Villblinykternu

Nu framåt kvällen börjar rastlösheten krypa närmare...distraherar mig med nytt tv-spel och längtar nästan efter att jobbet ska sätta igång nästa vecka.
Vore så skönt om någon form av träningslust kunde infinna sig...Jag har inte tränat på två år och känner mig både halvfet och plufsig av allt vin. Men rastlös eller ej, jag är nykter och har ännu inte svikit min familj eller mig själv ? dag två snart över

Fundersam79

Dag 9 nu och det känns något lättare :) Hur går det för dig ?

Mår toppen. Inget sug alls. Boxen står på verandan, öppnad sedan innan jul, vinstället är fullt, en öppnad flarra på bänken men jag känner inget alls.
Förra gången när jag medvetet tog en vit period pga magkatarr mm då hade jag bla lixom ett mål-att jag måste stå ut 14 dagar och efter det får jag dricka igen.
Nu vet jag inte ens när jag skulle vilja unna mig ett glas...
Vintervila och Vitutanvin - ni "sviker" inte oss, jag tror ni precis som jag vill kunna dricka socialt och som "vanligt" folk gör, eller hur?
Villblinykternu - du har fått så många goda råd redan så lyssna på dem. Och besök den här tråden varje dag för massor av omtanke och pepp. Välkommen hit, det kommer gå bra för dig!
Fundersam79 - välkommen du också, vi ligger på dag 9 båda två! :-)
Och välkommen till övriga om jag missat någon.
Ultra - härligt det låter med din löpning. Önskar jag hade samma kondis.
Började jobba idag, höll på att kräkas när klockan ringde men skönt att komma in i rutinerna igen.
Hörs i morgon!

anonym23999

Hej. Gott Nytt År och Nytt Hopp? Jag har stuckit huvudet i sanden i typ 40 år. Druckit mer eller mindre, s.g.s. dagligen. Har gener som aldrig ger baksmälla = mycket dåligt för självdisciplinen. Levervärdena vid senaste test för 1-2 år sedan helt OK. Jag har skött mitt jobb, utan prickar och ingen utanför den innersta kretsen vet egentligen hur jag har det. MEN privat lider jag av ständiga minnesluckor, konflikter jag efteråt inte begriper och inte kan försvara. Tidvis har jag drabbats av våldsamma vredesutbrott. Nu lever jag ensam, så sånt händer inte. Bättre så. Vet att det bästa vore total avhållsamhet men det är MYCKET svårare än att sluta röka. Än har jag inte kommit mig över tröskeln till AA. Kanske det här kan vara en början? I dag har jag inte tagit en endaste sup...

Välkommen Scheh!
(Kommer aldrig orka skriva ut hela nicket ?)
Tillsammans är vi starka och peppande!

Välkommen Scheh!
(Kommer aldrig orka skriva ut hela nicket ?)
Tillsammans är vi starka och peppande!

här i tråden. Så skönt att slippa känna mig helt ensam!
Det är så tufft i livet just nu. Hoppas på att hälsa (träning o nykterhet) kan tjäna som stabil grund ett tag.
God vit fortsättning!

Visst är Gbg varvet ett måste om man bor i eller nära Gbg. Sprang för10 eller 11 gången i fjol bara för skojs skull. Inte tränat löpning utan enbart cykel. Tänkte göra samma iår, men kommer så klart vara mycket snabbare?
Så en liten utmaning tyckte jag var på sin plats?

Li-Lo

Härligt med en utmaning, jag ser massa deltagare framför mig i imaginära AH-tröjor som springer i mål :-).

Vänligen och tack för "bilden".

Li-Lo
Alkoholhjälpen

TSE

Jag har varit logiskt medveten om min överkonsumtion av alkohol många år. För ett par år sedan fick jag hälsoproblem, trots att jag var vältränad och i form för både Vasaloppet och Vättern runt. Det har sedan gått långsamt men säkert åt fel håll och jag vet inte varför jag inte tar det på allvar och helt slutar med alkohol.
Jag dricker ingen starksprit(och det är sant) men det är öl och vin var och varannan dag utan egentlig anledning. I februari 2018 gick det överstyr när jag drogs med av en bekant till en drinkbar i Stockholm där det inte gick att sluta?? Jag blev jättedålig fysiskt och psykiskt och efter det gjorde jag ett uppehåll på sju veckor. Trodde sedan jag kunde sätta igång igen och dricka sparsamt/måttligt men det gick snabbt upp till den vanliga höga konsumtionen.
Jag fick ännu ett negativt hälsobesked i början av december, och nu är jag här.

Ultra

Ännu en dag
Sitter på gymmet o pustar ut efter ett pass, måste ju ta utmaningen från Chansen på allvar ?
Bra att vi slutat med A, lär ju gå bättre då.
Ska springa Sandsjöbacka Trail helgen 11-13 Jan o ska bli spännande att kolla formen nu efter perioden utan A, kanske har du hört talas om dom loppen Chansen ?
Kuriosa du låter glad o stark, så himla roligt ?
Vitutanvin du har det tufft på många sätt o vi finns här för dig ☺️
Säger som Kuriosa, välkommen Scheh ?
TSE låter likt min situation men känner redan efter ett antal veckor utan A att kroppen svarar bättre på träningen plus att motivationen är mycket mycket bättre så avstå A o fokusera på träningen ?
Önskar er alla en fortsatt bra dag utan A

Alla nya hälsas välkomna till gruppen från mig med!
Uj vad ni är hurtiga o duktiga Ultra o Chansen! Bra med peppning o sporrning er emellan!! Alltid bra med utmaningar!
Vitutanvin du vet att vi finns här för dig! Det är tufft när man är mitt i det ?

