Vaknar och märker att jag sovit riktigt bra, utan att vakna och svettas eller med snurr i huvudet. Meen med sprängande huvudvärk och stickningar i vad? och ont i ryggen.
Hoppas att det är en utrensning av gifterna som finns kvar... hur länge ska det pågå?
Skönt att ha en dagbok att kunna gå tillbaka till och titta.
Full fart fram, idag känns det ändå bättre än igår och mer kraft i tanken, trots huvudvärken....
Kram på er // Gröna blad

Fantastiskt bra du kämpar!! Jag har snart klarat sex dagar och hoppas på att ta mig igenom helgen utan alkohol. Tänker att det är viktigt med lite extra egentid då man jobbar så mycket med sig själv som du gör. Så man hinner sortera tankarna och inte agera på impulserna.. så tänker jag ? varmt lycka till ! ? Greta

Det är otroligt glädjande att gå in här o se kommentarerna man får! Otroligt peppande och det behövs!!!
Grym huvudvärk o molande kramp i ländryggen hela dagen, ville verkligen bara sjunka ner med ett glas vin nu när jag kom hem!

Innan jag började skriva här så gjorde jag ett uppehåll, började i början av november och höll upp i nästan 2 veckor. Sen tyckte jag att; jag som varit så duktig o hållt upp så länge kan inte ha problem och kan sluta när jag vill. Så då var strategin: aldrig dricka 2 dagar i rad och aldrig dag innan jobbdag. Så då bröt jag nykterheten o drack en lördag, alldeles för mycket såklart, 2 flaskor vin. Min tolerans nivå hade inte sjunkit ett dugg, sen gick tåget, inte faan höll jag mig till det jag lovat mig själv. Drack varje dag fram till 1 januari då jag lyckades bryta trenden igen! Jag vill vara nykter men ooo ett litet rus, lite bomull i hjärnan hade varit så skönt. Jag blir rädd när jag förstår att jag är inte nöjd med ett glas, jag behöver ruset, vill bli berusad o trött. Som om hjärnan vilar då...
Läste att 21 dagar bygger man upp en vana på, jag vill inte längta efter A, jag vill leva utan behovet och jag ska klara det!
Stolt över att jag förstår att jag inte kommer att kunna dricka på länge för att bryta missbruket men samtidigt är A-hjärnan riktigt ledsen och tjoar att det går snart!

Näää, dusch o te, för ikväll då jävlar somnar jag nykter! Ha!!!
//??

...att ständigt ha ett glas eller mugg jämte mig, dock bara med vatten, kaffe eller te.
När jag höll upp sist så trodde jag att jag oxå kunde ta ett glas eller två utan att vilka ha mer men jisses vad jag lurade mig själv. Idag är min 10 nyktra dag och jag tar en dag i taget. Imorgon kommer min särbo hit och det blir ingen alkohol för honom heller på hela helgen. Vi kommer ha energi att hitta på annat och förhoppningsvis en massa njutning ihop ?
Detta ser jag fram emot... att kunna pussa honom utan att undra om han avskyr min vinandedräkt. Tycker om att få krypa in i hans famn och just nu behöver jag verkligen det. Den är så mycket tryggare än några flaskor vin...

Sov sött fina du ?

Kram PimPim ?

jag har druckit mycket vin vid matlagning, nu har jag bytt ut det till ett glas vatten med några droppar äppelcidervinäger, det blir lite surt, det tycker jag är gott.
Det påminner något om vin men låter ju sjukt, vilket det ju oxå är :-D

Idag är det dag 10!!! Bra gjort av mig tyvärr är huvudvärken som ju var borta nån dag, värre än innan tycker jag. Det kan vara spänningshuvudvärk visserligen, slappnar inte av som tidigare med vinet.
Ikväll ska jag lägga mig på spikmattan och se om inte det kan hjälpa lite.

Igår bad jag mannen köpa något alkoholfritt rött på systemet men ångrade mig sen, jag vill nog vänta med det ändå, försöka hålla mig till vatten och te!

Kram på er alla och det är FREDAG!

