Tintino

Kanske kan det ske på riktigt den här gången om jag blir ”offentlig” här. Alkohol och jag har aldrig varit en lyckad kombo, även om det funkat helt ok periodvis.

Nu har jag listat en rad anledningar till varför jag vill sluta och hoppas att de ska hjälpa mig att hålls motivationen uppe de dagar då det känns trögt.

Jag vill sluta dricka för att:
- bli piggare
- få bättre kondis
- sova bättre
- gå ner i vikt
- för hälsans skull
- för att spara pengar
- för att känna mig ärlig
- för att det gör min dotter orolig
- för att minska risken att mina barn får samma problem
- för att det ibland går över styr
- och sist men inte minst för att slippa lägga så mycket tanke på det

Tintino

Tack PimPim! ?

Dag 1 till ända. Det är alltid lätt, men jag vet att det blir svårare om ett par dagar. Försöker också samla mod till att berätta det för min man. Blir säkerligen lättare om han vet läget också...

Tintino

Dag 2 också ok. En spontan möjlighet att berätta för mannen dök upp. Skönt att korten ligger på bordet. Den ömma och svullna magen känns redan lite bättre. En belöning i sig. Tror nog att det ska gå bra de närmaste dagarna också, men är lite osäker på det här med abstinensen. Känner inget av det än, men är lite orolig för att det ska dyka upp...

Tintino

Nu har det gått fem dagar. Det är inga problem att låta bli att dricka och någon abstinens har jag egentligen inte heller, men jag är så fruktansvärt trött. Är det vanligt?

Tintino

Nu har det gått fem dagar. Det är inga problem att låta bli att dricka och någon abstinens har jag egentligen inte heller, men jag är så fruktansvärt trött. Är det vanligt?

När jag drack som värst i somras, var och varannan dag, var jag sjukt trött på eftermiddagarna. När vi åkte på utflykter så somnade jag alltid i bilen och även i soffan på eftermiddagarna. Blev riktigt orolig då detta skedde varje dag, så jag ringde läkaren som tog en massa prover och ”friskskrev”. Fanns ingen allvarlig sjukdom och inte ens någon minsta tillstymmellse till järnbrist, vilket annars kan vara en naturlig förklaring till trötthet ? I efterhand förstår jag att det var min alkoholkonsumtion som bidrog till tröttheten.

Likaså sömnbristen - helt sjukt ?
Jag hade inga som helst problem med att lägga ner huvudet på kudden och somna in och sova fram till kl 03:00 då jag vaknade och behövde gå på toa och kissa ?
Nu har jag jättesvårt att komma till ro! Ligger som en virvelvind ? och snurrar runt med massa täcken och kuddar. RLS:en är galet speedad och myrkrypningarna går inte att koppla bort!
Testar att sätta på lugna rocklåtar och räknar baklänges från 300 för då lägger jag fokus på en enda grej och till slut somnar jag. Har inte hunnit ner till noll ännu!
Sen tar jag en kopp te varje kväll nu - Rooibos vilket ska ge efter på nervarvning och rogivande!

Ha en underbar kväll!

Kram PimPim ?

Tintino

En vecka avklarad. Lite trött på att vara trött. Svårast att stå emot alkoholen fram på småtimmarna när jag inte kan somna, men det går trots allt. Vet ju att det bara är vanan som måste brytas.

Jag är på dag 6 och jag är också trött men jag sover gott och ser fram emot att bli piggare ? något du kan lägga till på din lista är klar hy - Min pigga framtoning fick idag maken ( som dricker för mycket ) att säga att det kanske är en bra idé att låta bli alkohol ? stor kram och lycka till!! ? Greta

Tintino

Det gick bra ett par veckor, men sen började jag fuska. Så dumt! ?
Träffade en ny läkare idag för min sjukskrivning och hon ställde ultimatum. Äntligen någon som satte ner foten! Nu gäller INGEN alkohol minst två månader framöver. Känns riktigt bra faktiskt - och lite skamligt på samma gång. Ny dag ETT med andra ord, men nu kommer det att bli flera. ?

Tintino

Detta blev ett lååångt inlägg som knappast är intressant för någon annan än mig. Vill ha det på pränt för att kunna titta tillbaka på och minnas hur jag tänker och känner idag.

Såg mina blodprovsresultat igår. Frisk som en nötkärna förutom höga mc*-värden. Talar sitt tydliga språk.
Kombinationen av konkreta krav utifrån och blodvärdena svart på vitt är jättebra för mig! Nog för att jag visste att alkohol påverkar kroppen, men inte hur. Ska bli spännande att se vad det gör för skillnad på Göteborgsvarvet.

Många utmaningar framöver nu med konferenser, födelsedagar och fester, men jag har bestämt mig för att inte hymla utan att säga som det är. Jag vill inte ha någon alkohol för jag dricker för mycket och tänker satsa på att må bra istället.

Skammen bet sig ordentligt fast den här gången på både gott och ont. Finns bara ett sätt att bli av med den och det är att faktiskt lyda helt och inte dricka en droppe framöver.
Jag övar i tanken på att njuta av en god middag med klirrande iskallt vatten till. Det är ju faktiskt inte sämre. Smakerna i maten blir ju mer framträdande då.

Tänk att det blev så här till slut. Läser detsamma hos andra, att det började så smått med lite vin för att orka jobba lite extra på kvällen... Jag förstod ganska tidigt att jag var ute på hal is, men skulle sluta snart, men först måste jag... Så har först veckorna, sen månaderna och slutligen åren tickat på. När jag nu börjar fundera på hur länge det hållit på blir jag ändå överraskad. Att man kan lura sig själv sååå länge. Att gå där och tycka att det är svårt att gå ner i vikt, att få upp någon kondis, att hitta ork osv, utan att låtsas om att man faktiskt har svaret.

Bättre tillfälle än nu kommer aldrig att komma. Jag är sjukskriven på halvtid och börjar må bättre i allmänhet. Jag har fått lära mig saker om mig själv och varför vissa saker aldrig kommer att fungera för mig. Min man har fått förståelse för att jag aldrig kommer att kunna klara vissa saker. Jag har lärt mig mer om hur alkoholmissbruk påverkar kroppen. Det riktiga livet är ju egentligen toppen. Jag har allt jag kan önska så gör jag mig nu bara fri från a-skiten så kommer jag ha det fantastiskt bra.

Tror faktiskt inte ens att jag kommer att räkna dagarna. Mitten på mars är nästa läkarbesök och fram tills dess är det absolut noll som gäller. Nytt beslut då. Förhoppningsvis väljer jag att satsa stort på Gbg-varvet då och fortsätta lika dant. Skulle dessutom gissa att läkaren kommer att fortsätta ha det som krav, men hoppas att motivationen helt och hållet är min egen då.

Det är lätt att vara kaxig idag. ?
Svåra stunder kommer att komma, men läkarens ord kommer att ringa i öronen då. Tack och lov för henne!!

Tintino

Just nu är det en skön känsla av frihet. Nästa vecka kommer att bli svår. Läs här då!

Tintino

Månadens AW på jobbet ikväll. Inte en sekunds tvekan på att låta bli vinet. Var med ett par timmar i alla fall. Valet finns inte längre och då är det lättare. Nästa vecka är det två tillfällen till med jobbet då det kommer att serveras alkohol. Hoppas att det känns lika självklart då. ?