Hua det skulle aldrig funka för mig. Det är helt öde i barskåpet. Det enda som står där är en halv flaska Limoncello och den är några år gammal och för söt för mig.
Jag gjorde slut helt med min bästa vän ”Vinet” så motståndet att sätta mig i bilen och bege mig till bolaget skulle vara svårare.
Mina tankar skulle bara gå till flaskan eller boxen och jag skulle tänka, jag tar bara det lilla sen är det slut och jag ska inte köpa mer, och den lockelsen är alldeles för stor för mig! Hemsk dessutom! Rent utav vedervärdig just för att jag inte har karaktär att stå emot!

Kram PimPim?

Billi.

Nej det är en present från nyår? inte ens min present, och inte vin utan nåt annat rävgift. Men hade helt klart kännt mig lugnare om den varit borta. Resterande är iaf urrensat. Nu låter det som värsta bortförklaringen och vem vet, det är det säkert? tack för att du skriver PimPim?

Ja Chansen jag borde ta chansen (?) att berätta ordentligt hur det står till. Är nog livrädd att han ska tycka jag är svag och dålig. Jag sa härom dagen att jag bestämt mig för att bryta med alkoholen. Då fick jag liksom ingen respons, och frågade om han inte hade frågor om varför, och av vilken anledning jag kommit fram till ett sådant beslut. Men nix ingenting. Men det är ju upp till mig att lägga alla korten på bordet, naturligtvis inte hans ansvar. Hade dock underlättat om han hade brytt sig lite och undrat.
Well well.

Hoppas ni får en fin kväll kompisar!?⭐

Det ör inte enkelt det där. Det känner du ju bäst själv såklart. Tror inte det är omöjligt att det skrämmer ens nära och kära många gånger. Hoppas det löser sig på nått bra sätt. Du får hänga här med oss??

Billi.

Ringde vc idag?
Blev lite "spiken i kistan" känsla. Ingen återvändo!

Bra kväll, god mat och iskall saft till det? Dagen har varit en enda stor känslostorm. Stolthet, skam, hör och häpna även glädje! Lite skakis också. Och lite huvudvärk. Delat upp dagen och kvällen i något slags schema. Jobba, laga mat, äta mat, leka, natta, gå ut med hund, logga in här och dricka te. Sen duscha och sova. Ska försöka fylla helgen med aktiviteter. Känns säkrast så? Tänker att min belöning på kvällen blir att skriva av mig här, som en slags "mysstund" där jag får klappa mig på axeln efter varje ny, nykter dag. Istället för min vanliga belöning. Något annat att se fram emot helt enkelt.

Önskar alla en fin lördag???

Billi.

Känns helt okej idag! Vart grinig och lättirriterad men det är himlen i jämförelse mot hur jag mått senaste veckorna? Kunnat slappna av lite eftersom jag jobbat under vinaffärens öppettider, så inte ens vart lönt att tänka tanken.

Senaste dagarna har jag kännt mig löjligt nöjd varje gång jag bara går förbi, haft orken och klarheten i huvudet att fatta beslutet att låta bli.
Medans jag fortfarande lät mig hållas med hur mycket vin jag ville, brukade jag sprida ut mina inköp på olika orter. Så personalen inte skulle börja kolla snett.

Glad att jag kontaktat vårdcentralen. Hoppas att jag kan få lite verktyg att hantera stress, ensamhetskänslor, och ångest med. Kommer bli jobbigt / skönt att prata med någon.

Satt och försökte fundera ut hur jag hamnade där jag är idag.. Drack inget i tånåren eftersom min pappa har varit ett avskräckande exempel.
Träffade en äldre kille när jag var runt 20 som hade en osund relation till a och jag tror det var där det satt igång. Vart mycket vinkvällar och box efter box tog slut i veckorna. Efter nåt år fick jag nog (tänkte fortfarande på min pappa) och bestämde mig för att sluta. Men gick sådär eftersom jag levde med en alkoholist och det fanns alltid vin eller sprit hemma. Det tog slut, jag flyttade just på grund av att jag inte ville ha a i mitt liv.

Var nykter i 1 år utan problem. Hade en vinflaska jag fick i födelsedagspresent som jag lät stå i min bokhylla. Så jädra härligt att den bara stog där.

Sen började jag upptäcka charmen igen med ett glas medans jag städade. Ett glas framför tvn. Medans jag lagade mat. När nåt gick fel, när jag behövde avkoppling. Blev min snuttefilt.

Saker och ting ballade ur ordentligt när jobbet jag verkligen älskade tog slut. Fick direkt efter ett deltidsjobb. Som jag dessutom har gångavstånd till. Så möjligheterna att ta det där glastet blev plötsligt oändliga.

När jag tänker på det är jag så GLAD att jag tagit det här beslutet, och dessutom varit modig nog att be om hjälp. Riktigt riktigt glad? Jag vet att jag aldrig kommer kunna dricka på ett "normalt" vis och det har jag accepterat.

Billi.

