Hej. Har skrivit här förut men det har inte gått så bra ännu. Mitt drickande ser ut som följande, jag dricker ca 2-3 gånger i månaden men då massor. Jag har druckit i snart 10 år, vardag som helg. Jag blir inte bakis längre, jag får abstinens som håller i sig ca 2 dagar efter att jag druckit. Jag skakar, mår illa och mår fruktansvärt dåligt rent allmänt. Jag har insikter i att jag har problem och jag vet att jag snart kommer att dö av mitt drickande om jag inte slutar. Jag har gått hos beroendevården, fått mediciner och terapi och allt möjligt men det hjälper inte. Jag dricker inte för att jag mår dåligt, jag dricker för att komma bort från en tråkig vardag. Två veckor kan det gå och sen är jag tillbaka och dricker igen. Min toleransnivå är otroligt hög och jag får minnesluckor varje gång jag dricker, ändå lyckas min "autopilot" dricka ännu mera som jag inte minns något alls av. Jag vill inte dricka, men jag kan inte låta bli. Folk säger att jag ska skaffa en hobby, ta en promenad, hitta på saker, och jag gör det men det hjälper inte. Någonstans finns ändå en lucka som går att fylla med alkohol. Snälla hjälp mig, jag vill inte dö av alkohol innan jag ens hunnit fylla 25....

John-Erik

Och bra beskrivet.. :-)
Just sådana inlägg med erfarenheter att ta del av hjälper många som kämpar
och säkert även hjälper en del som tvekar och tror att det inte går att bli nykter och må bra.

Grattis!!

//John

Plötsligt då hittar jag massa förebilder på en och samma gång!!!?
Jag har äntligen förstått att jag aldrig ska dricka mer och det är så sjukt roligt att få läsa om din resa nydag2018!!!

Jag har velat fram och tillbaka med alkoholen hela detta året och mått så dåligt. Nu tack vare människor som du, Santorini, Berra, Box mfl. så får jag sådant hopp att jag också ska fixa detta.
Även om jag bara är i början känner jag en sådan övertygelse???
Tack för att du delar med dig!

Kramar
???

nydag2018

Tack tack tack tack för alla era fina ord! Blir så himla glad.

Kul att kunna inspirera!!
I början av nykterheten så var ingenting roligt, men ger man det tid så kommer det. Glädjen försvinner inte när man slutar dricka, tvärtom. Även om det tar lite tid. Men som sagt så värt det när man tagit sig förbi den tiden.

Snart är det jul, tiden går så oerhört fort. Det var ju sommar i förrgår typ?! Fördelen med att tiden går fort är att det snart blir ljusare igen. Riktigt härligt.

Kämpa på allihopa, ge aldrig upp ?

nydag2018

Jag har nu passerat över 8 månader som fri från alkohol, flyter på jättebra. Men man är alltid bara ett glas ifrån där man startade, gäller att komma ihåg det.

Angående rubriken så rör det sig nu igen om socker. Jag är extremt beroende av socker just nu. Har verkligen fastnat. Mår fruktansvärt dåligt av socker, jag blir trött, illamående, frusen, får ångest osv osv.
Har den senaste månaden ätit enorma mängder socker och fett vilket verkligen visar sig. Helt galet hur seg och dålig man blir av fel kost. Är orolig för att få diabetes nu, försöker låta bli sockret nu men tror ändå på att "rätt tid" att sluta helt blir efter nyår. Anledningen till att jag äter som jag gör är för att jag fortfarande söker den där snabba "belöningen", exakt samma som det var med alkoholen.

Svårt nu när det är mörkt, kallt och halt ute. Enklare på sommaren när man kan sysselsätta sig med utomhusaktiviteter..

Tror ändå på att saker och ting kommer bli bättre. En sak i taget!

Passar på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år ?

Grattis till 8 månader. Riktigt bra jobbat. Var stolt.

Har du testat Glutamin? Det funkar inte bara mot A-sug utan även mot socker. Det hänger ihop på något vis. Man kan dämpa A-sug med lite socker och tvärtom. Tvärtom är dock mindre bra. Tror hjärnan suktar efter kolhydraterna, de snabba. Många som beskriver socker som ett sekundär problem med sin nykterhet. Många blir hjölpta av LCHF, det är någon härinne som är duktig på det men kommer inte ihåg vem...

Kämpa på.

Kram

MM

Ja men så här står det iaf. Får ju inte länka här men detta är faktiskt riktigt coolt, Googla Sockerberoende - L-Glutamin " Stort alkoholintag påverkar till exempel L-glutamin syntesen och stoppar upptaget helt och hållet, och det tros ligga bakom både suget efter mer alkohol och sug efter andra beroendeskapande saker. Många sockerberoende vittnar om att sockersuget försvinner vid omedelbart intag av 1-2 tesked glutamin, utspätt i lite vatten".

Jag ska testa, jag har en burk hemma och Nydag2018 det är inte något dyrt som om kan testa det. Bara ett tips. Jag ska testa im :) Här vräks det också i sig för mycket socker för tillfället.......

nydag2018

Tack för tips MM och MT!

MM har du hunnit testa ännu? Hur lång tid bör man ta det innan man börjar märka skillnad? Tänkte om du redan nu hade någon utvärdering. Ska genast googla och beställa, alltid värt att testa så länge det inte är något farligt!!

nydag2018

Drack tre dagar innan julafton förra året men hann inte bli helt återställd innan julafton så jag var fortfarande lite bakis och full av ångest under julafton. Fruktansvärt trist. Hade svårt att äta pga illamående osv. snacka om att förstöra för sig själv..

Har aldrig druckit på själva julen så det är ingen utmaning men det känns som att jag landat i mig själv och uppskattar saker mera nu efter 8 månader som nykter så jag tror att denna julen kommer bli den bästa på länge!!

Ingen ångest, för jag har inte gjort något som jag får ångest av. Jag har inga minnesluckor. Jag har inte gjort saker jag ångrar.

Jag är så stolt över mig själv.

Grymt! - sa julgrisen. Nä fasiken vad bra du är. Du ska vara stolt. Unna dig en riktigt fin julklapp. Det ska jag göra.

Om L-Glutamin så testade jag men så läste jag en annan tråd här inne och insåg att jag har nog tagit för lite.
Jag har fegat med en tesked men läste 3 matskedar per dag så nu ska jag öka intaget.
Jag ska operera mig imorgon och måste fasta efter 18.00 idag så jag kör fasta hela dagen och har tagit
L-G i en drink, med magnesium och lite andra vitaminer. Tog kl 10.00 och är varken hungrig eller sugen på något.
Sen om det beror på L-G vet jag inte. Verkan ska nog komma ganska direkt vid intaget. Som Campral.

Har du köpt? Krom är ju annars sänkande av blodsocker som gör att sockersug försvinner.

Heja dig

:D

nydag2018

Hallå ?
Det var ett tag sedan jag skrev här.. Hade egentligen tänkt skriva ett långt inlägg om allt möjligt men så blir det inte, de tankarna får stanna i huvudet denna gång.

Har i alla fall varit nykter i 300 dagar nu. Det är snart ett år, helt ofattbart. Kunde aldrig tro att jag skulle lyckas med detta om man ser till hur långt ned i skiten jag var. Men här står jag idag, lyckligare än någonsin.

Ge aldrig upp!

Nattflicka80

Har läst hela din tråd ikväll.. Jag blev medlem idag. Stort Tack!❤ För att du delar med dig av din resa!
Hoppas få fortsätta att härinne ta del av din vardag ?
Fortsätt framåt ??

nydag2018

Tack så mycket FinaLisa och Nattflicka ? Hoppas att det går bra för er också!

Så inspirerande och hoppfullt att följa er alla med lång tids nykterhet i bagaget. Tack för att du delar med dig.

Kram

nydag2018

Ja, nästan i alla fall. Om 2 dagar har jag varit nykter i ett år. Sjukt så fort tiden går. Det känns som att det var igår, samtidigt som det känns som att alkoholen fanns i ett helt annat liv, långt långt bort.

Fan så jag kämpade för att ta mig hit. För att bli av med mitt beroende. För att ta mig ur mitt missbruk.
Jag funderade mycket kring hur orättvist livet var, varför kunde inte jag få dricka som alla andra? Varför skulle jag behöva avstå och ha ett pisstråkigt liv? För jag förstod att det enda alternativet var att sluta helt. Ingenting var ju roligt utan alkohol. När vänner föreslog att man skulle göra aktiviteter som inte inkluderade alkohol blev jag på oerhört dåligt humör. Vägrade vara med på sådant. Allting var meningslöst och tråkigt om jag inte fick dricka. Kan meddela nu från "andra sidan" att det är raka motsatsen. Allting är såå kul när man är nykter, det finns så mycket möjligheter och glädje. Men det tog ett antal månader av nykterhet innan den känslan infann sig.

Idag har jag väldigt sällan något sug efter alkohol, men jag är ändå livrädd för att ta ett återfall. Jag vet ju inte hur framtiden kommer se ut, tänk om något sker som gör att jag börjar dricka igen? Det vore slutet på mitt liv. Jag tror inte att jag skulle ta mig ur det då.

Jag blir rädd när jag läser att folk hittar ursäkter till sitt drickande:
"Nu har detta hänt så nu dricker jag och det är ok, jag får ta tag i det igen sen"
Med den inställningen är det svårt att förbättra något och jag är rädd att jag kanske skulle kunna göra samma sak under fel omständigheter. Å andra sidan kan man inte gå och oroa sig för det hela tiden heller, jag mår bra nu och jag väljer att inte dricka nu. Förhoppningsvis fortsätter det så för resten av livet också.

Med det sagt så har väldigt mycket förändrats under detta år. Allting till det bättre. Men det tar längre tid än man kan tro att läka från det man utsatt kropp och själ för. Jag är övertygad om att min läkningsprocess fortfarande pågår trots att jag varit nykter ett år.

Största fördelarna med nykterheten är att jag orkar mycket mera, jag är gladare, jag slipper vara bakis och ha abstinens (som är helt vidrigt), jag slipper undra vad jag gjorde och sa kvällen innan och slipper all ångest ang det, jag är alltid redo att göra saker oavsett om någon hör av sig kl 22 eller kl 06. Med andra ord så mår jag mycket bättre.

Jag var verkligen illa däran under ett par år men det går att göra en förändring. Har man viljan så har man allt som behövs ❤️