Måste ta tag i mitt drickande

Profile picture for user Villblinykternu

Nu framåt kvällen börjar rastlösheten krypa närmare...distraherar mig med nytt tv-spel och längtar nästan efter att jobbet ska sätta igång nästa vecka.
Vore så skönt om någon form av träningslust kunde infinna sig...Jag har inte tränat på två år och känner mig både halvfet och plufsig av allt vin. Men rastlös eller ej, jag är nykter och har ännu inte svikit min familj eller mig själv ? dag två snart över

Profile picture for user Kuriosa

Mår toppen. Inget sug alls. Boxen står på verandan, öppnad sedan innan jul, vinstället är fullt, en öppnad flarra på bänken men jag känner inget alls.
Förra gången när jag medvetet tog en vit period pga magkatarr mm då hade jag bla lixom ett mål-att jag måste stå ut 14 dagar och efter det får jag dricka igen.
Nu vet jag inte ens när jag skulle vilja unna mig ett glas...
Vintervila och Vitutanvin - ni "sviker" inte oss, jag tror ni precis som jag vill kunna dricka socialt och som "vanligt" folk gör, eller hur?
Villblinykternu - du har fått så många goda råd redan så lyssna på dem. Och besök den här tråden varje dag för massor av omtanke och pepp. Välkommen hit, det kommer gå bra för dig!
Fundersam79 - välkommen du också, vi ligger på dag 9 båda två! :-)
Och välkommen till övriga om jag missat någon.
Ultra - härligt det låter med din löpning. Önskar jag hade samma kondis.
Började jobba idag, höll på att kräkas när klockan ringde men skönt att komma in i rutinerna igen.
Hörs i morgon!

Profile picture for user anonym23999

Hej. Gott Nytt År och Nytt Hopp? Jag har stuckit huvudet i sanden i typ 40 år. Druckit mer eller mindre, s.g.s. dagligen. Har gener som aldrig ger baksmälla = mycket dåligt för självdisciplinen. Levervärdena vid senaste test för 1-2 år sedan helt OK. Jag har skött mitt jobb, utan prickar och ingen utanför den innersta kretsen vet egentligen hur jag har det. MEN privat lider jag av ständiga minnesluckor, konflikter jag efteråt inte begriper och inte kan försvara. Tidvis har jag drabbats av våldsamma vredesutbrott. Nu lever jag ensam, så sånt händer inte. Bättre så. Vet att det bästa vore total avhållsamhet men det är MYCKET svårare än att sluta röka. Än har jag inte kommit mig över tröskeln till AA. Kanske det här kan vara en början? I dag har jag inte tagit en endaste sup...

Profile picture for user Kuriosa

Välkommen Scheh!
(Kommer aldrig orka skriva ut hela nicket ?)
Tillsammans är vi starka och peppande!

Profile picture for user Kuriosa

Välkommen Scheh!
(Kommer aldrig orka skriva ut hela nicket ?)
Tillsammans är vi starka och peppande!

Profile picture for user Vitutanvin

här i tråden. Så skönt att slippa känna mig helt ensam!
Det är så tufft i livet just nu. Hoppas på att hälsa (träning o nykterhet) kan tjäna som stabil grund ett tag.
God vit fortsättning!

Profile picture for user Chansen

Som svar på av Ultra

Visst är Gbg varvet ett måste om man bor i eller nära Gbg. Sprang för10 eller 11 gången i fjol bara för skojs skull. Inte tränat löpning utan enbart cykel. Tänkte göra samma iår, men kommer så klart vara mycket snabbare?
Så en liten utmaning tyckte jag var på sin plats?

Profile picture for user Li-Lo

Härligt med en utmaning, jag ser massa deltagare framför mig i imaginära AH-tröjor som springer i mål :-).

Vänligen och tack för "bilden".

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user TSE

Jag har varit logiskt medveten om min överkonsumtion av alkohol många år. För ett par år sedan fick jag hälsoproblem, trots att jag var vältränad och i form för både Vasaloppet och Vättern runt. Det har sedan gått långsamt men säkert åt fel håll och jag vet inte varför jag inte tar det på allvar och helt slutar med alkohol.
Jag dricker ingen starksprit(och det är sant) men det är öl och vin var och varannan dag utan egentlig anledning. I februari 2018 gick det överstyr när jag drogs med av en bekant till en drinkbar i Stockholm där det inte gick att sluta?? Jag blev jättedålig fysiskt och psykiskt och efter det gjorde jag ett uppehåll på sju veckor. Trodde sedan jag kunde sätta igång igen och dricka sparsamt/måttligt men det gick snabbt upp till den vanliga höga konsumtionen.
Jag fick ännu ett negativt hälsobesked i början av december, och nu är jag här.

Profile picture for user Ultra

Ännu en dag
Sitter på gymmet o pustar ut efter ett pass, måste ju ta utmaningen från Chansen på allvar ?
Bra att vi slutat med A, lär ju gå bättre då.
Ska springa Sandsjöbacka Trail helgen 11-13 Jan o ska bli spännande att kolla formen nu efter perioden utan A, kanske har du hört talas om dom loppen Chansen ?
Kuriosa du låter glad o stark, så himla roligt ?
Vitutanvin du har det tufft på många sätt o vi finns här för dig ☺️
Säger som Kuriosa, välkommen Scheh ?
TSE låter likt min situation men känner redan efter ett antal veckor utan A att kroppen svarar bättre på träningen plus att motivationen är mycket mycket bättre så avstå A o fokusera på träningen ?
Önskar er alla en fortsatt bra dag utan A

Profile picture for user Lennis

Alla nya hälsas välkomna till gruppen från mig med!
Uj vad ni är hurtiga o duktiga Ultra o Chansen! Bra med peppning o sporrning er emellan!! Alltid bra med utmaningar!
Vitutanvin du vet att vi finns här för dig! Det är tufft när man är mitt i det ?

Vi skulle haft tjejträff (o då är det alltid vin) i morgon där märker man att det tar skruv o inte är poppis om man säger att man gjort ett nyårslöfte om att inte dricka på några månader. Svaret kom i form av delning av:
Resolutions for the New year: no one likes a skinny sober bitch anyway. Men...sånt peppar mig mer ??skrev som svar: alltid retar det någon haha ?
Varför stör sig folk så på att man säger att man inte ska eller tänker dricka? Blir dom medvetna om sig själva eller vad?? Bara tankar hur man ska förhålla sig till sånt...
Ha en fin vit kväll alla! Själv ska jag skjutsa sonen till träning o sen bara softa i soffan! Mycket jobb då behöver man hitta nya sätt att lugna hjärnan ?

Profile picture for user PimPim

Har hållit mig sysselsatt med allt möjligt - men det jobbigaste var att tända ljus för mitt barn. ?❤️
Det är första året på läääänge jag varit nykter denna dag! ? Hoppas innerligt att jag kommer kunna sova i natt.

Vad det gäller min abstinens känns det är ett konstant sug i tarmen... den skriker sluka något, tugga, ät... och det jag gör är att klunka bubbelvatten och käka pärltomater! Man kan nästan likna det vid cravings! Om fyra dagar är det jobb som gäller igen och då hoppas jag huvudet och tröttheten blivit någorlunda bättre i varje fall!

