Jag är snygg och söt, jag är smal, jag är duktig och tar mina mediciner varje dag, jag arbetar som en gud och chefen är stolt, mina arbetskamrater vill vara och snacka med mig, de smsar mig då och då utanför arbetet. Jag är en bra morbror, barnen älskar när ja är på besök, jag har fina armar och gör armhävningar som en gud,ja fick en fin röd liten solbränna idag, jag planerar min semester, jag gör i ordning kungliga matlådor. Jag har sparat massa pengar, jag har köpt finaste fiskespöt, jag har byggt i ordning ett nytt skrivbord, jag har byggt en gudomlig dator som klarar alla spel, jag duschar och luktar som en gud varje dag,

Jag har haft kunliga 72dagar av nykterhet.

Några få saker som får mig att vara stolt.

Du har en bra självinsikt och formulerar dig väl när du beskriver dina tankar.

Jag vet att du tidigare sagt att du inte vill förknippas med din diagnos men samtidigt är personer som du viktiga.

Det finns så många fördomar om psykossjukdomar så alla sätt att bryta dem är bra.
Jag tycker det är starkt av dig att avstå alkoholen men synd om din bror som inte kan hitta något roligare att göra på helgerna än att dricka.
Ta med honom på bio och se en bra film tillsammans. Eller bara gå ut och ta en god fika på stan.

Kramar
???

Kärleksguden

tack ska du ha, jag tycker itne jag formulerar så bra. Har väldigt svårt med att skriva. Fast jag föredrar det framför att prata. påtal om det så såg jag idag en font som var utformad för folk med dyslexi. Kunde läsa texten hur bra som helst. Det var lite extra mellanrum mellan orden och bokstäverna osv. Vet inte riktigt allt vad dom gjort men coolt var det. Tappade inte bort mig en enda gång i texten.

https://www.reddit.com/r/interestingasfuck/comments/7f7ah0/dyslexie_fon…

där kan ni titta lite på fonten. Hehe. Kanske testa er hur det känns om ni har dyslexi.

---

Min bror kokade sönder kastrullen igår, han var lite full och glömde 3-minutsmakaronerna på jag vet inte hur länge? Svart var den iaf. Han åkte iväg idag och köpte en ny och bättre kastrull. Jag sa inget mer än bra att han åkte iväg, för vi har bara en kastrull som funkar på hällen.

imorse vaknade jag klockan 5, jag drack mitt kaffe och satte på lite motivation på youtube, (kvinnor som tränar). Gärna med kvinnor som inte är pinnsmala utan som har fått en del muskler, sånt är fint.

gjorde mina 500situps duschade, rakade skägget, satte på peter pan 2 och sov lite lunch. Vart lite extra trött senaste två dagarna, tror inte jag riktigt får i mig tillräckligt med energi. Har dietat nu på lax, kyckling, sallad, ägg, proteinpulver och keso i två månader samtidigt som jag tränat kaaaanske lite för mycket.

mer angående min bror så hoppas jag han tittar lite på vad jag gör, inspirireas, får ett infall att göra bra ifrån sig och släppa starkölen utan att man ska behöva ta ett snack hela familjen. Så det blir hans egna val lixom. Har mitt proteinpulver och kolsyrat vatten i massor helt synligt för han varje dag. Samtidigt som han ser att jag själv knappt dricker längre. Jag börjar få lite muskler och ser bättre ut.

Och idag köpte han själv 12x1,5L vattenflaskor och 6st julmust. Tror han skämdes lite att han än en gång förstört kastrullen, inte den första gången vi är tvungna att köpa ny kastrull eller att mat bränns oigenkännligt i ugnen.

Kärleksguden

tisdagar är en av mina vilodagar i veckan. Så idag vilar jag mig från gymmande och annan sport.

