Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

... och jag har inte försvunnit eller gått under jorden. Har så ofantligt mycket att göra dagtid bara och på kvällarna stupar jag i säng. Går ganska bra för mig, har följt mitt schema med att bara dricka vin ons, fre och lördag. Inga mängder men några glas till middagen har det blivit dom dagarna. En riktigt lugn helg blev det med skjutsande av tonårsbarn på lördagskvällen. Träning söndag. Träning ikväll. Denna vecka står Lucia för dörren på torsdag och på fredag julbord. Söndag reser jag till alkoträsket Spanien och stannar i tre veckor. Här kommer den stora utmaningen att fixa ons/fre/lörd även där. Jag måste måste fixa det, är ju sååå skönt att vakna pigg och utvilad. Har fått sömntabletter utskrivna som jag håller på att prova eftersom jag sover så dåligt. Det sporrar mig att inte dricka vin de kvällar jag tar en tablett. Har aldrig tagit såna tabletter i hela mitt liv men dålig sömn förstör så mycketoch vikte av att vara pigg får överväga! Kämpa på alla vänner! Kraaam

Man blir ju alltid orolig när någon är "borta" från forumet, men jag har tyvärr inte varit så aktiv på sistone. Fint att du har kunnat fixa ons, fre, lör med måttliga mängder. Själv har jag gett upp det där med att dricka "litegrann", tycker det går åt skogen för det mesta ;)

Härligt att åka till Spanien i tre veckor!!! Men, förstår att det blir en utmaning att låta bli... Emma79 som skrev mycket här för ett tag sen var också i ett vinland på semester och klarade det med bubbelvatten, "Queen of bubbelvatten" som hon kallade det. Minns att hon var väldigt nöjd med sin nyktra semester där alla andra drack vin. Vill mest säga att jag inte tror att du ångrar dig om du håller nere vinkonsumtionen ;)

Sömntabletter är sååå skönt... det blir avslappning utan alkohol och det är så värdefullt att få sova bra. Jag har aldrig heller tagit sömntabletter tidigare, men nu är de ovärderliga för mig.

Kram till dig och kämpa på!!!!

Femina

Jag har läst hela din tråd nu och ville bara skicka en cyberkram till dig! Jag hoppas du kommer få en vilsam semester.

Du låter mer hoppfull nu än tidigare, det är lite mer energi i dina ord. Härligt.

Om du tänker att du får dricka, men inte vill eller att "jag hoppar över i dag, så får jag se hur jag gör i morgon". Små tankar som åtminstone jag lyckats lura hjärnan med i många risksituationer. Ibland har ju förbud motsatt verkan.

Sömntabletter är en otrolig hjälp. Jag började också sent med dessa och en ny värld öppnade sig. Är 50++ ?. Försöker att hålla en låg dosering, ibland behövs bara den där lilla lilla extra trötthjälpen.

Ha det skönt i Spanien (norra eller södra? om man får fråga) Tror stenhårt på dig, det är, som sagt, en helt annan gnista i din ton nu. ?

Kramar

... snälla alla! Ja lite piggare och gladare känner jag mig stundtals. Det jobbiga är att åka berg och dalbana i humöret. Men jag försöker verkligen tänka de små tankar som du nämner Vinäger och det hjälper att se framemot imorgon istället (onsdag) även om jag kanske väljer att avstå från vinet. Det hjälper att gå och lägga sig tidigt också... Varken norra eller södra Spanien utan kanarieöarna :-) Det ska bli jätteskönt att kunna sova lite och slappa men det kommer att vara lockande. Jag ska dock ta sömntablett vissa dagar och då är det nono till vin.

...julstress! Kära vänner, har inte glömt er men har inte hunnit vara här inne. Ska gå ut med voffisen nu och träna lite youga på ett gym. Det går inte helt i mina banor men helt OK. Håller på dropparna. Vi görs senare Kraaam

...jag har verkligen inte kunnat skriva någonting här inne eftersom jag har så mycket folk omkring mig hela tiden. Ser att det kommit nya vänner här på forumet och jag får hälsa alla välkomna med ett kollektivt: Välkomna! Idag har jag riktig ångest över nyår. Hatar nyårsafton, bokstavligen. Den värsta dagen på hela året. Äntligen har iaf maken lärt sig att jag inte alltid vill vara med och skåla i champagne vid 12 slaget eftersom jag knappt orkar vara vaken till 24.

Går inte så bra heller för den delen. Gjorde det i början men jag känner så väl igen mig i vad Knaskatten skriver om sina glas och hur hon räknar dem. Upp och ner med humöret har det varit också. Vi firade en födelsedag igår och idag blir det helt vitt - jag är trött. Även om vi ska grilla kött ikväll så blir det inget vin. Det är sååå många glas man kan skippa. Så lätt att hälla upp när tristessen knackar på dörren.