Kram PimPim

Profile picture for user Villblinykternu

Hej alla tappra människor! Jag blir så peppad av att läsa era inlägg! Jag är inte mkt för att skriva men vill iaf titta in och berätta att jag håller mig på banan! Igår var jag lite rastlös i kroppen när kvällen började närma sig och klockan blev dags att öppna en ny flaska vin (alltid en fantastisk upplevelse enlig mig, bra mkt bättre än att hälla upp ett glas från en redan påbörjad flaska...kanske för att den innehåller mer?). Tog dock ett bad och en kopp te istället och gick sedan och la mig tidigt med en hint av huvudvärk. Sov faktiskt hela natten i sträck och vaknade utvilad till dag fyra utan A ? känner mig peppad och glad och så taggad för att vara och förbli en nykter och bra mamma! Styrkekramar till er alla och tack för att ni finns ❤

Profile picture for user Villblinykternu

Inatt vaknade jag och kände panik, hjärtklappning och kallsvettig. Drömde sjukt konstiga drömmar och hade en väldigt orolig sömn därefter med många uppvaknanden. Nu på morgonen känner jag mig trött och energitömd utan minsta tecken på att jag behandlar kroppen bättre än på länge ? är detta abstinens av A?

Profile picture for user Ultra

En ny dag
Ännu en dag i det nya livet utan A, så här på helgen kan man sakna att kunna dricka som alla andra men är ju som det är....
Lennis, kan känna igen detta med grupptrycket o frågan varför man inte dricker, jag har en sån träff kommande torsdag där ett gäng gubbar ska ut men kommer skylla på att jag ska tävla dagen efter så det lär dom acceptera....
Pim pim välkommen till vår lilla tråd o känner igen suget har också druckit litervis med i mitt fall tranbärsdryck
Villblinykternu ja det du beskriver om dålig sömn mm tror jag är just en form av abstinens men går över.
Kämpa på där ute för ytterligare en dag utan A

Profile picture for user Vitutanvin

Min nya last är mängder av bubbelvatten blandad med läsk, cider, bär,saft etc etc och afri öl = kissnödig.
Någon skrev om ångest och skam pga att hen inte kunde motstå afritt vin. Jag känner igen det. Men tillåter mig att känna stolthet över att det är afritt i glaset! Det får duga med att ändra på en vana i taget. ?

Profile picture for user Ultra

Vitutanvin
Lägger till alkoholfri öl på min lista, blivit många sådana o goda tycker jag
Klart man inte ska känna skam för att man dricker a fritt vin eller öl, är ju a fritt ?

Profile picture for user Kuriosa

Har jobbat denna vecka och haft gäster hemma mest hela tiden och inte haft tid att skriva (som jag ju gör i smyg) men nu har jag full backning av impad make så jag behöver bara "skydda mig" från barnen.
Mår prima - suget finns inta alls. Känner att jag lätt skulle kunna socialdricka en kväll men är livrädd för att bli snurrig. Tack och lov en stor broms i mitt vinsörplande tidigare liv. Då drack jag under lång tid (typ 17-22) men bara så att det inte steg åt huvudet så det snurrade till.
Nu ska jag till mitt hemmagym (dvs städa hönshuset) och sen stapla ved :-)
Mina powerwalks får ligga på vänt eftersom snön blev till regn och sen frös det på så våra grusvägar är som isbanor och skridskor kan jag inte åka.
Ha en finfin dag alla kämpar - keep your head up end be proud!
Kram, kram!

Profile picture for user PimPim

... för välkomnandet!
Ikväll är en typisk laga-mat-kväll som man så många gånger gjort med ett glas vin i ena handen och en slev i andra ståendes vid spisen lyssnandes på en härlig låt som man gärna gör lite moves till och sjunger med!
Ikväll gör jag detsamma minus A i glaset... lyxar kanske till det med Loka Crush ??????

Ha en fin trettondagsafton allihop! ?

Kram PimPim?

Profile picture for user Chansen

Såg nu vad du skrivit om Sandsjöbacka, ja dom har jag hört talas om. Låter jobbigt?
Precis hemkommen efter 3.5h i sadeln, känns gott och stärkande att göra det utan ett bakrus som det var innan. Är på dag 33 tror jag och lika motiverad som när jag starta. Mycket tack vare er och min utmaning till Ultra??
Hoppas ni har en bra helg!!

Profile picture for user Lennis

Började helgen med bio med familjen igår kväll till o med tonåringarna följde med så blev en lyckad kväll! Det har inte hänt på lääänge att det skulle hända en fredag kväll efter en hektisk vecka...då var det vindax..suck! Nytt liv ger utrymme för nya saker att göra med insikter!
Ultra ja peppar dig för din ”gubbträff” kan tänka mig att jargongen kanske är ännu mer där ? bra att du har svar på tal! Håller på dig!
Vitutanvin tror också att din flackande sömn går över snart! Själv har jag sluppit sömnproblemen förmodligen för jag alltid är en sjusovare...håller tummarna för att den blir bättre snart!
Pim-Pim ja laga mat = vin på helgerna vi får nya rutiner på köpet sjukt hur hjärnan programmerar sig till att bli...
Chansen o Ultra härligt att läsa om er kamp haha ? motion är ett bra sätt att sporra sig!
Blev en kort promenad i det fina vädret idag men man får noga välja var man går för som Kuriosa sa man behöver skridskor för att gå ut på ens gatan utanför....
Trevlig härlig lördagskväll till er alla! Nu kör vi! Styrka till oss alla!

Profile picture for user Ultra

Som svar på av Chansen

Chansen
Gott att höra, har ju varit underbart väder idag..jag körde en halvmara i Delsjöområdet dvs backe upp o backe ner men flöt på bra.
Har inte lika många vita dagar som du, 20 tror jag, men känns grymt bra

Profile picture for user Ultra

Middag
Nu dags att laga middag....ankbröst med potatisgratäng o rödvinssås...problem, hur gör jag med rödvinet så för första gången i mitt liv var jag på systemet o köpte en halvflaska rödvin, kändes lite kul att stå där i kön med min mini flaska ?
Gör såsen o serverar resten av vinet till min fru.
Kuriosa, Lennis o Pim pim ni kämpar på bra, roligt att läsa era inlägg o att glöden för förändring finns där
Nu matlagning ?

Profile picture for user Chansen

Visst får man mycket tid Lennis, har aldrig haft så mycket tid och ork till att hitta på saker. Ett stort plus änsålänge. Tillbringat både fredag och lördag kväll hos goda vänner samt dagarna i en sporthall med barnen. Fantastiskt att inte längta hem till första ölen!
Han med några timmar i sadeln igår Ultra, var i svartedalen några mil norr om Gbg. Fantastisk väder och natur på en gång. Smart med vinet;)
Ha en go söndagkväll alla kämpar!

Profile picture for user Ultra

Måndag
Då var första riktiga arbetsdagen gjord efter julledigheten....kommer hem o är sugen på ett glas vi hmm konstigt efter så många dagars uppehåll men kommer stå emot.
Hoppas ni har det bra där ute o kämpa på ?

Profile picture for user Lennis

Jobbade tre dagar förra veckan men det blev måndag idag ändå ?
Men den stora skillnaden jag märkte var att jag kände mig mer stresstålig. Dan gick fort o jag hade ork kvar när jag gick hem. Brukar vara helt urlakad annars... kan det bero på något ?
Inget vinsug men hade det igår. Stå ut Ultra! Det är inte värt det! Styrka o pepp till oss alla! Ha en fin kväll!

