Hjälp

162 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
nydag2018
Tack!

Tack för tips MM och MT!

MM har du hunnit testa ännu? Hur lång tid bör man ta det innan man börjar märka skillnad? Tänkte om du redan nu hade någon utvärdering. Ska genast googla och beställa, alltid värt att testa så länge det inte är något farligt!!

nydag2018
Snart jul..

Drack tre dagar innan julafton förra året men hann inte bli helt återställd innan julafton så jag var fortfarande lite bakis och full av ångest under julafton. Fruktansvärt trist. Hade svårt att äta pga illamående osv. snacka om att förstöra för sig själv..

Har aldrig druckit på själva julen så det är ingen utmaning men det känns som att jag landat i mig själv och uppskattar saker mera nu efter 8 månader som nykter så jag tror att denna julen kommer bli den bästa på länge!!

Ingen ångest, för jag har inte gjort något som jag får ångest av. Jag har inga minnesluckor. Jag har inte gjort saker jag ångrar.

Jag är så stolt över mig själv.

FinaLisa
nydag2018; Var stolt🙆

...Och njut av nykterheten, den är bäst i alla lägen😄👍

Kramar
💚💚💚

MondayMorning
nydag2018

Grymt! - sa julgrisen. Nä fasiken vad bra du är. Du ska vara stolt. Unna dig en riktigt fin julklapp. Det ska jag göra.

Om L-Glutamin så testade jag men så läste jag en annan tråd här inne och insåg att jag har nog tagit för lite.
Jag har fegat med en tesked men läste 3 matskedar per dag så nu ska jag öka intaget.
Jag ska operera mig imorgon och måste fasta efter 18.00 idag så jag kör fasta hela dagen och har tagit
L-G i en drink, med magnesium och lite andra vitaminer. Tog kl 10.00 och är varken hungrig eller sugen på något.
Sen om det beror på L-G vet jag inte. Verkan ska nog komma ganska direkt vid intaget. Som Campral.

Har du köpt? Krom är ju annars sänkande av blodsocker som gör att sockersug försvinner.

Heja dig

:D

nydag2018
300 dagar

Hallå 😊
Det var ett tag sedan jag skrev här.. Hade egentligen tänkt skriva ett långt inlägg om allt möjligt men så blir det inte, de tankarna får stanna i huvudet denna gång.

Har i alla fall varit nykter i 300 dagar nu. Det är snart ett år, helt ofattbart. Kunde aldrig tro att jag skulle lyckas med detta om man ser till hur långt ned i skiten jag var. Men här står jag idag, lyckligare än någonsin.

Ge aldrig upp!

FinaLisa
Åååh, Grattis💐👍🌸

Så bra jobbat och kämpat av dig, så många dagar😆
Kramar
💚💚💚

Nattflicka80
Grattis!!

Har läst hela din tråd ikväll.. Jag blev medlem idag. Stort Tack!❤ För att du delar med dig av din resa!
Hoppas få fortsätta att härinne ta del av din vardag 😊
Fortsätt framåt 🙏😊

nydag2018
Tack

Tack så mycket FinaLisa och Nattflicka 😊 Hoppas att det går bra för er också!

Vinäger
Grattis!

Så inspirerande och hoppfullt att följa er alla med lång tids nykterhet i bagaget. Tack för att du delar med dig.

Kram

nydag2018
1 år.

Ja, nästan i alla fall. Om 2 dagar har jag varit nykter i ett år. Sjukt så fort tiden går. Det känns som att det var igår, samtidigt som det känns som att alkoholen fanns i ett helt annat liv, långt långt bort.

Fan så jag kämpade för att ta mig hit. För att bli av med mitt beroende. För att ta mig ur mitt missbruk.
Jag funderade mycket kring hur orättvist livet var, varför kunde inte jag få dricka som alla andra? Varför skulle jag behöva avstå och ha ett pisstråkigt liv? För jag förstod att det enda alternativet var att sluta helt. Ingenting var ju roligt utan alkohol. När vänner föreslog att man skulle göra aktiviteter som inte inkluderade alkohol blev jag på oerhört dåligt humör. Vägrade vara med på sådant. Allting var meningslöst och tråkigt om jag inte fick dricka. Kan meddela nu från "andra sidan" att det är raka motsatsen. Allting är såå kul när man är nykter, det finns så mycket möjligheter och glädje. Men det tog ett antal månader av nykterhet innan den känslan infann sig.

Idag har jag väldigt sällan något sug efter alkohol, men jag är ändå livrädd för att ta ett återfall. Jag vet ju inte hur framtiden kommer se ut, tänk om något sker som gör att jag börjar dricka igen? Det vore slutet på mitt liv. Jag tror inte att jag skulle ta mig ur det då.

Jag blir rädd när jag läser att folk hittar ursäkter till sitt drickande:
"Nu har detta hänt så nu dricker jag och det är ok, jag får ta tag i det igen sen"
Med den inställningen är det svårt att förbättra något och jag är rädd att jag kanske skulle kunna göra samma sak under fel omständigheter. Å andra sidan kan man inte gå och oroa sig för det hela tiden heller, jag mår bra nu och jag väljer att inte dricka nu. Förhoppningsvis fortsätter det så för resten av livet också.

Med det sagt så har väldigt mycket förändrats under detta år. Allting till det bättre. Men det tar längre tid än man kan tro att läka från det man utsatt kropp och själ för. Jag är övertygad om att min läkningsprocess fortfarande pågår trots att jag varit nykter ett år.

Största fördelarna med nykterheten är att jag orkar mycket mera, jag är gladare, jag slipper vara bakis och ha abstinens (som är helt vidrigt), jag slipper undra vad jag gjorde och sa kvällen innan och slipper all ångest ang det, jag är alltid redo att göra saker oavsett om någon hör av sig kl 22 eller kl 06. Med andra ord så mår jag mycket bättre.

Jag var verkligen illa däran under ett par år men det går att göra en förändring. Har man viljan så har man allt som behövs ❤️

Granit
Jag lyfter på hatten, bugar

Jag lyfter på hatten, bugar och gratulerar å det varmaste i förskott!
Vad kul att läsa att du trivs bättre med dig själv och att du kommit underfund med att det faktiskt går att ha förbannat roligt nykter.
Vi körde ju i diket ungefär samtidigt, så att se att min partner in crime fortfarande går rakryggad gör mig oerhört glad och varm.

Kärlek och respekt, min vän. ❤️

Sidor