Visst känns det skönt att kunna tänka lite framåt. Jag är också snart en månads nykter och kan nu tänka mig att fortsätta i två månader till. Aldrig att jag hade tänkt så de första dagarna! Men tiden går, situationer händer och vi är fortfarande nyktra. Speciellt dagligen för mig är det så värt att jag vet att jag kommer vakna upp nykter imorgon. Jag kommer inte dricka idag.

Vad skönt med en resa! Det låter som en jättebra motivation.

Grattis till långa vita perioder! Hälsar en som börjar på ruta 1 ofta :) har läst mkt om paa och även pratat med en alkoholterapeut om det. Verkar vara individuellt men hört att det tar 3-5 månader att komma ur helt o verkar vara paa som får många att falla tillbaka?
Heja er! Längtar till jag samlat ihop lika många vita dagar som er igen

Så härligt att få bocka av en liten milstolpe ✅
Du gjorde alldeles rätt i att boka en resa. Själv kikar vi på en weekendresa till en Europeisk storstad i vår. Så mysigt att möta värmen och solkyssarna och känna sv pulsen framåt vårkanten.

Ta hand om dig!
Kram PimPim ??

Fibblan

Du började denna gång..
med din ?..??!

1 månad - så himla bra jobbat av dig och alla dina inneboende djur..??!

Kan verkligen förstå vilken betydelse det har att du nu vågar tro på ytterligare 2 månader ?!
Vilken befrielse att känna den tillförsikten?!

Platån är nådd. Skönt att få stå på den, landa in där och tacka sig själv för ett fantastiskt väl utfört arbete! Du har så förtjänat det lugnet och den stabiliteten du nu upplever?!
Och din beslutsamhet går inte att ta miste på?!

Stor kram!
/Fibblan ?.

Nejlika

Tack Wasabi, heja oss! Kanske vandrar vi sida vid sida här vid forumet i minst två månader till. Det är fantastiskt skönt det där att veta att man kan.
Kan tipsa dig att också planera någon belöning att se fram emot, behöver ju inte vara en resa men något som känns värdefullt för dig. Du kämpar ju på så bra! ?

Tackohej, tack för pepp! Du kommer hamna där, bara du gett dig fan på det ? Fast det enda man kan göra är sitt bästa, och har man gjort det kan man vara stolt! Men du, vad är paa för något? ?

PimPim, tack fina du. En weekend låter också helt förträffligt och ja finns inget bättre sätt att fira en lång kämpig vinter med värme och solkyssar i någon mysig storstad, kanske t om sitta på en uteservering med en rykande färsk kopp kaffe och nybakad croissant ?☕
Kram på dig!

Fibblan jajjemen, fin utsikt här, uppe på min platå, ser längre bort än vad jag tidigare gjort, och jag ser dig med stå där och blicka ut över horisonten ? Kram på dig!

Postakut abstinens. Uppkommer lite olika tror jag för olika personer men gissar mellan 1-4 månader. Jag fick en ”aha” det förklarar varför jag alltid trillar tillbaka när en alkoholterapeut berättade för mig. Kommer inte ihåg exakt men är mest emotionella störningar som kan ta tid för hjärnan att komma till rätta med. Försöker själv lära mig mkt om hur det hör funkar som lite gardering för framtiden.

Georgia

Hej Nejlika! Jag kan rekommendera appen EASY QUIT DRINKING. Där skriver man in datumet när man slutade dricka. Sen kan man se hur mkt pengar man sparar, hur hälsan förbättras, hur vikten påverkas och mkt mer. Jag var tvungen att nollställa min app eftersom jag hade återfall, men nu hoppas jag att jag ska slippa göra det fler ggr. Jag har också en massa kilon som beror på mitt drickande. Lycka till Nejlika!

Nejlika

Tackohej, ja postakut abstinens såklart. Har läst lite om det men kanske inte tillräckligt mycket. Bra att du tar upp det!
Jag tycker det är oerhört bra att kunna gardera sig i förväg och söka kunskap för att vara "redo".
Jag känner dock redan nu många symtom som jag har kopplat ihop med just detta. Får inte såna toppar som jag kunde få ibland i början av nykterheten, har svårare att känna mig "glad" även om dalarna också är mycket färre (vilket väger tyngst för mig just nu). Men då jag tyvärr med naturen är en kicksökare så kan det bli en lång utdragen period för mig som jag kan behöva vara beredd på.

