God morgon denna ( för mig. fjärde) dag,.....och alla andra vilken av era dagar som än ligger framför er!
Trött, mosig och trög, på ett helt annat sätt än då man suttit uppe till tre halv fyra på morgonen i ett rödvinsrött rus.
Som om man lyckades förtränga sina fysiska behov, för det var det värt. Några mintpastiller och en Witamin Well i Pressbyrån på väg till jobbet......
Städade och fixade i går kväll inför julen med dottern .Saknade att under tiden smutta på det där rödvinet i smyg, och att sedan ha de där timmarna på natten för mig själv i sällskap av vinet. Det var nära!
Det är slående hur trött kroppen känns, trots bättre sömn än vanligt.
Ha en bra dag för ute!

Ultra

Dag 4
Hemma efter ännu ett svettigt träningspass o f-n vad gott det varit att öppna en flaska rött vin...Men nej det tänker jag inte göra, bara att bita ihop
Hoppas ni mår bra i december mörkret ☺️

Ingen deppighet hos mig.
Snarare tvärt om. Livsglädje och känner mig stark tillskillnad från normal läget som innebär tankar I stil med "Jag duger inte till någonting" "Jag klarar inte det här längre / jag sager upp mig/jag borde spärras in på mentalsjukhus/världens sämsta mamma … osv. osv Istället känner jag mig duglig, stark I mig själv och tillfreds. Jag orkar! Jag kan! En riktigt bra dag på jobbet med produktivitet och umgänge med trevliga arbetskompisar. Julpyssel med barnen och till och med ett kort träningspass.
Fortfarande huvudvärk dock. Och väldigt irriterad/besviken/frustrerad på min man, så pass att jag tanker "Nu lämnar jag honom!" flera gånger om dagen. Tror inte det är abstinens. Tror att det är klarsynthet. Tror att en av anledningarna till att jag druckit är för att jag inte orkat med tankarna på skillsmässa och för att jag upplever livet (inklusive mannen) som roligare när jag är full. Med vin struntade jag I hans dåliga sidor.
Eller är det så att man måste ha något I livet som skaver? Just nu är det mannen - nästa vecka kanske barnen I januari blir det jobbet… Vad tror ni?

Ultra

Vitutanvin
Utan A blir man ju klokare, tänker bättre osv det känner jag tydligt jämfört att ständigt vara lite bakis...sen är det ju svårt att veta om ert förhållande, jag o min fru har det ok men kan känna att jag är mer lättirriterad dessa dagar utan A men hoppas det ska avta ju fler dagar vi passerar
Va rädd om dig

Godmorgon alla kämpar, idag är det fredag och några av oss kanske får anstränga sig lite extra för att klara kvällens prövningar!
Tänk vad skönt att få en hel lördag utan bakrus, eller hur?? Inga problem?

Vinutanvin, jag känner igen mig i det att man stör sig på sin partner, man ser saker som man inte sett förut. Hoppas att det är ett övergående fenomen.

Ultra

Dag 5
Godmorgon o säger som Chansen idag är det Fredag, i mitt livden stora A dagen men nej inte idag för imorgon ska jag vakna utan bakrus o planerar redan vad jag ska använda dagen till...
Ha en underbar dag ?

Denna dag 5.... Kan inte minnas att jag hållit upp mer än tre dagar senaste fyra- fem åren.
Är faktiskt ganska övertygad om att det hör forumet har bidragit mycket till min egen motivation. Läser berättelser och känner igen så mycket. Allt eftersom dagarna går, så känner jag att det finns så mycket att behöva tänka mer på. Men som inte fått utrymme tidigare, då dagarna är intecknade med jobbet på dagarna.. En massa logistik kring separation, flytt ekonomi mm. på kvällar och helger. Men där tröst och flykt lindrats av vin hela kvällarna och halva nätterna.
Tankarna har aldrig fått tänkas färdiga.
Upplever också en ovanlig trötthet på kvällarna. Jag som brukar presentera mig som ”nattmänniska”.
Inser att utan det där vinglaset i handen infinner sig en ( naturlig?) -men lite tråkig) trötthet. Som om det inte ör så kul eller meningsfullt utan den där inledande positiva känslan som vinet ger..
Skulle egentligen grava lax och lite annat i går kväll. Kände då. det där suget att slå upp lite rött vin, lyssna på musik- känna sig inspirerad...
Så grått och tomt det kan kännas utan vinets sällskap.
Men antar att somna på soffan kväll 4 ( utan vin) Utan att ha gjort allt jag skulle ha gjort....är vört att glädjas åt så här långt.
Är väldigt glad åt att ha hittat det hör forumet. Smyger in här så ofta jag och tankar lite styrka.
Önskar alla en bra fredag med mycket motståndskraft!

Tack Chansen och Ultra för att ni läser det jag skriver och kommenterar! Det värmer verkligen! :) Kämpa på ni också. Det ska bli skönt att ha en frisk lördag I morgon.
Vintervila - jag känner så igen mig I den där lite tråkiga tröttheten som du beskriver. Och jag känner igen den från tidigare nyktra perioder också. Ska det vara så? Är inte livet roligare än så här? Hoppas verkligen det går över. Att man så småningom får lite mer energi av att inte dricka och att man får lust att göra de saker som är viktiga. Det gör ju inget om man drar ner på kraven en smula men ork vill man ju ha ändå, till det roliga, det som med liten insats betaler mycket energi tillbaka.

