Ni skriver så inspirerande - känns som att ni ger varandra så mycket energi.
Vackert.

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

God Morgon alla fina!
Dag 3 här. Känns gott. Började dagen med en gurkmejashot ur Food Pharmacy (Vintervila - kolla recept i boken!)
Igår kväll kom maken hem från mellandagsreakaos och ställer sig och fixar middag... mysigt tills jag hörde det välkända ljudet av vinkorkens plupp ur flaskan.
Och så kluckandet från flaskan till glaset... Skärp dig, sa jag till mig själv, men strax därefter förvandlades vinglaset till en ring och jag till Gollum.
Och så tankarna...jag kan sippa lite från hans glas? Jag vill ju inte bli absolutist utan bara kunna dricka vin normalt nångång då och då...
Men jag klarade det. När Gollum försvann så förvandlade jag min man till värsta monstret ( i huvudet alltså) som jag skulle hålla mig undan, det gick också bra.
Sen kom ilskan och hatet - jag satte mig och byggde mitt pussel hela kvällen och sneglade mot maken i soffan. I tankarna lät jag vreden styra; jag tittade på honom i smyg och tänkte skadeglada tankar typ; "Sitt där och bli fet och ful" "Och FULL" " Nu dör din tarmflora - min är den finaste just nu!*
Mohahahaha! Så funkar jag! :-D
Pusslet lades klart till ännu en kopp thé och en massa citronvatten (herregud, jag har aldrig pinkat så mycket i hela mitt liv som under de här dagarna!!)
Ikväll är jag ensam hemma - hujedamig...

Förresten - tips på nåt gott (eller ok) vitt alkoholfritt vin?
På nyår ska vi till vänner på middag och då tänkte jag förstås unna mig ett glas eller två till finmaten men har ändrat mig, tror jag. Kör nog alkoholfritt istället bara för att.

Ha en bra dag alla!!!

Ultra

Dag 11
Upp tidigt o till gymmet för löpband o styrka sen till jobbet för lite kontorsarbete...när hade man sådan energi senast ?
Vintervila du skriver så fint som vanligt o roligt att höra om besök på gymmet o jag tror man rätt snabbt känner skillnad när man skippar A så tror jag mig känna i alla fall plus att hjärnan med tankar o idéer funkar så mycket bättre.
Chansen får hålla med att man blir nyfiken på oss som ”pratar” här på forumet...kan börja lite o säga att jag är en 55 årig gubbe från Göteborg.....
Kuriosa så starkt o skrattar lite åt Gollum mm jag var på middag igår o sa till min fru att det va ok att hon tog ett glas vin, kände inget faktiskt...varför häxa ?
Carina ja denna tråd ger styrka o kraft att fortsätta det vita livet så glad att jag hittade hit.
Nu tillbaks till pappersarbete med pigg hjärna ☺️

Dag 8 här o sov gott o lite länge. Har inte mycket inplanerat för dagen vilket känns skönt. Efter nyår blir det nya tag med träningen blir sö avundsjuk på er som går på gymmet i mellandagarna. Min träningskompis o jag har julledigt har vi bestämt ?
Ja det är vanlig jobbardag idag...kanske ska eller borde jobba lite hemifrån får se om andan faller på eller av eller bara tar det ledigt...jag o min hjärna har inte bestämt än.
Kuriosa haha skrattade åt ditt pusslande kan nästan se synen ??
Ultra starkt att uppe på löpband o gym innan jobb!! Behåll den styrkan!! Vackert!!
Vitutanvin har själv varit i din sits för fem år sen en supertuff tid!! Vi har fortfarande hemska tanke våra duster o diskussioner jag o min x man ?? sånt tär...håller alla tummar o tår att allt går smidigt för dig!! Jag vet vad du går igenom men säger som många andra DET blir bättre o det blir lugnare o man mår bra igen - så mycket bättre än i ett destruktivt o dåligt förhållande!! Håller på dig!!
Alla ni andra ingen nämnd ingen glömd vi är starka kämpar!! Ha en fortsatt härlig dag! Från en 50+ kärring (tant) eller vad man är från Stockholm

Äntligen får jag briljera med något jag aldrig brukar vara bra på... Men jag tror jag har knäckt gåtan med dubbelpost Lenins!
Om man trycket på ”spara” i stället för ”klar”, blir det ingen dubbelpost!
Åh jag drack ett riktigt gott bubbel för några dagar sedan Kuriosa... MEN vad tusan hette det? Glömde fotografera flaskan!
Ska återkomma om jag kommer på det.
Om man vill dricka vanligt vitt ( utan bubblor)? har jag druckit ett Rawson’s Retreat som ör ok. Jag tror bubblet hette Richard Juhlin, om det var det, så var det riktigt gott?!
Ok för ordningens skull nu... så ör det alltså alkoholfritt vi pratar om.... ifall någon skulle ramla in i mitt inlägg utan att att ha läst föregående....?
Back to work! Ha en bra dag alla kämpar!
Ps.....Kvinna i sina bästa år (55), bosatt i Stockholm.....

