Har inte skrivit på ett tag nu. Har gått bort mig igen. Känns dåligt.
Extra dåligt då jag själv försökte spela bror duktig i mina skriverier tidigare här på forumet.
Har svek att ta hand om och har ånger som jag dövar med mer alkohol.
Ett strukturerat avstånd med hjälp är bra men jag tar mig inte dithän.
Jag lever och överlever . Trodde i min enfald att jag kan bemästra detta på egen hand.
Tyckte förut att det bara är att låta bli. Jag lever just nu mitt helvete..
Det värsta är att jag är en människa som folk ser upp till.
Dom skulle bara veta . Fyy på mig dumma jävla människa .
Nu skäms jag

John

John-Erik

Kommer precis ur en över 140 dagar lång vit period.. Ingen fara således..
Slarvade lite under helgen. Man kan ju räkna på olika sätt, jag skulle inte säga att
jag är på dag 1 för att det blev som det blev i helgen.
Men jag hänger på dig katten...:-)
Dag 1 för mig efter helgen. Ett hack i skivan...
Ska inte dricka på ett bra tag..
Kram till dig med :-)

John

Måste erkänna att jag blev lite tagen, jag som bara hört John med långt över 100 dagar bakom sig. Att gå från 140/0 till 3 dagar i rad gör mig lite förvånad. Men du är bara människa precis som alla andra!
Har ju förstått sedan innan att du inte bestämt dig för att lägga av för alltid, men har du någon plan över hur ditt drickande skulle kunna se ut i framtiden för att det ska kunna fungera ångestfritt?
Tror i alla fall du gör rätt i en längre nykterhet nu igen för att få tillbaka styrkan och klara tankar.. Med alla dina dagar i bagaget så är du ju långt ifrån på 0! Du kan det här med att vara nykter!

Kram min vän

John-Erik

Jag ska försöka resonera mig till vad som gjorde ett tänkt normalscenario till överkonsumtion..
Naturligtvis är det jag själv som är utförare av mitt eget beteende. Men jag kände mig stark innan.
Det finns en gräns som jag inte får kliva över och denna gång hittade jag den inte.
Möjligen går den inte att hitta heller för mig längre. Men det jag glömde var att hålla räkningen.
Hade planerat för ett försiktigt intag men inte räknat ut var min gräns går.
Så tror jag rent kortfattat att jag kan beskriva detta.Får väl använda äggklocka eller något för att hålla
distansen mellan glasen och använda mätglas. Men det blev för mycket första dagen som sedan
övergick till mer andra dagen och tredje dagen blev det ungefär som andra dagen.
Blev dock inte berusad men blev bakis och sliten 3:e dagen då jag klippte helt och nu
har jag inte en tanke på att konsumera. Tack för pepp pianisten jag är på g igen nu
Jag har inte planerat att dricka i framtiden eller på vilket sätt det skulle ske, ännu i.a.f.
Har lite saker som måste falla på plats för att allt ska kännas stabilt först.
Målbilden är nykter till Påsk...

Kram tillbaka :-)

John

Hallå vännen.
Pga sjukdomen i familjen jag tidigare nämt så har jag tappat mycket fokus och då bland annat vårt forum. Ledsen att du föll, men glad att din vishet inser att du snabbt måste upp på fötterna igen. Vilket du verkar klarat galant. Dessa dagarna går ju inte göra ogjorda och är ju verkligen sådant som händer oss med vårt aviga intresse av att krypa ner i en flaska . Ska vi ändå envisas med att glo i backspegeln så ser vi ju den otroliga bedriften med så många vita dagar i rad. Den tar vi med oss och kollar nu framåt. Påsken säger du? Hmmm Tycker synd om den påskharen som kommer med Toddy till dig :-) Du kommer knyta ihop öronen på haren :-) :-)
Vet inte om jag kommer att ha kondition med att hänga med så långt. Men styrkan ökar för varje dag. Så kompis, nu kämpar vi vidare... kram

John-Erik

Tack för pepp...Trist med sjukdom i familjen... Hoppas att det ordnar sig snabbt..
Haren är jag inte orolig för ... inte än :-)
Du verkar hålla bra...Tomen. Toppen :-)
Fortsätt så min vän..

Kram tebax :-)

John

Upp på den vita hästen igen. Bara en något provocerande fråga för ordningens skull :) Du tycker fortfarande att det är ”värt besväret”? Det är ju i mitt fall precis så där det blir, jag glömmer eller ”glömmer” (varit olika) att räkna glas. Sen ”ah” upp på banan igen efter den här helgen. Men jag har inga synpunkter på det, bara intresserad faktiskt. Men för att mildra så har du en enorm vilja att får till det, så om nån lyckas så tror jag på dig 100%. Ta hand om dig och gräv inte ner dig!