Träning har jag börjat använda som redskap för mycket, ibland för att få känna små kickar av lyckorus, som jag faktiskt kan känna kort efter en intensiv löprunda.
Men jag ska läsa mer om paa och hur man tar sig igenom det. Tack för tipset och önskar dig en god natt Tackohej ?

Nejlika

Hej Georgia ?
Vad roligt att du skriver om appen, för jag råkar använda precis samma redan ?
Jag tycker den är jättebra, den är lite peppade och plus i kanten för memoryspelet man ska använda som tidsfördriv, jag använder det faktiskt för att se hur mitt minne förbättras, jag är hundra gånger bättre på memoryspelet nu än första dagen ? Så det blir peppade.
Återställa appen är bättre än att avinstallera ❣️ Önskar dig lycka till på din resa. Skriv gärna av dig här om hur det går när och om du känner för det!

Nejlika

...och jag inser att jag redan slutat räkna dagar. Tänker veckor och ser redan fram emot två eller tre månader. Inte för att jag i dagsläget ser framför mig att jag då kommer dricka igen (det beslutet skjuter jag än så länge upp), utan för att jag ser fram emot alla hälsovinster som kommit och fortsätter komma med nykterheten.

Jag känner mig klartänkt, generella oron har minskat avsevärt, sociala oron har minskat massivt, sömnen förbättrats tusenfaldt (hade stora sömnproblem med alkohol och flera veckor efter jag slutade dricka, det har nu vänt) sover utan andra hjälpmedel än kamomillte och magnesiumtillskott till kvällen (skulle nog kunna sova utan men de ger mig ett större lugn).

Alkoholen gav mig troligen ett sockerberoende för känner att humöret svänger mindre nu.

Njuter mer av småsaker som de goda jordgubbarna jag nyss köpte, den nyttiga men goda maten jag orkar laga, tulpanerna jag köpt till mig själv, solen mot min kind tidigare idag osv osv.

Musik är mitt största intresse och äntligen kan jag få de rysningar som en riktigt bra låt i lurarna kan ge.

Börjar kunna planera framåt, resor, konserter, middagar osv och ser fram emot dem. För en månad sen såg jag inte fram emot NÅGONTING ALLS! Överdriver inte, tyckte allt var helt meningslöst.

Orkar träna (en annan sak jag innan tyckte var meningslös syssla också ☺️) och den har äntligen börjat ge resultat, kroppen orkar mycket mer!

Ser ut som jag gjort ett ansiktslyft, huden har lyster och börjar åter få blickar från män ? Vikten håller sig kvar men känns sekundärt och känner med mig att det kommer ge sig med tiden.

Har massa mer positivt men behöver avsluta mitt säkert allt för långa inlägg haha.

Just det en sak som för mig känns stor för mig haha...fick förra veckan en fnissattack (!), ni vet en sån där när man inte kan sluta och folk börjar vända sig om? Har inte haft en sån på ÅR.

Jag går förbi systemet varje dag men kommer på mig själv med att inte bruka tänka på det längre.

Nej allt är inte bra, kan fortfarande ha riktiga skitdagar, men de är färre och det ⬆️ som jag skrivit menar jag till hundra procent.

Vill tillägga att jag under hela den här tiden tagit b-vitamintillskott, vad det gett för effekt går inte att säga - men stress och alkohol gör att man gör av med b-vitaminer i mängder så har trott på att det gett mig en extra skjuts. Sen har jag joggar tre gånger i veckan, något jag aldrig orkade tidigare.

Kram till er alla som kämpar...det kan bli så mycket bättre!!!

Nattflicka80

Till en månad! ??
Tack för ett härligt positivt inlägg! ? Är på dag 16 snart och känner redan av en sådan skillnad rent fysiskt, känns helt sjukt (rätt ord) att jag var i så dålig form utan att "förstå" det ??. Så peppande både att uppleva och att läsa om olika hälsoförbättringar. ???
Önskar dig en skön kväll och natt!??

/Nattflickan?

Bra jobbat hittils!
Gällande viktnedgång så gick jag väl ner ca 10 kg första månaderna. Men då sprang jag i alla fall 3-4 ggr i veckan. Det hjälpte mot det värsta suget och mörka tankar.
Efter att ha kört lite mindre löpning har det nog stabiliserats på 6-7 kg under vad jag vägde innan. Men då äter jag mer godis än tidigare också.
Men jag tror att man har lite olika viktnedgång beroende på gener och vad man drack kanske. Jag drack mycket öl och framförallt folköl i nappflaskan.
Men någon form av skillnad bör du kunna ana efter ett antal veckor.

