Det blir en magisk julafton! Första julafton utan a sedan.... jag var barn tror jag, med några få undantag. För mig känns det inte svårt alls, än iaf. Upprymd av den stjärnklara och isande morgonen -tomten har lämnat klappar i barnens strumpor och hela familjen tindrar ?
Ha en riktigt härlig vit jul allesammans! Låt inte a grumla ditt skarpa sinne. Samla minnen som faktiskt lever med dig i morgon också.
Stor julkram från skogen!

Ultra

Dag 8
Jisses en vecka har gått o detta forum har hjälpt, känns bra att få skriva vad o hur man känner o läsa andras historier o inte minst vårt lilla gäng som kämpar ihop.
Grattis Vintervila, du klarade det trots boxen i skåpet, starkt ?
Nu lite Julfrukost o säger som Chansen Önskar er en God o Vit Jul
(Fast kommer kika in här under dagen)

Ha en riktigt fin jul med familj vänner släkt eller hur ni firar! Vi är starka glöm inte det!
Styrkekramar OCH julkramar till er alla ????❄️!!

Vilken Lycka att hitta er här ?! Känns otrolig att dela detta! Fast haha, jag hade tappat räkningen! Trodde det var 7 i dag, men det ör 8.!!
Måste erkänna att jag inte alls trodde på det här projektet för en vecka sedan.
Och ända till i går så gladde jag mig åt att att jag självklart skulle njuta av Portvinet till Stiltonostens tex på julafton
Hade ingen annan önskan och plan längre än att se om jag kunde vara utan A fram till jul, och sedan se vad som händer...
Men nu är det ju julafton och jag har givit mig själv den julklappen.! Känner mig inspirerad av er att fortsätta.
Funderar lite på att smaka glöggen/ men jag vet inte. Är ju värdinna. Och jag kommer att ha både nubbe ( vilket inte lockar mig) öl, vin och portvin. Och faktiskt Cognac ( som ör lött att avstå).
Känner mig glad och optimistisk!
Är så glad för er andra också! Det har varit en fantastisk vecka för mig att veta att ni var här hela tiden.....
Nu tillbaka till stöket! ( Och ja-jag var uppe hela natten?- utan vin!) Ett litet hurra surrar i mitt huvud! Ha en bra julafton alla !

Finns inget annat ord för det ?? hoppas på en fortsatt vit jul peppar dig för det! Här blir det garanterat en vit jul på båda vis! Härligt solen skiner för oss idag! Stor julkram o pepp till dig o oss alla idag!!

Ultra

Dag 8 Julafton
Hur går det för er?
Här är maten passerad, dricks lite vin o öl men jag sa som det va o gick hårt på julmusten ☺️
Mätt o belåten nu
Ha en fortsatt bra kväll ?

Mätta trötta efter en fantastisk lugn o fin julafton med massa god mat o julgodis.
Mätt trött o belåten! Tänk vad man orkar! Julmust o Fanta o en del vatten var toppen till maten! O bäst av allt kommer man må i morgon!! Ha en fortsatt härlig kväll o hoppas det gått bra för alla!!

Att höra, jag kan inget annat ön att instämma. Löjligt mätt och ett par liter julmust??
Får bli ett rejält träningspass imorgon!
Nu kör vi vidare mot nyår!!

Att höra, jag kan inget annat ön att instämma. Löjligt mätt och ett par liter julmust??
Får bli ett rejält träningspass imorgon!
Nu kör vi vidare mot nyår!!

Får öntligen sjunka ner i soffan och höra hur det gått för er ?! Nu har gästerna gått hem! Härligt att känna den den upprymdheten och att ni haft en vit jul! Bra jobbat med julmust, mat och godis!
Det var samma här!!
Jag smög med mitt drickande haha. Bytte glöggen mot a-fri! Drack vatten i snapsglaset. Möngder av must kakor och godis , så portvinet lockade inte.
Inte ens när vi systrar drog oss bort från stohejet till köket, och på varsin pall pustade ut med ett glas i handen ville jag bryta denna dag 8.
Kände mig stärkt av er i detta ” hemliga” lilla gäng!
Hade verkligen inte tänkt tanken ända fram till att jag skulle skippa vinet på julafton. Men är såå glad och förvånad att det blev så.
Vilken julklapp!!
Och nu ..., när lugnet lägrar sig och det är läge att krypa upp i soffan med ett glas vin att smutta på....pusta ut över att det blev så trevligt...så är min starkaste minnesbild från kvällen...när min dotters ögon mötte mina under en nubbevisa och hon tittade på mitt snapsglas ( hon var den enda som såg att det var vatten) och vi brast i skratt i samförstånd. Vet att hon var glad för det!!
Ett lyckligt ögonblick!
Så nu ska jag slå upp ett glas alkoholfritt vin ( en flaska jag glömde att jag hade...) och fira! God natt vänner!

