jag låta bli. Känner mig stark, det är så skönt att känna att man har kontroll över sig själv. Imorgon åker jag till gymet sen ska jag ha en låt dag i soffan med min stickning.

New start

Tack, det känns så kul. Jag känner mig fri från suget och det trodde jag aldrig skulle hända. Nu har jag klarat 33 dagar och har med bra kost och träning gått ner 5 kg. Det viktigaste är dock känslan av att ha kontroll och att hinna och orka med att göra saker. Jag tänker hur viktigt det är att byta A mot något annat. Nu fyller jag min tid med allt jag tycker är kul. Ingen kan säga hur länge det här håller men jag njuter här och nu och jobbar med mig själv.
Lycka till alla där ute. Vi kan bara stötta vara och kämpa på.