Jag har fått maken med mig på tåget nu äntligen. Han är beroende han med men på betydligt mindre mängd då han jobbar. Men även medberoende på så sätt att han hjälpt mig köpa alkohol och hjälpt mig att hyscha och ljuga om att jag har problem. Men nu gäller alltså följande: Båda två siktar på att sluta dricka helt. Forever. Jag har lovat att jag inte har rätt att bli arg på honom om jag ber honom köpa och han säger nej. Han har såklart lovat att aldrig köpa. Då forever är en lång tid och det är ett svårmätbart mål så har vi beslutat att ge oss själva belöningar nu och då, så hjärnan får registrera att vi lyckats. Vi funderar på att köpa oss en bra Perkolator när vi klarat den första veckan. Det första dygnet har varit helt ok, jag har theralentabletter för sömnen redan innan så har tagit och tänker ta full dos på dem några dagar. Dvs. sov helt ok inatt. Är dock lite illamående och svettig idag. Men känner mig pepp!

En flaska rödvin om dagen i snitt, minst, har jag druckit. I helgen som var drack jag 2 bibar nästan helt själv. Det kan gå någon dag med 3 folköl men sedan 1 flaska vin igen, ibland 2. Jobbar inte så behöver inte vara körduglig eller något. Jag har långsamt arbetat mig upp i denna mängd över några år nu. Sista helnyktra längre period jag hade var när yngsta barnet var i magen och han är 6 år nu. Efter det blev det någon folköl nu och då, ökade till minst 2 varje kväll, ökade till minst 3 osv. Sedan kände jag mig så tjock av allt drickande och tyckte att "om man nu ska unna sig" är det ju bättre med ett glas vin då som är mindre kalorier i... ja ni kan ju förstå vad som hände sen. Öl dricker man ju ganska fort, stora klunkar. Jag märkte ganska fort att vinet gick åt lite för fort. Ett glas blev flera och ja... Jag kan vara lite trött dagen efter men ingen direkt bakfylla. Och jag blir så snäll och glad när jag dricker, bråkar inte, sluddrar inte, drar inte iväg någonstans. Problemen har varit främst ekonomin och vikten. Barnen har knappt haft med mig att göra när jag druckit, första glasen möjligtvis och deras miner har visat att jag är en KANONMAMMA just då. Jag är i NUET, jag sitter ner i lugn och ro, läser för dem, lyssnar bättre på dem och är mer pedagogisk. Men ändå är det självklart lika delar för DERAS SKULL som för MIN EGEN SKULL jag nu vill bli helnykter. Jag hoppas att kunna finna en förmåga att vara "i nuet" med dem även utan alkohol. Så... tja... har ni några frågor så bara ställ dem. Jag tänkte vara så öppen jag kan nu och gå all-in den här gången. Wish me luck!

Gårdagen gick som en dans, fram till 16-tiden. Jag läste på, peppade, lyssnade på självhypnos och ja, kände att nu djävlar är det dags! NU! Det SKA FUNKA! Så blev det tyvärr lite tuffare efter 16, det kom mycket ångest fram och pumpade. Jag tänkte inte så mycket på alkohol mer än på att jag vet ju vad som orsakar. Var aldrig sugen att ge efter eller sådär men ja... van som jag är dessutom att den tiden på dagen är det dags för något efterlängtat, den där totala avkopplingen. Att få bli tvärt nöjd och belåten och inte bry mig så mycket om jag är ledsen eller glad. Bara vara. Så det blev att känna efter en hel massa. Magen har vart lite krånglig och jag har varit lätt illamående. Maken säger att han inte har några fysiska känningar alls (då han inte anser sig vara kemiskt beroende alls) men tog huvudvärkstabletter ändå vilket jag sällan sett honom göra. Nog påverkar det oss båda alltid. Nåja, har fått sova ordentligt inatt iaf, med piller. 20-05 det är ruggigt bra. Gick och lade mig tidigt för att slippa plågan liksom. Ha en härlig dag folk!

Friskus

Vilka beslut och vilka stora steg du tar. Har förstått att värsta abstinensen lägger sig efter tredje dagen, så nu blir det bara bättre!
Kram och heja!

Ja jag har haft en lite jobbig natt inatt med mardrömmar och många uppvaknanden. Men har ändå fått mig lite lagom med sömn. Gårdagen gick bra, lite huvudvärk och lite virrig sådär. Kvällen var tung som attans, det kom liksom ångestpilar helt oväntat, så som när någon nära har dött och man glömt av en stund och så BAM kommer verkligheten för en. Men somnade ändå som en liten gris på mina piller och det är ju guld värt bara det. Men idag är det fredag. Den dagen brukar även maken komma hem med en större mängd alkohol och vi brukar sitta vakna länge och bara hänga, slut efter veckan. Det brukar kännas som en befrielse, och nu måste jag hitta på någon annan sådan befrielse.

Friskus: Tack för svar! Jag var orolig att ingen skulle skriva. Sådant kan ju göra att man bara ger sig, när motivationen är som svagast. Men där kom du och räddade dagen! Jag har räknat med 10 dagar abstinens, men blir gärna positivt överraskad. ;)

Gröna Blad: Jamen det går ju... försöker tänka hela tiden: Jag är STARK! Jag VILL detta!

PimPim: Tack! Jag har vart med här förr men bara som kortast. Har alltid gett mig, men har aldrig tagit beslutet att sluta helt. Hoppas att det ger lite extra motivation!

Fibblan

Hej Stor-Babs! Skulle inom och titta till dig?! Och så blev jag lite paff. Inte för att du har det kämpigt. Det förstår jag. Men mannen din.. finns det risk att han kommer hem med alkohol ikväll? Nu är ju kvällen snart till enda, så jag hoppas, så innerligt att det inte blev så ?. Ni skulle ju upp på samma tåg nu..!
Hoppas din kväll har varit okej?
Kram/Fibblan?

