Hej, nu är det jag som tänker ta tag i mitt liv! Den sista droppen alkohol tog jag strax efter 12-slaget på nyårsnatten och är snart klar med min tredje dag som nykter

Min "alkisresa" började för drygt 5 år sedan då vi fick vårt andra barn. Vi var mitt inne i en husrenovering och det var jag som stod för renoveringen, vår son skrek sig genom nätterna och för att komma ner i varv om kvällarna och bli av med all stress började jag ta en öl.
Shit vilken grej! Det hände inte varje dag men det hände ibland.
Tyvärr eskalerade det rätt fort, det blev en öl varje dag, det blev två öl varje dag och ibland tre öl. Till helgen började jag dricka mig full hemma, gärna med lite starksprit!

Jag har nog druckigt varje dag i minst två års tid dock med små uppehåll då och då.

Det konstiga är att ingen har sagt något, det måste väl märkas!
Jag lever tillsammans med en underbar fru och två barn, har ett bra jobb och ett fint hus. Och jag känner att tar jag inte tag i detta nu så kommer jag en dag supa bort allt.

Så nu gör ett otroligt tappert försök med att bli helt nykter. Jag tar en dag i taget och hoppas att det ska gå bra!

Puss och kram /Andersson

Hej Andersson,

Jag har gjort ungefär samma resa och oxå förundrat mig över att ingen sagt något. Är nu inne på min 33:e dag utan a och det känns fantastiskt än så länge. Bara hoppas att det håller i sig!
Grattis till insikten iallafall.
Kör hårt!

Har nu druckit morgonkaffe och vaknat upp till min 5e nyktra dag. Gud va skönt det är att vakna upp utvilad och utan huvudvärk!

Men oj va tufft det är på eftermiddagarna och kvällarna, hela kroppen skriker efter öl, bara en öl. Tyvärr vet jag att det inte bara blir en utan fler. Jag måste försöka lära mig leva utan det. Tror ju att det värsta suget lägger sig inom två veckor, så det är bara att bita ihop. Några tips på det? :)

Jag blir förövrigt väldigt inspererad när jag läser runt här och tycker det är väldigt skönt att hamna med personer med samma problem, tror det kommer att hjälpa mig en hel del!

Snyggt jobbat! För mig har det funkat att fokusera på mina barn. Känslan av att sumpa en massa värdefull tid med dem för att jag är berusad, och att jag förmodligen inte får följa deras liv särskilt länge till om jag fortsätter misshandla mig själv med alkohol är tuff men nyttig att ta till när suget kommer och alkoholdemonen masserar ens svaga punkter.

Alkoholfri öl har också funkat bra för mig, finns så många smakrika alternativ nu. Jag inser att en del tycker det kan vara problematiskt då det ju fortfarande är öl, men jag gillar smaken av öl och lär mig njuta av den utan rus.

Träning har jag också tagit upp, med promenader, styrketräning etc. Det frigör endorfiner som väcker känsla av lycka i kroppen. Behöver inte vara extremt, 30 minuters promenad om dagen räckte fint för mig i början.

Kämpa på och ja vi är många som är lika långt i vår nykterhet och tillsammans kan vi stötta varandra! ??✨
Ikväll somnar jag nykter! Vilken känsla ?

Kram PimPim?

Är inte jätteaktiv, men läser dagligen andra trådar. Skönt med andra i samma sits!

Snart 23 dagar som nykter och otroligt va skönt det är nu när man har kommit in i nykterheten :)
Suget blir mindre och mindre men jag har iaf gjort upp med mig själv att hålla upp till 1a april, enbart för att det ska bli lite lättare.

Imorgon kommer bli en väldigt tuff dag för mig. Ska på kick-off med jobbet där det kommee finnas rejält mycket alkohol. För att ladda upp har jag vart och köpt ett gäng alkoholfria öl som jag kan suga på för att kanske minska tjatet från mina kollegor. Någon som har några fler tips och trix på det?
Heja mig! :)

Du har redan upplevt skillnad av att inte dricka alkohol under dina 23 vita dagar. En kick-off kan ju vara en perfekt utmaning för dig att klara av utan A. Samtidigt krävs det mycket energi att stå emot kollegornas tjat. Jag skulle nog ta bilen till jobbet och skylla på att jag måste köra hem. Åker vanligtvis kommunalt men av någon anledning måste jag ta bilen just när det är kick-off. Hämta prylar, plocka upp barn/fru på vägen hem, etc. Jag skulle också välja att gå hem tidigt. En vit nöd lögn är aldrig fel om den har ett bra syfte.