Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Håller med dig Mrx. Att vakna pigg och utan baksmälla 1/1 var en mäktig känsla. Tack för ditt stöd och att du varit inspirations källa och bollplank. Nu kämpar vi vidare.

Idag är det 13 dagar sedan jag drack alkohol. Känner mig pigg och utvilad efter en natt med god sömn. Det fladdrar tankar i min hjärna om alla gånger jag har gjort bort mig på fyllan. Pinsamma minnen dyker upp och tar energi ifrån mig. Varför har man valt att supa för att sedan göra bort sig totalt. Igår satt jag och funderar på hur mycket pengar jag lagt på alkoholen varje månad. Räknade ut att det rör sig omkring 2000 spänn varje månad som gått till dricka. Det är pengar som jag skulle kunna anvvändt bättre när jag tänker efter lite grand. Känner inget sug alls efter A. Nu kör vi vidare mot ett hälsosammare liv.

Dag 14 utan alkohol infaller på en fredag. Jag brukade börjar planera redan på fredag morgon vad jag skulle dricka till eftermiddag,/kvällen. Kan känna stressen komma när jag tänker på det. Brukar planerar vad som skulle köpas och mängden. Det fick inte bli för lite eftersom jag då kunde riskera ett besök hos någon lokal pub med förödande konsekvenser. En gång slutade ett sådant besök med ambulans färd till Huddinge sjukhus när fylle snöret ramlade och slog skallen..

John-Erik

Bra jobbat...Du fixar det när du tänker som du gör..
När helgen är över så är du supernöjd..:-)
Vi samlar nyktrar dagar nu i Sober januari..

Trevlig helg

John

Sovit som en stock i natt. Vaknade pigg utan ångest och baksmälla. Jag vill alltid må så här bra. ?

Vaknade tidigt och smög upp för att koka kaffe. Känner mig så härligt pigg och vaken. Vilken lycka att få vakna en söndag och må bra utan ångest och baksmälla.

Idag är det 17 dagar sedan jag drack alkohol. Saknar det sköna ruset lite grand måste jag erkänna. Känslan att vakna pigg och nykter utan minnesluckor väger dock högre.

Min hjärna börjar fundera om det kanske är dags för några bärs nu eftersom jag varit nykter så länge. Nu gäller det att lura A hjärnan. Jag ska inte förlora den striden.

få se om jag kan motivera dig att inte ta några bärs. Inte bra för hälsoresan. Öl i sig är en bomb av kolhydrater & kalorier och alkoholen hindrar levern från att bränna fett. Med tanke på beach 2019 ? Önskar dig en fin dag.

Li-Lo

Blir glad att du skriver här och "lyfter" ur striden ur huvudet och låter oss stötta och hjälpa till med argument för att överrösta den där påträngande impulsen. Förresten vi ses snart, såg att du kommer på träffen.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Fundera på vad de där bärsen skulle göra för dig. Lätt att tänka att några burkar skulle släppa den där spänningen som ligger när man "håller" sig nykter, men vi vet ju egentligen att den bara blir större. Dagarna efter är kampen bara större och en hjärna på A är expert på att fortsätta lura dig.
Om du tror och känner att du fortfarande vill prova att kunna dricka ibland så vänta och låt tillfället komma till dig. En trevlig fest, kalas, AW?
Hur fel det än låter så är ju ett sånt tillfället allmänt sett mer "naturligt" och man bör inte känna sig lika misslyckad efteråt som om du skulle välja att dra i dig några bärs hemma i soffan. Innerst inne så vet du nog att ett sånt drickande aldrig kan vara till det goda?

Hur går det annars? Igång med någon träning? Vad är det minsta steget du kan klara av idag för att komma närmare vårt gemensamma mål att komma i form? :)

Du klarar detta!

John-Erik

Försök att motivera dig till att avstå.. Det räckte inte med några glas för u.t.
i helgen som gick..
Lite så är det...Känner själv att jag behöver förlänga den nyktra perioden
för att sedan ev. dricka i sällskap och mindre mängder.
Min hjärna spökade också för mig och då blir det mer.. .
Det blir hjärnan som planerar och slår blå dunster i ögonen på en.
Håll ut.. du har ju många dagar nu. Jag kör en längre period nu.
Vet att jag klarar det och nu har jag koll på hjärnan anser jag..
Kämpa på kompis..:-)

John

Tack alla fina forumvänner för pepp. Idag har jag kämpat med tanken på att unna mig en bira. Jag vet att EN bira innebär minst 5-6 när min A hjärna fått smak på pilsner. Toppar sedan gärna med några glas rött. Min A hjärna kommer att få nöja sig med bubbel vatten för idag är jag stark. Jag har gett mig fan på att fixa Sober januari och bli lite mer sund..

John-Erik

Att det var bra att du skrev här om dina tankar på en bärs...
Kan vara väldigt lite som avgör hur man till slut gör.
Forumet är mycket användbart på det sättet.
Man blir starkare av pepp helt klart. Lite konstigt kanske
i ett forum men kanske det är därför det fungerar så bra.
Man kan skriva av sig och någon svarar på sätt som
tar bort triggern i A-hjärnan för stunden.
Starkt Mrx...väldigt bra gjort i ett avgörande läge.
Du bestämmer... inte Apan -A :-)

John

Jag klarade av att inte lyda min A hjärna som ville få mig att ta en bira. Vaknade pigg och utvilad. Jobbar hemma idag. Ska försöka hinna en vända till gymmet.

John-Erik

Suveränt :-) Ävvlans bra.Exakt så gör man när A-triggern sätter igång.
Låt det gå lite tid så går det över. Ska också gymma idag

Ha det

John

John-Erik

Coolt att vara nykter... i morgon har du magiska 3 veckor där de flesta faller.
Kör på Mrx.. tjata på med nyktra budskapet...:-)

John