Vad hände ?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
bambiee
Vad hände ?
bambiee
Hej!

hej! Detta blir mitt första inlägg här! Så hej!
Kvinna 31 år gammal glad och sprallig lever med GAD och alkoholproblem

Sen jag blev ”frisk” ifrån min bulimi sen tio år tillbaka så bytte jag helt enkelt bara ut den mot alkohol! Det var en övergång jag inte märkte av! Men helt plötsligt sitter jag där med överdrivna alkoholvanor! Jag jobbar på ett jobb där jag är ledig varannan vecka och under dem veckorna är jag i stort sett full eller bakfull hela tiden.. jag dricker bara på kvällarna men är bakfull hela dagarna!
Jag är otroligt trött på att alltid må dåligt! Dåligt över att inte få en fungerande vardag! Dåligt över ångesten.. dåligt över att må dåligt helt enkelt! Både psykiskt och fysiskt!
Jag bestämde mig för ett tag sen att sluta., jag har fått återfall! Men lär mig något utav dem! Jag går kbt för min ångest och hoppas den ska hjälpa mig att komma ifrån min ”snuttefilt”
Men den jävla spriten ropar på mig så jävls starkt på kvällarna ibland!! Tar sömntabletter för att kunna sova..

Jag vet att det är ett rörigt inlägg men behövde bara skriva av mig!! Som ett öppet erkännande för mig själv och ett försök att släppa skammen om mitt problem! För det är ändå rätt nytt för mig att erkänna att jag faktiskt har ett alkoholproblem.

Vill så gärna ha er hjälp med tips om hur man kan sysselsätta sitt huvud på kvällarna så jag kan dämpa suget som ropar att jag ska dricka mig till sömns.. tack för att ni tog er tid att läsa ett rörigt inlägg

Alex69
bambiee

Hej,
Är helt ny på detta forum och det är egentligen så långt borta att en skriva till någon jag inte känner. Så långt bort att ens söka mig ens hit. Eftersom jag inte har några problem. JO, precis som dig dricker jag varje kväll för att det är så mysigt och gott. Innerst inne vet jag att jag skulle helst av allt dricka redan på dagen och ta vid där jag slutade. Ibland på helgerna lyckas jag dricka utan att min fru vet om det. Det är så skönt och gott tycker jag då. Numera ställer inte jag till det för andra, utan jag dricker "kontrollerat" för att kunna dricka så mycket och ofta som möjligt. Mina levervärden är åt helvete och jag har själv sökt mig till beroendemottagning för hjälp. Jag har lyckats kunna dricka på Antabus som ska vara omöjligt. Men idag eller snarare på onsdag ska jag ta antabus igen. Fram till dess, dvs 2 dagar ska jag vara helt fri från alkohol, och det kommer vara sjukt svårt inser jag redan nu. Precis som du tror jag att man måste erkänna för sig själv och sätta ord på problemet. Alkoholen är för oss ett problem så klart, men varför hamnar vi här? Det är något som vi behöver ta reda på, tror jag. Jag är också så förbannat trött på att flörta med min bästa vän alkoholen. Tror jag ska be om att få medicin mot min ångest eller vad tusan det är som gör att jag hela tiden vill känna känslan och smaken av alkohol. Kriga på du.
//Alex

Nattflicka80
Varmt välkommen

"Bambiee"!💗
Jag är själv ny sedan några dagar (har ett påbörjat inlägg men kommer att utveckla tråden mer när tiden är mogen)
Tycker inte ditt inlägg var rörigt alls, du förmedlar dina känslor inför din relation med A bra.
Härinne kan vi verkligen peppa och stötta varandra, jag hjälper dig gärna om du vill😊
Ps: 🥉Firar (utan A såklar🤣) 2 veckor nykter idag, det är närmare 2 år sedan sist, detta är dock mitt första försök/beslut att vara utan A, att jag hittat hit visar också på att min förnekelse börjar släppa.
Varmt lycka till!🙏
Kram/ Nattflickan🌙

Nejlika
Välkommen bambiee ❣️

Jag har funnits här på forumet sen jag bestämde mig för att ta en alkoholpaus för lite mer än fyra veckor sedan.
Jag kan känna igen mig en del i dig, jag är endast några år äldre och har hela livet tampats med svårigheter att hantera ångest. Det ledde tillslut till självmedicinering av alkohol som blev mer och mer destruktiv. Jag har som du provat på KBT utan resultat.

Först nu efter ca fyra veckors nykterhet har jag åter tagit upp försöket att lära mig hantera min vardagliga ångest. Det första som måste sägas är att den ångesten ser helt annorlunda ut som nykter än som dricker för mycket. Ångesten kommer mer sällan och blir sällan lika allvarlig. Men den kommer ändock, men äntligen känner jag att jag kan reflektera över den på ett annat sätt än tidigare. När den är som kraftigast har jag kunnat avvärja den med musik och träning, men det har vart mitt sätt, kanske kommer ditt sätt vara annorlunda.

Så. Försök skaffa redskap att först lyckas hålla dig nykter en tid (extremt tufft men värt det!!!), Läs och lär massa på forumet, försök skala av så många måsten som möjligt i din vardag och fokusera helhjärtat på lugn och balans. Sen kämpa.
Efter ett tag som nykter tror jag du kommer kunna ta åt dig av din KBT på ett nytt sätt, med klara mer hållbara tankar.

Hoppas du orkar ta steget ❣️
Kramar från Nejlika