Hej! Jag är en kvinna som alltid varit väl pigg på alkohol. Har de senaste åren försökt förändra mitt drickande utan större framgång. Har i perioder med mycket träning minskat ngt men inte tillräckligt. Har nu som målsättning att helt sluta dricka alkohol. Så detta är min
Dag 1 idag

Bra för dig, önskar all lycka till! Ett vanligt mantra är att ta en dag i taget och det ligger mycket klokt i det. Se också till att hålla fokus på det som motiverar dig. Om någon vecka kommer du säkert uppleva förbättringar både fysiskt och psykiskt som underlättar motivationen.

Att du tagit dig hit är ett första steg i insikten om att man har ett problem. Tar också en dag i taget och gjorde ett försök i våras men trillade dit igen i åtta månader och nu är jag tillbaka. Dag 6 för mig och fortfarande huvudvärk men ingen baksmälla ✌?
Lycka till med din resa!

Kram PimPim?

Måndag brukar vara en hyfsat lätt dag att avstå alkohol på. Vaknade tidigt med lite ångest - drack jag alkohol igår? Somnade om då jag insåg att det gjorde jag inte ? Idag är det min dag 2

Nu är det kväll dag 2 och jag har inget större sug efter alkohol utan har mer en allmän rastlöshet i kroppen. Har haft relativt hög konsumtion under de senaste åren, mest vin, säkert fyra flaskor per vecka, ibland mer. Min man har ännu svårare än jag för att avstå och vi har hamnat i en alkoholdans som aldrig tar slut. Många gånger har vi planerat att dra ner men det lyckas aldrig. Tror inte att min man har varit utan alkohol en enda fredag sen vi träffades för snart 20 år sedan. Kanske har vi inget annan liv tillsammans. Vill tro det. Tar nu detta steget för min och mina barns skull. En dag i taget nya vanor. Det hjälper ju inte med alkohol. Kostar pengar, ångest, onödiga gräl, trötthet, bristande engagemang för barnen och vänner. OCH hälsa.

Det ör ett gott gäng du hamnat hos här! En dag i taget och ett steg i rätt riktning! ✌?
Ja rastlösheten ökar, och energin kommer mer för varje dag så du kommer få mycket gjort hemma ?
Grattis till 2 dagar! ?

Kram PimPim ?

Sonen 10 år utbrast häromdagen att pappa dricker ju alkohol hela tiden ? Nu skall detta inte handla om maken utan om mig. Jag fick samma kommentar i somras. Är det alkoholdjävulen som så många skriver om som gör att man inte tar detta på allvar. Ingen förälder vill väl egentligen att ens barn skall se mamma och pappa berusade varje helg. Men man flyttar sina gränser hela tiden ? jag vill vara en förebild from nu!

För fem år sen separerade jag o barnens pappa från varandra. Han sa till mig då vi har bara ett sätt att umgås med varandra riktigt bra o det är när vi dricker . Det är varken sunt för mig eller dig. Jag ville inte tro honom då men nu förstår jag vad han menade. Nu fanns det annat tjafs oss emellan med o vi har nog på varsitt håll fortsatt att dricka till o från. Men ni har lite att jobba på att hitta tillbaka till varandra utan alkohol så ofta att det inte blir bra för barnen eller er. Vår relation var död men ni kan fortfarande kämpa tänker jag. Men förstår precis hur du tänker...

Välkommen hit. Här finns så otroligt mycket kunskap och körlek. För mig har AA varit avgörande så det kan jag föreslå att ge en chans. All styrka åt dig i fortsatt nykterhet en dag i taget.

För att du delar med dig Lennis! Ja jag hoppas på att vi kan komma vidare. Framtiden får utvisa det - jag drack för mycket redan innan vi träffades men det fungerar ju bättre då man är ensamstående utan barn ? och dessutom är 30 istället för 50.

Vad sa din man om er sons kommentar? Tänker att det borde ha varit en tankeställare för honom, åtminstone i alla fall att vara nykter under sonens vakna timmar. Starkt att du visar upp en bättre sida och kan visa på att du håller dig nykter! Kämpa på!