John-Erik

Tack för omtanken. och pepp..:-) Inte provokativt alls. Skriver ju för att få ett utbyte här.. Annars är det ju värdelöst att skriva :-)
Är uppe på hästen som attan... Jag mår inte dåligt längre. Tror fortfarande jag kan leva med alkohol men jag väljer att avstå nu ett tag.
Ska fortsätta att fundera på varför det blev som det blev. Tror att socialt bruk är bättre. Nu var jag själv och då testade jag 2 dagar för mycket.
En dag hade räckt så hade jag varit mer i matchen s.a.s. Det blev lite för mycket kompisen A.
Toleransnivån hade inte sjunkit så mycket som jag trodde.. Tålde 8-9 glas/dag men under många timmar.Förväntade mig en snabbare kick/effekt.
Blev sliten på Måndagen. Normalt hade varit återställare men jag avstod. Nu tar jag hand om mig. Tror att kroppen tog stryk. Känns så i alla fall.
Stöder kroppen nu med mycket Ingefära, juicer och Maria Tistel för levern..Att toleransnivån inte hade sjunkit mer är jag mest förvånad över.
Helt klart är att en ökad nykterhet sett över tid framledes krävs. Är fullt medveten om att kroppen protesterar och visar detta genom symtomen
som jag fick.. Slutsats: En dag hade räckt... Nu vet jag bättre..Kör på nyktert.. Är en vinnare i detta. Ska fortsätta att lyckas få balans i livet..

John

Analys och korrigering. Du kommer säkert på det. Hur som helst toppen att du inte ger upp och kapitulerar med flytande tröst. Bra tecken, så kämpa på!

John-Erik

Är beredd att kalla min sista resa för ett misstag. Naturligtvis var det det. Men jag vägrar kalla äventyret "att jag har fått ett återfall"
Om det är så illa så skulle jag ändra benämningen till "att jag tar ett återfall" . Alkohol är inget som kommer flygande in i munnen.
Det är ett val man gör. Jag gjorde valet att dricka under trettonhelgen. Dock blev misstaget att i förväg inte anamma den strategi
jag själv förutsatt för mig själv. Det fanns ingen kalkyl i mitt huvud..inget konsekvenstänk tyvärr.För många glas/dag
Signaturerna IW och Santorini tycker jag är bra på det sättet att de kritiserar ocensurerat. Santorini varnade mig. Tack för det min vän :-)..
Det är exakt huvudet på spiken med kritiken och det är möjligt att ett totalt avstående kan vara en sak för mig.
Precis som ni propagerar för.. Upplever att kritiken är av ren omtanke och inget illa. Rent av tankeväckande och lite pepp
på ett sätt. Jag tänker inte bestämma mig för total avhållsamhet av skäl typ "att aldrig mer kunna dricka", det är för definitivt och lite
ett hjärnspöke. Jag vill ha möjligheten. Men nu är jag nykter ett bra tag.. Har inget sug som tur är och vill inte skaffa mig det heller
och jag mår bäst utan alkohol faktiskt. Det gör mig till en bättre människa att inte dricka alkohol. Jag får se hur jag gör. Nu mår jag
väldigt bra igen.. Ska räkna ihop mina nyktra dagar sedan 15 Juli 2018. De är många och dessa är jag glad över att ha i ryggsäcken.
Ingen kan ta dem ifrån mig :-)

John

Låter positivt, och som du säger så är ju alla vita dagar en vinst. Misstag låter bättre, jag håller med, minskar nog också risken att du hamnar i någon ”synd-om-mig-fälla” utan nya tag direkt. Starkt. Tror att mina åsikter kanske ibland kommer ut hårdare i text än vad de låter i mitt huvud. Inte min avsikt att skrämma bort någon hur som helst. Det är inte lätt det här med alkohol och jag har inte alltid rätt.

John-Erik

Nyanserna i texten kan ibland tolkas fel men om man följer en skribent så vet man
ändå budskapet. Tycker att din text går fram på ett fint sätt.
Du själv verkar helt klar med alkoholen.. aldrig mer?

John

Jag tänker nog inte så egentligen. På ett sätt så ja, aldrig mer. Men nånstans (för att det inte ska vara omöjligt att övskåda) finns tanken att kanske vid 2 år eller liknande så ska jag testa något i stil med att bara när min fru är med vid speciella tillfällen. Men nu bara jag skrev det blev jag lite orolig i kroppen. Var så mkt ångest förknippat med senaste gången att jag nästan kan känna den igen. Jag tror nog att jag måste vara färdig med det. Tror egentligen inte att några regler funkar för mig. Jag är mästare på att hitta undantag när det gäller regler för mig själv. Plus att jag jobbar ganska hårt med att se mig själv som ”en som inte dricker alkohol”. Känner att jag måste det för att klara av det. Skulle vara bortkastat om jag dricker igen. Men vem vet? Livet är ju kaotiskt och föränderligt, vad som helst kan ju hända...
Har aldrig delat exakt vad som hände och jag tror tyvärr inte att jag kan göra det i närtid, klarar inte ens av att tänka på det själv ännu (inte brottsligt, men mycket relationsskador och självkänsloförstörande). Min eventuella kritik här och där på forumet är välmenad. Jag blundade och ljög för mig själv och ibland kanske lite välmenad provokation kan få någom att tänka en gång till. Försöker dock vara peppig för det mesta. Men jag är den sista att se ner på folk här. Som sagt jag lurade mig själv och andra och mitt drickande skadade andra (psykiskt) så inga stenar från mitt glashus.