Profile picture for user PimPim

... också energi kvar!
Sitter och går igenom morgondagens seminarie jag ska hålla för hela personalstyrkan! ?
Bra kämpat allihop! En dag i taget! Ikväll somnar jag nykter ? och hoppas få mer än fem timmars sömn!
Kram PimPim?

Profile picture for user Vitutanvin

efter ett långt jullov.
Ville svara: "inte druckit iallafall" ? (mer än bakslaget på nyår) på frågan om hur man haft det och vad man gjort.
Fick bita mig i tungan flera gånger. Kände mig så stolt (i hemlighet) och tänkte på hur bra det här forumet är. Här kan jag öppet berätta hur bra jag är eftersom jag är i lika gott sällskap! Kram på er!

Profile picture for user Vintervila

Tillbaka i tråden igen...( tycker fortfarande det är svårt att hitta tillbaka till ”sin” tråd). Ville ju leta upp just er - tack Ultra för din fråga den 5, och ni andra....och fann er nu på morgonen. Har under två dagar läst inlägg i andra trådar, och jag slås av hur lika det är för många av oss. Kampen, suget, de ständiga förhandlingarna, trösten, återfallen, situationerna man förknippar med alkohol osv.
Senast jag skrev tog jag en alkoholfri öl på en pub i Glasgow. Kändes helt okej. Snackade med min kompis som blev inspirerad att ta en vit månad när vi kom hem igen.
Tyvärr så har jag den gångna helgen ( och även i går) tagit sällskap av det röda vinet under nätterna.
Verkar karaktärslöst och viljelöst att säga att ”det bara blev så”
Egentligen inte gott, egentligen ingen skön känsla ens initialt...Och varför dricka vin i sin ensamhet. Vem tycker att man ör spirituell och kul då?
I bland undrar jag om jag tar till vinet för att dämpa en tomhetskänsla som ligger på lut.
Som om ens eget sällskap inte är tillräckligt givande.
Är också i slutfasen av ett långt och känslomässigt svårt avslut på en relation, som gjort ont på flera plan. Vinet blir luddiga stötdämpare mot tunga känslor.
Sitter på jobbet nu och ”smygskriver”. Ville bara kort höra av mig, även om det inte är så kul att berätta om mitt vindrickande som jag helt onödigt, och trist nog hamnade i de senaste nätterna.
Det flow och den glädje jag kände de två vita veckorna fram till nyårsafton var fantastiska....Var så otroligt nöjd med att jag kunde! Och utan allt för svåra bieffekter.....Nu känner jag mig lite tilltufsad och vilsen där jag är i dag.
Har anmält mig till lajv-träffen i februari, och har tittat på den där filmen som någon lade ut en länk till....
Ska fortsätta att följa er här, och tanka mig med era klokheter och det som ni så generöst delar! Kraft och styrka till er!

Profile picture for user Vitutanvin

Bra att du är tillbaka och skriver här i tråden! Håller med om att det är svårt att hitta tillbaka trots att man lägger till som favorit.
Kan du byta ditt vin mot alkoholfritt? Så du har något i glaset. Det gör jag när det är svårt. Ger efter för vanan att ha ett glas att dricka ur men byter innehållet. Blir nästa psykopsomatiskt lite berusad av handlingen.
Det är säkert väldigt vanligt att döva negativa känslor som tex ensamhet med alkohol. Då slipper man ju ta tag i saken.
Känner igen det tunga med att avsluta en relation. Man måste igenom ett slags sorgearbete.
Tänker på dig och hoppas du kan stå emot ikväll/natt. Ett dygn i taget.

Profile picture for user Kuriosa

Vintervila. Oavsett vad så vet du att du vill och framförallt att du kan. Dina vita dagar är ändå vita dagar du ska lägga skarpt på minnet.
Jag är glad att du fortsätter skriva i tråden, fortsätt – du vet att vi inte dömer någon!
Låter som att du kanske borde prova Atarax mot tungheten och tankarna? Det och kanske alkoholfritt om du behöver det där glaset att snurra mellan fingrarna när du skingrar dina tankar. När jag blev sjukskriven för stress fick jag dem mot oror och ångest och på mig lägger de sig som bomull runt själen utan att påverka mig på annat sätt. Atarax är ett antihistamin och skapar ej beroende. Kan tas vid behov.
Annars är allt bra här. Visst kommer det sug när jag minst anar det och ibland känns det oövervinnerligt. Ett tips när gommen och smaklökarna krullar sig – borsta tänderna! Funkar klockrent varje gång.
Dag 17 idag! Jag är superimpad över mig själv.
Har förresten hittills virkat 3 par vantar… :-D

Hur mår ni andra?
Fleur – hur går det för dig?

Profile picture for user Ultra

På krogen
Är på krogen med ett ”gubbgäng” sagt att jag inte dricker o ingen direkt diskussion blev det....alkoholfri öl är helt ok.
Nu efter ett antal vita veckor (tappat räkningen) ska det bli spännande att se hur helgen löpartävling går....
Vintervila skönt att se dig tillbaks i tråden, kämpa på ?
Hälsar alla övriga också
Ha en fortsatt bra kväll

Profile picture for user Vitutanvin

Ultra -Starkt att våga dig ut på krogen OCH att du höll dig till afritt.
Kuriosa - Grattis till alla dina vita dagar!!!
Vintervila - Hur går det för dig?

Inget sug här än så länge, trots att det är fredag em. ? Tänker på min katastrofala nyårsafton varje gång vintanke dyker upp. Väldigt avskräckande vilket är behändigt. Länktar istället efter mitt fina glas med bubbelvatten. Vad ska jag lyxa till det med idag tro (blandar alltid i något för att få mer smak men slippa sliskig läsk...

Profile picture for user Lennis

Dag 11 eller 23-2 hur man nu väljer att räkna ?
Skönt med helg haft en hemsk vecka med massa stress har sett många rosa moln med vinglas - drömmar som jag krossat med mitt INTE. Stress är en sjuk trigger för mig o likaså oj efter en sån jobbig vecka har du gjort dig förtjänt av...INTE är sjukt bestämd o tänker inte vika!!
Ultra tufft att gå på puben o riktigt bra jobbat att dricka alkoholfri öl. Hoppas det visar sig på tävligen i helgen!
Alla ni andra kämpar på med! Skönt att höra - faller man eller tappar en dag eller två så är det upp igen de vita dagarna kan ingen ta ifrån en! Trevlig helg till er alla!

Profile picture for user PimPim

Som svar på av Lennis

Vilken kämpe du är och det är ju fantastiskt att du fightas och låter din hjärna vinna över A. ✌?
Hoppas du får en kanonhelg och grattis till alla dina nyktra dagar! ?

Kram PimPim ?

Profile picture for user Chansen

Skall bli kul att höra om det gör någon skillnad efter ett tag utan a i kroppen.
Starkt att du Stig emot suget.
Vet inte hur ni andra upplever det men det känns som att ju längre tid utan a det går desto starkare blir suget dom dagarna det kommer. Har även börjat få tankar efter 40+ dagar att ett litet glas kan jag unna mig även om jag mycket väl vet att det antagligen inte går.
Starkt kämpat alla!