I måndags var jag lite seg efter att inte ha gjort något i helgen, det blev inte många kliv utanför lägenheten i helg. Så när jag skulle gymma i måndags så tog det i att släpa mig iväg till gymmet. "Inte igen" "tar gymandet aldrig slut?" "ska jag skita i det idag?". Så gick tankarna. Normalt brukar jag nästan springa in på gymmet och ropa #drömkroppen2019 osv osv.

Hur tror ni det gick?

det slutade med att jag gymmade i 1h och 10minuter och spelade fotboll i 40minuter. Yey! Bra att jag inte ger mig så fort.

Det kan ibland vara svårt att sätta igång, som nu, jag skulle behöva boka tvättstuga. Det tar 2minuter. Men jag tänker, "fan vad jobbigt, kanske kan jag göra det imorgon?" ta med tvättstugenyckeln till jobbet och tillbaka så jag kan boka tid när jag kommer hem så jag slipper gå upp och ner i trappan fler gånger än jag behöver. Vet inte om det smart tänkande att försöka slå två flugor i en smäll, men ganska så lat. Mer lat än smart.

Har pratat några gånger med boendestödet när jag hade stöd om det här. Det gäller att få lite rutin på sakerna tror jag vi kom fram till.

Ska boka den där jävla tvättstugan nu.

Trevlig tisdag

Kärleksguden

Tillbaka efter möte på beroendeenheten, tog nya blodprover och tittade på gamla. Jag har senaste 2-3 månaderna skött mig utan antabus. Markörerna var riktigt låga och sjuksystern sa att blodproverna såg fina ut.

Det är en väldans tur att jag inte längre gillar att bli bakis, att jag mådde så dåligt som jag gjorde när jag var på krogen och drack 6starköl för några månader sedan. Jag har inte blivit full sedan dess.

Jag vet att jag har problem med alkoholen, men att jag sköter det på ett ganska bra sätt. Att aldrig bli bakis, aldrig bli full, aldrig dricka för ofta. Så har det vart senaste tiden. Kanske inte ska hurra åt mitt normaldrickande jag haft i 3 månader, att jag klarar av att ta en folköl en kväll i veckan. För jag vet innerst inne att jag har problem ändå.

Hade jag inte mått så dåligt som jag gjort efter krogrundan hade jag kanske vart tillbaka att dricka öl flera ggr i veckan.

Det är som om jag blivit given en ny chans för att "alkoholgudarna" visste om att jag kanske inte hade klarat det själv. Därför blev jag given en sådan äcklig bakfylla. haha :-D

----

skötte om den där tvätten tidigt imorse, nu har jag rena kläder, har tränat magen idag igen och det går framåt, men långsamt skulle jag säga. Att förlora den där sista magen så det två sista av mina magrutor syns.

sov sedan lunch, matkoma efter kycklinggryta med ris.

min torsdag.

Men jag kan inte så mycket om din sjukdom. (Vill stava rätt om jag ska skriva ut namnet men hinner inte googla) Hur märker du av den och hur är det att leva med den? Tror du att den påverkar din relation till alkohol?
Jag frågar bara för att lära mig mer inga dolda syften. Ursäkta min okunskap.

Kärleksguden

Psykossjukdomar och schizofreni?

Jag har trott att jag är andra människor.
Att folk pratar om en fast de inte gör det.
Att folk beteer sig på ett vis för att göra mig osäker
Att det är en stor konspiration mot mig från Vänner, sjukvård, jobb.
Att folk spionerar på mig
Att mina tankar sänds ut högt så alla hör vad jag tänker.
Att jag tolkar fel och ser saker i syne
Att TV handlar om mig

jag tror att mitt missbruk har fått mig att bli sjukare än jag normalt hade vart pga att jag blivit väldigt ångestladdad vilket får mig stressed vilket sätter igång psykoser.

Det är också därför jag är så försiktig när det kommer till alkohol, jag vill inte leva med en psykossjukdom resten av livet. Det är ganska så hemskt ibland. Samtidigt vill jag vara normal och vara frisk. Glömma den senaste tiden och gå vidare.

