anonym24280

Vart ska man börja?...har provat att sluta dricka förr och är väldigt ödmjuk i nuläget för mitt beslut om att sluta dricka Alkohol.
Har hällt ut den sprit som jag har haft här hemma och jag våndas över mitt beslut. Har haft två dagar av ångest, sömnsvårigheter, förföljes tankar och en stark oro i kroppen. Har druckit osunt i flera år mesta dels fredagar och lördagar (helg alkis) kroppen har ju fått sota för detta beteende och har även dragit på mig fetma som en följd av ett osunt leverne i flera år. Den största anledningen ligger främst i mitt psykiska tillstånd att jag vill sluta med drickat. Orkar verkligen inte med detta att nerverna är helt borta efter att festat en helg. Ångesten efter att vakna upp och behöva inse att minnesluckorna är många och rädslan för att gjort bort sig offentligt är verkligen hemsk.

Börjar iaf här och nu igen med ett försök att sluta dricka.

Du gjorde 100% rätt som hällde ut det du hade hemma. Betydligt lättare att halka tillbaka igen om du har det nära till hands.
Förstår hur du känner inför ångesten och nerverna efter en festhelg. Jag saknar det inte, och psyket är betydligt stabilare efter att du varit nykter ett tag. Det kan jag lova dig.
Vikten kommer också att minska, förutsatt att du inte ersätter alkoholen med allt för mycket andra dåliga beroenden. Men det är viktigt att du belönar dig på något sätt när du uppnått delmål som inte behöver vara så högt ställda. Det är mycket kalorier du tar bort när du slutar. Fokusera på att ta dig igenom en dag i taget nu i början. Men du kommer att märka att det blir successivt lättare. Läs lite trådar här på forumet när det känns tufft, eller skriv av dig.
Ta hand om dig!

anonym24280

Den värsta ångesten och nervositeten har vid detta läge släppt i kroppen samt i huvudet. Känns som att jag överdrivit mitt tillstånd sen bara någon dag sedan? Men nej! jag vet också med mig att detta är något som brukar inträffa efter några dagars nykterhet. Hjärnan börjar glömma det tråkiga och börjar att ta satts emot det roliga med att vara på fyllan igen och vill se till att lura in systemet att ev: -Kunna supa till lite igen kanske?-
Jäklar vad läskigt det är det här med att trappa ner och tillsvidare bestämt sig för att lägga ner drickat ett tag fram över. Att märka hur djupt rotat det är liksom, hur man helt plötsligt tycker sig höra och se alkohol i det mesta och hur det smugit sig på en på ett obehagligt vis. Men det är väl kanske inte så märkligt heller efter ca 20 års brukade av detta lagliga och allmänna rusmedel?

Några pusselbitar börjar iaf ta sin plats....

anonym24280

Veckan har gått okej iaf, funderat väldigt mycket om varför man använder alkohol? Jag brukar ju varken tobak eller något annat beroende framkallande meddel (kaffet isåfall ). Så varför ska det vara så svårt att inte använda sig av det andra liksom?
Det ligger tror jag också på ett annat plan, liksom i det sociala och den gemenskap som alkoholen för med sig på helger. Jag är ingen beroende människa i grunden men liksom det sociala livet är lite svårt att avstå ifrån. Det vill säga vilket socialt sammanhang man umgås med.
Jag har iaf tänkt var nykter ikväll och har även bokat in en middag med en god vän. Utan alkohol blir det, men det känns lite konstigt att inte dricka alkohol en fredag kväll och istället välja att umgås med en familjefar och hans barn. Det är märkligt att känna så och måste ju vara ett bevis på hur mycket alkoholen krypigt sig in på livet.

Trevlig vit helg!

anonym24280

Känns bra att varit nykter nu i en vecka. Har landat i psyket och känner en otrolig lättnad i kroppen. Problemet är inte att hålla mig nykter utan mer hur jag vill ha det med relation till alkoholen i framtiden?
Det är ju bara jag själv som har svaret och avgör den saken helt själv. Viljan iaf att förändra dricka-beteendet och ha ett moget förhållningssätt till att använda alkohol är målet. Just nu är målet att ta avstånd helt en stund samt försöka att läsa mycket fakta och få insikt i mitt nuvarande personliga beteende. Ser även så mycket vad alkohol ställer till med för bekymmer i samhället och undrar vad allt detta överdrivna drickande är bra för och varför det även finns möjlighet att dricka på det här viset. Jag menar att visst är det upp till varje enskild person men om vissa personer inte kan kontrollera alkohol på ett sunt vis så är det som att samhället låter undergången vara ända målet för dessa människor.

Ja! motboken kanske inte var så dumt påhitt en gång i tiden för att främja folkhälsan i samhället.