En nykter framtid!

44 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
LoloK
En nykter framtid!
LoloK
En nykter framtid!

Och för mig nykter för resten av livet. Det är vad jag siktar på. Så trött på att vara trött. Så trött på ångest, hjärtklappning och sömnlösa nätter. Jag har försökt att sluta många gånger men denna gång har jag kommit längre än jag någonsin gjort. Jag har berättat för de närmaste och för en arbetskamrat. Jag har gått på AA-möten och jag har fått en sponsor. Jag har också insett att jag nog inte kan ha alkohol i mitt liv överhuvudtaget. Så har jag aldrig velat tänka förut. Det har känts alltför sorgligt. Idag är det dag 16 och jag känner mig piggare och gladare. Jag har haft en mysig jul med familjen och mina barn var så glada. För er som tvekar inför AA kan jag verkligen rekommendera det. Visst har jag stött på några personer som jag inte riktigt kan identifiera mig med men de allra flesta har jag känt en samhörighet med. Jag har mött så mycket vänlighet och stöd. Just nu känns allt bra och för tuffa stunder har jag en bättre plan nu. Att läsa här hjälper enormt mycket. Tack till er alla som har delat med sig. <3 Jag är ganska ny på forumet men tänkte försöka skriva regelbundet. Kram

K L
Vad bra gjort! Ångest och

Vad bra gjort! Ångest och hjärtklappning har jag haft några dagar. Föraktar mig själv så djupt. Usch, men handlar om incidenter pga alkohol under annandagen. Jag ska söka hjälp jag också.

LoloK
Gör det.

Du kommer inte att ångra dig om du söker hjälp. Vet hur det känns med självförakt. Det kommer att vända. Kram på dig.

K L
Tack!

Tack!

Fresia
Härligt LoloK

Du har verkligen kommit en bra bit på vägen. Glad för din skull.

LoloK
Tack Fresia! :)

Tack Fresia! :)

LoloK
Nyårsafton

Här blir det skaldjur till förrätt, oxfilé och alkoholfritt vin till varmrätt, glass och sedan Pommac till tolvslaget. Jag är så glad att min man inte har samma problem som jag. Jag tänker på alla som har mycket alkohol omkring sig idag. Det måste vara svårare då. Önskar er alla en fin nyårsafton och ett gott nytt år!

PimPim
Grattis till dina...

... nyktra veckor!
Tar rygg på dig! För mig är det dag 1 och min särbo kommer finnas där och vi kommer tillsammans att vara nyktra på alla tillställningar vi ska på 🙏🏻

Er meny lät ju superb! Hoppas den smakade väl! Lycka till med dina dagar nu 💖

Kram PimPim🌷

DruckitKlart
Nyktert 2019

Siktar också på ett nyktert 2019. Börjar med januari. Eller egentligen är det väl bara att börja med i morgon.

Känns bra att ha hittat till detta forum!

LoloK
Tack PimPim och DruckitKlart!

Nyårsafton blev lyckad. Dag 20 idag och nu blir det AA-möten några dagar. Lycka till önskar jag er också!

LoloK
23 dagar nykter..

och -7 kg. :) Helt otroligt då det även varit jul och nyår. Mina inre organ hoppar nog jämfota av glädje. Detta peppar mig och hjälper mot sug. Förr drack jag ofta hela julledigheten. Jag säger förr eftersom de senaste 23 dagarna räknas som mitt nya liv. :) AA-möten och väldigt glada familjemedlemmar hjälper också till. Att läsa här är också jättebra. Ha en fin lördag alla som kämpar!

Picard
Härligt att höra LoloK! Jag

Härligt att höra LoloK! Jag ligger jämsides med dig, vaknade i morse till min 25:e nyktra dag och det känns fysiskt underbart. I helgen är jag ensam med äldste sonen och förr hade jag börjat planera inköpslistan till bolaget för att fira helg på riktigt, samt smugit för att inte oroa sonen. Idag funderar jag bara på vad vi kan göra för kul tillsammans. Alkoholen gör oss till värsta egoisterna och tar bort empatin, det är kanske det bästa att bli av med.