Det gjorde vi ett tag - för oss var det kört. Min ex man var alldeles för dominant så han totalt körde över samtalspartnern man hade. Jag kom inte till tals alls...men tänker där är en person man kan säga vad man tänker o tycker kanske kan vara enklare? Jag var 46 när vi skilde oss efter 23 år tillsammans (halva livet) nu 51 år förstod nästan att du var ett år yngre än mig på namnet ?
Jag hoppas med ni kan gå vidare men viktigt att prata o lösa problemen tror det är svårt själv i ett förhållande. Håller tummarna för er men känner som du alkoholen håller inte ihop den söndrar - om man inte ska tala om hur dåligt barnen mår av det. Tror ni behöver prata o tror det ör svårt om en ska försöka vara nykter o inte den andra. Klart det går men det blir nog tufft för dig! Håller tummarna för att du fixar det! Skickar lite styrkekramar till dig ??

Den dagen det skulle börja strula mellan mig och min ? kommer jag vilja gå i terapi också. Dock gnager vi inte på varandra så mycket eftersom vi är särbos.
Vi umgås dock inte bra alls när det är alkohol inblandat för han kan inte sin gräns från att vara salongsberusad till att bli sluddrig och för full. Och det tycker jag inte om. Fixar inte det.
Så nu är det så skönt att slippa smygdricka vin varje helg som vi ses. De sista månaderna har jag druckit för att jag inte ska få abstinens. Så jag planerade in exakt tid för min nykterhet nu när jag var själv och kunde ta de tre första dagarna all by myself!
Kanske borde berätta för karln min om mina problem... ?

Kram PimPim?

Sara_con_experiencia

Du påminner mig om att jag inte har pratat med min 11 åriga dotter sedan jag beslutat att sluta dricka. Borde göra det. Att ge löfte är inte det jag menar, men att berätta att jag har beslutat att ändra mig, det vill kah dela med mig.
Jag är inne på dag 17 (denna omgång efter flera återfall sedan 2015), och är hoppfull. Tipsar dig om Sober time, en app som räknar dagarna och har lite pep-rader.
Fokuserar på "andlig" utveckling paralellt. Mindfullness, meditation och terapi.
Kramar

Fasar lite för helgen - på fredag skall flaskorna klirra - det är något med det ljudet som stressar mig. Ibland tänker jag att det är lika bra att dricka upp allt så är det över sen. Problemet är ju att det alltid kommer hem mer vin. Och då skall det också drickas upp. Jag har en skuldproblematik helt klart. Vill inte att min man skall vara alkoholist - då är det enklare att jag dricker mer - tar på mig skulden - ibland räcker det att vi har haft en konflikt - han blir sur - då tröstar jag hnm med att dricka vin tillsammans. Vet faktiskt inte ens om HAN vill att det skall vara så. Helt klart vill jag inte det. Sen pimplar jag ju gärna ändå. Sad life som min son säger när han inte får som han vill. Bättre att låta bli eller hur? Kram från Greta

Ja men så är det ju inte....Sonen kan ju säga vad som helst. Okeeey tänkte jag. Vet att försvar är mannens främsta vapen. Helgen får utvisa om han har tagit till sig det. Jag tänker i varje fall vara spik nykter ?

Tråkigt att det blev så för er. Ja det stämmer fyllde 50 i somras ? helt rätt att fundera på terapi. Själv har jag gått i terapi i 17 år efter en rejäl krasch in i väggen. Har föreslagit parterapi men det verkar alltid vara jag som får ta idet. Initiativer kommer inte från maken. Tror att han är rädd - jag är ju van. Han känner sig instängd. Och vet du jag har ingen lust att tvinga någon. Vi är två om relationen. Kram

Det var ett tag sen. Känns bra men jag är spänd och har ångest. Rädd för att misslyckas. Osäker på min relation. Men jag får ta ett steg i taget. Som tur är verkar maken inte vara intresserad av vin denna veckan. Hoppas att han lyssnade på mig häromdagen. Ha en fin dag och det börjar ljusna ute nu ?Greta

Full fokus på dig själv nu. Avlägsna tankarna på din man och er relation. Att du håller dig nykter och ser till att vägen dit är så smärtfri som möjligt kommer att få dig att må bättre. Ta hand om dig; ät nyttigt, rör på dig och unna sig saker för kropp och själ. Kram!