Jag har kämpat hela dagen med svår förkylning. Här nästan haft nära döden upplevelser. ?. Har fyllt på kolsyra i sida streamen och kör vidare med bubbel vatten. Vi kämpar vidare och stöttar varandra.

Jag känner mig pigg och glad idag, här kommer lite pepp från min lucka: schwzzzzz!!
Har också tänkt en del på det där med andra, liksom hur ser det ut i deras hjärnor? Hur känns det att inte bli besatt efter första klunken? De som kan dricka och ba "mm, trevligt, men nu är jag nöjd", hur funkar det?? Med tanke på hur det ser ut ute på serveringarna om kvällarna skulle jag inte gissa att de är alla andra, utan snarare en minoritet som blivit till med nån slags superrustning mot alkoholens attackkraft. Vi är nog som de flesta när vi påverkas som vi gör, med skillnaden att vi här inne vill slå tillbaka.
Du är skitbra på att kämpa, men resten av ditt liv kommer såklart inte bli en kamp; det här kommer bli det naturliga, kampen kommer vara ibland, mer och mer sällan. Heja!!

Så bra, där fick vi lucka nr 5 ? . Tack. Vet ej hur de funkar. Men hade varit kul om man fått just vetskapen hur de tackar nej. Minoriteten: Ett glas vin till maten? Ja tack.
Vi dödliga: Ett glas vin till maten? Nej tack, men gärna 2 flaskor så jag blir full.
Så då avslutar vi dag 5 med att konstatera att vi utan superrustningen är de normala . Åtminstone om vi själva får välja :)
Då blickar vi framåt mot Dag 6. Önskar en godnatt till alla systrar o bröder .

Hej alla kämpar. Dags att öppna lucka 6 . Där gömmer sig vilja. Viljan vi har att förändra våra vanor. Viljan till en vit månad och jul. Ibland så faller jag in i mörka tankar, men oftare och oftare känner jag att viljan till att kämpa har fått mig på mycket bättre humör. Har mer ork och energi till tex mitt arbete. Så viljan och vetskapen om att vi alla sitter i samma båt hjälper mig framåt. I morgon är det Fredag. Vi fixar helgen. Kämpa!

Till oss alla här inne på forumet. Vi är så jäkla bra. Vi kämpar, vi gråter, vi lider, men hoppas ni som jag även kan känna hopp och glädje också. I dag är det dag 7 på denna resan. Bakom dagens lucka finns alla vi. För att vi inspirerar varandra, peppar och på något konstigt sätt finns för varandra genom både sorg och glädje. Man kan inte kommentera allt, men jag själv läser det mesta och är gärna generös med hjärtan .
Så vi håller fanan högt och kämpar vidare. Kram till alla på forumet.

Jag tycker du är ärlig, rak och ödmjuk. Och jag tror nog att många med mig vill joina (kommer inte på det svenska ord jag söker) dig! Men för min del, är jag inte redo, senare möjligen. Men jag kommer följa er!

Välkomna i racet, grattis till 6 dagar Chansen. Bra jobbat. Rosenlilja. Hör hoppar man på precis när man känner för det. Spelar ingen roll om man har 6 eller noll dagar. Det ör morgondagen som räknas .. kämpa på . ????❤️

Dags att öppna lucka nr 8
Bakom den döljer sig hjälpsamhet.
Tänk alla trasiga själar här inne som skrivit saker man känt igen sig i . Men också alla vänliga och hjälpsamma ord man läst. Jag tror iaf att utan att blotta sin medmänsklighet och hjälpsamhet så är det svårt att kunna peppa eller själv genomföra något posditivt. Vet ju själv om att jag ör en tradig, hopplös alkis som gör massvis med fel osv osv. Men hjälper det mig att bli bättre om någon påpekar mina fel? Inte för mig iaf. Blir betydligt gladare att höra o läsa om det jag ev gjort som är bra.
En deltagare i vårt race snubblade igår. Men vad tusan gör det, tänker mer på allt han skrivit innan om det som varit bra och rätt. Alla behövs i Sober December. Så Mrx. December är lång och snubblar jag så behövs så mycket hjälp som möjligt för att få upp mig ?
Vi kämpar vidare .

Jag tycker det är otroligt intressant att läsa andra människors inlägg här i forumet. Det är så skönt att inse att man inte är ensam med sina bekymmer. Med pepp och positiva tankar kan vi tillsammans förändra våra liv till det bättre.

Vilken pepp du ger alla. Är lite nyfiken vad som gömmer sig bakom lucka nr nio.

