Flora

Under julen har jag verkligen misslyckats... Varit nykter i lite mer än 1 dygn nu och börjar må lite bättre... såg fram emot ett nyktert nyår, nya tag, nya vanor. Kände mig fånigt stolt när jag faktiskt inte ville ha alkohol igår/idag... till och med räknade timmarna som nykter, och blev glad. Upplevde att jag kommit till en punkt där jag vet att/hur jag vill förändra mitt drickande! Men, sen läste jag om delirium och har nu panik och oro i kroppen. Tänk om jag får det? Tänk om jag dör på dag 2-5 som nykter. Nu är jag inte längre glad över mina nyktra timmar eftersom det bara tar mig en timme närmare eventuell delirium och död.

Har skrivit ner mina planer för 2019 och hoppas att jag kan förändras och börja må bra. Att 2019 får bli det året då jag slutar självmedicinera min ångest med alkohol. Vilken fruktansvärd cirkel det här är, att vara rädd att bli sjuk av att dricka men också rädd för att bli sjuk om jag inte gör det.

Hur länge och hur mycket har du druckit tidigare? Delirium, är så vitt jag förstått, ett tillstånd som kan uppstå efter en lång och intensiv dryckesperiod som avbryts tvärt.

Vad härligt att du har skapat visioner och planer för hur du vill att dit 2019 ska vara! Du funderar och oroar dig nu för delirium och jag undrar - har du läst vår skrivt om abstinens: https://alkoholhjalpen.se/akut
Det kan ge några hintar om när det kan vara läge att söka vård. Du kan också ringa 1177 och prata med dem om du är orolig för hur du mår.

På ett eller annat sätt kan du nå dina mål för 2019! Ibland måste man bara rita om kartan lite...

Önskar dig allt gott!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet