Ultra att hjälpa din fru låter som en suverän idé! ? Bygga relationen och skapa positiva upplevelser i nyktert tillstånd kommer hjälpa dig med motivation längre fram!
Jag o familj är inpackade i bil och på väg till landet. Det blir en dag full av fixa, skapa ordning, värma hus med brasor och planera tomtemagi.

Ultra

Vitutanvin
Vet att du var orolig för tiden på landet men som du skrivet med fix mm låter det ju mysigt, var aktiv så finns ju mindre tid för grubbel....o ja du har rätt måste ta hand om, ägna tid åt min fru...varit o handlat mat, gick förbi systemet o tänkte dit ska jag inte men köpte några alkoholfria öl som jag kan suga på under julhelgen 0% alkohol...nu byta om o upp till skogen
Ha det gött där ute o kämpa på

Det kanske ör tillåtet att få känna sig nöjd en sån här dag ( Helt otroligt för mig!! Dag 6!!!)
Tack för draghjälp här på forumet Ultra, Vitutanvin mfl och strongt alla ni som kkarade fredagen!
Var uppe sent i natt för jag låg efter med så mycket kring hemmet och inför julen ( ska också ha 10 personer i ett nyinflyttat boende). Hade dottern hemma i går kväll med pojkvän. I vanliga fall hade jag smygit med vin i en tekopp, smusslat i köket ( satt på kranen så det inte skulle höras när vinet från dunken kluckade vid upphällningen).
Jag skulle ha fått granskande blickar från dottern med frågan ” mår du bra mamma?
Jag skulle ha vinglat omkring lite halvblarig med skammen i hasorna. Och sedan fortsatt att ” unna mig” vin utan att smyga ””resten av natten.
Det var så nära i går kväll. Som om jag också tillskriver vinet en ” stämningshöjande” funktion. Som om stunder i livet som känns bra inte är tillräckligt bra utan den sköna vinkänslan....
I dag mosig och trög. Men det gör inget! Massor av kaffe, och ska försöka ge mig ut och möta julstressen. OCH gå till systemet. Vin öl, nubbe och portvin....Hmm....Men det blir nästa fråga. Ett steg i taget....

Jag är så ny hör på forumet, och har ännu inte förstått riktigt i ”vems” eller vilken tråd ens kommentarer hamnar...( och vet inte hur man hittar de föregående i en tråd)
Hur som helst så tänker jag lite extra på Vitutanvin och prövningarna på landet denna helg.
Och fint med Ultras inställning att hjälpa hustrun!
Kommer vi att klara denna dag/kväll? Vågar vi hoppas på att möta även dag 7 på detta sätt? Styrkekramar

Sådana kämpar! Kul att läsa alla motiverade kommentarer i denna tråden.
Vitutanvin: Jag kände precis som du imorse när jag vaknade men efter en tablett och lite kaffe så är man som en ny människa.
Framförallt tycker jag mig ha mer energi på dagarna.
Jag har gjort liknande ditt tänk Ultra, lagt en timme på gymmet, fått in granen och håller på att städar hela huset för måndagens stora event?.
vintervila gick det bra igår?
Jag börjar dock störa mig på min omgivning lite, var på julbord igår med fruns sida av släkten och det var inte ok att inte dricka.
Har även messat med en av herrarna som jag skall fira nyår med. Vi har varsin whiskeykalender, det har vi haft dom senaste åren och då har man diskuterat den livligt under dec månad. Och idag fick jag ju då berätta att jag tog bara den första luckan och sen har jag inte rört den. Så förklarade kag lite om att det vart för mkt A och hur bra det känns utan. Då svarar han: men på nyår dricker du? Jag svarar: antagligen inte......han svarar igen: men en dag går ju bra att dricka.......
Tråkigt att det inte är ok att inte dricka!
Ha en bra lördag alla?

Ultra

Vintervila o chansen
Vintervila jag är också ny här så skapa denna tråd o vi hittade varandra vilket är stärkande o lite roligt....
Chansen jag känner igen detta med grupptrycket o att man SKA dricka kommer också hamna i den situationen men först efter helgerna, julen blir ingen stor fråga för dricks väldigt lite i min släkt, nyår är vi själva jag o frun o redan bestämt att nyår blir vit.
Jag har en fördel, trots mitt drickande är jag en hyfsad känd långdistans löpare så kan alltid skylla på att jag är nykter på grund av en kommande tävling etc
Sen vintervila är det väl klart vi ska klara dag 6 så vi får säga dag 7 ?

