Carolina

Hej har endast tagit en tablett antabuss på 400 mg. Känner att just nu va inget bra tillfälle att börja. Min fråga är av er som vet hur många dagar de tar innan man kan dricka alkhol igen. Så att man kan vara säker på att inte få ngr obehagliga symptom på antabussefekt? Mvh Carolina

Kan tyvärr inte svara på din fråga men det kommer nog inom kort.
Vill bara välkomna dig och fråga lite om det kanske är rätt tillfälle men att du är i behov av stöd? Du kan skriva och läsa här under tiden medicinen verkar och se om du inte kan få lite extra motivation att fortsätta. Men du bestämmer själv. Ta hand om dig oavsett.

Igelkotten

Känns inte som du frivilligt gått in för denna behandling och då kan det vara svårt att få till en förändring.
Ta dig en funderare vad som har varit bra respektive dåligt med dina alkoholvanor så kanske du finner svaret
Lycka till och ta hand om dig

Om du inte är med på detta så är det fullständigt tidsslöseri. Det går att fuska in i det oändliga. När jag sjärnade emot själv så hittade jag exakt hur mycket jag kunde dricka utan att något farligt hände, men hälsan var inte den bästa! Och man kom ju precis ingenstans, mentalt var man i botten medan de runt omkring trodde man var på rätt väg. Vilken lögnare man är när man smygdricker...mår illa när jag tänker på det.

Vad bra att du skriver här i forumet! Det kan vara till stöd när man väger fram och tillbaka huruvida man vill göra en förändring gällande alkoholen eller inte och varför i sådana fall. Din fråga om antabus är dock medicinsk så det absolut bästa skulle vara om du ringer Läkemedelsupplysningen där de är proffs på sådant här. Tel.nr: 0771-46 70 10 Öppettider: helgfria vardagar kl. 08.00–18.00.

Skriv mer här om du vill och berätta hur du har det!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet