Ultra

Chansen
Då är jag ju avslöjad ?
Bevis på dålig fantasi med den nicken
O ja har tänkt på detta med träning o A också, har trots allt funkat ok för mig o tror att då jag sysslar med ultra påverkar det mindre men påverkar gör det så får se om löpningen går lättare nu, igår flöt det väldigt bra o stark hela vägen.
Ha en bra söndag ?

Marillo

Hej. Jag hittade till er tråd.

Är ny här och här insett mitt stora problem. Har druckit varje dag i säkert 1 år. Jag orkar inte mer :/
Har tagit kontakt med min läkare och ska börja med antabus i januari. Har även samtal med min kurator i januari.

Jobbigt bara nu i mellandagarna. Går sönder inombords..

Det finns nog ingen som tror att jag har det så illa som jag har det.

Har sambo, fyra barn och bra arbete. Men allt har bara rasat det senaste året. Kan tänka på alkohol direkt när jag vaknar, har till och med druckit innan jobbet och på jobbet för att få ett lugn i kroppen. Jag kör ej bil till jobbet.

Jag måste fan sluta med skiten, köper alkohol i smyg för att lugna mina nerver.

Gömmer flaskor och glömmer nästan vart jag lagt dem.

Har glömt så många kvällar det sista :/

Nattar alltid mina barn men sen har jag brukat häva några glas till för att kunna somna.

Vi har ingen alkohol i huset och just nu, är så sjuk i huvudet att jag klunkade i mig en tredjedel av den sista flaskan rosévin för en timme sedan för att det skulle vara tomt inför jul.

Jag ska kämpa från och med idag.

Vill kämpa för en vit jul och min första stora dag.

All pepp till er ❤

Ultra

Marillo
Välkommen till vårt lilla kämpande gäng ☺️
Låter som du har det lite kämpigt men lycka till med resten av dagen o kommande juldagar.
När det känns jobbigt så kika in här o läs eller skriv, låter kanske konstigt men har hjälpt mig det kan jag lova
Lycka till ?

Tack för din pepp. Jag tror också att jag verkligen känner (och lyssnar) på kroppen nu. Skönt att höra att det gått över för dig. Då kanske det går över för mig:)

Välkommen hit! Imotgon får du skriva dag 1 här :)
Bra att du redan bestämt dig. Det är ju en process det där. Insikt, beslut, agera, upprätthålla. De verkar ha kommit 3/4 redan ?

Nice med cykel i källaren
Träning är kanon för motivationen. Man vill liksom bara fortsätta vara hälsosam efter ett pass. Ska ta mig en joggingtur strax!
Ha en fin söndag du med.

Hur går det för dig? Du hade många tankar igår som också var en viktig dag för dig. Du fixade frissan galant. Du fixar en söndag också! "Pepp"

God morgon Marillo!
( Och Chansen, Ultra, Vinutanvin, Lennis...och alla ni andra av alkoholen kantstötta själar - hoppas jag inte glömde nämna någon vid namn...Femina?)
Vad bra att du hittade till den här tråden! Det gjorde jag en bakfull måndagmorgon för en vecka sedan, när mitt drickande kändes hopplösare än vanligt.Skammen när man pratar med kollegorna (hur mycket luktar det av utandningsluften, håret? Minttasbletter och spray, öppna fönstret, försöka stå en bit ifrån när man pratar, vinkla huvudet)
Så bra att du skriver här. Jag har senaste tio åren druckit mer och mer, och de senaste åren dagligen. Vin i ofattbara mängder. Min ångest gäller hur mycket stryk min lever tagit.
I den här tråden är vi nog alla för stunden lite rusiga av den nyfunna känslan av (tillfällig?) nykterhet. Så oavsett var du befinner dig just nu...Låt dig inte avskräckas om vi har behov av att känna oss duktiga så här på våra "dagar". Ser fram emot att läsa om din "dag1", eller vilken dag det blir......
För mig känns det bra för varje dag jag kan ryckas med av peppet i den här tråden. Trodde inte jag kunde vara utan vin så här många dagar ( inne på sjunde dagen i dag)!
Tänker att det mörka och svåra, som också behöver konfronteras och bearbetas behöver sin tid också. Men just i dag vill jag fortsätta surfa på hoppet att kunna avstå även denna dag. Den sjunde! Dan före Dopparedan!
Jag har allt att tacka detta forum och er anonyma, men ändå så nära medfellows i denna tråd! Tänker att oavsett hur det går - varje dag är så skör, så är jag faktiskt (hittar inget bättre ord så här i juletider) förundrad över att jag inte har druckit på sex dagar. Var rädd för abstinens, och att jag skulle längta för mycket efter min kompis vindunken.
Tack alla ni som delar med er och peppar. Nu ut i i julklappshandeln!
Styrka!

Ultra

Vintervila
En sån bra sammanfattning av veckan som gått, tack
Kämpa på där ute i julhysterin

Jag blir nästan lite tårögd av att läsa era kommentarer. Känner mig stärkt.
Vitutanvin- gårdagkvällen gick bra.........Gick omkring med mitt vinglas i handen här hemma (a-fritt)....Tror jag behöver det substitutet. Någonstans har jag kvar i min självbild, att jag uppskattar smaken av ett gott vin. Känslan av glaset i handen....lite festligare..... (sedan är det ju en annan sak att det alltid har eskalerat, och slutat med ett par flaskor och sena nätter, vardag som helgdag)
MEN......jag som tyvärr ofta har fokuserat på det negativa....vill bara tänka i dag på det som känns bra!
Nu ut i julklappshandeln!