? Klart att det vore gott och trevligt med vin. Men att vara klar (någorlunda i alla fall) i huvudet är ännu bättre!! Och att slippa skammen är fantastiskt. Kämpa på ni andra också! Det känns som vi har en rätt fin gemenskap. Jag gillar den ?

Ligger på dag 3 som snart är slut o vi har inte varit på något system alls trots att vi var mitt ute bland alla julstressare o handlade julmat. Alkohol, vin eller öl fanns inte på listan. Nöjd med julpyntande, gjort tre sorters julgodis med yngste sonen ?
Man hinner mycket mer när man inte mitt i allt ska fylla på vin eller tror man behöver det för att fixa o greja ? styrka o pepp till er alla! Ser fram emot en vit jul o ja lite snö har det kommit så finns en chans även ute!

Ligger på dag 3 som snart är slut o vi har inte varit på något system alls trots att vi var mitt ute bland alla julstressare o handlade julmat. Alkohol, vin eller öl fanns inte på listan. Nöjd med julpyntande, gjort tre sorters julgodis med yngste sonen ?
Man hinner mycket mer när man inte mitt i allt ska fylla på vin eller tror man behöver det för att fixa o greja ? styrka o pepp till er alla! Ser fram emot en vit jul o ja lite snö har det kommit så finns en chans även ute!

So far so good! Känner mig stärkt av detta! Kommer på mig själv att vilja logga in då och då till denna anonyma, men ack så självutlämnande gemenskap. Hade tid hos frisören. Hon brukar erbjuda ett glas vin, vilket jag alltid tackar ja till, oavsett tid på dagen. Åter igen... som jag nämnde tidigare....Som om en stund -som i sig är så trevlig, (att bli omhändertagen och fin i håret, förtroligt "tjejprat" osv)...blir så ännu mycket trevligare - efter ett glas vin...(som ju egentligen bara blir ett intro till ett utdraget vindrickande resten av dagen och kvällen).
Var precis på väg att tacka ja av bara farten tills jag kom på på att "visst sjutton!"!!
Är medveten om att jag nog befinner mig i lite av ett "smekmånadsrus" av den här nyupptäckta gemenskapen så här på dag 6. Men jag tänker försöka ta hjälp av den medvinden dessa timmar och dagar fram till jul.
Finns så mycket sorg, skam och uppgivenhet i spåren av mina a-vanor. Beteenden och destruktiva handlingar som jag så gärna skulle vilja ha ogjorda. Så mycket ältanden och misslyckanden i föresatserna att bryta mitt beteende.
Men just i dag vill jag inte tänka på det utan ska försöka surfa på känslan av att jag faktiskt inte druckit a på sex dagar. Det är stort!

Sedan reflekterar jag över det det som Chansen skriver. De outtalade förväntningarna och det som tycks vara norm vad gäller det sociala a-drickandet.
Jag vet att en del av mina "tjejkompisar"skulle höja på ögonbrynen om jag höll mig till a-fritt. Så klart man inte är lika festlig i de sammanhang där man har en tradition att festa , där saker som ter sig tokroliga med a, inte är lika roliga utan. Man har olika koder i olika sammanhang. Tänker att det blir svårare att förklara för "tjejgänget" och "grabbgänget" än för kanske bästa vännen.
Men det låter så ogenomtänkt, och kanske tom oomtänksamt att liksom proppsa på...eller övertala en att dricka....
Jag vet ännu inte hur jag ska göra på julafton och Nyårsafton......
Men just i dag...är det denna dag! En för mig viktig dag 6.
Heja er! Chansen, Ultra, Vitutanvin + alla andra där ute!

Självklart Lennis!
Bra att hålla i dag 3! Jag tyckte kvällen dag 3 var trög......Jag tyckte (och kan fortfarande tycka) att det är lite berg-och dalbana mellan den där upprymdheten över att man inte dricker...och den där känslan av en grå och glädjelös tråkighet.
Just nu kanske vi har lite draghjälp dock, av allt som behöver fixas inför julen, hur den än ser ut. Lycka till denna dag!

Ultra

Lennis
Självklart ska du med i vårt lilla gäng, säger som övriga att denna gemenskap hjälper trots anonymiteten.
Dag 6 går mot sitt slut o hittat en serie på Netflix att kolla på, känns helt ok just nu.
Snart besök av syster med son o kommer säga att här finns o blir inget vin vilket jag tror hon kommer acceptera.
Kämpa på där ute ☺️

Ja man kan känna sig lite låg mellan varven det är då man tror att man är så himla kul med lite vin...men man vet ju att man känner dagen efter att så kul kanske inte kvällen innan var...
I det här huset är det tomt på något drickbart över julen förutom massa olika sorters läsk. Känns bra med tomt på luriga fällor i huset! Ha en skön kväll!! Nu kämpar vi på mot dag 4 för mig o 7 för er ? starkt jobbat!! Pepp till oss!!

... blir det dag 7!
Tänk att kunna stoltsera med en hel vecka. Särskilt stolt blir jag över fredagen och den här lördagkvällen (som snart är över-stupar i säng när som helst).
Starkt av dig att stå emot hos frissa Vintervila!
Fortsätt "skylla" på träningen Ultra det är ju knappast ljug heller. A förstör träningen.
Vad modigt av dig Chansen att berätta!
Välkommen Lennie!
Cudos till alla!
Hoppas jag inte missade någon. I så fall kämpa på du/ni också!

Ultra

Dag 7
Ännu en natt med bra sömn, vaknade tidigt men helt utan ångest, helt underbart.
Vad händer idag....god frukost, ut i kylan o springa, göra köttbullar, revben o skinka inför morgondagen.
Ena syrran kom igår o såg lite paff ut när jag sa att här blir det inget vin då jag o min fru slutat dricka...men hon accepterade o vi drack te istället.
Hoppas ni har det bra o vaknar upp till en ny dag från en nykter gårdag ?

Vaknar efter mer än 8 timmars sömn så skönt att vakna utan tungt huvud o alert. Tyvärr är jag en sjusovare men ställde klockan mycket fix idag. Skinka som ska fixas städas (blä för det), en eller två julklappar att fixa, slå in klappar. Allt sånt går mycket bättre men ett vaket huvud!! Hoppas ni andra vaknar utan ånger från gårdagen ? Ultra skönt att höra om din gårdag ? Pepp till oss o ha en toppendag med härligt julfix! o med alkoholfritt i glasen ??

....att vakna pigg och utvilad. Jag har också sovit gott och kan skriva in dag 7. Men kroppen belönar mig inte. Darrig, yr, huvudvärk och dimmig i skallen. Kan detta verkligen vara abstinens? Tror snarare att det är symptom som jag dolt med a. Då "visste" jag att det bara var bakfylla. Nu kanske jag måste inse att jag fått bakslag i utmattningen. Bläh.

Ultra

Vitutanvin
Grattis till dag 7, starkt
Utan att veta tror jag din yrsel mm beror på att nu känner du på riktigt, A gör ju att man inte sover riktigt bra utan väldigt ytligt så kämpa på snart känns det bättre.
Jag hade samma i veckan, helt slut, huvudvärk.
Lennis stort grattis till dag 4 o ja idag är det mycket som ska fixas men man blir ju sysselsatt o tänker mindre på A
Ha det gött alla ☺️

Välkommen Lennis, klart du skall hänga på!

Löpningen, därav ditt alias här Ultra, drog lite på smilbanden när jag gjorde kopplingen.
Har oxå träningen att skylla på/falla tillbaks på. Idag får det bli nån timme cykel i källaren. Känner mig alltid mer motiverad efter. Har dock många gånger funderat kring träningen och A. Man lägger så många timmar på träning i veckan i mitt fall 4-5ggr för att sedan gå hem och hälla i sig ett par klunkar sprit och sedan öl på det. Så var den träning bortkastad. Jag fattar inte hur man tänker egentligen.
Ha en god söndag alla!?