Nu är det svårt. Nyss hemkommen från shopping och i mitt gamla liv var det hög tid att hälla upp ett glas vitt.
Släpade in alla påsar, förbi den hånskrattande boxen på verandan. Jag höll i den en stund. Två tredjedelar kvar.
Ikväll ska jag sticka kniven i den lilla grisen.

Tack för era stärkande ord och peppning angående både uppbrott och nykterhet. Idag är jag bara ledsen. Går och småskvätter (tårar) mest hela tiden. Men är så glad att jag är nykter!! Börjar äntligen känna mig någorlunda klar i skallen. Och det är en otrolig befrielse att veta att mina tankar och känslor är mina egna (äkta) och inte framkallade av vin.
Småler åt gollumbeskrivningen kuriosa. Jag känner igen mig själv från förut då boxen var "my precioussss".
Funderade också på att jobba idag men ringde en vän och vädrade mina relationsproblem istället.
/Äkta Tolkienfreak, 40nånting från Stockholm

Nyss vaknat till dag 4. Gårdagskvällen gick bättre än förväntat. Hade en svag minut där jag höll på att öppna det alkoholfria men det gick över.
Hinkade koffeinfritt the´istället vilket resulterade i ett evigt nattkissande. Appen visade iaf 100% så det känns gott.
Ikväll kommer vänner från Åland och stannar över helgen- maken frågade i vanlig ordning "Har du nån beställningslista klar?"..."Eeeeh, ja - en sån där burk glutenfri lakrits tack" :-)
Som vanligt blir det nog en last till maken; 12-packslådor med viner och bubbel, lådor med öl och så ett berg med Long Drinks.
Han låter som värsta konsumenten förstår jag...men han är "normal" - en sån som jag vill bli. han kan ta ett glas rött till maten, ett glas framför TV:n och sen är det bra. En flaska räcker 3 dagar till honom...En flaska för mig tog slut när middagen var klar. Han är dessutom kunnig vinsamlare...När vreden kommer anklagar jag honom tyst att allt är HANS fel....
Men det ska nog gå bra - ni sporrar och peppar mig så otroligt.
Nu blir det en härligt kall dag med sol som gjort för en power walk.
Ha en bra dag!

Dag 9 klickar vi in idag. Känns skönt att vakna utan trött huvud! Somnade sent så har sovit lite för lite normalt skulle det varit en katastrof men idag är man bara trött naturligt trött. Inte många knop idag ikväll blir det middag hos mamma o pappa lutfisk ska det bli. Har inte hunnit det under juldagarna så blir idag istället (älskar det mums!! Kuriosa känns som du står inför en stor utmaning med allt det som kommer hem! Håller alla tummar o tår att du rider ut stormen i helgen o klarar dricka a-fritt!! Peppar!! Alla vi andra får lite pepp med!! För vi är så bra! Nu upp ut o fixa greja lite kan inte bara slöa så här...eller ja ledighet ska man vila kanske.

Ultra

Dag 12
Ännu en dag i det nyktra livet.
Igår var det middag med bubbel o rödvin men fick igen säga att jag slutat dricka...Varför???...blev för mycket sa jag o då bättre att sluta helt...Oj sa gänget o sen var det inte mer med det.
Svårt att somna igår så trött i morse men tränat o nu lite pappersjobb.
Kuriosa låter som en utmaning i helgen men du är stark o klarar det, på något konstigt sätt vänjer man sig även om ”ett” glas lockar...
Lennis låter som en lugn o bra dag, besöka mor o far utan att vara bakis.
Kämpa på alla där ute denna vackra dag ☺️

...att jag var "normal". Kunna ta ett glas vin och nöja mig så. Bara ett! För att dämpa ångesten, lugna nerverna.
Det känns sorgligt att inte vara som "alla andra". Jag är "torrbollen".