Jag tycker att vi har rätt att känna oss duktiga, vi är ju fantastiskt duktiga, rediga helt enkelt fenomenala just nu!! Tror att det är viktigt att intala sig det i dom lite tuffare stunderna. Vi kommer att uppleva en jul där vi faktiskt kommer ihåg vad barnen och våra nära och kära sa och gjorde på kvällarna.

Marillo häng på denna tråden, det är fantastiska kämpar som döljer sig bakom alla alias!

Blev en timme på cykeln och några nya rekord, känner mig stark?

Ultra

Chansen
Håller med dig, vi är helt enkelt skit grymma hela gänget ☺️
Nu tillbaks efter 20 km i lite vinterväder o bitvist halt men känns gott att vara pigg
Nu ett varmt bad ?

Ultra

Sugen
Lagar ofta mat som nu...alltid med ett glas vin intill mig men inte idag så oj vad sugen jag blev ?

Som du själv så, vi är grymma! Allihop! Du med! Det går bra att laga mat med bubbelvatten i glaset! Onödigt att bryta ner effekterna av din 2milare också. Du fixar det!

Ultra

Vitutanvin
Tack blir lite berörd av all omtanke här ☺️
Gör köttbullar med ett glas tranbärs dryck till...helt ok

Jag har haft en bra och fin dag 6. Julhandlat, umgåtts med dotter och tillsammans tänt ljus på en saknad persons grav. Varit glad åt "dag 6"-känslan.
Kom på mig själv i köpcentret i dag, att vara på väg att slå mig ner för att ta ett "mitt-på dagen- och planera mina inköp-glas". Men snabbt slog Förnuftet till. Finns så många tillfällen där betingade reflexen att dricka vin är stark. Matlagning är ett av dom.....Jag längtar också efter ett glas rött när jag trillar mina köttbullar.....
I kväll har jag inget a-fritt vin kvar. Men typ en tredjedel i en box av ett gott rött vin, förutom det jag köpt till i morgon.
Ja jag tycker vi är grymma allihop! Hoppas ingen tog det jag skrev tidigare på annat sätt än det jag menade när jag vände mig till personer som kanske är nya (-re än mig) här i tråden. Nämligen att man (i alla fall jag) behöver boosta sig och glädjas för varje framsteg, men det är ändå inte så lätt som det kanske verkar. Jag bävar för nu ikväll när dottern åker till pojkvännen och jag är ensam hemma, lite stressad över hur vi ska få plats i min lilla lya allihop i morgon. Hur jag ska hinna...en sats köttbullar till, baka saffransskorpor, städa mm
Känner tröttheten komma smygande. Tänker på hur det skulle kännas efter...låt säga.... två glas vin....lite mer inspirerande, lättare om hjärtat, gladare......enklare.....mer distans....meningsfullare...Dom där stunderna där jag tillskrivit vinet som alltings kortsiktiga lösning. Efter morgonen och dagens härliga känsla finns nu en slags tomhetskänsla. Var otroligt nöjd hela dagen med att avstått A i hela sex dagar.......
Men nu lite tomt.....Fyller magen med en halv burk pepparkakor och en halv liter mjölk . Sedan vilar jag en stund och känner efter om det känns bättre. Hörs igen!

Ultra

Vintervila
Låter som du haft en bra dag men känn ingen stress för morgondagen det löser sig ju oftast o hoppas du kan hoppa över vinet även om det känns bra i början men inte sen
Kämpa på ?

Det har jag känt av idag med...när stressen som idag många måsten skulle det känts skönt med ett glas vin...märker att det varit ett sätt att koppla av.
Dels finns det inget hemma o dels har jag bestämt mig...så blir en fortsatt vit jul.
Samtidigt kan vi känna oss suuuuper nöjda med oss själva att få vakna utan tungt huvud i morgon!
Vintervila peppar dig du hinner allt löser sig o det går toppen utan vin!! Peppar o håller på dig! Skickar lite styrkekramar!! Ha en fortsatt fin kväll ??

Tack Lenins och Ultra! Blev glad av era kommentarer och pepp! De gjorde skillnad! Känns faktisk bättre nu efter att ha sovit några timmar. Känner av min trötthet mer än när jag oftast hade A i kroppen.
Men NU känns det lite högtidligt! ? Inser att den halvöppnade boxen med det goda franska rödvinet... som stått orörd hela veckan (!), är det vin jag satt och drack denna natt för exakt en vecka sedan! Gick och lade mig vid halv tre. Behöver nog inte beskriva för er hur måndagmorgonen kändes.
Men det var DÅ , och på måndagmorgonen loggade jag in här på alkoholhjälpen! Det bästa jag gjort! En ny och helt igenkännande värld öppnade sig!
Nu kommer jag att vara uppe och stöka även denna natt....och möta måndagmorgonen med den bästa julklappen till mig själv! Varit utan A en hel vecka! Det är många år sedan jag hade så många dagar utan A, och jag vågade inte hoppas på att klara fram till jul. Men det gjorde jag tack vare det hör forumet och er! ☺️
Sippar nu på ett lyxigt te med fläder och Champagnesmak och ska baka saffransskorpor!
God Jul allihop!

Vitutannvin,vintervila, ultra, lennis och alla ni andra!
Ha nu en riktigt go julafton med mkt mat godis och julmust;)

Styrkekram och julkram