//Gröna Blad

När man lagat mat då har man på helgerna haft ett glas rött vid sidan av..
Vi bygger nya rutiner! Riktigt skönt!
Ja precis som du velar jag om alkoholfritt vin...köpte visserligen hem en flaska rött o en rosé förra helgen (fast på ICA) tror att det kommer smaka skit eller juice men vem vet...
Känns lite farligt ännu så de får stå ett tag...
Vill inte väcka det som sover!!
Jag är bara en dag före dig min dag 11 idag skönt o en hel helg att fylla med roliga saker! Spikmatta använder jag ofta med lindrar så mycket stress o ångest!
Ha en riktigt skön helg! Skickar lite pepp o styrkekramar till dig ☀️☀️

Den är hemsk idag (12). Det gör till och med ont i ögonen. På onsdag ska jag unna mig massage och den är mer än välkommen! ✨??✨
Ha en fin helg och hoppas du kan hitta någon aktivitet som gör att spänningarna släpper lite. För mig blir det gymmet imorgon. Crosstraining är kanon för hela kroppen ❤️

Kram från en nykter PimPim ?

Det där med matlagning och vin på fredagar är en regel utan undantag här hemma också. Vilka vanor vi skapar oss ? igår klarade jag mig utan. Bra jobbat grönablad och jag hoppas att spänningshuvudvärken lägger sig!
Kram ?Greta

Kropp och knopp är orolig idag. Somnar bra på kvällarna men vaknat nu de senaste 3 nätterna/ morgnarna vid 4 och vrider och vänder. Jag har tvingat mig att inte tänka på jobb men oron ligger kvar. Jag är ganska säker på att det är jobbrelaterat och det är ingen skillnad utan A i omloppet.
Helgen var full av hemmafix, rensat ut julen och städat och donat. Bla rensat bland drinkmixerna i specialhyllan, de åkte ut allihop med kommentaren till mannen att de gått ut allihop, även glöggen åkte ut. Däremot fick flaskan med rödvin ligga kvar.
Jag har funderat mer och mer på om jag verkligen vill köra absolutism.
Läste Vinägermammans- resa till ett hälsosammare liv där hon skriver till Admin att det finns behov av ett forum för absolutism och en för förändra sitt drickande.
Hur tänker ni angående ert drickande? Finns rekommendationer på hur länge man ska hålla upp innan man provar???

Mina egna tankar är väldigt kluvna... Tänker mycket på A och har gjort det hela helgen. Men idag är jag nykter!

// Gröna blad ... förvirrad...

...som fått insikt i att vi inte kan dricka ”normalt”. Det håller jag med om!
Skönt att aktivera sig! Jag har samma problem med sömnsvårigheter som dig men i natt har jag sovit som en stock! Tog En tavegyl i går kväll pga av klåda på kroppen (eksem) och dunk sa det i huvudet så sov jag hela natten ❤️. Är väldigt trött nu på morgonen men med lite hålligång skakar jag väl liv i denna kropp inom kort! ??
Ha en härlig måndag!

Kram PimPim ?

Oro är jobbigt. Alkoholen dövar ju detta och nu när du är utan kommer dina riktiga känslor fram, positiva som negativa. Du är grym som klarat 13 dagar.
Du är inte ensam i att känna dig kluven. Det ingår väl i förändringsresan att fundera, resonera med sig själv och landa i olika slutsatser, mål och beslut. Som ju också kan ändra sig över tid. När jag känner mig vilse brukar jag alltid försöka gå tillbaka till min målformulering. Vad var det jag sa att jag ville göra? Antingen brukar det bli "just det, så var det ju" och så är man på banan, eller så kanske det blir "va, ville jag det?" och då får man fundera en vända till. Du har beskrivit det så bra i ditt inlägg #5 att du inte mår bra av alkoholen (magen, vikt, leder osv) och att du känner att du är beroende av lugnet och avslappningen som alkoholen ger. Hur skulle du kunna resonera med dig själv? Kan du utifrån det formulera mål och strategier som "känns bra i magen" för dig?
Fortsätt kämpa! Du är superduktig!
Kram?

Det är just detta som jag hoppas att alla som är här inne och smyger ska förstå! Ni som inte gjort er egen tråd än utan kämpar i det tysta! Precis som jag gjorde innan jag tog steget med egen tråd!
Här finns så mycket kunskap, vänlighet och "jävlaranamma" som medmänniskor som tex Vinägermamman och PimPim kan dela med sig.