Dag 5 har flutit på. Sover mycket bättre, vaknar inte och vrider och vänder på mig i ren ångest längre. Dock vaknar jag tröttare och "tyngre"? Känns som att jag skulle kunna sova ett helt dygn typ.

Finns/fanns en dokumentär på netflix som handlar om alkohol och hur den påverkar oss fysiskt. Om jag minns rätt, somnar man snabbare efter nåt glas men man kommer aldrig in i den där "djupa" sömnen. Om det stämmer är det ju inte konstigt att man har en del sömn att ta igen?

Jag har nog tänkt på vin hela dagen idag. Så fort en ledig minut kommer, kommer också dom romantiserade tankarna. Ser mig själv i soffan, tända ljus, bra musik i bakgrunden. Och belöningen för dagen i form av ett glas rödvin som jag sakta sippar på. Då frågar jag mig själv NÄR senast har en sån kväll inträffat? Hur har sanningen sett ut? Jo när jag väl satt mig i soffan har jag redan varit jobbigt onykter, och vinflaskan har inte haft många slattar kvar att bjuda på. Inte orkat duscha. Vaknat på morgonen efter ångestsömn med ostadiga ben och andedräkt som en gammal gam. Får verkligen tänka efter för att minnas hur jag kom i säng. Alltså NEJ. Usch. Blir så äcklad av mig själv.

Summan av detta = mitt soffmys blir bara verklighet om jag skippar vin. Med vin kommer det aldrig hända. Det är ÅR sen jag klarade att dricka ett eller två välförtjänta glas.

Finns det något som går upp emot den där känslan av en varm, lätt, glad berusning? Jag tror inte det faktiskt. Men den känslan är över så snabbt. Jag vill alltid ha mer av den. Och mer gör att den försvinner, blir nåt klibbigt och äckligt. För mig handlar det om valet mellan det verkliga livet och den där mysiga varma känslan av lugn som jag inser knappt existerar.

jag+pod+soffa+te=sant❤

Lantliv

Jäklar vad du är bra Billi! ❤ Det verkar som om du verkligen kommit till några jättebra insikter kring din relation med alkoholen.

När det kommer till stress är det inte alls gånger så lätt att hitta verktyg på egen hand. Någon som har hjälpt mig är Anna Rask Sanchez och hennes ljudfiler (länk borttagen pga reklam//admi). Det är mindfullnessbaseraf stressreduktion (MBSR) och jag försöker att återuppta att göra en mindfullnessövning om dagen.

Igår körde jag mitt första riktiga träningspass med både kondition och styrka. Slitigt med skönt!

Önskar dig ännu en fin alkoholfri dag! Kram

Du kämpar på så bra! ??✨ Skönt att höra att man inte är ensam av samma begär och lustar. Det där förrädiska glaset som man tänker bara ska bli ett men som blir fler... det funkar ju inte...
För att komma till ro och få lite dåsighet om kvällarna dricker jag nu rooiboste. Igår hjälpte det lite!

Har ett poddtips Mia Törnblom och Christina Stiellis ”Självklart”! Har även lyssnat mig igenom böckerna och varit på några av deras förlösningar.
Rekommenderar även Olof Röhlander, lyssna på hans vinterprat han hade på nyår! ??✨

Ha en underbar dag! ?

Kram PimPim?

Billi.

Tack såå mycket!!

Stress är såklart klurigt. Mindfullness låter som ett superbra verktyg! Och en stund som bara är din egen! Nåt som du gör bara för dig själv, och det tror jag är viktigt. Ska testa det jag med.

Åååh härligt med träning! Bra gjort!!?

Hoppas du får en fin dag❤

Billi.

Nej ensam är du inte! Jag har haft relativt enkla dagar, men är säker på att prövningarna kommer framöver.

Tack för podtips! Har lyssnat igenom alla mina favoriter nu (bara massa skräck och spökerier, behöver nog lätta upp med lite annat?)så det behövdes❤

Hoppas du har en fin dag!?

Billi.

Lite mer solsken! Två grejer idag som jag är väldigt glad över.
1. Gick förbi vinaffärn på väg hem utan att ens reflektera över det. Skitkonstigt eftersom jag gått och nojjat hela dagen över det.
2. Gick på restaurang och drack läsk trots att övrigt sällskap drack annat.

Har varit orolig över bägge scenarion, men en liten seger för mig själv nu när jag vet att jag KAN motstå.

Några funderingar jag haft idag på mig själv som förälder. Jag skäms oerhört när jag skriver detta, men jag är glad att jag gör den här förändringen NU och inte sen. Jag har redan fölorat tillräckligt med klara kvällar tillsammans med mitt barn.

Kvällarna har ju varit lite suddiga. Mest "smyg" har det så klart varit när nattning och allt vart klart. Men ändå. Har tagit ett eller två glas för att känna mig som en "bra" mamma. Orka vara glad, orka leka, jag har nästan trott att jag behövt vinet som nån slags medicin. Och mitt barn har gapskrattat åt sin tokroliga mamma. Mornarna har varit fruktansvärda. Då har jag fått "spela" bra mamma eftersom jag oftast varit bakis.

