Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Det nyktra och framtida livet. Vet att många prövningar återstår och försöker förbereda mig för dessa.

Tror också att det är viktigt att inte förknippa allt mående med avsaknad av alkohol. Saker händer hela tiden, oavsett om vi är beroende eller inte, påverkade eller nyktra, sjuka eller friska, ledsna eller glada...

Det är ju det som är själva livet, det ärliga och nakna skeendet.

Att däremot ta emot allt som händer utan att döva oss med A är en utmaning, då vi länge gjort precis det. Flytt framför allt de jobbiga känslorna, men även belönat oss när vi tyckt oss förtjänta av något.

Jag har en favoritjullåt med Hurts som jag mest har gillat för att jag tycker att den är så otroligt vacker och att sångarens röst tilltalar mig. Senast jag hörde den lyssnade jag lite extra på texten. Kaboom! Den är ju skriven till och för oss:

"All of the bells ringing out for Christmas.
I'm singing goodbye to the year before.
I know that the next one will be different so much more.
All of the bells ringing out for Christmas
And I'm not supposed to feel this way
But all that I want this year for Christmas
Is New Year's Day. "

Så med länken till denna fantastiska låt önskar jag er alla en lugn och fridfull jul.

https://youtu.be/05J79Y8zQTw

Kram till den som vill ha och behöver. ?

Som många andra. Otroligt vilken pepp du ger för oss - som mig som är inne på dag 1. Längtar tills jag börjar känna att man mår bra igen! Hoppas det kommer snart. Men har tagit ett viktigt beslut för mitt mående att ta bort alkoholen (eller mest vin i mitt fall) för överskådlig tid kanske alltid - har inte nått dit än o sätter man för stora mål blir fallet hårdare om man misslyckas. Pepp till oss o en riktigt fin o härlig vit jul önskar jag dig!!

Lennis, dina ord betyder mycket just nu, mer än du kanske tror. ? Tror att du fixar detta.

Jag hoppas någon mera lyssnar på den fantastiska julhälsningen via länken ovan:

"All of the bells ringing out for Christmas.
I'm singing goodbye to the year before.
I know that the next one will be different so much more."

I dag börjar alla barnen med familjer anlända. I morgon räknar vi som vanligt drygt tjugo personer runt julbordet. (Som man ligger får man duka, eller hur nu det gamla ordspråket lyder... ?) Dock ingen stress, alla hjälps åt. Så tacksam över att få ha den här förmånen år efter år.

Självklart blir julen kritvit, i år både vad gäller landskap och dryck. Har alltid kört helnykter julafton, så just denna innebär ingen förändring.

Har sagt det förr, men upprepar gärna:

God jul alla fina forumvänner! ?

Tack för hälsningen, finaste Lisa och miss superlyckad. ?

Kram

Vi kommer också att bli nästan 20 personer runt bordet imorgon. Det finns ingen risk att jag bryter min tradition med alkohol fri jul. Det har alltid varit barnens högtid för mig. Vi kör en knytis jul med familjen iår. Förberedelserna i köket är i full gång Det ska bli nice.,????

Hoppas julen blir den allra bästa för er!
Den blir vit på två sätt här med - fast just julen är barnens högtid så där ingen skillnad! Hör städas o fejas det för fullt men allt ska bli perfekt inför morgondagens julmiddag ???? i morgon kan äntligen lugnet infinna sig ⭐️⭐️

Känslan när barnbarnet vid 6-tiden står utanför sovrumsdörren och förväntansfullt viskar: "Mommo, vaken?"

Lyckan att kunna svara: "Visst, gumman, jag ska bara klä på mig, så kommer jag upp". Istället för att falskt ropa "Snart" (jag ska typ bara ta en huvudvärkstablett, få rummet att sluta snurra och dölja mina kväljningar i ett par timmar...).

Stoltheten över att ha valt de viktigaste i mitt liv, främst mig själv, framför A.

Kärleken till livet!

Ler med dig ❤️ Det kallar jag kärlek till sitt barnbarn!! Du är stark du är stolt o du kommer lyckas!! Njut av att ha ditt dina barnbarn hos dig!! Styrkekramar till dig o ha en fortsatt fin jul ⭐️⭐️

...jag minns inte detaljerna kring förra våren. Vet bara att tid förflöt, jag glömde mitt lösenord. Jag var ”Skillnad”, som säger hej till dig finaste Vinäger, nu som ”Skillnaden”. Och, men samt kanske det rörde till sig, med sjukdomar, nedstämdhet och villervalla. Vad gäller alkohol, så drack jag ju där före nyår ifjol och till och från under våren. Mitt definitiva beslut, min övertygelse och att inte vara den som hoppade upp i sadlar var och blev en lögn, men peppar peppar...jag summerade iaf 6 månader utan alkohol på självaste julafton, så den biten känns fin och bra ?

Förlåt att jag försvann utan ord...de fattades mig...tillvaron har sina slukhål...

Jag hoppas allt är väl med dig och de dina ? Mot nyår vi gå och jag gör det nykter, inför en lika nykter vår ?

Dagens överraskning, det kom nästan en tår. ? Så himla roligt, Skillnad(en) att du är här, speciellt med ett halvårs nykterhet i bagaget. Förlåten är du, saknade dig som 17 där i början, men kunde läsa mellan raderna att du hade det mer jobbigt än "bara" ett mindre återfall.