Fibblan

..när vi bryter med alkoholen. Äger ingen våg, men måste tappat en del, för jeansen sitter lösare och kindbenen är mer framträdande..?☺️. Vad gäller fejset är det kanske bara att alkoholpluffset är borta.. inte längre en svullen boll med mörka ringar och rödsprängda ögon..?

Hursomhelst, det jag egentligen ville säga är att jag är så himla glad för din skull Nejlika?! Det är så fantastiskt bra jobbat och det känns så bra att du kan kamma in lön för mödan nu..?!
Så positivt inlägg, så många vinster! Klart du ska fortsätta på denna banan! Och återigen, att kunna göra det med en helt annan trygghet och stabilitet nu - så skönt!

Hälsokram?!
/Fibblan ?.

Vill också säga stort GRATTIS till din månad!
Härligt att få läsa ett så peppande inlägg så hör på morgonkvisten??
Det är stärkande och får min egen vilja att hålla fast i sin beslutsamhet.

Kramar
???

Jag följer dig i din kamp! Så bra jobbat. Jag tog tag i mitt drickande i höstas men har trillat dit igen. Det gick för bra... men nu är jag på gång igen. Appen ni pratar om, jag hittar inte den. Låter som ett bra komplement. Ska börja skrive en egen tråd, igen, som en slags dagbok tänker jag. Kram till dig!

Nejlika

Kul att du kikade in!
Glad att kunna peppa! Vill kunna göra det då jag själv blivit stärkt av att läsa framfarten av de som legat steget före mig i nykterhet. Samtidigt som det känns skönt att dela med sig av framsteg såväl som bakslag.

Dag 16 (17 idag) - så grymt bra jobbat! Känner igen det där när man slås av hur dålig form man vart i först när man börjar må bättre. Och det gör en imponerad över sin egna kropp och dess inneboende (men under alkoholets grepp sovande) styrka och förmåga till återhämtning!
Varje dag kommer din kropp och knopp må lite bättre, keep it up! ??

Nejlika

Och pepp!
Känns bra att även se fram emot lite viktnedgång men är ok med att det ändå inte kommit än. För min del är det föga förvånande att det inte visat sig så mycket på vågen. Kan känna skillnad i hur kläder sitter ändå samt är mindre plufsig i ansiktet - tror en del viktomfördelning skett, kanske mindre fett men också lite mer muskler!
MEN då nykterhet vart överlägset prio för mig framförallt första veckorna har jag unnat mig ALLT jag vart sugen på i stunden förutom alkohol. Det har inneburit mängder lightläsk, snacks och choklad (livräddare under kombon abstinens/pms). Så även om jag ätit främst hemlagat så har nog bland annat lightläsken gjort att jag hållt hårt i kilona, ökar matlust för mig). Och jag ångrar inget av detta - detta är vad som hjälpt mig i min oro.
Men Äntligen känner jag att jag är stark nog att lämna detta bakom mig, så inte druckit läsk på fem dagar, inte köpt onyttiga snacks osv och det känns bra! Igår köpte jag jordgubbar för att lyxa till det, en annan gång kanske det blir nötter.
Så - nu kanske saker kommer börja hända på viktfronten!

Nejlika

"inte längre en svullen boll med mörka ringar och rödsprängda ögon", ser framför mig en lustig liten boll, men precis så såg jag nog också ut!
Stort tack Fibblan och du är del i vad som tagit mig hit! Ditt pepp och uppmuntran har betytt mycket!! ?

Stor kram! ❣️

Nejlika

Sett från det jag läst av dig har du en oerhörd inneboende styrka och den värme och stöttning du sprider här på forumet är beundransvärd! ❣️
Kram ??

Nejlika

Vad kul att läsa att jag har en följare ?
När du säger "det gick för bra" så tänker jag att det är en klassiker. Man sänker garden och blir oförsiktig. Men nu har du tagit till dig det och kan gå in i din nya nykterhet med ny kraft. Och varje försök innebär fler nyktra dagar, och det är ju aldrig något negativt, din kropp tackar dig!
Bra att du startat en tråd, ska följa dig där med intresse!
Sök på Sobriety Counter- den första du får upp borde vara rätt. Gillar kanske inte oväntat hälsosidan där det står när man nått ökad tillväxt av neuroner i hjärnan, nya hjärnceller osv. Haha, sånt går jag igång på! Älskar att känna att hjärnan växer tillbaka sig!
Stort lycka till och hoppas vi följs åt! Kramar från Nejlika