Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Ni är ju bara för härliga. ? Att ni orkat följa denna berg- och dalbanetråd är helt otroligt. Tack för alla fina kommentarer. Ni vet, utan er vore jag inte här i dag.

Lägger upp min Skönt att slippa-lista igen. Tycker att den passar nu när jag mår så bra som jag gjorde när jag skrev den för nästan exakt ett år sedan.

Skönt att slippa

Slippa all skit som följer i alkoholens spår:

*Ågren-ånger-ångest (varje dag)
*Smusslande och pusslande (livrädd att bli upptäckt)
*Förnedrande planerande (när är det minst med folk på Systemet?)
*Gömmande för tömmande (olika flaskor under sängen och i garderoben)
*Sölande ölande (fläckar på vita koftan mer regel än undantag)
* Hattande slattande (en klunk whiskey, en klunk rom, en klunk OP, en klunk Baileys. Bläää...)
*Flängande slängande (varenda kommunal papperskorg har haft besök)
*Slött slappande och sovande (få, eller helt försvunna, helgaktiviteter)

Men nu, kära ni, nu är det slut på detta.
Nu är känslan av att vilja må bra starkare.
Nu är jag absolut värd något bättre.
Nu vaknar jag pigg och utan minnesluckor.

Jag mår så himla bra!

Anonym23695

Tack för ditt inlägg och välkomnande och kramen ( den satt fint idag) i min tråd. Mitt liv och mina alkoholproblem så långt från dina, går inte att jämföra ...och du har tagit dig hit nu. Så beundransvärt, vilken styrka! Önskar dig ett fortsatt nyktert och välmående liv. Det är du verkligen värd.
Kram

Har inte haft ett dugg längtan efter A på två veckor. Har passerat Systemet X antal gånger utan andra känslor än avsmak.

Och så plötsligt i dag, som en blixt från klar himmel, kom suget med full kraft.

Nu sitter jag på händerna och försöker vänta ut anfallet.

Jag kommer att lyckas, allt annat är otänkbart.

Uppdatering:

Andas ut efter anspänningen, är lite skakig, hjärtat slår några extraslag, tårarna rinner sakta av lättnad...

Jag klarade det!

John-Erik

Tänk på att dina organ har ett nyktert partaj nu.. Stort jubel inne i kroppen din.:-)

Kör hårt... tygla A-fanskapet...

Styrkekram

John

Grattis till dig som kunde stå emot suget. Bra jobbat, du klarade av att hantera faran väldigt bra.

Klart vi står ut med dig. Du är ju oss alla andra och vi är dig :-). Och så jäkla glad av att läsa hur bra du vaknade. Det är en helt obeskrivlig känsla när man vaknar utan att smaka gam i munnen. Vi kämpar vidare.

LoloK

Det är första gången jag skriver men jag har läst mycket här inne. Jag inser att jag inte kommer att kunna sluta dricka själv. Jag var på mitt första AA-möte i måndags och ska dit igen i morgon. Min man och barn vet. Mamma och syrran vet också och jag har berättat för en person på jobbet. Jag hoppas att det inte var ett misstag. Jag är så rädd för allt. Jag har mycket oro. Jag har egentligen inga problem förutom drickandet. Oron och ångesten blir en ond cirkel. Jag lindrar mina känslor med alkohol men det blir bara värre. Jag trodde att jag skulle kunna dricka lite ibland men det går inte. Jag måste sluta helt. Kramar till alla er som kämpar. <3

Så bra att du har tagit de första stegen! Starkt av dig. Mitt bästa tips är: starta en egen tråd här på forumet där du går in och skriver om vad som händer, vad du tänker och känner. Lycka till!

Välkommen hit!

Vilken styrka och vilket mod du visar. Att erkänna både inför dig själv och dina närmaste. Du har skapat de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Själv skrev jag mina första skälvande rader här i Mandas tråd och det dröjde någon månad innan jag vågade skapa en egen och ytterligare en månad innan jag berättade för min man.

För min del får du gärna hänga här hos mig, men det är lätt att du oförtjänt tappas bort då. För att du lättare ska kunna skriva och få respons på just dina inlägg föreslår jag, precis som Knaskatten, att du skapar en egen tråd. Det blir då enklare för både dig själv och andra att hitta dig.

Klicka på "Skapa en ny forumtråd" uppe till höger och klistra in dina rader ovan eller skriv något nytt. Lycka till.

Kram

Ännu en gång omsluts jag av omsorg. Tack för att ni finns. ?

Blev både rädd och besviken i går. Inbillade mig nog lite naivt att den värsta kampen var över. Nu är jag i alla fall förberedd och plockar fram mina gamla strategier:

- Ingen alkohol hemma. Den är fortfarande inlåst med M som nyckelbärare och kommer så att förbli ett bra tag till.
- Omvägar runt Systemet
- Aktiviteter under den mest kritiska tiden
- Ha alkoholfria alternativ hemma, funkar perfekt som substitut för mig
- Hänga och skriva här varje dag

Nu är det psykologisk krigföring!

John-Erik

Nytt begrepp.. " Nu är det psykologisk krigsföring"
Den har jag aldrig hört i dessa sammanhang :-)
Wtf,,, bara det funkar.
Har ingen tumme på min dator men du får "tumme upp" :-)
Hoppas du får det där sköna lugnet snart som kommer
efter 3 -4 v.

Kram

John

Välkommen in hit. Med den ärligheten kommer du att fixa det. ?
Vi alla finns här av samma anledning som dig. Det dräller av hjälpsamma och fina själar här inne. Så sök runt eller gör som Knaskatten och Vinäger säger. Starta en LoloK tråd och få ur dig precis vad du vill.
Önskar en fin dag och lycka till.

som jag nyligen fick på den kurs jag gick. När tankar kommer på att dricka, håll upp din öppna hand framför ansiktet och titta noga på den. Ställ frågan, vem bestämmer om den här handen ska greppa en flaska eller glas, jag eller någon annan? Jag låter handen förbli öppen och bestämmer mig för att mitt riktiga jag inte vill hålla vare sig flaska eller glas. Känns bra inom en varje gång man fattat beslutet.
/Fenix

Riktigt nära återfall just nu...

Tack Fenix för hoppingivande ord. De kom i absolut rätt stund.

Jag klarade dagen, men törs inte sia om hur det ser ut i morgon. Självklart kämpar jag på som tidigare men är ändå ödmjuk inför det sug som förr eller senare dyker upp ändå.

Önskar alla en riktigt trevlig helg!

Du kämpar just nu. Det ser ut som att du skrev meddelandet i morse. Hur har din dag varit?
Får jag fråga, vid vilka situationer i livet känner du att det skulle vara väldigt malplacerat att dricka? En situation där du med all sannolikhet skulle välja att vara nykter? (Ex när man ska träna, hälsa på en viss släkting, gå på AA-möte osv)
För vissa personer är det hjälpsamt att boka upp sådana aktiviteter vid sårbara tider... vet inte om det kan vara något som passar dig, vad tror du? Vad kan vara till hjälp för dig?

Önskar dig en fin helg!
/carina
Alkoholhjälpen