Vi skulle haft tjejträff (o då är det alltid vin) i morgon där märker man att det tar skruv o inte är poppis om man säger att man gjort ett nyårslöfte om att inte dricka på några månader. Svaret kom i form av delning av:
Resolutions for the New year: no one likes a skinny sober bitch anyway. Men...sånt peppar mig mer ??skrev som svar: alltid retar det någon haha ?
Varför stör sig folk så på att man säger att man inte ska eller tänker dricka? Blir dom medvetna om sig själva eller vad?? Bara tankar hur man ska förhålla sig till sånt...
Ha en fin vit kväll alla! Själv ska jag skjutsa sonen till träning o sen bara softa i soffan! Mycket jobb då behöver man hitta nya sätt att lugna hjärnan ?

Har hållit mig sysselsatt med allt möjligt - men det jobbigaste var att tända ljus för mitt barn. ?❤️
Det är första året på läääänge jag varit nykter denna dag! ? Hoppas innerligt att jag kommer kunna sova i natt.

Vad det gäller min abstinens känns det är ett konstant sug i tarmen... den skriker sluka något, tugga, ät... och det jag gör är att klunka bubbelvatten och käka pärltomater! Man kan nästan likna det vid cravings! Om fyra dagar är det jobb som gäller igen och då hoppas jag huvudet och tröttheten blivit någorlunda bättre i varje fall!

Kram PimPim

Villblinykternu

Hej alla tappra människor! Jag blir så peppad av att läsa era inlägg! Jag är inte mkt för att skriva men vill iaf titta in och berätta att jag håller mig på banan! Igår var jag lite rastlös i kroppen när kvällen började närma sig och klockan blev dags att öppna en ny flaska vin (alltid en fantastisk upplevelse enlig mig, bra mkt bättre än att hälla upp ett glas från en redan påbörjad flaska...kanske för att den innehåller mer?). Tog dock ett bad och en kopp te istället och gick sedan och la mig tidigt med en hint av huvudvärk. Sov faktiskt hela natten i sträck och vaknade utvilad till dag fyra utan A ? känner mig peppad och glad och så taggad för att vara och förbli en nykter och bra mamma! Styrkekramar till er alla och tack för att ni finns ❤

Villblinykternu

Inatt vaknade jag och kände panik, hjärtklappning och kallsvettig. Drömde sjukt konstiga drömmar och hade en väldigt orolig sömn därefter med många uppvaknanden. Nu på morgonen känner jag mig trött och energitömd utan minsta tecken på att jag behandlar kroppen bättre än på länge ? är detta abstinens av A?

Ultra

En ny dag
Ännu en dag i det nya livet utan A, så här på helgen kan man sakna att kunna dricka som alla andra men är ju som det är....
Lennis, kan känna igen detta med grupptrycket o frågan varför man inte dricker, jag har en sån träff kommande torsdag där ett gäng gubbar ska ut men kommer skylla på att jag ska tävla dagen efter så det lär dom acceptera....
Pim pim välkommen till vår lilla tråd o känner igen suget har också druckit litervis med i mitt fall tranbärsdryck
Villblinykternu ja det du beskriver om dålig sömn mm tror jag är just en form av abstinens men går över.
Kämpa på där ute för ytterligare en dag utan A

Min nya last är mängder av bubbelvatten blandad med läsk, cider, bär,saft etc etc och afri öl = kissnödig.
Någon skrev om ångest och skam pga att hen inte kunde motstå afritt vin. Jag känner igen det. Men tillåter mig att känna stolthet över att det är afritt i glaset! Det får duga med att ändra på en vana i taget. ?

Ultra

Vitutanvin
Lägger till alkoholfri öl på min lista, blivit många sådana o goda tycker jag
Klart man inte ska känna skam för att man dricker a fritt vin eller öl, är ju a fritt ?

Har jobbat denna vecka och haft gäster hemma mest hela tiden och inte haft tid att skriva (som jag ju gör i smyg) men nu har jag full backning av impad make så jag behöver bara "skydda mig" från barnen.
Mår prima - suget finns inta alls. Känner att jag lätt skulle kunna socialdricka en kväll men är livrädd för att bli snurrig. Tack och lov en stor broms i mitt vinsörplande tidigare liv. Då drack jag under lång tid (typ 17-22) men bara så att det inte steg åt huvudet så det snurrade till.
Nu ska jag till mitt hemmagym (dvs städa hönshuset) och sen stapla ved :-)
Mina powerwalks får ligga på vänt eftersom snön blev till regn och sen frös det på så våra grusvägar är som isbanor och skridskor kan jag inte åka.
Ha en finfin dag alla kämpar - keep your head up end be proud!
Kram, kram!