Jag följer din tråd. Det är kul att se att du bibehåller din nykterhet. Det är bra att du använde lugnande strategier i form av bad, brasa och godis. Jag önskar dig fortsatt lycka till!
Kram Holistic

Fibblan

..och en hel del choklad..?. Just nu känns livet hanterbart. Tänk att få känna så, sitta och "gotta sig" i soffan med min älskade och choklad. Nykter och tillfreds. Inte längta, sukta efter ett glas vin som guldkant, nedvarvning, ångestlindring, ny energi, eller vad det nu var för anledning, som jag alltid lyckades hitta..

Inte längre vinglaset vid min sida - och jag fattas det inte..! Jag kan ärligt säga, trots att jag är på 24e dagen av nykterhet, att det faktiskt är först denna vecka, som det känns riktigt bra, på ett lugnt sätt..
Jag känner inte att det fattas mig - och det känns så himla bra och stort?!

Den övertygelsen, jag haft om att detta är rätt val, rätt beslut för mig, börjar ge utdelning?!

Visst har jag lagt märke till de små tecknena, om att detta blir bra för mig innan oxå, såsom små förändringar i det yttre; lite viktnedgång, klarare ögon, mindre plufs och svullna ögon, mindre mörka ringar, fräschare hy. Men på insidan har det varit mest rättså kaosartat ändå. Glimmrat till av lugn och tillförsikt, men mestadels ett hårt jobb faktiskt. Slitit och kämpat med ångest kontra acceptans. Och nu är jag i hamn!

Nu ska jag inte uppfinna ngt nytt. Nu ska jag bara segla vidare på den kurs jag satt ut..⚓ och nå nya spännande platser, både utom mig men framförallt inom mig! Nykter. Ser fram emot resan (!), även om det kommer stormar, känner jag mig hyfsat säker på att kunna navigera rätt..!

Tänk att jag känner så??!

Återigen, så tacksam för detta forum och tack till alla som stöttat och peppat?!

Nu har jag med er hjälp, rett ut den värsta stormen och jag har redan lärt mig så mkt om mig själv. Jag känner mig redo att styra denna skuta.

Jag är kaptenen på min egen båt - äntligen!!

????????????????

Kram/Fibblan?

Fibblan

Vad roligt att du vill följa mig på vägen och tittar inom ibland?!

Jag har engagerat mig lite i dina funderingar kring hur du ska lägga upp ditt firande i helgen, men inte hunnit se efter om du kommit fram till hur du ska lägga upp din kväll på bästa sätt.

Hoppas som sagt att det ska bli på ett bra sätt för dig, och att du kan känna dig nöjd med de beslut du tagit, även dagen efter?!

Kram och god natt!
Ikväll somnar jag nykter, och vaknar på samma sätt!/Fibblan?

Jag har dag 24 idag och känner så som du, lugnare inombords och mer tillfreds. Jag vet faktiskt inte exakt när jag var nykter 3 veckor senast. Obehagligt, inte en hel helg på väldigt många år!
Go Fredag och kram på dig! // Grönablad

Härlig läsning, blir väldigt inspirerad av både dig Fibblan, Pim Pim och Gröna blad plus många andra också. Verkar hända något magiskt just dag 24! jag har tragglat på i flera år men lyckas liksom inte få till den där extra långa perioden av nykterhet. Hinner inte hålla ångan uppe här inne och skriva varje dag. Har svårt att få lugn å ro hemma Trevlig Nykter Helg !

Fibblan

Ny vän, på forumet?!
Har sett ditt nick lite här och var, men som du säger, man hinner ju varken läsa eller skriva allt som man skulle vilja..tiden räcker inte till helt enkelt, men uppskattar verkligen att du stannade till och tog dig tiden att förmedla det du just gjorde?!
Känns fantastiskt att oxå jag kan inspirera någon annan! Det vill jag gärna fortsätta att göra?! Ska genast gå till din tråd och förstå lite mer vem du är och vad du sliter med.