John-Erik

Intressant. Själva ångesten känner jag igen. Har själv gjort en del saker som jag inte kan dela. Inget brottsligt hos mig heller men
ett väldigt jagförstörande beteende och kanske lite relationsförstörande.
Ja allt kan hända men tror att du gör rätt i att skjuta det framför dig och bli en nykter person tills du kan identifiera hur din framtid
ska se ut relaterat till A. Det är nog bortkastat för dig att dricka igen som du säger. Kan nästan känna hur du känner..
Kritiken är bara bra tror jag och den uppfattas absolut som välmenad. Det verkar som att du är en person som bryr sig med värme.
Vi skriver ju här av samma anledning och ingen vill den andre något illa. Vi är dock olika personer med olika problematik
härav kan ev. kritik hamna lite fel men det får folk ta tycker jag eftersom du menar väl.
Det kan ibland kännas som att man (jag också) vill projicera sin egen situation på andra och det kanske inte är tillämpningsbart alla gånger
även om det kan stämma in på flertalet eftersom flertalet som skriver här har problem med alkoholen.
Ibland vill man bara skrika " för fan lägg ner du tar livet av dig" typ när folk far illa. Men lätt att såra så man låter bli av samma anledning.
Flertalet av oss sitter i samma båt som skriver här, vi får hjälpas åt. Känns för övrigt som att du har koll på din egen situation. Bra jobbat!

John

Är nog som du säger en hel del projicerande med i spelet. Följer din resa med spänning. Kan du dra ner och hålla det så kanske jag på sikt känner att jag kanske kan överväga det igen. Men det är i ett framtida liv. Kommer du på träffen? Tänkte dyka upp i alla fall. Inte riktigt redo för mitt riktiga namn men mitt nick kan jag stå för.

John-Erik

Att gå på träffen.. men jag vill nog vänta ett år.
Kanske att mitt syfte att skriva här anonymt försvinner.
Känslan...du vet.. lite ambivalens där.
Finns ett aber också i det då det finns viss risk jobbmässigt.
Får inte komma fram att jag har detta bekymmer, blir en
katastrof ev. om det kommer fram. Men all respekt för alla som
vill gå.. Kan vara både bra och dåligt som sagt..
Följer din resa också. Förebild som heter duga..

John

Vore nog inte toppen om det kom fram på mitt jobb heller, men jag tror ändå inte (just i mitt fall) att det skulle leda till mer än lite funderingar från min chef. Han verkar dock rätt mån om att behålla mig så länge jag gör vad jag ska. Men det finns ju känsligare jobb, eller andra anledningar kopplade till vad man jobbar med, och jag förstår som sagt och respekterar det fullt ut. Kanske i framtiden!

John-Erik

Tack IW! Kanske i framtiden.. hoppas.Kan vara bra att ha likasinnade vänner helt klart.
Alkoholfria drinkar med paraplyer ;-)

John-Erik

Kände att jag bara måste delge er andra om det ultimata inlammationshämmande
preparatet som saknar motstycke. Cat´s Claw. Gör ett te på detta .
Exeptionellt bra!!! Alkoholbruk leder till inflammation överallt i kroppen och
hör och häpna: Preparatet tar bort tillståndet. Har själv provat.
Brukar ha ont i kroppen efter alkoholbruk.
Finns i hälsokostaffären. En stor påse kostar 60 spänn. Troligen billigare
än reguljärt te. Inget särskilt märke då det säljs i lösvikt.
Om någon provar: Skriv gärna här hur ni upplever känslan efteråt
Googla och se vad det hjälper emot. Man baxnar
Ganska gott är det dessutom

Lycka till!!

John

Ja den där frågan lär man väl tampas med ett tag. Vi är ju på samma nivå där John att vilja ha möjligheten när man vill, eller ja kanske mera när man tror man kan och klarar av det.
Det finns ju hela tiden en problematik i att själv kunna avgöra på förhand vilka gånger som kommer gå bra eller inte. Men man lär sig ju hela tiden. Det enda man vet är ju att man inte kan dricka som man gjorde förr. Och nu vet du att 3 dgr i rad gick inte.. :-)
Jag drack två ggr under julen med ca 1 vecka mellan. Hade som mål att dricka mindre och saktare än de omkring mig, och försöka njuta av glasen och vara på min vakt om det skulle gå över till svepande. Det visade ju sig gå bra de gången. Är väl egentligen så enkelt att det får varken gå "för" fort, bli "för" mycket eller "för" ofta. Bara det där "för" man ska hitta..

Önskar en trevlig helg!