Profile picture for user Villblinykternu

Nu är jag inne på dag tolv, idag är den första riktigt jobbiga dagen. Känner mig svag i kroppen, lite skakis och kan inte sluta tänka på känslan av att ta ett glas iskallt vitt vin! Känner nästan lite ångestkänslor blandat med ett svagt illamående. Har sovit under eftermiddagen och känner att jag inte orkar vara social alls, inte ens med familjen. Hoppas verkligen att denna känsla försvinner!!!! Hur mår ni andra? Kramar

Profile picture for user Ultra

Chansen
En sak är säker utan A blir kroppen enormt mycket starkare o mer uthållig + psyket är så j-a mycket bättre.
Jag är med i den så kallade Ultra trippeln där man springer 3 dagar i rad, i princip allt Trail i skogen.
Fredag 25 km från Kållered, lördag 52 km från Kungsbacka o imorgon söndag 89 km från Tjolöholm....målgång alltid på Skansen Kronan....fre o lör har flutit på väldigt bra, stark hela vägen.....
Sen håller jag med som du skriver...ju fler vita dagar ju mer tanken att nu kam jag väl dricka normalt, men är övertygad att man då snabbt faller in i gamla rutiner igen....
Ha en underbar vit lördagskväll....

Profile picture for user Vitutanvin

...här också. Men mycket oklart hur mycket som är relaterat till alkoholen för min del. Har mycket tungt som pågår i livet just nu . Alkohol dövar ju mycket och skapar ångest. Nykter blir det förhoppningsvis lättare att förstå vad jag behöver prioritera. Inte ett dugg sugen faktiskt, trots ensam en lördagkväll. Ser fram emot att göra nyktra helger till en vana ? Kämpa på allesammans!

Profile picture for user Chansen

Det ör inga dåliga sträckor att springa det där! Hoppas du klarar av dagens etapp med.
Själv cyklade jag 7 mil grusväg, halt som sjutton det var ingen rolig tur idag.
Vitutanvin, har inte heller några större problem med vita helger. Dock så tror jag att jag har blivit mer lättirriterad både fre och lör kväll. Märker att stubinen är kortare ( barnen säger samma).
Men det är ju bättre än stupfull kl 18;)

Profile picture for user Kuriosa

Go måndag på er!
Dag 20 här. 21-1 faktiskt för jag tog ett glas vin i helgen, för att jag ville faktiskt.
Ärligt talat, det var inte gott. Och jag blev trött och seg i huvudet. Kände att såhär vill jag ju inte ha det så det blev bara ett.
Blev inte ens snygg och underhållande. Toleransnivå = 0.
Annars har jag hunnit med flera långpromenader med hundarna, så skönt att bli kall om näsan.
Sjukt impad av era långlopp…Ultra och Chansen!

Googlade på ”Det här händer i kroppen när du slutar dricka alkohol”
- Levern tackar dig (har inte hört ett ljud)
- Förbättrad sömn (från NÄR?)
- Hyn får tillbaka sin färg – du får rosigare kinder! ( Mina rosiga kinder beror definitivt på en vit månad…snö och kyla)
- Blodtrycket sjunker ( jag har alltid haft lågt blodtryck så detta kan bli mitt sista meddelande till er, vill passa på att säga att ni är en awesome hög! <3 )
- Du går ned i vikt (har istället gått upp 3 kg sen jag slutade)
- Du sparar pengar och kan unna dig något annat (jajjemen-jag har hittills sparat 1400. Jag kan köra mer bil också. Och sen behöva laga den för 2750)

Ha en fantastisk vecka!
Kram, kram, kram!

Profile picture for user Vitutanvin

Asgarvade till din lista på fördelar med att sluta med alkohol. ?
Känner igen varenda punkt! Går liksom och väntar på när kroppen ska berätta att den mår bättre nu. Skulle så gärna vilja att kroppen bekräftade att detta är bra för den. Att den gav mig en liten klapp på axeln bara, kräver inget diplom eller så. ?

Profile picture for user Chansen

Grym lista! Långpromenad är inte att underskatta.
Jag är övertygad om att kroppen kommer tacka en, jag vet bara inte när.
Kuriosa, klappen kommer nog forsätt tro bara?
Är inne på nionde dagen i rad med någon slags fysisk aktivitet, snacka om att byta ett beroende mot ett annat.....

Profile picture for user Sofi

Hej! Är ny här, har varit inne o läst här i veckor. Vilken pepp man får!
Har druckit i många år o känner att jag inte orkar mer. Har inte druckit a sen i söndags kväll men har sånt sug just nu. Är sååå rastlös och känner mig deppig. Vet ej sist när jag inte drack på en hel dag, brukar vanligtvis bli 2 flaskor vin per dag och det är fasen inte sunt nånstans. Jag måste försöka sluta med detta, smyger för sambo och våra 2 barn. Hemskt ?! Det första jag gör när jag kommer hem är att korka upp en flaska och sen finns det oftast inget stopp. Blir ju inte bara ett glas. Somnar oftast på soffan lite smålullig varje kväll, men nu när jag ej druckit på 2 dagar så har jag vaknat mitt i natten och haft ångest och ej kunnat somna om. Blir det bättre?, för så här vill jag inte ha det

Profile picture for user Grönablad

Som svar på av Sofi

För mig var det riktigt tufft de första dagarna men "hang in there"! Jag tycker o tyckte att det var /är en jäkla berg o dalbana med bla svettiga nätter, ångest from hell och ett jäkla sug, men fördelarna ÄR och BLIR fler än nackdelarna! Jag drack oxå nästan varje dag 2 flaskor vin och firar idag 14 utan A! Just idag har det varit en väldigt bra dag!
Heja dig och heja mig!
Läs här på olika trådar, det finns sååå mycket kunskap här och fantastiska människor o stöd! Lycka till! ❤
//?

Profile picture for user Sofi

Det blir säkert bättre och jag hoppas dag 2 utan alkohol kan bli fler. Är faktiskt ganska skönt att ligga spiknykter i soffan, trots rastlösheten. Tror och hoppas också att fördelarna utan a kommer överväga nackdelarna. Stort grattis till 14 dagar. Kämpa på ❤️, det tänker jag göra iaf. Tar en timme i taget känner jag

Profile picture for user Sofi

Äntligen är denna dag snart slut. Är så sugen på a så jag skulle kunna åka de där 2 milen in till stan bara för att köpa vin.

Denna dag har verkligen varit upp o ner, gråtit emellanåt men även haft lite energi att städa badrummet. Alltid nåt positivt!

Nu kanske jag är gnällig med fy fasen va tråkigt det är att laga mat och inte ha vinglaset bredvid sig uppfyllt ?.

Jag kommer vara nöjd och glad iaf när jag somnar nykter ikväll! Vet ej hur morgondagen kommer att bli men det vet ju ingen, men suget är såååå stort.