Den där lite längre perioden, som är så sjukt svår att få till, gör all skillnad i världen! Som sagt, det är först nu som det känns som att detta är det nya som gäller..det är verkligen ngt magiskt som sker där.
Så nu vill jag verkligen göra vad jag kan för att hjälpa dig att nå dit! Det är möjligt, jag lovar, även för dig!! Och kanske, som du oxå är inne på, krävs det till en början att man, trots mycket runt omkring en, avsätter och verkligen prioriterar och anstränger sig till max med det, som man tänker bidrar till att hålla sin linje. För mig har det varit till stor hjälp att vara så aktiv här inne som jag varit. Att både läsa och få skriva av sig, har gjort stor skillnad för mig. Och framförallt, pepp och stöttning när det är kämpigt och hejar-rop när det gått en dag till, och när jag nått mina milstolpar! Det har gjort stor skillnad..! Har ju försökt många gånger på egen hand, men aldrig lyckats hålla en sådan här lång vit period..på flera år..precis som du grönablad.

Tittar inom till dig Pellis, så får jag grepp om din målsättning och kanske kan jag bidra med just det till dig, som varit viktigt för mig!
Nu kör vi, så det ryker??!

Kram/Fibblan?

Fibblan

Blir så glad att du glädjs med mig, och jag känner detsamma för dig?!
Tänk att vi är där nu..?!

Om jag inte sagt det innan, och oavsett kan det gott sägas igen?:

Stort grattis till dig i denna fantastiska milstolpe ??✨?!!!

Ha en riktigt go fredag du med?!
Vi är såå värda det ❣️

Bamsekram/Fibblan ?

Jag tänkte på en sak för de som kämpar med att få till en längre nykterhetsperiod så finns det ju hjälpmedel i form av antabus. Jag var hos läkaren idag och fick det, vilket innebär att jag inte kan dricka nu på ett par dagar. Idag blir alltså min 1:a nyktra dag. Inte sagt att man behöver äta antabus i flera månader, men i början kan det vara skönt att ta till tänker jag. Sjukt strongt ändå att klara av att vara nykter utan hjälpmedel. Jag var/är nog så illa däran att det inte fanns något val för min del just nu.

Fibblan

Vad roligt att du uppskattar tråden?!
Grattis till ditt beslut och din första nyktra dag?!

Och ja, ibland behövs hjälpmedel..! Jag har skrivit så mkt, så det är inte lätt att hålla reda på all information..? men jag har oxå hjälp av "medikament", i form av naltrexon, mot suget. Jag fick det utskrivet tillsammans med antabus och några kartor oxsascand, när jag sökte hjälp på en beroende mottagning för ett år sedan..
Klarade två veckor då, kanske 20 dagar, men så tappade jag fokus och allvaret i det. Förnekelsen och förminskandet av "mitt bekymmer" var större och tyckte inte jag behövde lägga av med alkohol trots allt.. sedan har jag hållit på med olika omtag hela 2018, ömsom beredd att göra något åt mitt alkoholproblem, ömsom inte beredd att lägga av helt..minskat, haft vita dagar, perioder med dagligt drickande, perioder med mindre ofta men föör mkt, perioder med ofta men utan att bli för berusad, You name it..! I've done it.. typ.

Så i december när jag visste att nu håller det här inte längre, så bestämde jag mig och satsade på att gå in helhjärtat för full nykterhet, åtminstone fram till midsommar och förhoppningsvis längre..?. Tar ett nytt beslut då, men inga nya beslut dessförinnan..?!

Jag dammade alltså av de mediciner jag fick utskrivet året innan och såg att datumet fortfarande var okej på dem, så jag tog en oxsascand om dagen i fyra dagar, (det var så många jag hade) mot värsta ångest och abstinensbesvären, och en naltrexon om dagen mot suget. Antabusen, har jag dock inte tagit och nu känns de överkurs..

Det händer verkligen något där efter tre veckor..??! Så jag vill verkligen peppa dig att fortsätta det du påbörjat nu?!! Det är tufft som fan..! Men det går - klarar jag det, klarar du det?! Håll ut! Gör allt du kan för att göra det, för det blir bättre?!