Ha en fin andra advent! ?️?️

Är ledsen, missade ju lucka nr 9 . Vi kallar 9:an något vi alla vet. En minneslucka :-) Men för min del var det en icke alkoholrelaterad minneslucka. Håller jag denna dagen,så bockar jag av dag 16 som vit. Vilket jag är så jäkla stolt och glad för.
Nu raskt vidare till lucka nr 10. Där bakom döljer sig " Mod" Modet att våga utsätta sig för en risk och faktist kunna tacka nej. För min del och säkert er också, så har tanken kommit. Hur fan ska det bli framöver??, ska jag sitta inne för mig själv för alltid. I Lördags tog jag mod till mig och åkte in till en pub på eftermiddagen där vi brukar samlas ett stort kompisgäng o kolla fotboll. Givetvis med flödande alkohol. Jag körde in, men det har hänt innan att bilen fått stå kvar ett par dagar och jag har vinglat ut ur taxi istället.
Men i Lördags bestämde jag mig, jag ska inte dricka. Jag ska visa mig själv och döttrarna att jag kan. När jag kom så stod det av vänlighet redan en öl på min plats. Jag tackade artigt nej och sa att jag håller mig till vatten. Givetvis fick jag utstå några gliringar. Typ,, va fan, e du sjuk eller osv osv. Längst in i skallen tänkte jag. Ja, eg är jag väl kanske sjuk. Men jag skämtade snabbt bort allting. Skyllde på att jag skulle köra senare på kvällen.
Men ! Jag vågade åka in, hade en kul eftermiddag med många skratt och jag hade modet att både utsätta mig för faran och modet att stå på mig och tacka nej.
Nu känner jag att lucka nr 10 låter som det bara handlar om mig, vilket inte alls är meningen. Utan vad jag menar att kan jag ( med världens sämsta karraktär ) gå ut, träffa folk och tacka nej. Då kan vi alla härinne göra samma sak. Det går, och det känns så underbart bra efteråt. Så alla kämpar. Våga prova. Så kämpar vi vidare mot Jul.

Så härligt att läsa om din a framsteg. Starkt gjort att åka in till puben och utsätta dig för frestelserna och också uppleva att du hade en kul eftermiddag utan alkohol.
Grattis till 16 dagar, nu kämpar vi vidare mot jul!

Vilken utmaning du vågade dig på - och fixade galant. Om jag får komma med ett litet tips så tycker jag att stolthet ska gömma sig bakom någon lucka. Det är något både du och vi alla andra behöver få känna emellanåt, då det är en stark fiende vi kämpar mot. Bra jobbat!

Jättebra tips ❤️
Men då detta är din, min och alla andras resa så föreslår jag att du tar och öppnar den luckan här på Torsdag 13/12. Du får bli vår Lucia ?

Ok alla kämpar. Dags för lucka nr 11 . Trumvirvel , trumvirvel. Hälsan. Man mår ju så mkt bättre utan alkohol . Nästan sjukt mycket bättre :-) Humöret, psyket, magen osv Efter ett tags krökande så har jag främst sedan förra året känt hur mycket stryk kroppen faktiskt tar av supandet. I September så hade jag förhöjda levervärden . Efter Sober October så tog jag om dem och vips . 4 vita veckor och levern var med på banan igen. Tog nya förra veckan men visade sig fortsatt bra. Idag på lunchen så blev det 45 min promenad . I alkohol perioderna så tog jag nig knappt utanför dörren.
Så vi alla. Vi mår ju för helsike så pass mkt bättre utan drickat. Så hoppas någon snappar upp dagens lucka. Nu kämpar vi vidare.

JIsses, tiden flyger iväg och redan dags att öppna lucka nr 11. Där döljer sig "skam" Bläää vilken tråkig lucka. Men tycker ändå den bör vara med. Självklart hanterar vi och upplever skam. Skam för det lovade löftet om att inte dricka så mycket sprack, skam för att vi visat oss fulla för våra nära och kära. Skam för att man kanske sa saker man inte borde. Eller för att vakna upp någonstans där man definitivt varken ville eller borde vakna upp. För mig är skam och ångest två jäkla radarkompisar som jobbar tätt ihop. För när jag slår upp ögonen efter en fylla så är oftast skam det första jag känner. Sedan när man pusslat ihop gårdagen så brukar skammen stämpla ut och Herr ångest tar över. Just i det skiftbytet har jag väldigt lätt för att kolla vad som finns att dricka.
Ingen av oss vill ju vakna upp och skämmas det första vi gör, så en förutsättning är att vi håller oss vita. Det är ju precis det vi försöker med här. Så alla tappra alkoholsoldater. I morgon är det Lucia och vi är allt för bra,fina och duktiga för att någon av oss ska vakna upp med skam från en fylla. Så kom igen nu!! Vi ska visa Lucka nr 12 att det är en riktig skit lucka.
Hoppas även så många som möjligt tittar in i morgon till vår Lucia.,Vinäger som öppnar en intressant lucka som jag ser fram emot.
Önskar er alla en skön, avkopplande och nykter kväll.. Vi klarar detta. Kämpa!!! Mot 31/12....

God luciamorgon! ?️

Som tillförordnad lucköppnare i dag och tillika utnämnd Lucia (det var minsann inte i går, inte i förrgår heller för den delen) vill jag försöka ge alla en fin start på dagen.

Dagens lucka är fylld av omtanke och presenteras som sig bör denna morgon på vers.

?⭐?⭐?⭐?⭐?

Stolthet

Ett ljus vill jag bära
för dig som är ledsen
som kämpar mot flaskan
i smyg där ingen ser

Ett ljus vill jag bära
för dig som är ensam
som så gärna önskar
att få vara som "dom"

Ett ljus vill jag bära
för dig som är rädd
att A ska gå före
både jobb och famij

Ett ljus vill jag bära
för dig som är modig
och törs ta upp kampen
mot vår fiende A

Ett ljus vill jag bära
för alla oss kämpar
som försöker vårt bästa
att i själ få ett lugn

Ett ljus vill jag tända
för forumets omsorg,
gemenskap, pepp och stöd
här är vi alla en del

Ett ljus vill jag höja
för vårt människovärde
du kan mer än du anar
lova att tro på dig själv

Med ett ljus vill jag lysa
upp stolthetens boning
så skör men så viktig
när vi gjort något bra

Ett ljus vill jag ge dig
och få dig att förstå
att trots några bakslag
är du fantastisk ändå

?⭐?⭐?⭐?⭐?