-----

idag fick jag min diagnos, jag är autistisk. en etta på skalan, vilket är högfungerande. Jag tror jag är lite glad över det?

Du har gått igenom en process och nu fått en diagnos som det låter som att du är nöjd med. Kanske för du kan känna att den stämmer. Du har mått betydligt sämre tidigare än vad du gör idag- haft psykoser och känt dig paranoid med mera.

Du har lagt märke till att detta kraftigt minskat (om inte helt försvunnit) när du nu mer är så försiktig med alkoholen. Wow! vilken bekräftelse att få märka en sådan sak. Det är en stor vinst för dig och i och med det en stark drivkraft att bibehålla den här förändringen med alkoholen. Du har verkligen jobbat på och fått resultat. Tack för du berättar hur det gått för dig.

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen

Väldigt givande att ta del av för min del.
Ja, jag gissar att högfungerande autism även kan vara en styrka?

Strongt av dig att kämpa på med Alkoholen och även brottas med din sjukdom. Tycker du bidrar med en unik personlighet här och du är väldigt öppen. Fortsätt!
Ta hand om dig!

Kärleksguden

Jag har lite styrkor. Allt med autism är inte dåligt men kanske lite speciellt, på sitt egna vis?

jag har bland annat jättelätt att utföra monotona arbetsuppgifter till yttersta perfektion i längre tider. hehe. Det var en, jag får ta och tänka lite mer på fler.
---

Nu har jag kommit till en del av styrketräningen som jag tror alla kommer till någon gång. Jag har börjat tröttna lite. Det är samma visa varje träningsdag även fast jag gillar det så, nästan samma maskiner. men det har blivit lite tråkigt om jag jämför med hur det var att starta upp med träningen. men jag går dit iaf och kör min timme.

det var roligt att köra den första månaden bara sådär, jag kunde gå och lägga mig och tänka på att imorgon blir det roligt, jag ska träna.
så är det inte riktigt längre. Jag går dit för att det står så i mitt schema, i mitt huvud, för att inte ge upp så många gånger som jag gjort tidigare med träningen.

Den här gången var jag lite förberedd på att det skulle bli såhär. Kanske kommer det roliga tillbaka på något vis. Men jag tänker fortsätta även fast det roliga att göra något nytt har släppt. Vi är inga quitters här inte. Vi är fighters!

Jag har hela 6kg proteinpulver att sleva i mig i framtiden, jag tänker inte bara låta dom stå där och samla damm i skafferiet. Jag tänker ganska långt i framtiden när det gäller träning. Jag kan se mig träna fram till nästa nyår faktiskt. Så jag kan säga till mig själv att nu har du tränat ett helt år, (och tre månader). Det hade vart något.

Lite mer kortsiktiga mål har jag också, det är att lägga på lite vikter då och då och bli starkare, inte bara utseendemässigt.

---

min kollega har inte lagt av än att försöka förstöra min träning,haha, idag när chefen var på besök så försökte han inflika att man ska utföra träningen efter arbetspasset.

Chefen lyssnade inte på vad han sa, för jag har inte fått några klagomål från någon annan än han och mina prestationer är inte sämre. Bra.

Jag gillar det lugna, att få vara själv med en eller med några. Inte mitt i gymrushhourn när man knappt får plats och man är tvungen att fightas om maskinerna. Nej tack.

Kärleksguden

Har vart hos min syster och bakat pepparkakor i helgen. Sov över från fredag till lördag. Det är trevligt att träffa henne, hennes barn och man. Men jag är ganska känslig för hur det t.ex är vid matbordet när det sitter en ettåring, treåring och sexåring vid matbordet. Det leks med maten, det är lek, det är lite högljutt? För att sedan ska det gråtas för att ena inte får efterrätt för den inte ätit upp tillräckligt. Det blir sedan bråk, någon har tagit den andres leksak och någon delar inte med sig. Hela dagen är sådan.