Hoppas att det går bra för alla andra här inne! Lite svammel från mig eller ja jag är inte onykter men ett livstecken, kanske lite osammanhängande rader.

Ska försöka läsa ikapp lite och hinna skriva några rader Kraaam

Årets sista dag! Hur man än vänder och vrider på kalendern så är kvoten med dagar 2018 100% igår var det 99,73. Som jag skrivit alla andra år och även igår så hatar jag ju Nyårsafton. Varför? Jo för detta falskspel under 12 slaget. Vi har haft det så jobbigt med våran yngsta son men som nu krupit ur tonåren och diagnosskinnet . Varje år har vi sagt att det blir förändring men det har bara blivit värre. Nu ser det dock ut som att han har vänt tack och lov men jag förstår fortfarande inte varför det är så viktigt att skåla i bubbel kl 12? Med vilt främmande männiksor? Min familj tycker jag ska försöka tänka att det är en annan dag en nyårsafton. Ehhh hallå hur ska jag kunna det när allt omkring mig handlar om just Nyår. MEEEN jag ska köra ett annat upplägg än övriga hör i Spanien. Jag ska inte dricka champagne till frukost utan köra mina killar till golfbanan, sen får jag besök av en kompis och hennes småpojkar, vi ska köra ett träningspass ihop. Laga carbonara och sen gå till poolen så de får bada. Vidare ska jag hämta mina golfare och samtidigt skjutsa min kompis till sjukhuset där hennes man ligger efter en cykelolycka. Bilkörning hela dagen, så skönt. Sen vår vi se hur resten av eftermiddagen kvällen ser ut. Vaken till 00? Svårt att se det...

Hut som helst så kommer jag inte att ge upp även om det är fruktansvärt tungt ibland! Gott Nytt År och Kram till er alla!

Orkade du hålla dig uppe till 12-slaget

Vilken fantastisk resa du påbörjat och grattis till dina nyktra dagar!

Kram PimPim?

...lyckades efter kraftig övertalning att hålla mig uppe men släckte lampan 00.55 och vaknade hyfsat pigg. Nyårsfton blev inte helt vit men alldeles perfekt konsumtion. Nu är det ett annat år och det ska bli oerhört skönt med nyktra dagar igen. Drämmen för mig är att klara 100 dagar i sträck men jag har tyvärr ingen som stöttar mig utan jag får bara höra hur jag sänker stämningen och är tråkig. Ingen tycker att jag har alkoholproblem. Försöker hänga här inne men ibland hinner jag inte. Kämpa på alla underbara människor Kraaam

... det kan jag gå i god för. Jag börjar inte jobba förrän på måndag igen så jag känner att jag just nu kan jag ge det lite mer tid att skriva av sig här, men när jobbet sätter igång igen blir det mycket fokus där.

När jag hade min nyktra period mars-april förra året ja då ville jag också att 100 dagar skulle komma men den gjorde aldrig det, så därför har jag denna gång intalat mig själv att jsg måste vara nöjd med en dag i taget.
Målet idag är att jag ska somna nykter?

Kram på dig ovh lycka till!?
//PimPim

Ja man kanske ska tänka en dag i taget. När jag tänker mig 100 dagar låter det inte så mycket men det är ju lite över tre månader och då låter det helt plötsligt vedervärdigt mycket.

Idag är jag uppe tidigt för jag vaknade med sån ångest. Jag som skulle börja året så bra har fortfarande inte lyckats. Jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv men allt känns så övermäktigt jobbigt just nu. Jag tänker på alla val jag gjort i livet, både bra och dåliga. Tänker på att folk inte orkar umgås med oss pga vår svajande son i sin diagnos. Vill förändra mitt liv men jag vet också att jag har svårt att göra det själv. Min man kan jag inte prata med han förstår ingenting av mina känslor utan tar åt sig och tycker jag är elak. Det liv jag lever nu är inte det liv jag tänkt mig leva. Ja söka hjälp på riktigt kanske men samtidigt har jag varit och pratat med så mycket terapeuter/kuratorer mm mm och ingen lyckas hjälpa mig i mina tankebanor eller ge mig verktyg för att gå framåt.

Nä idag skäms jag så fruktansvärt mycket att jag bara vill dra täcket över huvudet och egentligen vet jag inte över vad förutom att jag inte klarat att vara 100% alkoholfri. Känner mig ensam, ungefär som att alla är arga på mig. Till och med alla härinne. Vännerna härnere som säkert sitter och pratar om hur konstiga vi är. Att vi bara försvinner ibland medan deras barn kan fortsätta umgås normalt. Nu ska jag klä på mig och gå ut i solen och sen träna lite på gräsmattan. Borde få mig att må bättre.

Idag är jag nykter! Check på det!

Sommarflickan2018

Fina du.