Svårt o tro när man är i det värsta, men sakteliga läggs en dag till en annan och så småningom, lättar det bit för bit..
Heja dig Bina86 - och lycka till på din resa?! Du fixar det och det finns mkt stöd att hämta här, både genom att läsa och skriva!

Kramar/Fibblan?

Fibblan

..hittade inte någon tråd med ditt namn, och man behöver ju inte ha "sin egen" heller om man inte vill..☺️. Blev bara nyfiken på hur det sett ut för dig och vad som är din målsättning nu!

Oavsett
Styrkekramar till dig?!
/Fibblan?

Varsågod. Det är ingen fara. Du skriver väldigt nyanserat och är en duktig skribent. Det är härligt att se att du känner dig lugn och tillfreds efter några veckors nykterhet.

Nejlika

Gått in här och läst om dina fortsatta framgångar med vardagen och blivit så glad varje gång! Du utrstrålar nu ett lugn och glädje när du skriver. Märks att du nått en ny tryggare platå i din nykterhet och att du kunnat uppskatta och glädjas av alla framsteg du tagit. Det gör jag med!

Ser också fram emot vecka tre som flera skrivit om, verkar som att jag har ännu mer att se fram emot där! :)

Hejja dig Fibblan, nu är enda vägen uppåt och framåt! önskar dig en härlig, lugn helg i nykterhetens friska tecken:)

Vill bara önska dig lycka till och säga att det är kul att se dina uppmuntrande ord lite här och var. En riktig peppvän, en sådan man skulle vilja ute i det så kallade riktiga livet.

Kram på dig

Fibblan

..tacka både dig Nejlika ? och dig Vinäger ? för era inlägg och fina ord!
Blir alldeles varm i hjärtat! Stort tack fina ni?!

Det är absolut så att jag nått ngt av en platå, och för att fortsätta min metafor, så har kaptenen stått i styrhytten och ansvarsfullt läst av vågorna, sett dem rulla in och parerat dem med ett metodiskt lugn. Mestadels..?.

Det har varit rätt stormigt på havet i helgen faktiskt, så jag är rätt mör i både kropp och knopp och själ..

Det är ju attans att det ska va blåsa upp till oväder, när man minst anar det. Fast jag vet ju att helgerna är kämpiga..så kanske borde förberett mig bättre. Men det är inte alltid vi kan det heller.., eller(?)
Plötsligt vänder ju vinden,
och så har vi att förhålla oss till det, på bästa sätt antar jag.

Men ibland blir jag så trött på mig själv, denna berg och dalbana. Upp som en sol, ner som en pannkaka.. men jag är FAKTISKT fortfarande NYKTER och det är viktigt!!
VIKTIGT!

Det är ju det som är målet. Jag måste hålla ögonen på den horisonten..? .
Inte släppa den med blicken, för havet är förädiskt ibland..
Det blåser upp snabbt, vindarna kan vända, rätt var det är så drar "gammal sjö" in..

Det är det jag håller på o lära mig nu..kryssa mellan grund och skär, hantera det stora öppna havet..,
Ha räddningsutrustningen uppdaterad och redo i fall att..
Livbåten är INTE alkohol.

Det är ett hav av känslor, som jag tidigare hanterat med alkohol, för att jag inte orkat, för att jag inte vågat, för att jag inte haft tid, för att det gjort för ont, blivit för svårt att andas, blivit för mkt kryp i kroppen, för många celler som samtidigt vill slå knut på sig..osv m.m

Igår var det riktigt jobbigt; tårar, ångest, panik, frustration, litenhet och storhet i samma kropp på samma gång. Men jag tog mig samman. På ngt vis gjorde jag det..?

Och det är som jag sagt innan, att för var gång jag reder ut de här svåra påslagen som kommer, då får jag ännu ett bevis på att det går att styra båten vidare. Inte lämna skeppet.

Inte lämna skeppet.

Fanns en tid (läs; för 27 dagar sedan) när jag skulle hoppat i livbåten, och flytt till närmaste kobbe..

