Hej!

Har skapat mig ett namn och e-post med hopp att delta i ett forum och få stöd.

Jag har slutat dricka alkohol den 6e januari efter en "bra" december med nedtrappning generell, men med smygdrickande och längtan efter alkohol trots allt.
Jul blev bra kontrollerat, Nyårsafton blev blöt och onödigt sen drickande...

Hemma har vi (min man och jag) druckit för mycket, för länge. Medberoende är ju svårt! Jag har haft bra perioder med uppehåll, de allra bästa var under båda graviditeten då det var inte alls svårt att avstå, även när vi försökte att jag skulle bli med barn nr 2 hade jag flera vita perioder. Min man däremot kunde dricka sig till medvetslöshet även under mina graviditeten. Dessa gångerna hjälpte inte att jag inte drack eller köpte alkohol.

Vi har två döttrar och vi har gjort en omstart i livet; vi är på väg att köpa oss en drömbostad och livet borde vara bra...
Men alkoholen har alltid funnits med i bilden, alltid stört, alltid tagit plats och bråkat med oss... Och min känsla att inte lita på varken min man eller mig själv har blivit större.

Nu gick han över gränsen den 19/12, offentligt (inte hemma framför datorn eller somnades i soffan), och vi talades om det. Jag visade filmen om det berusade paret på julfesten (från IQ). Och han föreslog själv en vit månad.

Efter lite dividerande och påstötning från min mor blev det datum för start den 6 januari. De tre vise männen (mycket viktig spansk tradition) kom med förändringen (en vit dag, en vit månad, ett vitt liv, är det möjligt?) och tog med sig de få öl, vin och spritflaskor vi hade kvar hemma. Jag har inte gömt spritt någonstans, och jag har kollat lite överallt för att se om min man har någonstans, men har inte hittat gömda burkar/flaskor.

Kanske denna tid är som en smekmåne, då jag fram till idag inte tänkt så mycket på vin (rött är min favorit) och spritt (gin).
Jag kommer att sakna att äta något gott och blanda med vin, t ex ost eller kött. Men sitta vid datorn eller framför tv:n utan vinglaset har gått bra. Även vara ute och inte ta "en öl" (det blev alltid minst två, ni vet) gått bra.
Känner friheten att kunna ta bilen när jag vill, eftersom jag nu inte måste planera att köra bil innan jag dricker.
Jag känner mer energi, orkade mer sista vecka även om det var stressigt på många plan. Ja, det känns som en smekmåne-tid som sagt!

Här öppnar jag för lite tips och råd från er som kommit länge eller är på samma spår.

Några med erfarenhet om att båda i paret dricker/drack?

Tips om hur man gör när man blir bjuden? (skippar gärna den typiska reaktionen, eller misstänksamhet, gentemot det kvinnliga könet om "är du med barn?")

Tips om andra sidor med recept på alkoholfria alternativ?

Har någon deltagit i Karolinskas web-forskning (nu är intagning till studien stängd), och vad gav den?

Sara_con_experiencia

Inte så enkel; men jag tar en dag i taget. Brusar upp för små saker, det ter på mig och på min man.
Verkar vara arg mestadels av tiden...

Njuter fina stunder men dock korta med barnen.

Sara

Så många dagar du kan lägga till din lista på nyktra dagar. Kan du unna dig något för att lätta på trycket? Massage, ansiktsbehandling? Brukar hjälpa mig när jag är stressad. Stor kram ? Greta

Så många dagar du kan lägga till din lista på nyktra dagar. Kan du unna dig något för att lätta på trycket? Massage, ansiktsbehandling? Brukar hjälpa mig när jag är stressad. Stor kram ? Greta