Li-Lo

Alla steg är viktiga och du har nu bestämt en riktning, beslutet är fattat, du skriver här och nu samlar du kraft och kanske funderar på vilket typ av stöd du behöver för att skrida till handling. När du tänker dag 1, vem, vad kan vara hjälpsamt för dig då?

Här finns massor av erfarenhet och omtanke, kanske har du redan läst runt i andra trådar och hittat något som är relevant för dig?

Vi finns här
Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

GoOn

Om mig; mamma, ansvarsfullt jobb, hus och man. Låter som beskrivningen av många här.... Alkoholbruket har sedan 3 år tillbaka gått helt överstyr. Började väl med en utbrändhet och fortsatte sedan med vardagsdrickande. Numera orkar jag inte ens hänga tvätten utan alkohol. Börjar synas på mig, därför måste jag sluta. Kommer på söndag väga mig, kolla av hud och ögon- för att kunna följa mig själv här avseende förbättringar i mående och utseende. Den som vill får gärna följa med på min resa. Skulle bli så glad om någon ville det. Det är dags nu, vill inte vara slav under alkoholen längre. Vill bort från minnesluckor och destruktivt beteende. Kanske dag 1 kommer innan söndag? Känns bara helt omöjligt just nu. Lovar att återkomma.

GoOn

Oj! Tack snälla för så snabba svar, blir faktiskt på riktigt rörd. Stämmer bra att jag har siktet inställt på att ta steget till nykterhet. Peppen kommer att vara hälsovinster och jag kommer att dela med mig av vad jag ser här, främst för min egen skull. Tänk att man kan vara så djupt nere i alkoträsket och ändå fixa livet med allt vad det innebär....känner bara att jag måste sluta innan allt rämnar. Tack igen för svar. Det värmer.

Ungefär samma sits här.Vuxen son sa: Du måste kämpa! Du har din ångestproblematik med ångest, ätstörningar och alkoholism.Du måste fatta att det inte blir lätt.Du får acceptera och hålla ut inte bara en månad utan flera för att sedan må bättre.

GoOn

Jo, det vet jag. Men måste klara veckan med kräksjuka barn, etc. Låter helt sjukt och det är det ju också. Tar sikte på söndag. Kommer inte att skriva här berusad, det lovar jag. Måste bara hålla mig över ytan just nu.

Femina

Jag mår inte bra alls. Har ångest efter gårdagen eftersom jag ibland tappar begreppet om tid och fortsätter dricka tills jag slocknar. Nu försöker jag bara ta mig genom dagen. Igår slocknade jag inte förrän framåt ett imorse.

GoOn

Femina. Känner så väl igen mig. Ångesten är hemsk. Personligen kan jag inte ta mig an den denna vecka, av så många anledningar. Tänker på dig.

Är ganska ny själv här på forumet och idag är min 3:e dag utan o och idag känns det bra! Ångesten i förrgår var överjävlig. Konstig känsla att man mådde så då när jag mår så här förhållandevis bra?kämpa på för det blir lättare även om man inte kan se det just då! Den känslan jag har vill jag att ni ska känna så ge inte upp. Det finns så mycket fint i livet utan a. Gick ut med hunden innan och ställde mig mot solen och det var första gången på länge jag uppskattade den! Låter lite flummigt men sant? även fåglar jag aldrig lagt märke till kom fram på ett helt annat sätt. Nätterna är tuffa,mycket tankar men det ger nog med sig tror jag. Så kämpa nu med mig så vi blir friska??och kan uppskatta detoch dem som finns runtom oss?

GoOn

Ledsen själ; tack för dina ord! Kan verkligen känna igen den känslan du beskriver av solen och fåglarna, trots att det var längesedan jag kunde ta in känslan. Tack för påminnelsen! Tack för svar.

Jag följer också gärna din resa, samla dina krafter och ta beslutet!

Du har allt att vinna, det är kämpigt som attan i början men när de nyktra dagarna börjar flyta på ett behagligt sätt då är det så himla skönt!!!

Lycka och styrka till dg?????

Kramar
???

GoOn

FinaLisa. Tack! Jag har varit inne och läst så som många andra. Har följt trådar och det har fått mig att tillslut starta en egen. Känns bra. Vill verkligen tacka alla som skrivit i forumet tidigare. Jag har sett hur stödet kan hjälpa.

GoOn

Dag 1 idag. Igår, söndag, fasade jag liksom ut mig med endast några folköl. Ångesten är stark. Vägde mig idag, 56,3 kg. Trötta ögon, trött hy och skakiga händer. Nåja, det blir väl bättre. Får uppdatera här varje dag. Måste klara detta. Tänker aldrig bli helnykterist, men samtidigt; vem vet?

GoOn

Vilken skitdag detta är. Känner bara för att grina. Jobbar dessutom riktigt länge idag, fattat inte hur detta ska gå. Tänker oavbrutet på mina barn och det jag utsatt dem för henom att tillåta mig att bli alkoholist. Förlåter man sig någonsin? Det jag bävat mest inför nyktra dagar är den förlamande tröttheten som ju kommer som ett brev på posten...hua! Den gör mig sämre mamma än alkoholen, orkar inte med något då ju. När jag dricker orkar jag åtminstone alla tusentals sysslor som ska göras. Detta är helt sjukt, inser det, men det är så jag känner nu.