God morgon på er! Läser om era julaftnar och blir glad och stärkt och stolt över att få dela den här resan med er.
Igår kom tankarna: "men ett glas kan jag ju ta, det är ju julafton ändå. Det förtjänar jag efter den här vita veckan. Det var ju inte svårt. Jag är inte alkoholist eftersom jag inte dricker på vardagarna. Alla dricker ju på helgen ibland. Och särskilt på högtider.....osv osv." Hade jag haft vin lättillgängligt hade jag nog trillat dit.

Vad starkt av dig Vintervila att klara det! Och vilken härlig upplevelse med din dotter -en bundsförvant! ??

Lennie, Chansen och Ultra kul att läsa om ert pimplande av julmust trots närvaro av både vin och öl här och var.

Nyår nästa!! Då behöver jag berätta för våra gäster, kan inte smyga-har inte dina nerver Vintervila ;)
Hur var reaktionerna för dig när du "kom ut" Ultra? Oroar mig för att inte kunna stå emot vid kommentarer som: "men ett glas kan du väl ta" jag vill inte dricka själv" följt av sura miner "nehe då vill inte jag heller dricka" = kvällen förstörd för hela sällskapet. Som ni hör det här är inte mitt första försök.

Ultra

Dag 9
Grymma vi är som alla klarade julafton utan en droppe A, blir riktigt glad.
Vintervila en sån styrka du visar att under sådana festförhållande stå emot o tänk vad glad o stolt din dotter blev ?
Vitutanvin när jag ”kom ut” så använde jag inte ordet alkolist utan sa att jag dricker för mycket o har nu valt att sluta o enda kommentaren var min gamla svärmor som sa att jag ser mycket yngre ut än sist vi sågs....hmmm vad gör A med oss, svullna osv
Sen borde en annan herre i släkten göra som vi, han är pensionär men dricker varje dag så även igår.....
Chansen ja idag får det bli träning efter all mat igår, snart ut en runda.
Lennis ni verkar ha haft en lugn o skön jul utan A ?
Efter träningen idag med bil till min gamla far, hoppas verkligen dom har alko kontroll, inga problem att blåsa idag ☺️
Ha det gött alla ?

Vad skönt att höra att det gått så bra för alla!! Sånt värmer!
Ja ont i huvudet igår men är nog stressen som släpper att allt är gjort o blev toppen! Julafton är ju en kväll som inte får gå fel inte en middag som kan gå i repris nästa helg ?
Barnen nöjda o glada sånt värmer! Vitutanvin, Ultra Vintervila, Chansen o ni andra nu peppar vi o kör vidare för helvita kvällar ?? ha en superfin dag! Vi ska med på en juldagsmiddag o Hahaha skulle gärna blåsa idag inga problem med det ?

Med risk för att låta sentimental, så känns det som att det här forumet är bland det viktigaste i mitt liv just nu. Loggar in här bland det första jag gör för att jag vill känna gemenskapen med er (ja jag har sovit till 12.30!!! Var ju vaken hela föregående natt)
Känns som en så stor seger att vi har klarat att stå emot impulsen att ta till flaskan, både när stressen och illabefinnandet gjort sig påminda, och när man velat belöna sig, eller längtat efter smaken och känslan av lätthet och rus....OCH faktiskt- och det här är väldigt stort- bryta vanan att dricka där traditioner och sammanhang bjuder att alkoholen finns med som en självklar del!! Så Grattis mina vänner Chansen, Ultra, Lennis och Vitutanvin (m. fl) och tack för era uppmuntrande heja-rop! (blir jätterörd när ni tycker jag var duktig som har låtit bli boxen!1)
Men just pga av traditioner, förväntningar högtider mm, så välkomnar jag Vitutanvins reflexioner. Om vi inför denna helg rusat motorerna, laddat, peppat, förberett som värsta idrottsmän......så kommer det en vardag, som inte är "laddad" med så mycket positiv energi som denna julhelg varit......och förstås den stundande nyårshelgen där förväntan att skåla och festa är ännu starkare än julen!!!
Därför välkomnar jag när lugnet lägrar sig samtal om strategier, dela erfarenheter med om varandra om hur vi tacklar ett annat förhållningssätt till alkoholen. Vad säger man till vännerna osv. (hur motiverar man sig själv?) För mig också, skulle jag klara att bara dricka på helgerna och lagom? Och hur gör man i så fall?.
Ser fram emot att efter hand få ta del av era klokheter.
Men just i denna stund är jag fortfarande lite "rusig" av min vita jul och den fantastiska styrkan att få DELA upplevelsen med personer som verkligen förstår vidden och djupet av den ansträngning och kamp som legat bakom! Tänker också på våra barn, barnbarn, sambos, fruar och makar och andra som denna julafton säkert varit glada åt vår vita julafton! Lycka till resten av dagen, och kommande denna helg! Kram

