Tant Edna

Jag har så mycket ångest. Har också kommit i underfund med att jag har alkoholproblem. Jag dricker inte jätteofta men när jag gör det har jag svårt att sluta och får minnesluckor. Jag minns ingenting av igår. Tydligen blev jag våldsam och slog min bästa vän när hon sa åt mig att lugna ner mig. Jag behöver fan hjälp. Hur gjorde ni för att vända på era alkoholvanor? Är AA ett bra alternativ? Jag behöver prata med någon men jag kan ju inte prata med den jag brukar prata med, för det har mitt fulla jag förstört.

Gott att du är här och skriver, kan bli en viktig vändpunkt och en start på en resa mot frihet och fräschhet. En hel del av oss som har börjat och lyckats ta tag i våra alkoholproblem har nått ngn slags "botten". Den botten kan vara olika för olika personer såklart, men det ditt "alkoholjag" gjorde igår verkar vara en gräns för dig. Ångesten är ju också en indikator på att du tycker att det räcker och att du har passerat en gräns som inte är ok.

Jag tror visst du kan prata med den du brukar prata med, men först behöver du förmodligen be om ursäkt och också berätta att du inte kan hantera alkohol. Just detta erkännande att man inte kan hantera alkohol är också ett viktigt steg i ett tillnyktrande. Man behöver ge upp bilden av att man kan dricka normalt och kanske stanna vid ett glas. En del brukar likna alkoholism vid en allergi, som när man förvärvat kommer att ha resten av livet. MEN man kan hålla den i schack genom att inte ta det där första glaset.

Jag hängde rätt frekvent på detta forum för ca 1,5 år sedan. Numer går jag på AA-möten 1-2 ggr/vecka. Läser mest här, skriver lite kommentarer då och då.
För mig tog det emot att gå på mötet och det tog ungefär 1 år innan jag vågade/var redo. För mig är dessa möten en stund av reflektion, erfarenhetsutbyte och påminnelse. Visst kan jag tycka att det finns en del konstigheter med AA, men jag plockar godbitarna och det som känns bra.

SÅ, återigen varmt välkommen. Ny dag, nytt år, nytt liv :-)! Men det räcker med en dag i taget. Läs och skriv, och stort lycka till!

Välkommen hit Tant Edna . Precis som morgondag skriver så får man plocka godbitar. Jag var lite då och då besökare hör första delen av 2018. Testat AA men hade svårt med både det och forumet. Men i Oktober hittade jag rätt här och insåg att just detta forumet gav mig kraften och stödet jag behövde. Mitt tips är att leta lite i trådarna . Dräller av fina och kloka människor hör inne. Och vi har alla samma problem. Lycka till och hoppas på att få läsa mer från dig.