Kämpa på alla därute ❤️

Profile picture for user Sofia

Vad starkt av dig att du har tagit tag i ditt drickande och att du söker stöd och pepp här på forumet! Från att ha druckit två flaskor vin/dag utan familjens vetskap så har du nu tagit dig igenom några tuffa första dagar helt utan alkohol. Dina inlägg vittnar om en väldig motivation och viljestyrka, du ser nackdelarna med dina tidigare vanor och får här vittnesmål från flera andra att det som är jobbigt nu - ångest, sömnsvårigheter - blir bättre med tiden och att andra fördelar tillkommer. Om du vill får du gärna starta en egen tråd så att det blir lättare för andra att följa din resa, men det är förstås helt upp till dig. Varmt lycka till! /Sofia, alkoholhjälpen och anhörigstödet

Profile picture for user Vitutanvin

Tackar för frågan! Vardagens ekorrhjul snurrar på för mig. Idag skulle kunna vara en svår dag, med sug redan nu. Men jag ser fram emot ytterligare en vit helg och behöver inte kämpa alls för att "slå bort" tanken -ett glas vin hade suttit fint. Det känns naturligt och positivt att avstå. Har två fullspäckade helger kvar innan lugnet, förhoppningsvis, sänker sig. Då kanske det blir svårare att stångas med alkoholliberala tankar.

Hur går det för dig? Är du träningsendorfinberoende nu ;)

Profile picture for user Sofi

Tack Sofia
Jag kämpar på, är inne på dag 5 nu. Jobbigt men det går hyfsat bra. Har iaf inte druckit något. Blir en tur till affären där jag tänkte lyxa till det med något alkoholfritt alternativ, har inte hänt på många många år. Jobbigast är ju vid matlagningen där vinglaset alltid är min kompis. Ska försöka bryta denna förbannade vana!!!

Sömnen blev faktiskt bättre efter dag 3, men allt går lite upp o ner tycker jag. Är väl inget konstigt med tanke på vilken konsumtion jag har haft. Skrämmande!!

Lite jobbigt att ingen vet om mitt problem men jag kämpar i min tysthet!

Tack för peppen o trevlig helg

Profile picture for user Vitutanvin

Du är inte ensam. Här vet vi alla vad du kämpar med (eller mot rättare sagt). Som du säkert läst så blir det bättre, lättare med tiden. Kroppen behöver tid för att vänja sig vid omställning. Tålamod och tillförsikt är dina bästa vänner, näst efter oss ;)

Profile picture for user Kuriosa

Tack för "efterlysningen" :-) Allt bra här. Är på 26-2...Inte haft nåt återfall där jag vinat tills jag somnat men jag tog ett par glas igår kväll. Mellan 17-23 räknade jag ihop att jag sippat på 2,5 glas ungefär. Sådär som jag vill kunna göra! Jag har ju aldrig haft avsikten att bli nykterist utan bara att vilja komma tillbaka till normalt intag, ett par glas i veckan kanske. Och jag tror jag är där redan - suget finns inte men jag har ett sjukt beroende av thé.
Veckan har varit bra, svinkall, högt tempo på jobbet och mycket handboll. Ägnade veckan åt att rannsaka mig själv och försöka ta reda på hur det stod till under hösten med mitt liv i halvdimma och det var i snitt 2 boxar i veckan som gick åt - och då var även min man med på ett hörn. Sippandet pågick kvällstid ungefär mellan 19-22 då jag nog fick i mig 3-4 glas. Har aldrig varit bakfull, inte sjuk från jobbet heller.
Jag har läst så många trådar här och så mycket på internet som jag bara kan och insett att jag var inte så illa ute egentligen, det som däremot varit jobbigast är min sjuka hypokondri för vet ni - jag har hittills haft bukspottkörtelinflammation, leversvikt, tjocktarmscancer och tunntarmscancer. Dessutom en släng av skelettcancer då jag hade ont i ryggen i höstas. Under utredningen för utmattningssyndromet visade jag bara upp toppresultat på alla blodprover trots att min vinkonsumtion varit konstant under 3-4 år, men proverna lurades ju det fattar ju vem som helst...
Så nu har jag outat även det, min hypokondri...
Förlåt för långt inlägg och för allt "skryt" om att jag är fri från alkohol - jag vet att många av er andra kämpar än värre än vad jag har fått göra. Ni är så jävla bra allihopa och jag önskar er bara alla lycka i världen.
OBS - jag tänker inte lämna forumet och den här tråden. INTE! Ni är som vänner för mig med så många kloka ord och jag vill hänga med er i erat nya liv och ta del av era framgångar.
Ha en toppenhelg!

Profile picture for user Vitutanvin

Jag känner igen så mycket av det du skriver. Min konsumtion har bara varit på helg och lediga dagar, sällan bakis och aldrig missat jobbet (utom en gång -när jag gick med här). jag har inte tyckt att det varit konstigt eftersom "alla dricker ju på helg och semester. Jag har också fått "fel" provresultat vid min utmattning och oroat mig för alla möjliga sjukdomar. Kanske är jag också hypokondriker. Jag oroar mig mycket för att inte bli tagen på allvar av läkare, så det vore ju någon slags paradoxal katastrof...
Är glad över att du inte kommer överge oss och håller med om att värmen och gemenskapen här absolut kan jämföras med vänskap ?

Profile picture for user Villblinykternu

Alla utom jag dricker alkohol , jag sippar Nosecco och känner mig så nöjd med det ? dag 19, allt sug är borta och jag är så supertaggad att köra vidare ? Hur går det för er alla här inne? Kram

Profile picture for user Vitutanvin

... undrar hur det går för er allesammans. Det har blivit riktigt tyst här i tråden. Är det för att det går bra och att behovet av att dela med sig då inte är lika akut? Jag hoppas det.
För mig har det varit två rätt tunga dagar med mycket sug och alkohol-liberala tankar. Anledningen är att jag blivit sjuk och därmed inte kunnat göra annat än hostat och nyst. Saker jag "borde" göra får jag alltså skjuta upp. För varje overksam timme under täcket har "att göra berget" blivit större, vilket ger mig ångest och stresskänslor som i sin tur framkallar en väldigt stark önskan att döva ångesten, slå undan tankarna på kraven och bli mer avslappnat "manjana" i tankarna. Och det är ju precis det vin kan hjälpa till med.
En ny upplevelse för mig. Tidigare har jag inte alls varit sugen på a när jag varit sjuk. Kroppen har protesterat högljutt vid minsta tanke på ökad påfrestning (tex intag av a). Märklig förändring....

Ha en trevlig vit helg!

Profile picture for user Kuriosa

Ja, det är tyst...Jag har kikat in varje dag för att se om någon skrivit något men inte har jag kommit mig för att skriva något själv...märkligt beteende :-)
Har varit snorkallt under veckan så inte har jag kommit ut på kvällarna heller. Sitter bara och stickar Lovikkavantar, jag blir fanimej tjockare för varje vante märker jag *hahaha*
Vet ej vilken dag jag är på längre. Jag har visst småsnuttat lite vitt nån kväll mitt i veckan men det är inget jag kommer dra av dagar för. Faktiskt. Blev typ bara 50ml när jag mätte.
Har kämpat en del med sömnen och har provat Melatonin ett par nätter och det är fasiken det bästa jag provat hittills. Lugn och "mjuk" sömn hela natten plus att jag inte behöver ligga vaken så länge. I typ hela Europa går det som kosttillskott utom i Sverige (såklart...) men jag har hittat en kran i Finland som postar åt mig.
Ett hett tips till er om ni sover illa av kanske abstinens.
Nu ska jag försöka skriva lite oftare än att bara glo efter era inlägg :-)
Tänker på er alla - skriv gärna en kort uppdatering.
Kram!