Vet inte om du orkat eller hunnit läsa något bakåt hos mig, men det har ju inte gått så där jättebra under hösten, (dagens understatement). Nu är det dock nya tag, var tvungen att söka hjälp till slut. Jag kämpar, men lätt är det inte, det ska gudarna veta.

Snälla, skriv lite mer om hur året har varit. Jag gillar skarpt ditt sätt att uttrycka dig och minns med ett leende våra konversationer för drygt ett år sedan. ?

Ha det gott!

Vill bara tillägga att julafton alltid, precis som hos er, Mrx, varit helvit hos oss, så just morgonen efter brukar vara helt ok. Däremot har så gott som alla andra helgdagar förr startat så som jag beskriver ovan, med, förutom illamående och huvudvärk, en fruktansvärd ångest. Men nu är det slut med det. Nu studsar jag upp (nåja...) hur tidigt barnbarnen än vaknar.

Lennis och Nurture, tack, det är verkligen lyckokänslor som nästan anfaller, när man inser att morgontröttheten beror på för lite sömn och inget annat.

Kram till den som vill ha och behöver ?

...jag ska läsa ikapp, tro mig! Skönt att du sökte hjälp när det krävdes, men ska inte gå händelserna i förväg, utan läsa först!

Mitt 2018, som närmar sig sitt obönhörliga slut, har innehållit så mycket av allt. Det har på den tuffa sidan varit och är, min och närståendes sjukdom, sorg efter oväntad bortgång och perioder av meningslöshetskänslor. Har umgåtts mycket med döden i mina tankar. Kommer bättre överens med döden nu än någonsin, men brottas ibland med perioder av livsleda, att leva ska inte vara en kamp, men ibland kämpar jag... Det har sen funnits och finns en ljus sida, med utbildning och utveckling, spännande möjligheter, en fantastisk jobb situation, underbara bisysslor och nya, fina möten.

Jag ”tog hjälp” i somras, genom att göra min önskan om ett år utan alkohol till en gemensam sak med en god vän. Jag bryter inte löften till andra, bara till mig själv ?

Så mycket har hänt, så mycket jag känt...ibland är jag nära att brista, som kastanjens sprängfyllda knoppar om våren, ibland så nära att vissna, som en bortglömd azalea, för orken tryter av behandling och ensamheten som kommer över mig då och då, fast jag ofta medvetet väljer att vara själv. Den självvalda ensamheten är inte hotfull, så som den övergivna.

Åh, kära du, att du verkar vara ok NU känns fantastiskt! Jag ska läsa bäjby, läsa och ta del av vad du gått igenom!

Taaaack för dina varma, innerliga ord till mig ✨ De gjorde och gör mig gott ?

Nu har jag läst igenom hela ditt 2018. Holy Moses och kära du! Att kastas mellan hopp och förtvivlan, tro och att misströsta, glädjas och sörja, fyllas och dräneras. Du är magiskt stark, din man en juvel, din husläkare fin, beroendeterapeuten ute och cyklar. Vore jag som ni skulle jag tömma hemmets barskåp for good, ställa in Ramlösa, ha dörren på vid gavel och slänga alla nycklar!

Jag önskar dig full frihet, trygghet och glädje och styrka att ta dig igenom motgångar och svackor med hjälp av din inneboende, otroliga, magnifika förmåga att komma igen!

Du äger, så klart! SÅ klart ?

... och möts av detta. Så mycket jag behövde höra de där orden nu, min fina Skillnad. ? Att du tog dig igenom alla inlägg var stort. Tack!

Tråkigt dock att behöva läsa om ditt sjukdomsår. Håller tummarna för att din behandling ger resultat och att du får må bättre snart.

En del ord var riktigt starka, som att medvetet välja ensamheten, så att inte känslan av övergivenhet ska ta över. Det får mig att ännu en gång inse hur privilegierad jag är, som lever i en fungerande tvåsamhet.

Skönt att du kommit en bit vad gäller uppgörelsen med döden. De existentiella funderingarna kan vara väldigt tunga och alltför sällan leder de dit man vill, åtminstone inte medvetet och på kortare sikt.

Svammel kanske från mig nu, skriver som vanligt bara mina känslor och tankar. Börjar bli trött, men ville så gärna skriva något till dig, nygamla vänner tittar ju inte in varje dag.

På återhörande!

Till alla krigare som läser vill jag ge lite pepp att orka fortsätta kampen.

Håll ut, det blir bättre, jag lovar!

Orkar inte kommentera så mycket som jag skulle vilja just nu, men läser och trycker små uppmuntrande hjärtan här och var. ?

Kram på er

Har inte gått spikrakt ens nu. Ingen fara alls, men besvikelsen har varit övermäktig och jag har inte ens orkat formulera några ord angående den.

Vill i alla fall säga att jag är helt övertygad om att 2019 blir det år allt reder upp och ut sig. Är så otroligt stark inombords nu även om sårbarheten och allt det sköra ännu inte riktigt hunnit läka färdigt.

I morse kände jag på allvar att urkraften och det logiska tänket tog över svagheten, vilken i vanlig ordning var förklädd till A-tankar.

Köpte ett par tetror i går - eller terror, som de också kan kallas - men hällde faktiskt ut dem. Kände ingen sorg, endast lättnad. Då detta aldrig tidigare har inträffat, blev det en skön seger som avslutning på året.

Fylld av tillförsikt och hopp vill jag önska alla ett fint slut och ett gott nytt. ???

"All of the bells ringing out for Christmas.
I'm singing goodbye to the year before.
I know that the next one will be different so much more." (Hurts)