Om du känner at någon behandlar dig orättvist eller är arg på dig här inne så får du säga ifrån. Dock tror jag faktiskt att det är mer din egen uppfattning. Jag läste just din tråd från början och då blir det lite "Nej, men hon skulle ju inte :-(" Vi vill ju så gärna att du lyckas med de mål du sätter upp. Men vi kan inte ha några som helst krav eller förväntningar på dig, bara förhoppningar och en önskan om välgång. Det ÄR svårt att sluta dricka. Speciellt när man som du (ta inte illa upp, jag menar inget illa, jag är precis likadan) använder vinet som snuttefilt. För om ens självkänsla är i botten och man dricker så blir självkänslan ännu sämre och då dricker man mer och så är man inne i en ond cirkel. I know all about it honey.

Om då folk runt omkring blir irriterade eller sura för att du inte dricker så förstår jag att det är svårt att sluta. För inte blir självkänslan bättre när folk blir irriterade på en oavsett vad en gör. Det är ju som att hälla tändvätska på en eld. Det är så trist att folk inte kan stötta och peppa ist för att vara bromsklossar. Men vet du vad, du har ett helt gäng med härliga personer här inne som bara vill dig väl, som aldrig kommer tvinga på dig ett glas vin eller säga att du är tråkig och trist för att du inte dricker.
Vi ska heller inte döma dig om du inte lyckas med vad DU satt som mål. Men vi kanske har olika sätt att försöka hjälpa dig på? Eftersom du (som du själv skriver) gärna är snäll och hjälper andra och är en duktig flicka så tror jag att du förknippar det med hur man ska vara för att hjälpa någon annan. Jag är (var) precis likadan. Men jag har insett att ibland när folk skriver eller säger saker till en, som i mina öron kan låta "hårda" så är det ord av omtanke och godhet men levererade på ett annat sätt än det sättet du och jag levererar godhet och omtanke.

Jag tycker det är superbra att du funderar på att ta hjälp. Gör det. Om du inte får stöttning av din familj och dina vänner så finns det folk på beroendeenheter, vårdcentraler osv som iaf kan hjälpa till med samtal, återfallsprevention, abstinensbesvär, strategier osv. Det "enda" du egentligen behöver göra är att ringa ett samtal och boka en tid. Eller ringa ett samtal till alkoholhjälpen eller vilket forum som helst som erbjuder hjälp. Problemet är väl oftast att man hindrar en själv för man skäms så mycket och det är pinsamt att prata om att man inte klarar av att inte dricka. Men ser man här inne är vi väldigt många med samma problem. Och vården vet om det. Och om det är på något ställe jag fått fina ord om hur stark jag är som tar tag i problemet så är det från vården. Eller att det var bra att jag okade ringa, att jag orkade gå dit, att det finns hjälp och att de gärna hjälper en.

Oj, nu har jag skrivit en hel uppsats igen. Jag ville egentligen mest peppa dig och säga att vi är många som stöttar dig här inne och bara att du skriver här och berättar om hur det går är starkt. Tänk så många som inte kommit så långt!

Så många peppkramar, ryggdunkningar, axelklappningar till dig från mig.

???

... ensamheten, min bästa väninna ”Vinet” har jag gjort slut med och nu är jag ännu mer ensam! Och just idag behöver jag någon som aktiverar mig men ingen hör av sig. Alla skickar bara ett ❤️ på FB eller Insta. Ingen som verkligen undrar, frågar och vill hulda om mig just idag när jag verkligen behöver det!
Nåväl - ibland är man starkare ensam eller?
Idag är jag nykter, väninnan har alltid varit min tröst just denna dag, men inte idag! ???

Kram PimPim?

... och så rätt ni har! Jag tar inte illa upp och det är absolut ingen här inne som gör mig ledsen - TVÄRTOM.Men man känner ju att man sviker sina vänner. När det känns som man inte talar sanning. Jag gläds så över hur andra lyckas och blir ledsen när jag själv inte lyckas. Sån är jag som person. Glömmer mig själv. Har en lite teori om att jag tror också att jag inte riktigt nått botten och det är därför jag fortfarande har svårt att sluta. Om det händer en händelse i livet som slutar illa och där alkohol är inblandat så kanske det är lättare att söka hjälp och ta ett beslut samt att familjen kanske inser också. Min man, som jag skrivit förut, tycker att jag dricker lite för ofta men han har aldrig under våra 20 år sett mig onykter, aldrig sett mig spåra ur. Någon gång kanske vi börjat bråka just för att vi druckit vin och inte är överens i en diskussion. När jag provocerar mina vänner och säger att jag har alkoholproblem så skakar det på huvudet och skrattar. Haha om du har det så är jag ännu värre. MMM så kan det vara. Men det är min känsla i kroppen som räknas.