Profile picture for user Lennis

Det är nog som ni säger det rullar på man är in o kollar o läser det som skrivs i olika trådar. Dag 25 eller 37-2 är det idag.
Veckan som gått har varit svintuff på jobbet så där så man blir nästan hysteriskt stressad o frustrerad...någon kväll har jag tänkt fasiken nu hade ett glas rött suttit fint. Men nix har motat bort tankarna o tror man blir starkare för varje gång man lär sig andra sätt att lugna ner sig. Mycket djupandning o typ yoga har det blivit o det funkar. Det som känns skönt är trots stress att den känns mer naturlig en som man kan lugna ner. När jag drack vin på helgerna så satt stressen i under veckan o man var skitdålig på att hantera stress man mådde skit. Idag fredag o helt otroligt inte en tanke när bilen gick hem att det var fredag o man skulle behöva handla något drickbart den tanken fanns inte ens o finns inte heller. Skön känsla ? däremot har jag blivit mer godissugen o snacks men tänker att va fasiken då får det va så ett tag man kan inte ta bort allt!! Skönt att höra att det går bra för er o hoppas alla andra i tråden med! Styrekramar till den som behöver o ha en riktigt skön vit helg! ⭐️⭐️

Profile picture for user Ultra

Tillbaks
Hej alla vänner här i tråden, tillbaks fast har ju kollat o följt er här i tråden men inte skrivit.
Genomförde för 2 veckor sen mitt tuffa löplopp o lyckades bra, bla tack vare en ren kropp men efter tävlingen åkte jag o min fru på en resa till Maldiverna o ett fint all inklusive hotell...så trillade dit o har dagligen druckit vin, inga jätte mängder men känns just nu inte bra alls o så otroligt snabbt man ramlar tillbaks i dom gamla dåliga rutinerna....inför er kan jag säga detta ärligt men skäms nått oerhört...så nu tillbaks till dag 1 dvs idag blir dag 1 ☺️
PS synd att man inte kan posta bilder för shit va vackert här är o jag har dykt 3 gånger o sett allt från sköldpaddor, stora rockor, en typ av haj mm mm
Hoppas jag nu kan samla kraft att återigen kämpa mot A inför hemresa imorgon kväll o sen tillbaks i vardagen o jobb
Sköt om er ☺️

Profile picture for user Ultra

Dag 2
Jaha så va en dag avklarad o gick ju bra...fick tacka nej till vin vid lunch o middag när dom frågade o drack bara vatten.
Ikväll blir det flyg tillbaks till Sverige
Ha det bra där ute

Profile picture for user Vitutanvin

Ultra: Kanon att du kunde bryta redan på plats på semestern! Starkt!
Jag har, den här helgen, väldigt många gånger, varit väldigt nära att bryta nykterheten. a-liberala tankar mer eller mindre konstant to-lö. Tyvärr vet jag inte hur jag gjorde för att ändå lyckas avstå. Hade ju varit bra att ha som ett ess i rockärmen för framtiden ?

Hoppas det går bra för er andra! Hur gör ni för att bekämpa sug och tankar på att kunna "dricka lite iallafall", "bara den här gången", "det vore så skönt att slappna av", "det är jag värd" osv ?

Profile picture for user Chansen

Hej alla,
Vilka inlägg ni skrivit!
Kuriosa❤️
Vitutanvin❤️
Lennis och ultra?
Hade velat svara er alla när ni är så utlämnande. Själv har jag varit superförkyld och fastnat i Keplers bokserie om Joona Linna så det är det jag gjort dom senaste två veckorna. Snart färdig med serien nu;)
Har vart på fester och aw bägge helgerna men känner inget sug då. Suget kommer dom kvällarna jag är hemma själv, pjoj vad gott det hade vart då..... men än så länge är det inga problem. Saknar träningen nu när man ändå kommit igång.
Jag har snart 50 dagar, borde firas på nått sätt. Har snart 10 dagars semester framför mig och sedan jobb i två innan det är dax för fjällen med ett helt gäng familjer. Kommer bli två tuffa perioder är jag rädd. Helst nu när tankarna ändå börjar glida över i att detta är inga problem ett glas eller två kan jag unna mig.
Jag har nog inte heller tänkt att bli helt vit även om jag vet att det kanske måste bli så men jag vill verkligen inte trilla dit än.
Såg ett cykellopp runt Vänern på tre dagar framme i maj det verkar vara lagom skadat och då kanske man håller sig fram tills dess. Får se om jag får lurat med mig nån;)
Kram till er alla!

Profile picture for user Kuriosa

Jag har slutat räkna dagarna. För jag är tillbaka som den jag vill vara. Vin eller inte spelar ingen roll längre.
Jag blir inte kallsvettig av tanken som alltid kom på jobbet förr – att det inte finns vin hemma när jag kommer hem.
Förr, på dåtiden, tog jag det första glaset när jag klev innanför dörren och fortsatte sippa till läggdags.
Nu finns inte tankarna här längre. Men igår –en måndag - vid 21,30 när huset lagt sig och jag äntligen fick sätta mig
vid säsongens sista avsnitt av Outlander tog jag ett halvt glas vitt. Bara för att jag ville. För att det är mysigt.
Sen glömde jag visserligen av glaset… Hittade det halvfullt i morse bredvid favoritfotöljen.

Idag började dagen med ett extremt jobbigt möte på jobbet. Ett totalt onödigt cancerbesked som slängde oss alla i väggen med full kraft.
Vi är ganska få här och väldigt nära varandra. Den gladaste och mest positiva av alla, killen som bara ger och ger av sig själv går hem och
både för honom och oss är framtiden oviss.
Hade det varit förr då hade jag åkt hem och druckit mig in i dimman. Nu vill jag bara hem och ta en långpromenad och sitta och sticka vantar
vid brasan med en kopp thé.
När ens krig är slut startar någon annans.
Och jag vill kramas. Herregud vad jag behöver kramas.

Kärlek till er alla.

Profile picture for user Ultra

Ännu en dag
Ännu en dag utan A, va o handlade efter jobbet o granne ligger systemet så oj plötsligt kom suget...men stod emot så köpte två alkoholfria öl o nu känns beslutet helt rätt.
Vitutanvin o Chansen...just de tankarna att nu kan man nog ta bara ett glas, dricka normalt osv kommer ofta hos mig o sket ju sig på semestern, så himla lätt att hamna där....
Chansen du är ju grym med alla dina vita dagar o låter ju häftigt med cykel loppet, kör bara kör...jag har mitt nästa lopp i slutet av april i Täby, ett varv lopp på 160 km.
Kuriosa, låter riktigt tufft o starkt att du håller ihop utan att söka tröst i dimman som A ger, en extra kram till dig o naturligtvis kram till er andra för att ni finns här ☺️

Profile picture for user Vitutanvin

När vi får "rätt" perspektiv på livet, som man ju får när man blir påmind om vad som verkligen räknas Hälsan tex, då tror jag det är lättare för oss att vara helt sanna mot oss själva och höra vad kroppen egentligen säger. Som för dig Kuriosa att du längtar efter aktiviteter som är bra för dig (promenad o handarbete).

