Nu har jag varit fri från alkoholen 1-år. Fortfarande hittar jag "rester" av flaskor och burkar. Jag har en stot sopsäck jag slänger dem i. Idag knöt jag ihop säcken och ska strax åka och slänga den. Att slänga sopor hör ju till vardagen. Men den här säcken är speciell. Som ett avslut på något och början på något nytt.

Sitter här med en koppkaffe och varvar ner efter en arbetsdag. Imorgon är det fredag och man får en välförtjänt vila i ett par dagar. i helgen ska jag jobba snickra och måla på mitt hus. Inga planer på att förgylla helgens arbete med några "helrör" brännvin. Resultatet blir så mycket bättre utan. Både för kropp,själ och huset. Kämpa på alla på forumet.

Jag ska åka till solen en vecka. Det blir första gången som nykter alkoholist. Känner mig säker och trygg i min nykterhet. Men ska vara på min vakt.

Jag har njutit av en vecka i solen. Första gången helt nykter. Tänker fortsätta så. Allt blir så mycket bättre utan alkohol.

... att läsa dej och att du tittar inom för att stötta !

Ja, allt blir verkligen bättre nykter ??

Box, vad kul att hitta en till bra förebild!
Suger åt mig alla positiva och nyktra energier som finns just nu!
Jag har äntligen fått den där aha-upplevelsen som innebär att jag nu förstår att jag aldrig kommer kunna dricka "normalt".
Är så tacksam, för detta innebär ju att allt blir så mycket enklare?
Tack för du delar med dig och fortsatt lycka på vägen önskar jag dig?
Kramar
???

Nu är det snart December. Julen och lång ledighet väntar. Som aktiv alkoholist brukade jag börja planera för en "långfylla" så här dags. Tänk så skönt att slippa det. Livet blir så mycket bättre utan alkohol. Kämpa på nu alla på forumet, det kommer jag att göra.

När jag räknar efter har jag om 25 dagar hållt mig borta från alkoholen i 2-år. Det är jag glad över, men även min familj. Kämpa på nu alla på forumet.

Idag ska jag köpa 8st helrör sprit. Eftersom gömmorna är tomma. vi har 3 systembolag i min kommun så kan jag fördela inköpen. När jag tänker efter det blir nog 9st helrör. Då har jag så jag klarar mig över julhelgen.
Det jag beskriver ovan är alkoholisten i mig som planerar. Jag kan hålla han på plats med en enkel metod, TAR ALDRIG FÖRSTA GLASET. Hur glad, ledsen, arg, lycklig eller ångestfylld jag är. Därför behöver jag inga helrör i julhelgen. Allt blir så mycket bättre utan alkohol. Fortsätt kämpa alla på forumet och ha en underbar julhelgen.

Linlun

Vilken bragd! Nykter så länge. Så helrätt inställning och stark människa du är! Jag blir så glad av att läsa detta! Fortsätt tänka som du gör. Och den där förhandlaren där uppe i huvudet är det bra att du inte låter få ordet alls. Genom att inte ta första glaset! Heja!

Tack Linlun och alla andra på forumet. Snart är det 2019. Jag tänker fira in det med familjen och goda vänner ikväll. Så jag önskar alla på forumet ett härligt gott nytt år.

Den 6-januari har jag varit utan alkohol i två år. Så tacksam för det. Kämpa på nu alla på forumet för det tänker jag göra ?

Kämpa kanske är ett dåligt ord i det här sammanhanget. Det handlar mer om att göra val för min del. Val där jag INTE faller för frestelsen och ta första glaset.

Jag tycker kämpa är ett bra ord, för det kan man nästan alltid göra på något sätt. Sedan kan det vara mer eller mindre förknippat med smärta, men syftar ju på att uppnå någon form av förbättring. Jag fortsätter kämpa med vilopauser emellanåt.

Hade en mardröm förra natten. Jag drömde att jag stod o källaren och halsade ur en 70-is när jag hörde frugan på väg ner för trappen. Jag hittade ingenstans att gömma den utan stod där som ett fån. Jag vaknade med bultande hjärta. Det tag ett tag innan jag vaknatt till och inse att det var en obehaglig dröm. Det var ett tag sedan jag drömde alkoholrelaterade drömmar. Men de kommer ibland. Nu hoppas jag på en god natts sömn. Arbetsdag imorgon efter en lång julledighet. Det blev inget första glas idag heller därför somnar jag nykterhet och vaknar likaså. Tar en dag i taget, som har blivit till år av nykterhet. Valet är mitt och ingen annans. Nu ska jag läsa lite för lillgrabben som ligger bredvid mig,frugan jobbar inatt. Hoppas ni får en bra start på nykterheten 2019 alla på forumet.?

Dags för nya utmaningar. Har löst ett årskort på ett gym. Var där idag och körde 45min. De flesta maskinerna förstod jag mig inte på ?. Men känslan var bra. Avstod första supen idag också. Kämpa på nu alla på forumet.

Ja, det var länge sedan sist jag skrev. Det har gått bra, jag har alltmer fått aversion mot spriten. Jag inser att min relation med maken inte är bra. Å andra sidan undrar jag ju mycket över mig själv. Varför har jag valt just honom???

Hej alla kämpar på forumet. Jag fortsätter att inte ta det där första glaset. Däremot fungerar min "Gubbträning" tre gånger i veckan på ett anrikt gym här på min hemort. Besöker regelbundet Länklokalen. Tänk vad så mycket bättre mitt liv blivit utan alkoholen. Fortsätt kämpa alla på forumet.

Hoppas vintern släpper sitt grepp och låter ljumna vårvindar komma in. Livet som nykter rullar på. Personalfesten var jätterolig. Ingen blev "dyngfull" eller otrevlig. Så skönt att kunna köra bil hem efter jag låst och släckt festlokalen. För ett par år sedan skulle det inte varit möjligt på grund av min kärlek till alkoholen. Jag skulle ha varit bra i "gasen" redan när jag kom till festen och fortsatt till jag blivit så berusad att jag tappat kontrollen fullständigt. Man gör ju val här i livet. Mitt val att välja bort alkoholen är bland det bästa jag gjort. Allt har blivit så mycket bättre i mitt liv. "Gubbtränar" tre gånger i veckan och hinner umgås med nära och kära efter arbetet. Kämpa på nu, alla på forumet. Somnar man nykter vaknar man nykter.