Debora2

I natt hade jag en mardröm. Kommer inte ihåg så mycket av den men den handlade om meningslöshet och tortyr. Iallafall idag när jag är vaken tänker jag på att vad jag mest är rädd för är att fastna i ett tillstånd av depression eller ångest. Det är jag mycket mer rädd för än fysiska sjukdomar. Det är därför beräkningarna om riskbruk inte betyder så mycket för mig. Jag är inte rädd för leverskador eller cancer. Kanske måste jag sluta helt med A eller I varje fall dra ner till en mycket låg nivå. Jag vill kunna sova bra utan sömntabletter.
Den senaste gången jag drack vin var i lördags. Jag har alltså fyra alkoholfria dagar nu. Haft några tankar på vin men inget svårt sug.

Debora2

Det blev åtta alkoholfria dagar och sedan köpte jag en halv flaska vin som jag drack ensam. Vet inte riktigt varför. Strax innan hade jag tänkt att kanske det bästa vore att sluta helt med alkohol, Jag kommer ändå aldrig att kunna återgå till det tillstånd som var tidigare då jag kunde dricka då och då utan att fundera på det. Jag tror att jag kan dricka lite men då måste jag vara vaksam så att det inte eskalerar. Sen blev det ändå så på måndagkväll så att jag köpte vin. Kanske beror det på att jag håller på och läser en roman och huvudpersonen bodde ensam på hotell o beställde upp en flaska vin och en smörgås för att hon inte hade lust att gå ut på restaurang och äta middag. Jag fick den iden att det skulle vara så trevligt att dricka vin och äta lite på kvällen. Ja det gick bra så tillvida att det blev bara en halv flaska vin och det gick bra att återgå till alkoholfrihet.

Debora2

Var hemma hos en väninna ikväll. Hon o en annan väninna drack vin och jag drack te. Fick en sån lust att ta ett glas vin. Kanske det är för att jag har druckit för ett par dagar sedan som suget blir starkare. Kunde iallafall stå emot och jag hoppas att hjärnan tränar upp sig så att för varje gång man står emot så stärks karaktären på något sätt. Nu är jag hemma igen o suget har gått över

Jag blir också påverkad av vad jag läser, ser och lyssnar på. Alkohol genomsyrar hela vårt samhälle och det råder en stark alkoholnorm.

Vad bra att du stod emot suget! Om jag är sugen på vin tycker jag att det är fruktansvärt jobbigt att se andra dricka vin.

Jag har haft nyktra perioder på några månader. Jag mådde fysiskt och psykiskt bra och hade inget sug efter alkohol. Jag tror att ett alkoholintag kan trigga suget efter mer alkohol några dagar senare.

Debora2

I går kväll köpte jag igen en halv flaska vin och drack hemma. Vet inte varför. Hade varit ute med en väninna och promenerat och sedan druckit te och pratat. Redan när vi satt och drack te fick jag tanken att köpa en liten flaska vin på hemvägen och sätta mig i soffan o läsa med ett glas vin. Förstår inte varför jag gjorde det. Jag hade inget starkt sug och jag mår bra, är inte väldigt ensam och har inte ångest. Nu känns det som att jag är tillbaka på ruta ett igen. Har redan druckit två gånger den här veckan. Kanske slutar det med att jag får lov att bli nykterist. Är trött på det här att fundera och planera för alkohol. Egentligen gav det inte så mycket med det där vinet i går kväll,

Hej!
Det är tråkigt att höra att du har druckit vin vid två tillfällen den här veckan. Du kan försöka att avstå från vin veckorna framöver.
Kram Holistic