Villblinykternu

Nu är jag inne på dag tolv, idag är den första riktigt jobbiga dagen. Känner mig svag i kroppen, lite skakis och kan inte sluta tänka på känslan av att ta ett glas iskallt vitt vin! Känner nästan lite ångestkänslor blandat med ett svagt illamående. Har sovit under eftermiddagen och känner att jag inte orkar vara social alls, inte ens med familjen. Hoppas verkligen att denna känsla försvinner!!!! Hur mår ni andra? Kramar

Ultra

Chansen
En sak är säker utan A blir kroppen enormt mycket starkare o mer uthållig + psyket är så j-a mycket bättre.
Jag är med i den så kallade Ultra trippeln där man springer 3 dagar i rad, i princip allt Trail i skogen.
Fredag 25 km från Kållered, lördag 52 km från Kungsbacka o imorgon söndag 89 km från Tjolöholm....målgång alltid på Skansen Kronan....fre o lör har flutit på väldigt bra, stark hela vägen.....
Sen håller jag med som du skriver...ju fler vita dagar ju mer tanken att nu kam jag väl dricka normalt, men är övertygad att man då snabbt faller in i gamla rutiner igen....
Ha en underbar vit lördagskväll....

...här också. Men mycket oklart hur mycket som är relaterat till alkoholen för min del. Har mycket tungt som pågår i livet just nu . Alkohol dövar ju mycket och skapar ångest. Nykter blir det förhoppningsvis lättare att förstå vad jag behöver prioritera. Inte ett dugg sugen faktiskt, trots ensam en lördagkväll. Ser fram emot att göra nyktra helger till en vana ? Kämpa på allesammans!

Det ör inga dåliga sträckor att springa det där! Hoppas du klarar av dagens etapp med.
Själv cyklade jag 7 mil grusväg, halt som sjutton det var ingen rolig tur idag.
Vitutanvin, har inte heller några större problem med vita helger. Dock så tror jag att jag har blivit mer lättirriterad både fre och lör kväll. Märker att stubinen är kortare ( barnen säger samma).
Men det är ju bättre än stupfull kl 18;)

Go måndag på er!
Dag 20 här. 21-1 faktiskt för jag tog ett glas vin i helgen, för att jag ville faktiskt.
Ärligt talat, det var inte gott. Och jag blev trött och seg i huvudet. Kände att såhär vill jag ju inte ha det så det blev bara ett.
Blev inte ens snygg och underhållande. Toleransnivå = 0.
Annars har jag hunnit med flera långpromenader med hundarna, så skönt att bli kall om näsan.
Sjukt impad av era långlopp…Ultra och Chansen!

Googlade på ”Det här händer i kroppen när du slutar dricka alkohol”
- Levern tackar dig (har inte hört ett ljud)
- Förbättrad sömn (från NÄR?)
- Hyn får tillbaka sin färg – du får rosigare kinder! ( Mina rosiga kinder beror definitivt på en vit månad…snö och kyla)
- Blodtrycket sjunker ( jag har alltid haft lågt blodtryck så detta kan bli mitt sista meddelande till er, vill passa på att säga att ni är en awesome hög! <3 )
- Du går ned i vikt (har istället gått upp 3 kg sen jag slutade)
- Du sparar pengar och kan unna dig något annat (jajjemen-jag har hittills sparat 1400. Jag kan köra mer bil också. Och sen behöva laga den för 2750)

Ha en fantastisk vecka!
Kram, kram, kram!

Asgarvade till din lista på fördelar med att sluta med alkohol. ?
Känner igen varenda punkt! Går liksom och väntar på när kroppen ska berätta att den mår bättre nu. Skulle så gärna vilja att kroppen bekräftade att detta är bra för den. Att den gav mig en liten klapp på axeln bara, kräver inget diplom eller så. ?

Grym lista! Långpromenad är inte att underskatta.
Jag är övertygad om att kroppen kommer tacka en, jag vet bara inte när.
Kuriosa, klappen kommer nog forsätt tro bara?
Är inne på nionde dagen i rad med någon slags fysisk aktivitet, snacka om att byta ett beroende mot ett annat.....