Profile picture for user Vitutanvin

Det blir svårare och svårare nu tycker jag. A-liberala tankar kommer oftare och oftare ju längre jag håller mig vit.
till och med tankar som "jag är nog inte alkoholist - jag har ju lyckats hålla mig vit hela 5 helger! så nu kan jag nog ta mig ett glas"
precis såna tankar som är så klassiskt för beroende. Lite tröstlöst kan jag tycka. Hoppas det ger sig.
Hur går det för er andra?
Ultra, Lennis, Kuriosa, Chansen mfl

Profile picture for user Chansen

Som svar på av Vitutanvin

Hej
Jag tycker man pendlar mer nu ju längre tid det går mellan att tycka att detta går fint för att i nästa stund tycka att allt är skit och visst klarar jag att ta ett glas. Gränsen mellan lycklig och deprimerad känns hårfin!

160 km till fots är långt ultra, riktigt långt;) Får se om jag hittar nån som vill hänga med mig på mina påhitt.

Profile picture for user Lennis

Chansen o Vitutanvin håller med de tankarna kan verkligen dyka upp att man skulle känna så för ett glas vin...skönt med arbetsveckor då är det bara att köra på - där kopplar min hjärna bort alkohol. Helgerna fredag lördag är värre...laga maten då eller grilla då var det alltid ett glas vin. Gillade att stå ute o grilla oavsett väder - inte längre för kallt dessutom utan vinet som värmer. Får testa alkoholfri glögg eller något kanske kan funka...
Köpte alkoholfritt vin men det smakade urk så håller mig till min Loka Crush Ananas istället - min nya passion ??
Annars märker man stora vinster håret glansigare o mer liv i. Naglarna växer som attan - tror stressen förr gjorde att man (jag) bet av dom som ett litet barn...skumt det där att helt ha slutat med det? Stressen är mindre man är mer lugn i planerandet stressar inte upp sig för skitsaker. Blir inte ens stressad av när tåg o bussar strular i snögloppet. Andas yoga andning o bara zoomar ut. Önskar bara att jag kommer till det när man kör bil med ? där har jag lite att jobba med den irritationen över andra bilister ha ha ??
Styrkekramar till er alla! Alla behöver en oavsett om det går bra eller mindre bra! Dag 36 eller 48-2 hur man nu väljer att räkna! Kämpa på mina härliga forumvönner ??!!

Profile picture for user Vitutanvin

Motar bort det genom att dricka afritt vin och låtsas att det ger mig lugn och ro. Tänker på att jag sover bättre och att jag skulle bli så besviken på mig själv om jag föll tillbaka i träsket.
Hur gör ni?

Profile picture for user Lennis

Ytterligare en helg avklarad ? 49:e dagen idag eller 61-2. Känns stabilt men hade grymt mycket vinsug förra veckan. Hoppas den här går lättare ??
Säger som Chansen du är strong Vitutanvin som klarar att sluta snusa nu med!! Skulle inte jag orka med - behåller det lilla beroendet ett tag till tror jag! Ha en härlig vecka ta hand om er! Pressa er inte för mycket utan kom ihåg lite pauser! Höga stressnivåer är inte bra! Haha är jag den rätte att säga ?? men försöka måste man!

Profile picture for user Vitutanvin

Lennis och Chansen!
Det blev en ofrivillig snusfri dag och då tänkte jag -äh vad fan har jag nu börjat kämpa med abstinensen så är det väl bara att fortsätta hålla tjuren vid hornen.
Snart en vecka och det går sakta framåt. Det positiva är att A-suget är ingenting i jämförelse mot det här N-suget. ?

Saknar er andra och undrar hur ni har det. Ultra du startade om efter semestern, håller det? Kuriosa hur går det för dig?

Profile picture for user Vitutanvin

Dag 50 idag (eller 61-3 om man räknar från urstarten) Men jag räknar vita dagar på rad. Mängden dagar känns inte så anmärkningsvärd men jag är stolt över alla fighter jag vunnit mot mig själv längs med resan.
Räknar också idag 1 vecka utan nikotin! Det känner jag mig väldigt stolt över.
Jag fortsätter trampa upp en hälsosam stig I livet även praktiskt inte bara i tankarna. Önskan om att leva hälsosamt håller så sakteliga på att gå i uppfyllelse :)

Profile picture for user Fibblan

Vi har nog aldrig "språkats/råkats" här på forumet tidigare. Ville bara säga att Jag tycker ditt antal dagar är anmärkningsvärt ?! Når själv den milstolpen imorgon - och tycker det är en väldig bragd av dig, av mig, av oss (vi är några stycken runt detta antal just nu ju?) ?!

Insup din stolthet - med all rätt?!

Och så SNUSFRI i en vecka, ovanpå detta!
Du är ju helt fantastiskt!!!
Är själv snusare sedan ca 20 år tillbaka.. (sjukt vad tiden går..) Har utan större bekymmer hållit uppe vid graviditeter och amning, men aldrig slutat för min egen skull s.a.s.
Har en tanke om att sluta även med snuset, då jag också försöker ta ett helthetsgrepp om min hälsa. Ökat på med rörelse/träning, mindfulness, lite mer medvetenhet kring val av mat etc. Men snuset alltså, hur ska det gå..och när är det läge? Hur vet man det..(?) Du fångade ögonblicket lät det som. Hade ändå behövt genomlida en dag och fortsatte..Heja dig?!

Jag provade 1 feb. men mådde så sjukt dåligt. Värre än första dagen utan alkohol. Absolut. Abstinens multum med yrsel, illamående, huvudvärk - ja, alltså det kändes som jag skulle gå sönder..
Vid tidigare tillfälle, har jag t.o.m upplevt hallucinationer (!)?.
Jag vill sluta men är rädd att jag ska äventyra min nykterhet. Har det tillräckligt kämpigt med den, fortfarande emellanåt..nu senast i helgen. Samtidigt vill jag så gärna, och det känns absolut som ett ytterligare steg på hälsostigen?.

Lennis och Chansen - är ni också snusare?
Säg till mig om och/eller NÄR ni är på G, att eventuellt ta tag i det. Då kanske vi kan hjälpas åt. Tror nu efter mitt svammel (ursäkta jag tog så mkt space i din tråd vinutanvin?) att jag behöver ge mig själv lite tid till..

Hursomhelst- superglad för din skull vinutanvin!
Vilken kämpe du är ?!

Kram/
Fibblan ?.

Profile picture for user Kuriosa

Alltså HEJ!
Jag lever och mår bra, dagarna snurrar på alldeles för fort.
Jag är helt rak och ärlig – jag är inte helt vit men jag har kommit till dit jag vill vara med NORMALT alkoholintag. Döm mig inte, snälla.
Det kan vara ett glas till maten eller efter maten och alla bestyr, vilken veckodag som helst. Vissa dagar inget alls.
Helger kanske 2 glas under en kväll. Att bli absolutist var aldrig min önskan men jag ville bort från 1-1/2 flaska per kväll (VARJE dag i princip) och det är jag borta ifrån.