Funderar på hur jag ska stå ut under julhelgen, isolerad på landet med "bara" familjen (barn och man) och inget internet heller . Hoppas det funkar bra att läsa och skriva här från telefon. Jag tror inte jag kommer dricka något (trots att matkällarem är full av vin och öl) men jag kanske bryter med min man I ren panik.
Jag älskar ju landet, naturen och att komma bort från stadens alla intryck (buller, människor, rörelser, ljus mm) - ett ställe att koppla av på. Det är också där jag druckit som mest. Kanske just för att stillheten tillåter tankarna att bli färdigtänkta, precis som du beskriver vintervila. och det är läskigt, de innebär insikt I mitt eget ansvar, att jag inte lever det liv jag vill, att livet är för kort och att jag är rädd att följa mitt hjärta - självförebråelserna slapp jag med alkoholen. Hur blir det nu?
Ska jag våga ta steget mot en brutal förändring som ger mig frihet eller är det flykt och handling i vredesmod jag planerar?

Nåja, fredagkväll först och främst. Bäst att fylla den med hyfsat roliga aktiviteter. Lägga handen vid sista julfixet, spela spel med barnen, kanske träna lite...
Vad ska ni fylla kvällen med?

...att stå emot!
Ångesten bultar i bröstet. Rastlösheten pirrar i kroppen. Hopplöshet och apati förlamar mig helt. Mörkret sänker sig där ute. Vill inget annat än ta ett glas och uppleva lugn, kravlöshet och lite glädje.
Men jag ska bara ligga här och låta känslorna storma - rida ut det. Minut för minut. Någon gång måste det gå över.

Ultra

Dag 5
Tycker om detta forum, det hjälper att få skriva en slags dagbok o se de ni andra skriver om vår gemensamma kamp.....vid den här tiden brukar första vinflaskan vara öppen Men idag är jag just nu på gymmet o det känns så gött så var tvungen att berätta ☺️
Tänker på er övriga o hoppas ni klarar denna fredag o tänk att vakna imorgon utan bakrus ?

Vet vad det innebär att försöka ”stå ut”, och hur mycket enklare- ja tom riktigt trivsamt det kan bli, med hjälp av A.
Men när det gäller att känna efter vad man egentligen vill... konfrontera sig själv...ge sig själv möjlighet att tänka.....blir nog varje glas ett uppskjutande och flykt.
Jag borde inte säga försök attt stå ut, för det är det jag måste själv. Eller så ör det just det som jag mfl behöver tänka på närmaste timmarna, och förhoppningsvis dagarna.
Önskar allt gott denna fredag!

Ja, du Vitutanvin...
Kände nu att ett enda litett glas skulle ge mig styrka och inspiration att stå ut.......Jag har ju lite kvar i en box i köksskåpet...
Men när du skrev om dag 6, så tänkte jag att ” måtte jag ändå”....
Otroligt starkt att gå och träna!
Det blir en lång kväll..

Ultra

Vintervila
Även här finns vin, fått i julklapp via jobbet (dumma julklappar) men känner mig rätt stark så tänker inte falla för frestelsen utan imorgon lördag dag 6 ska jag/vi vakna utan bakrus....vi kämpar på nu ?

Vi fixar det här allesammans! Vad modiga ni är som vågar ha kvar hemma. Starka är ni!
Netflix tills ögonlocken sluter sig blir min taktik resten av kvällen.
Första fredagen utan vin på, jag vågar inte tänka på hur, länge! Seger!!

Jag köpte a-fritt vin igen. Går omkring med ett glas i handen. Ungefär som jag inbillar mig att en rökare gör som försöker sluta (elcigaretter?)
Smyger in hör och läser era kommentarer. Lite upprymd av vetskapen om vår gemensamma kamp ( men vill inte låta för glättig- som om det vore så enkelt)
Men vågar i stunden hoppas på en helt a- fri kväll 5. Styrka!!!

Jag gjorde det!!! Överlevde en fredagkväll utan A. Belöningen låter tyvärr vänta på sig.
Vaknade med huvudvärk och allmänt luddig och mosig I skallen. Ungefär som en bakfylla. Det känns lite orättvist.
Men det är väl lika bra att gå genom krisen nu - inte runt - inte skjuta upp. Känna efter vilka delar av kroppen som protesterar och fortsätta vara snäll mot mig själv genom att ge mig det kroppen vill ha. Träning, nyttig mat, sömn och trevliga aktiviteter.
Hoppas det gick bra för er också.
Ni ska ha endel av min vinst som tack för all uppmuntran igår.

Ultra

Dag 6
Jippie dag 6, lördag morgon & inte bakis.
Svårt o somna igår men sen skön o djup sömn o till och med sovmorgon utan den hemska ångesten.
O vad ska man nu göra med en hel lördag med piggt huvud....ska handla den sista julmaten då firandet i år blir hos oss med ca 10 personer dock vägrar jag gå till systemet...sen ut o springa, en långgrunda i skogen...sen vet jag inte, kanske ska hjälpa min fru för en gång skull.
Hur mår ni? Vad händer idag?