Naturligtvis har jag svackor och upplevelse av sug och saknad, jag är ju bara människa. Därför tar jag inget för givet, sätter inte upp mål utan tar en dag i taget och hämtar inspiration från bland annat ni hjältar i detta forum!

LoloK
Jag känner igen det.

Så underbart skönt att slippa detta planerande av inköp. Forumet är bra eftersom mitt problem brukar vara att när jag börjar må bättre så kommer samtidigt inbillningen att jag är frisk och kan dricka normalt. Vilket jag inte kan. Här blir jag påmind om hur det går och det är bra. Lycka till och bra kämpat!

PimPim
Wow LoloK! 💁🏼‍♀️🙌🏻

Bra kämpat! Grattis till dina nyktra dagar och ditt minus på vågen! ✌🏻

Och grattis till dina dagar också Picard! Var med min son och shoppade kläder på köpcentrat i staden och samtidigt gick vi förbi bolaget och jag kände inget sug att gå in alls. Kände mig stolt att jag var där med min son en eftermiddag en lördag, en trettondagsafton utan vin i kroppen, kunnat köra bil, och vi fick tid ihop och kunde dessutom äta något litet innan vi shoppade!
Vilken vinst! Det gäller att verkligen suga åt sig av det där man försummat tidigare. Dessa små lyckorus är också sånt som belönas med dopamin och noradrenalin i hjärnan! Me like a lot! 🙌🏻

Kram PimPim 🌷

LoloK
Dag 30

i morgon. Då ska jag fira med att köpa med att köpa ett smycke jag önskat mig. Från att ha gått på många AA-möten har jag nu landat på en gång i veckan. Det känns lagom så det kommer jag att fortsätta med. För mig är det väldigt givande. Jag håller också kontakt och jobbar med min sponsor. Jag försöker fylla min tid med positiva saker och har bl.a. anmält mig till en yogakurs. Tanken på alkohol fladdrar förbi ibland men ganska flyktigt och hanterbart. Jag har kommit längre än jag gjort på många år och mår faktiskt riktigt bra. Kramar till alla som kämpar.

IronWill
Bra jobbat

En månad nere! Hur funkar det där med en sponsor? Jag kom aldrig så långt. Duckade kanske. Men det var en i min ålder som ville börja texta lite och hålla lite extra koll på mig. Gillade AA men kände efter några veckor att jag inte verkligen behövde det, och det var svårt att hinna. Köp dig lite guld och diamanter, man ska fira sina segrar ordentligt!

PimPim
LoloK - grattis till dina 30 dagar! 🙌🏻

Klart du ska unna dig något fint!
Berätta gärna hur det fungerar med sponsor!

Kram PimPim 🌷

LoloK
Tack IronWill och PimPim

för peppning! Min sponsor är en kvinna i min ålder och jag kände direkt att vi fick bra kontakt. Vi har ganska lika bakgrund med jobb och familj. Jag kände igen nästan allt hon berättade om sin egen situation. När vi ses jobbar vi med stegen men det finns också tid att bara prata. Jag tycker att det är skönt att träffa någon som förstår precis vad jag går igenom och jag förstår henne. Jag är ju ganska ny i det här men för mig känns det viktigt att inte bara försöka avstå från alkohol utan också att fundera över varför det blev så här och att jobba för att inte trilla dit igen. Man kan säkert behöva prova sig fram vem man trivs med. Egentligen är det bara en medmänniska som har gått igenom samma sak men som har tillfrisknat och är stark nog att kunna vara ett stöd. Ibland kan en utomstående vara mer klarsynt eller ge en annan synvinkel på saker. Vi får se hur det går men det känns väldigt hoppfullt.

LoloK
51 dagar nykter.