Jag säger inget, jag antar att sådant är normalt. Men det skär i öronen. Inte direkt lugn och ro precis vilket jag värderar ganska högt efter att ha varit utmattad tidigare i år.

Jag säger till mig själv ibland att jag skulle vela vara den normala familjefadern, vara normal som så många andra. Men allt för ofta undrar jag om det är en bra idé. Orkar jag?

-----

jag fortsätter att träna, det går framåt. Blir starkare för varje vecka som går. Har sett ganska många på företagsgymmet som kommer dit i någon vecka för att sedan aldrig dyka upp igen. Men inte jag. Jag är medveten. Och har faktiskt inget annat att göra förutom att gymma och laga lean-gains hemma.

vet inte om jag berättade att jag var på födelsedagsfest för en vecka sedan, två fredagar sedan. Vad högljutt det var, tjugofem personer i en tvåa. Jag har inte alltid vart ljudkänslig. Tror att det på något vis kom samtidigt som ångesten. Man är för medveten om precis allt runt omkring sig. Alldeles för medveten att vara vid liv.

Det är jobbigt att inte kunna sitta vid lunchen och filtrera bort allt ljud som jag tidigare kunnat göra.

i skratt naturligvis när jag går igenom och läser dina inlägg! Du skriver riktigt kul och duktigt, du kanske skulle bli en skribent av något slag?

Känner igen mig i så mycket du beskriver...

Har nu käkat antabus och varit nykter i 11 månader, fram tills årskiftet kör jag.

Keep up the good work ( så trendigt att inflika med engelska ju ), forsätt skriv av dig.

Peace ( jepp )

Kärleksguden

Dagen började sådär, min chef sa att jag skulle bli ensam idag, så idag körde jag för tre personer ensam. Lite hektiskt. Gillar inte snabba omställningar, eller omställningar alls för den delen. Vill vara förberedd. Så jag körde på ganska så hårt med arbetet. Inte så roligt att dra andras lass.

Jag blev dessutom sen till min gymtid, jag gymmar alltid kl 9:30. till klockan 10:45. Nu idag blev det inte gym förrän klockan 13:00. Blir lite irriterad av sånt här.

EFter arbetet Ringde jag min vän och sa att idag käkar vi ute, så idag blev det en kebabtallrik. Gott! Ett fint litet input i mina veckor med bara lax och sallad.

---

Har systemet i centrum, tittade på alla som kom bärandes på flak med starköl. Det är ju ledighetsstängt vad jag minns snart. Så då måste man bunkra upp sig så man klarar sig. Har själv i några år vart tvungen att tänka på detta. Skönt att man inte är påverkad på detta vis i år.

på tal om att bunkra upp sig så kom min bror bärandes på två flak starköl ikväll när han steg in i lägenheten. Han kommer alltså sitta inne på sitt rum, med sina serier och sina öl under sin ledigheten. Tråkigt att det behöver vara så.

Själv ska man arbeta 50% under dessa röda dagar. Men jag har tagit ledigt på nyår och nyårsdagen. Vill kunna titta på fyrverkerierna klockan 00:00 utan att behöva stiga upp trött som ett vrak klockan 05:00 på morgonen igen detta år.

God Jul På Er!

Att stå emot själv när brorsan bygger en alfons åberg-helikopter av starköl på rummet. Se till så du inte hamnar där inne hos lejonet och flyger ut över savannen under Julen.
Fundera inte för mycket på vad som är ”normalt”. Det gömmer sig en jäkla massa elände bakom till synes ”normala” personer och familjer också. Skönt med lite annorlunda ibland och du har säkerligen ett gäng styrkor som kompenserar det du anser vara onormalt. Ta hand om dig och kör på med dina rutiner. För en sån som mig som inte klarar av för mycket rutin så kan jag känna en viss beundran för det.
God Jul!