Skulle kunna skriva massor idag men tiden är knapp och snart är ledigheten slut. Kram på er allaihopa

...från mig. Inser att jag hade hamnat långt bak, det gäller att ligga i härinne :-) Har inte haft tid att skriva eftersom jag har haft massor att göra när jag kom hem. Har övat och övat på ett träningspass som jag har premiär på idag för 50 taggade människor. Så ja vin har jag druckit absolut men inte mycket alls för då orkar man inte detta pass. Känner mig pigg på att vara tillbaka på banan igen men även fast jag tränat så mycket blir jag sugen på kvällarna. Lustigt, en ren vana bara, en dålig vana. Att sjunka ner i soffan med lite nötter och vin. Många nya och många "gamla" trygga kändisar. Ska försöka läsa lite senare ikväll och sen blir det en bedrift att försöka skippa vinet ikväll för att fira om det gick bra eller ett sorgeglas.

...vilken härlig kväll! Fredagkväll när du och jag få va tillsammans! Den melodin spelar min son varje fredag och jag blir så glad. Det är så skönt att vakna helt .nykter efter en god natts sömn. Jag inser att det är mest jag själv som skriver i min tråd men jag läser och inspireras av alla andra, skriver så fort tiden finns men just nu tränar jag mycket. Jag väljer träning före vin och jag väljer glada människor före "gnälliga" människor i min umgängeskrets. Igår fick jag stålsätta mig mot familjetrycket. Jag lagade middag till min man och son, sen stack jag iväg och tränade och de visade sitt missnöje stort till det. Försökte få med dem och säga att en sitter bara framför datorn och en framför TV så hunden får ni gå ut med iaf. Knappt jag får dem att göra det, det måste jag skriva upp på en tavla minst en dag innan. Som ni förstår så hur jag än gör blir de aldrig nöjda med mig och jag vill vara nöjd med mig själv så jag stack iväg. Hade jag varit hemma vet jag att tankarna hade snurrat på popcorn och ett glas rött men nu la jag mig så vit och ren på kvällen. Underbar känsla, en känsla jag vill vakna med varje dag.

Tråkigt det där men och jag ska inte skylla på andra för att jag började dricka vin, absolut inte men jag vet precis när jag började dricka mera. Det var när jag inte "fick" gå hemifrån utan var tvungen att fråga min man om det var OK att jag gick ut och tränande. Vinet blev liksom en tröst för mig för han tyckte aldrig han fick tiden att träna och då skulle jag sympatisera med honom i småbarnsåren. Nu är två barn utflugna och en som snart blir myndig kvar i huset samt min man såklart. Vi har en hund som sonen tar på någon promenad efter skolan men annars är det jag. Så ibland blir jag utbränd på motion. Varje morgon går jag elljusspåret och sen ett pass på det plus kvällprommis (om jag inte skrivit på tavlan :-) När jag är i ett positivt flöde och inte faller för vin på kvällarna går allt som på spåret. Tränar jag är det fel, tar jag ett glas vin är det också fel, äter jag egen nyttig mat är det fel. Med ett nyktert huvud blir det väldigt mycket enklare att så emot och stå på sig!

Jag önskar alla en härlig fredag och helg! Kram

Träning är ju så bra och så nyttigt! Fortsätt med det för det ger dig endorfiner som gör dig lycklig. Känner igenmurade i tjatandet. Man orkar inte till slut så man göt sakerna själv istället! Nu hjälper min son till mycket tack och lov. Dottern gör minsta lilla. Hon sköter sin tvätt i varje fall!
Ha en go fredag! Idag är vi nyktra och det är alltid på plussidan ??✨

Kram PimPim ?

Men, tänk på att inte bänna ut dig med träningen;). Förstår inte att din man inte vill att du ska träna? Tycker du gör helt rätt i alla fall! Idag blir det yoga för mig...

Ha en fin dag!

Ps. Läser ofta din tråd, men hinner inte alltid kommentera...

Kram <3<3

...på mitt mål med hälsosam mat och inte tränar blir det liksom kaos i mitt huvud och sen omstart i hjärnan. Min man är på urdåligt humör, inte arg på mig eller så utan har fullt upp med en syskontvist. Känner mig så ensam i tvåsamheten. Allt gör jag nästan ensam. Jag tränar inte för mycket utan har koll på varierad belastning osv osv och Idag har jag ”bara” gått elljusspåret, ensam som vanligt. Vidare möten hela dagen och vips... sneglade jag på rödvinet. Blev yttepyttelite, kanske 1 del men ändå. , Inget direkt planerat i helgen som fest, utgång eller middag med vänner. Däremot träningspass både lördag och söndag. Försöker läsa ikapp lite och gläds verkligen åt alla. Vilket härligt gäng ni är här! Fredag imorgon....Kram på er alla!