Tack för dina kloka ord Vinäger..., jag ska sätta mig ikväll och läsa och även läsa några "nya" trådar för att påminnas om hur det verkligen är och var, man glömmer så fort när man varit nykter en tid om än så kort. Kanske kan jag dricka igen men kanske ska jag försäkra mig om att jag inte tänker på A hela tiden först. Kanske först när jag inte tänker på det längre så kan jag dricka måttligt?

Tack för stöd och pepp från er båda och er alla!
Stor Kram!

Måste skriva det, hah jag har ingen huvudvärk!
Gick en runda med hund o dotter ikväll, kallt, blåsigt och härligt!
Tänkte komma igång med löpningen igen o hittade en träningsplan på hur man kommer igång att springa 5km på 12 veckor. Så idag blev det 5 gå × 1 jogg x 3ggr. Inte mycket men sjukt nöjd, jag sprang 1 min o blev inte död eller tröööött.
Tänk om detta verkligen kan vara vändningen för mående?
Nu te o lite handboll
Kram alla fina// Gröna blad ?

Att jag läst att man behöver hålla upp i minst sex veckor för att levern skall hämta sig och att toleransen går tillbaka till det normala. Jag har aldrig provat själv så jag har ingen erfarenhet. Grattis till dina nyktra dagar och så himla skönt att huvudvärken gått över ? ( det hat den gjort för mig med ) kram ? Greta

Idag hade jag en viktigt kontroll på jobbet som jag varit nervös för nu under en period, meeen det gick så bra! ?
Och när jag satte mig för att köra hem då kickade A-hjärnan in med full kraft och vill inte släppa taget! Jag borde fira!!!

Jag skriver o suddar, skriver igen o suddar... Det blir klart för mig att det är A i mig som skriver, den som förskönar verkligheten. Det är INTE mysigt nånstans med alkohol, inte eftersom min avstängningsknapp inte heller funkar!
....tar mig i kragen, bestämmer mig för att njuta framgången på jobb och a-fria dagar och ett gott godnatt te!
Kram till alla ni fina! // ❤?

Grattis till framgångarna både för en my nykter dag och till prestationen på jobbet! You go girl ??✨
Hoppas du får en god natts sömn! Imorgon vaknar vi utan baksmälla och min intention är att vara nykter imorgon också! ✌?
Tusen varma kramar PimPim ?

Fibblan

Fan vilken styrka du visar i ditt inlägg igår?!

Vi ligger på ungefär samma antal dagar i nykterhet (jag på min 16 dag idag).. och även om jag hoppas på att du liksom jag ska slippa tankarna på A, så försöker jag tänka att det är i de här utmaningarna, som du beskriver som igår, som vi bygger vår styrka och vinner tilltro till vår förmåga! Vi skapar nya erfarenheter - att det går även utan A..!
(Eller hur gick det?) Uppfattar det som att du också gjort valet att inte ha ngt hemma (?) så har man väl tagit sig hem från jobbet, har man liksom försvårat för A-?, redan där.. (visst man kan ta sig ut igen..) Men det låter som att du lyckades vinna "striden" även denna gång??!

Tack för du delar med dig av din kamp. Den där alkoholdjävulen vill verkligen försköna och förminska vad den ställer till med.. Så himla bra gjort om du lyckades hålla din linje!
Tror på dig och beundrar din styrka❣️

Hur tänker du kring alkoholfria alternativ? En del kanske tänker det triggar och vill hålla sig ifrån smaken. Jag har köpt hem alkoholfri öl (som verkligen är 0.0!) Lite roligt bara det.. Från att ha kollat att alkohol%en inte varit föör låg på vinet till att verkligen kolla att de alkoholfria alternativen verkligen har 0% innehåll..?
Hursomhelst, har en i kylen, som jag kan ta antingen för att fira en framgångsrik dag på jobbet eller sätta mig med efter en tuff dag, när det känns stressigt och oroligt.. Det som möjligtvis gör mig tveksam är att jag inte riktigt bryter vanan.. men va fan- om nu målsättningen är att hålla sig nykter och ge hjärnan en chans att tillfriskna, kan väl det va okej! Och för mig underlättar det att ha "ngt annat att ta till" i de mest prövande lägena..
Hade varit spännande att höra dina tankar kring detta! Märker ju när jag skriver att jag ändå har ett visst mått av ambivalens..

Kram/Fibblan?