Efter dessa få dagar kan jag dra följande slutsats; jag behöver varken vin eller skådespel. Jag är en jättebra mamma! Och det är otroligt skönt att "slöjan" är borta. Och lika många härliga skratt kommer ändå.

Jag går och väntar på ett bakslag. Än så länge har det gått "för" lätt. Trots att tiden går oerhört långsamt. (Är det för att jag är mer närvarande än tidigare? Minns varje minut av allt jag gör?)

Well well. Hoppas att ni haft en fin dag vänner. Nu ska jag "te-podda"?

Stark som en gudinna ✨??✨
Oroskänslan som man har och tanken - tänk om jag inte klarar det kommer vi nog få leva med hela livet tyvärr fast ju längre tiden går desto mer blir vårt nyktra liv en vana - varje dag är en ny dag! Ikväll somnar vi nyktra och tanken är att vi gör det imorgon också!
Grattis till din dag 6! ?

Kram PimPim ?

Billi.

verkligen en fantastisk peppare och otrolig på att ge så mycket fint trots att du själv är mitt i kampen? Jag uppskattar det sååååå mycket. Sov gott?⭐

Lantliv

Jag finner er, både Billi och Pimpim som inspirationskälla i vårt gemensamma strävanden efter ändrade alkoholvanor. Hoppas det är ok för dig Billi att jag hänger här i din tråd och skriver om mina tankar och nuläge. Annars får du säga till så får jag skapa mig en egen tråd.

Jag känner redan nu på morgonen att denna dagen blir en kamp. Idag är första dagen sedan jag blev sjukskriven att jag är ensam eftersom skolan startar om idag för sonen. Bara jag, mitt sug och alkoholjävulens lömska försök att få mig att dratta dit. Vardagen står för dörren med tråkiga vardagssysslor. Hatar verkligen att ta hand om den rena tvätten och har just ett berg att ta hand om. Inte heller känns det särskilt lockande att börja plocka undan julen och det ösregnar ute så naturvistelse är uteslutet.

Förlåt mitt gnäll ?

Kram på er vänner ❤❤

Billi.

Skriv "gnäll" och fundera här hur mycket du vill!!! Det är väldigt trevligt att du tittar in och berättar❤ Och jag blev så glad att du känner dig inspirerad av av mina inlägg?

Ensama dagar hemma är riktiga fällor! Jag vet precis hur du känner. Kan du lägga in andra saker i dagsschemat också? Som är bara för din egen skull? Kanske mindfullness och nåt mer som gör dig avslappnad? Jag har inte råkat ut för en sån där dag än när möjligheterna är oändliga och vet faktiskt inte hur jag skulle brotta mig igenom. Men jag tror du hittar styrkan idag! You can do it?⭐

Lantliv

Tack för peppen Billi!

Har pysslat om mig själv med mindfulness, ansiktsmask och bara tagit det lugnt.

Åkte till och med in till stan för att köpa lite till grabben utan att svänga förbi bolaget! Hurra för mig!

Kram på er ❤?❤

Billi.

Även denna dag har rullat förbi. Tanken finns hela tiden. Fantiserat en hel del om den där första, mustiga klunken. Men inte på den nivån att jag övervägt att göra verklighet av fantasin.
Fick även samtal från VC så nu finns en tid inbokad nästa vecka? Kände direkt förtroende för personen. Rädd att jag ska snacka henne av stolen, så mycket som jag lääääängtat efter just prata. Börjar tänka att det kanske var onödigt att ta hjälp. Att jag kanske fixar detta själv?! MEN skulle jag misslyckas med det här, alltså att förbli nykter, blir det ett HÅRT slag. Och det är då jag kommer behöva ta fram verktygslådan. Så jag måste jobba ihop en bra sådan och till det behövs hjälp. Jag gör det här så grundligt jag bara kan nu när jag är igång. Smider medans järnet är varmt.

Så. Idag är det en vecka sen min sista onyktra dag. Det är ett nytt slags liv, tycker jag. Mest känner jag att dygnen är så jädra mycket längre än förrut. Det finns plötsligt så mycket tid! Det är både bra och dåligt.
Vissa kvällar när min sambo kommer hem blir jag kallsvettig och panikslagen!! Har jag städat bort alla spår?? Kommer han märka??? Så minns jag. Juste du behöver inte oroa dig. Finns inget att städa bort?
Känns väldigt skönt att slippa smygeriet.
--------------

Lantliv- bra jobbat!!! Riktigt härligt. Det är skönt att åka förbi bolaget med långfingret i vädret. Riktigt starkt av dig idag också, när du kände dig nere från start. Visst är det ett ganska okej att pyssla om sig själv med mysiga ansiktsmasker osv istället för att pyssla om sig med den andra skiten? Hur har resten av dagen varit??

Dags för tepoddning. Sov gott alla kompisar där ute?⭐