Hej, ny här.
Jag är här för jag behöver stöd och råd. Jag är här för jag kan och vill inte prata med någon annan. Inte ens min man, inte ens min bästis. Ja, ni förstår nog vad jag menar. Det har blivit för mycket om dagen och i alldeles för många år. Det är ju så lätt att börja sippa vin när man lagar middagen och sen fortsätter jag lätt tills jag lägger mig. Vissa perioder 1 flaska totalt, andra perioder minst 2 bag:ar i veckan. Blir aldrig "full" men är ju definitivt påverkad. Det här gäller må-sö dvs varje dag.
Min mage pajade förra vintern när jag blev utbränd. Till slut visade det sig att jag blivit glutenintolerant. Jag lade om kosten och blev bra och hade även min första vita månad. Jag har aldrig mått så bra som då - jag var i det närmaste euforisk över att jag KUNDE!
Sen har det gått upp och ned men under hösten blev det som vanligt igen. Upptäckte att jag veckan före jul plötsligt tagit 2 boxar igen. Under dagarna innan julafton började jag sippa direkt vid lunchtid. Jag känner skam varje gång jag fyller på kranen, varje gång jag tar en klunk - jag vill ju inte ha det såhär!

Sen i lördags har jag haft diarré, inte hela tiden utan när jag behövt göra nummer två - åt väldigt dåligt i lördags och söndags, kan det bero på mängden vin i kombination med tom mage?

Nu tar jag mig i kragen igen, drack kanske 2-3 glas från lunch till sen kväll igår, idag inget för nu får det vara nog.
Tar gärna emot tips och råd.
Kram från en "vinkärring"
(Kvinna-45)
PS. Jag är helt ny här så vet inte riktigt om jag postade detta i något forum/eller rätt forum ens? Hittar inte riktigt på sidan ännu...

Ultra

Vintervila
Du är grym på att sätta ord på känslorna o vår kamp men vi fortsätter o håller med dig om att just nu är det ett slags lyckorus o gäller att klara vardagen mm som snart kommer men tillsammans klarar vi det.
Kuriosa, välkommen hit o grattis till din dag 1, skriv gärna här det hjälper kan jag säga av egen erfarenhet o vi har liksom blivit ett litet gäng som utbyter tankar o funderingar.
Sa till min stora dotter att jag kör vitt liv dör det blivit lite för mycket under lång tid o hennes svar var ” va duktig du är pappa”
Nu dags för middag

Barnen har precis åkt till sin pappa för att fira jul. Man kramar om dom säger älskar dig o efteråt när dom gått har man tårar i ögonen o saknar dom som tusan. Sånt har tidigare kunnat lindras på kvällen genom att dricka lite vin lugnar för stunden. Idag ska jag rida ut den stormen utan. Kommer lyckas men det kommer göra ont. Varför gör det aldrig mindre ont? En liten del av mig går sönder varje gång ?? tur vi ska bort ikväll så man får tänka på annat. Men kommer igen o kommer även klara denna kväll utan vin!! Tack vare er mina kämpar! Vintervila blir tårögd av vad du skriver!! Skönt att känna sig behövd! Styrkekramar o pepp till oss alla vita kämpar!! ?

Fleur

Jag är också ny (gammal) här och vi tycks dela både mag/vinproblem.
Vi kanske kan följas åt och stötta varandra.☺️