I dag kom tankarna på hur trevligt det vore med vin. Tänkte se melodifestivalen ikväll och har förberett lite god mat. I ärlighetens namn brukade jag knappt komma ihåg vad jag såg på TV tidigare. Tack för att ni finns. Det hjälper att läsa här. I kväll blir det alkoholfritt bubbel och jag ska minnas låtarna oavsett om de är bra eller ej. ;) Önskar er alla en fin lördagskväll!

miss lyckad
Mycket bra jobbat🌸

Med din nyktra tid och ditt nya liv..1 dag i taget, ibland en stund i taget..Det går jättebra att hålla nykterheten med bra redskap och mycket egen vilja..

Vinäger
Härligt!

Kommer ihåg när du skrev dina första rader i min tråd. Vilken skillnad nu och då. 💗

Önskar dig allt gott.

Kram

LoloK
Tack miss lyckad och Vinäger!

Vad roligt att det märks skillnad. <3 Det är nog bra att man kan gå tillbaka och läsa. Det är så lätt att man glömmer när man börjar må bättre.

LoloK
Dag 58 - Hälsofördelar

Hej alla stöttande, fina människor på detta forum! Jag närmar mig två månader och tänkte passa på att skriva om några positiva förändringar som jag redan känt. Dels vill jag skriva ner det för min egen skull så att jag ska minnas varför jag bestämde mig en gång för alla att detta måste få ett slut. Tänker att det kanske också kan peppa någon som är i början av sin resa att man faktiskt efter så kort tid kan märka så tydliga skillnader. Fysiskt så är jag mycket piggare. Jag gäspar ytterst sällan på dagarna. Det gjorde jag ofta förr. Jag sover mycket bättre på nätterna. Min man som pinsamt nog ibland klagade på att jag snarkade säger att jag är väldigt tyst på nätterna nu. Jag går ner i vikt, utan att egentligen banta. Jag unnar mig god mat och glass och sånt som jag gillar på helgerna. -11 kg hittills. :) Jag har fått bättre hy och en annan lyser i ansiktet har flera sagt. Jag orkar mer så även om jag inte tränar (än) så rör jag mig mycket mer eftersom jag blir rastlös om jag sitter för länge i soffan. Det blev jag aldrig när jag drack vin. Min puls och blodtryck är lägre. Min allra största vinst är dock att min ångest och oro har mildrats. Jag är de flesta dagar bättre på att släppa kontrollen över saker jag inte kan kontrollera. Ingen är sur på mig och jag slipper vara orolig över att någon ska vara det. Jag känner mig mycket gladare. Tänk att man kan märka så stor skillnad på bara två månader. Kram och trevlig lördag på er.

FinaLisa
Härlig läsning😊

Jag blir verkligen taggad och ser fram emot en nykter vår.
Tack för att du delar🙏

Kramar
💚💚💚

LoloK
Jag föll i påsk.

Så onödigt. 132 dagar -2. Började känna att jag mår ju bra, solen skiner. Såklart kan jag dricka lite vin. Not. Hur går det för er?

Denlillamänniskan
För mig går det inte alls bra

För mig går det inte alls bra. Jag är ny här och har precis börjat inse att jag inte klarar av att ha ett avspänt och normalt förhållande till alkohol. Men ödmjukt måste jag ändå säga att du verkar göra din resa riktigt bra, LoloK. Solen skiner, det är fint att du mår bättre. Fortsätt så .

LoloK
Vi kan stötta varandra. Det

Vi kan stötta varandra. Det är verkligen sant att man klarar det inte själv. Stöd från andra i samma situation betyder så mycket. Tillbaka på AA idag. Om du inte provat så rekommenderar jag det. <3

Denlillamänniskan
Det känns bra att få ett svar

Det känns bra att få ett svar och uppmuntran av dig. Tack. Nu är det tyvärr lite pinsamt för mig, eftersom jag jobbar i branschen och inte vill riskera att träffa på någon som vet vem jag är. Forumet får duga så länge.

LoloK
Vi vet att vi har problem och

Vi vet att vi har problem och vi försöker göra något åt det men ändå ska vi skämmas. Märkligt. Vill tipsa om Alkispodden på Acast och Rebecka Åhlunds bok: Jag som var så rolig att dricka vin med. Kram vännen.

Denlillamänniskan
Kram tillbaks!

Kram tillbaks!

Sidor