Annars är det eländigt – jag pajade min häl ordentligt för 3 veckor sen och man tror att jag fått en bristning i fästet till hälsenan alternativt Haglunds häl (ni löpare vet vad jag snackar om)
så nu är det inga fler power walks. Brukar tydligen självläka inom ett halvt till två år (skjut mig!) men nu börjar sjukgymnastik ett tag framöver.
Men man får göra det bästa av det värsta så nu har jag skaffat nyckel till gymmet och redan hunnit med 5 pass varav ett med en PT. Kan jag inte springa så får jag väl bygga :-)
Det ena ger ju det andra så i morgon behöver jag gå till naprapaten *hahaha* Mitt bäcken har gått i baklås!
Sömnen är kalas – slutade med insomningstabletter och kör med Melatonin istället. Sover som en prinsessa.

Har velat skriva tidigare men haft en liten spärr om att jag inte ”platsar” här eftersom jag inte kan rabbla upp massor av vita dagar…
Men jag läser, håller på er och tycker om er.

Kram från mig!

Profile picture for user Vitutanvin

Tack för Grattis och tillbakakaka Grattis till er! ? Starkt av dig Kuriosa att hålla din kontroll! Vi förtjänar alla en?!

Fibblan det här med snus.... det tar mer energi än man fattar. Javisst abstinensen är brutalt vidrig upp till två-tre veckor men det är värt det!!!! Det är som med all förändring man måste ha viljan, motivation och en plan ! ?
Har du lyckats ta dig ur a kommer du kunna ta dig ur n.

Ultra det här är din tråd som det nu känns som vi kidnappat. Hur är det med dig?

Profile picture for user Lennis

Hua det är en ännu tyngre bit att sluta med tror jag..
Beundrar dig verkligen Vitutanvin skulle SÅ gärna vilja sluta (tror jag) eller skulle vilja spara dom pengarna o slänga i sjön...
Det ligger på att göra planeringsstadiet att ta tag i men jag har som du Fibblan snusat i ja säkert 22-23 år...tufft tungt...
Graviditeter o amning gick bra men sen back to normal! Tror det är samma där beroendehjärnan som gör att man inte kan sluta ??
Chansen- Fibblan när vi tror oss vara stabila för att sluta tar vi ett ryck med det med ??
Mindre sug denna vecka men noterar fortfarande gröna skyltarna på vägen...
Men har verkligen inte gjort o tänker inte göra mig något ärende dit ??
Kämpa på alla härliga vänner!! Kram på er ??⭐️⭐️

Profile picture for user Trasig22

Som svar på av Kuriosa

Kul att du nått dit du ville komma. Jag tror att det handlar om disciplin helt enkelt om man ska lyckas eller inte. Bestäm vad man vill och sätt upp gränser efter och klistra på stark disciplin. I det läget jag är i nu så känns det som jag behöver vara ärlig mot mig själv och vara transparant utåt mot andra människor. Jag behöver revidera mig själv till en person som jag vill vara. Det är sjukt vad många år det går att köra i sina invanda hjulspår.

Släpp aldrig disciplinen och vad du lovat dig själv när det gäller alkohol. Så länge du har den dealen med alkoholen och disciplinen finns där så kommer du inte att misslyckas.

Profile picture for user Chansen

Idag sket det sig! Var på semester förra veckan hade då klarat 3 mån och 2 dagar utan problem. Tog ett glas vin till maten dagen efter inget och sen ett glas bubbel och lite vin till maten. Trodde mig ha koll.....
Just nu en kvarting absolut och öppna just en öl. Sjukt gott, sjukt!
Varför när det gått så bra så länge? Trodde nog jag skulle kunna komma tillbax till ett normalt drickande men det verkar ju kört.
Arg på mig själv........
Hur går det för er andra?
FAN!?

Profile picture for user Dee

Här är en liten bit över 3 månader passerat (nästan samma som för dig mao) - det är massor av insikt, tacksamhet och beslutsamhet under denna period.
Jag trodde från början att jag skulle kunna dricka normalt men insåg ganska snabbt i första nyktra månaden att det här beslutet blir livslångt att inte dricka.
Jag tänker på det varje dag, att hela livet är väldigt lång tid, men jag väljer att låta den tanken vara flyktig och inte få för mycket plats. Just nu mår jag ju bra.
Fördelarna är bara positiva med en mycket viktig faktor: jag slipper bekymra mig om när jag ska dricka, hur jag ska dricka eller om jag ska dricka.
Har även lagt ner den där tanken om att ”det går ju så bra, jag borde kunna ta ett glas...”

Vad var det som gjorde att du tog första glaset?
Vilka fördelar finns att va nykter?
Sånna här listor gör jag i mitt huvud om tanken kommer, 10 av 10 ggr väger listan med nykterhet absolut tyngst.

Kram till dig och mod/styrka att reevaluera situationen du befinner dig i! ??

Profile picture for user Vitutanvin

Ge dig själv en ny chans nu. Känn tacksamhet mot dig själv för de 3 månaderna och 2 dagarna. Alla vita dagar räknas.
Och som Dee påpekar dra lite lärdom genom att svara på frågorna vad fick dig att dricka? Hur undviker du det nästa gång?

Det går bra för mig 73 vita dagar och 30 dagar utan nikotin. Jag är stolt över det och hoppas kunna inspirera någon. Kan jag så kan fanimej du!!

Profile picture for user Chansen

Tack och det är klart att ni har rätt.
Jag håller med i det du skriver Dee och tänker på ungefär samma sätt bara det att i förra veckan kände jag mig så stark kunde ta ett glas vin till matennoch sen inget mer inget sug ingenting.
Sen bara för att jag antagligen trodde/tyckte mig ha koll så spårar det ur. Nu inga problem mer ön att jag skäms för mig själv och känner mig besviken. Nånstans vill man ju ändå kunna gå på en middag eller fest och ta ett glas utan att det slutar med fylla. Även jag kom ganska snabbt till tanken att detta beslutet är livslångt även om man ibland hoppas på annat.

Tack vitutanvin❤️

Profile picture for user Mrx

Jag tror också att jag ska kunna bli normal dricka igen. Provar mig fram med olika resultat. Funderar allvarligt på om det är värt att förhandla med sig själv om alkoholen.

Profile picture for user Mrx

Jag tror också att jag ska kunna bli normal dricka igen. Provar mig fram med olika resultat. Funderar allvarligt på om det är värt att förhandla med sig själv om alkoholen.

Profile picture for user Vitutanvin

....förhandlade jag också mycket med mig själv om att kunna dricka "normalt" eller inte.
Men vad är normalt? Och vad är det jag vill få ut av att kunna ta Ett glas?

Det enda glaset räcker inte för att få avslappnad, ansvarslöshet och avspänning. Så jag letar rätt på andra sätt att få den där sköna känslan av att "nu skiter jag i alla måsten och slappar."

Få personer tittar snett på afritt idag. Och om de tittar snett är de inte rätt vänner för mig. Så gemenskapen riskeras inte heller.

Kvar finns just inget mer att önska av alkoholen.
Sååååå.... den behövs inte längre. Den fyller nu ingen önskvärd funktion som jag inte kan få på annat sätt. Det enda den ger är minnesluckor, olustigt rus och ångest. Och då blir det inte jättesvårt att välja bort den, för evigt.

Chansen ha lite överseende med din inre kritiker. Hen finns där för att hen fyller en skyddande funktion ibland. Just nu är inte ett sånt tillfälle. Så när din inre kritiker börjar hacka på dig säg bara: "Tack för att du gör mig uppmärksam på de här sakerna. Jag vet att du vill mig väl. Men jag har läget under kontrol!"
Trevlig vit helg!!
Kram på er