Villblinykternu

Tack för omtanken Chansen! Gick bra, är på dag 15 nu och livet känns ljusare ?kram

Sofi

Hej! Är ny här, har varit inne o läst här i veckor. Vilken pepp man får!
Har druckit i många år o känner att jag inte orkar mer. Har inte druckit a sen i söndags kväll men har sånt sug just nu. Är sååå rastlös och känner mig deppig. Vet ej sist när jag inte drack på en hel dag, brukar vanligtvis bli 2 flaskor vin per dag och det är fasen inte sunt nånstans. Jag måste försöka sluta med detta, smyger för sambo och våra 2 barn. Hemskt ?! Det första jag gör när jag kommer hem är att korka upp en flaska och sen finns det oftast inget stopp. Blir ju inte bara ett glas. Somnar oftast på soffan lite smålullig varje kväll, men nu när jag ej druckit på 2 dagar så har jag vaknat mitt i natten och haft ångest och ej kunnat somna om. Blir det bättre?, för så här vill jag inte ha det

För mig var det riktigt tufft de första dagarna men "hang in there"! Jag tycker o tyckte att det var /är en jäkla berg o dalbana med bla svettiga nätter, ångest from hell och ett jäkla sug, men fördelarna ÄR och BLIR fler än nackdelarna! Jag drack oxå nästan varje dag 2 flaskor vin och firar idag 14 utan A! Just idag har det varit en väldigt bra dag!
Heja dig och heja mig!
Läs här på olika trådar, det finns sååå mycket kunskap här och fantastiska människor o stöd! Lycka till! ❤
//?

Sofi

Det blir säkert bättre och jag hoppas dag 2 utan alkohol kan bli fler. Är faktiskt ganska skönt att ligga spiknykter i soffan, trots rastlösheten. Tror och hoppas också att fördelarna utan a kommer överväga nackdelarna. Stort grattis till 14 dagar. Kämpa på ❤️, det tänker jag göra iaf. Tar en timme i taget känner jag

Sofi

Äntligen är denna dag snart slut. Är så sugen på a så jag skulle kunna åka de där 2 milen in till stan bara för att köpa vin.

Denna dag har verkligen varit upp o ner, gråtit emellanåt men även haft lite energi att städa badrummet. Alltid nåt positivt!

Nu kanske jag är gnällig med fy fasen va tråkigt det är att laga mat och inte ha vinglaset bredvid sig uppfyllt ?.

Jag kommer vara nöjd och glad iaf när jag somnar nykter ikväll! Vet ej hur morgondagen kommer att bli men det vet ju ingen, men suget är såååå stort.

Kämpa på alla därute ❤️

Sofia

Vad starkt av dig att du har tagit tag i ditt drickande och att du söker stöd och pepp här på forumet! Från att ha druckit två flaskor vin/dag utan familjens vetskap så har du nu tagit dig igenom några tuffa första dagar helt utan alkohol. Dina inlägg vittnar om en väldig motivation och viljestyrka, du ser nackdelarna med dina tidigare vanor och får här vittnesmål från flera andra att det som är jobbigt nu - ångest, sömnsvårigheter - blir bättre med tiden och att andra fördelar tillkommer. Om du vill får du gärna starta en egen tråd så att det blir lättare för andra att följa din resa, men det är förstås helt upp till dig. Varmt lycka till! /Sofia, alkoholhjälpen och anhörigstödet

Tackar för frågan! Vardagens ekorrhjul snurrar på för mig. Idag skulle kunna vara en svår dag, med sug redan nu. Men jag ser fram emot ytterligare en vit helg och behöver inte kämpa alls för att "slå bort" tanken -ett glas vin hade suttit fint. Det känns naturligt och positivt att avstå. Har två fullspäckade helger kvar innan lugnet, förhoppningsvis, sänker sig. Då kanske det blir svårare att stångas med alkoholliberala tankar.

Hur går det för dig? Är du träningsendorfinberoende nu ;)

Sofi

Tack Sofia
Jag kämpar på, är inne på dag 5 nu. Jobbigt men det går hyfsat bra. Har iaf inte druckit något. Blir en tur till affären där jag tänkte lyxa till det med något alkoholfritt alternativ, har inte hänt på många många år. Jobbigast är ju vid matlagningen där vinglaset alltid är min kompis. Ska försöka bryta denna förbannade vana!!!

Sömnen blev faktiskt bättre efter dag 3, men allt går lite upp o ner tycker jag. Är väl inget konstigt med tanke på vilken konsumtion jag har haft. Skrämmande!!

Lite jobbigt att ingen vet om mitt problem men jag kämpar i min tysthet!

Tack för peppen o trevlig helg

Du är inte ensam. Här vet vi alla vad du kämpar med (eller mot rättare sagt). Som du säkert läst så blir det bättre, lättare med tiden. Kroppen behöver tid för att vänja sig vid omställning. Tålamod och tillförsikt är dina bästa vänner, näst efter oss ;)