Men hör och häpna och se på fan!
Den här kaptenen står kvar (!!!)
fast besluten om att rida ut stormen. Fastän det fullkomligen skakar i rodret. Alla de små matroserna ropar att vi måste till livbåten. Nu, nu - nu måste vi i livbåten..! Men nepp -
här är det kaptenen som fattar besluten..!
Och jag står kvar ?!

Håller blicken fastnaglad vid horisonten och tar mig framåt och vidare, fastän att vågorna sveper höga över hela däcket..?..
Tänker, helvete - hur ska det gå. Men fortsätter..

Snöade in alldeles i min metafor..?!

Men den är inte så dum. Det är så det känns för mig. Och vad gäller solen och pannkakan så fastnade jag för en grej som du skrivit i din tråd Vinäger och som jag gärna för vidare till dem som läser mitt inlägg och som liksom jag, kämpar med när det svänger så i känslorna:

"Ta alltid ut glädje i förskott! Det värsta som kan hända är att du varit glad i onödan!"

Visst är den klockren?!

Och en annan grej som jag också tänkt mkt på och som jag reflekterade över i hamnskiftare;s tråd (det var ju oxå passande..?) så är ju inte alltid ett visst mående avhängigt alkohol eller ej. Livet går ju upp och ner och känslorna med dem, oavsett om vi är "beroendepersoner" eller inte.. och jag vet att jag är en person med mycket och starka känslor - på gott och ont! Jag ska inte bli ngn annan. Jag ska bara lära mig att vara den jag är (?) !

Och så kom Lalehs låt i huvudet.."jag ska bara vara mig själv..? bara få va mig själv..?"

Det får bli slutorden på detta långa, långa inlägg.
Nu lägger jag mig nykter för 27e kvällen i rad. Och det är något jag aldrig tidigare gjort i mitt vuxna liv (!) utan att ha varit gravid, eller ammande.. helt galet när man tänker på det..
Detta är första gången jag slutar dricka för min skull. För att jag bestämt det. För att jag insett att jag utvecklat ett beroende och för att jag inte vill vara det.

Jag vill va fri ?!
Och det är jag på väg att bli..!

Kram och godnatt/
Fibblan?.

Jag blir så peppad av dina ord och känner precis som du! Ja, jävlar om det inte är jag som styr nu!
Ångesten kan jag hantera lite annorlunda nu utan A i kroppen, den blir inte lika påtaglig tycker jag!
Jag hoppas att jag lägger mig lika stark i kväll, min kväll 27!
Stor kram o Skepp ohoj! :-D
// Grönablad

Min fredag var också ”stormig” och jag fick lura mig själv hela tiden för att få tankarna på annat håll!
Jävla vin som är så gott när man lagar mat... kunde det inte bara vara vedervärdigt äckligt och att man bara ville åt yrseln? Nej det är fan gott... hon var ju min bästa vän... men men en falsk ful självisk vänskap visade hon mig. Hon tryckte ner mig mer och mer och vände mina tankar negativt så jag blev misstänksam mot allt och alla andra. PimPim vill inte dit igen... tänk, de tankarna är helt borta idag! Tjoho!
4 veckor, varav 3 helt fantastiska ?? Jag tänker inte ge upp och jag har gjort slut för gott ❤️

Kram PimPim ?

Fibblan

..och för att du tog dig tid att förmedla hur viktigt det är att påminna sig om- och hålla i denna känsla!
Den är dyrbar och jag förstår genom dina ord, att du vet vad du talar om..

Stort tack för dina lyckönskningar och jag önskar dig detsamma ??!

Kramar/
Fibblan?

Fibblan

..och uppskattning!
Du är.så go som tittar inom här, med dina stärkande ord❣️
Det känns så gott att du vill dela med dig av gläjde för min skull och bekräftelse i det hårda jobb, som det är att hålla sin linje. Jag vet att du vet..!
Tack och sänder dig styrkekramar i massor tillbaka ???❣️

/Fibblan?