Pepp till Kuriosa som blir omgiven av en massa frestelser.
-Behåll styrkan! vill jag säga till alla här.

Ultra

Dag 13
Imorgon 2 veckor utan A o det var väldigt länge sen jag var vit så länge....
Igår när jag kom hem från jobbet, alla julmiddagar var klara o oj vad sugen jag blev på rödvin, stod i hallen med skorna på o tänkte till systemet eller ej men klokheten vann...tog en flaska alkoholfri öl istället, lagade mat o sen var suget nere på normalt.
Trist väder men på schemat står långpass så blir ett antal timmar i skogen med bra ljudbok i lurarna.
Ha en bra o vit lördag ?

Det kanske är det jag ska göra? Ladda ned storytel igen ? Ibland blir mina ensamma dagar svåra att fylla med någonting meningsfullt. Jag funderar på vad andra gör och som ett barn får jag för mig att alla andra hela tiden har kul, umgås, är i gemenskap och upplever äventyr ? Jag VET att inte verkligheten ser ut så, men att andra är ensamma och många i ett sammanhang, hjälper inte mig i stunden. Livet ska ju inte vara fyllt av ”tidsfördriv”...men ack så lätt jag hamnar där. Dricker mitt kaffe sent denna morgon, med mobilen som tidsfördriv, denna ännu tomma dag...

Vaknar ofta med huvudvärk som känns som värsta bakfyllan sen jag slutade med a, nån annan som känner igen sig i det? Funderar på om substitutet julmust och lösgodis kan ha nått med det att göra.
Perfekt luft för ett långpass idag Ultra, syrerik;)
Skall ta en sväng till gymmet då jag inte fick nått sällskap ute på cykel idag.
Var på pokerkväll med grabbgänget igår, Inte lika kul utan a. Men ändå en sådan befrielse att kunna gå och puss ungarna godnatt när man kom hem. Kände en ledsen känsla över att man missat dom små grejerna som betyder så mycket i så många år.
Två dagar till nyår, det fixar vi väl utan problem gänget??

Pigg och utvilad. Gäster med fiendelass ramlade in igår men jag hade inget sug under hela dagen. Tänkte på att kanske öppna en alkofri flaska men tanken på det smakade inte ens i gommen. Gick så bra med en kopp thé.
Ikväll får vi besök av ytterligare 2 karlar så jag ska laga stormiddag - 4 extra karlar (jägare) vid bordet får mig att önska att jag hade ett storkök.
Vitutanvin - jag har missat att du ligger i separation, ber om ursäkt för det. Jag förstår att det måste vara ohyggligt jobbigt men i slutändan kommer frid till dig. All styrka till dig!
Chansen - njut av de små pussarna, njut i massor <3
Skillnaden - se det som att du nu har chansen att prova massor av nya saker! Lägg ett pussel, sticka ett par vantar, börja powerwalka, köp boken Food Pharmacy och städa ur din kropp, kolla en ny serie, töm garderoben, städa ur gammalt skit ur skåp och lådor, lös korsord, sätt på musik och dansa!
Är Fleur kvar i tråden?

God Fortsättning på er!

En hel sekund ;P Friskt och skönt var det men nu är jag riktigt trött. Snart dundrar nyårsgästerna in. Vill känna glädje men det är så svårt att trycka bort relationskrisen ur tankarna. Vet att lite vin skulle göra susen.
Gång på gång kommer tankarna "jag kan dricka lite, bara över nyårshelgen, för att bli lättare om hjärtat, för att få skratta och släppa loss lite, få en paus från eländet"
Jag vet inte hur man gör det utan a.

Hoppas det går bra för er andra.
Skillnaden - fina förslag av kuriosa, kanske ringa och prata lite med någon vän, ta en promenad, sätt upp mål för 2019 hälsa, relationer, jobb etc. Reflektera/utvärdera 2018
Chansen- jag hade ont i huvudet hela vecka 1 och lite till. Sockret bidrar nog ja...
Ultra-är lite avis på ditt tillsynes glada humör. Skulle behöva lite mindre Ior i skallen. Mera gnista. Gör du något särskilt eller "är" du bara en sån positiv person jämt?
Kuriosa- starkt av dig att stå emot! Beundransvärt!

Undrar hur det går för Lennis, Vintervila och Fleur?

Fleur

För mej gick det åt pipsvängen i går.
En flaska vin blev det och idag hatar jag såklart mej själv. Mina fina fjorton dagar åt helsike.