Det gick bra i gårkväll. Ingen alkohol och det var inte speciellt kämpigt. Vi körde hämtpizza så vi fick något "extra" i alla fall. Gick och lade oss tidigt då vi ska iväg idag. So far så good. Det enda jag irriterar mig på är att maken verkar ha samma problems med abstinensen, huvudvärk, lätt illamående, men han är ihärdigt envis med att det INTE är abstinens. Det är för att han börjat med järntabletter eller för nya glasögonen eller för jobbig dag på jobbet osv. Han vill så gärna försöka särskilja mitt beroende och hans, dvs. att han inte är beroende men jag är det. Nåja, irriterad eller ej, det får jag släppa. Dag 5 nu. Riktigt maffigt!

Fibblan

Maffigt - va ordet!
Bra jobbat ?!
Ha ännu en bra, nykter dag!

Kram/Fibblan?

Vinoholist

5 dagar, toppen!
Tack för din kommentar i min tråd. Skönt att det finns flera med liknande historier. Vilken dag eller vilket tillfälle tyckte du var värst hittills? Hur mådde du då?
Kram ?

Huuuuvvva så jobbig kvällen var igår, men huuuuvvva så jobbig hela dagen idag har varit. Trodde det skulle bli lättare men... jaja, det GÅR ju i alla fall. Försöker sysselsätta mig för annars skulle jag bli tokig tror jag. Men försöker lägga upp strategier. Inte handla på storköpet där Systembolaget ligger. Vila när jag behöver det. Vänta inte tills jag blir för hungrig med att äta. Tillåt mig lägga en slant på något fånigt mobilspel som får tiden att gå. Osv. Inatt och natten innan har jag drömt hiskeliga mardrömmar. Inatt handlade det om alkohol och frestelser. Jag stod på mig även i drömmen men jag vaknade ju och var ju inte liiite sugen på det dumma vinet! Hittade ett vinglas i kras i krossat-glas-lådan vi har här hemma. Som ett slag i magen, bang! Det här är ingen lek måste jag säga! Jag måste vara stark. Måste vara stark varje dag. På sista tiden har jag varit heltidssjukskriven, ja sjukpensionär. Jag har fått lära mig åt andra hållet, att jag måste inte vara stark varje dag. Men det gäller ju min fysiska och min psykiska sjukdom. Klart jag får lägga mig ner och gråta och sova när jag har ont eller ångest. Men när det gäller den här sjukdomen som alkoholen orsakar, så måste jag vara stark. Varje dag. Eller tja, mer och mindre stark kanske. Jag får inte ge upp.

Jomen jag har idag infört ett mantra. HÄR OCH NU. Då jag hört att många alkoholberoende dricker för att just klara av att landa i nuet, här. Det stämmer för mig. Jag planerar och jag tänker och skriver listor. Tankarna är alltid minst ett steg fram, ofta 5. Barnens skolor, mat för nästa vecka, vem ska göra vad, hur får jag hunden att inte göra si, vem ska vi bjuda på dittan dattan kalas osv. Och massviiiiis av det förflutna som ligger och tynger. Oförrätter, saker som folk sagt mig som gör att jag är ledsen, arg, sårad... folk som inte lever längre, sorg, kaos. Så ett glas vin så... landar jag här och nu. Vinet måste ersättas!!! Svaret är såklart MEDVETEN NÄRVARO eller MINDFULNESS. Jag börjar med ett mantra som sagt. HÄR OCH NU, påminner jag mig själv och maken, och maken påminner mig och sig själv, de gångerna det blir så uppenbart att det behövs. Sakta ner. Koncentrera sig på en enda sak. Barnet. Tandborsten. Smörja benen. Lugnt och fint. Håll tummarna att det ger nåt! KRAM!

Fibblan

Här och nu lägger vi oss för nattens vila..
..och vaknar nyktra och klara imorgon.. kanske trötta, och fullt ös redan på morgonkvisten..
..men nyktra och med klart bättre förutsättningar att var just här och nu, även i morgondagens bestyr..

Väl kämpat, kamrat?!
Kram/Fibblan?

En vecka avklarad! Fy fanken så mallig jag är! Dagen har ägnats åt att varva ligga i sängen med skrattyoga. Jo eller typ min egen slags. Jag försöker få tillbaka mitt gamla glada jag. Min nuna har nämligen antagit en ganska surmulen min alltefter alkoholen har tagit över mitt liv. Livet är inte så djävla muntert utan alkoholen alltid. Men nu ska det bli vändning. Det har faktiskt gett resultat, jag har känt mig gladare och sett gladare ut hela dagen. Det blir att fortsätta med det. För övrigt är det en djävla bra HÄR OCH NU-övning. Prova skratta fram Jingle Bells framför spegeln, Hi hi hi, ha ha ha, he he he he he, ho ho ho osv. Kom igen nu, lite tryck, och använd hela ansiktet och kroppen åxå. Ok där åkte jag i tvångströja direkt! Tur ingen ser eller hör mig. Men man får ta till knäpp-knepen för att klara av de tuffaste av tider. Nu fan vänder det! Och min hud i ansiktet är bra mycket snyggare än för en vecka sedan! Det blir bra det här. Lite yr av sömnbrist då den röda månen höll mig vaken inatt. Ska ta mina sovistabletter och en mugg te av sorten som man sover på. Så vaknar jag till ännu en ny nykter vecka imorgon! Ha det gott folk!

Det är inte illa pinkat! Och jag lovar, det blir bara lättare och lättare ett tag!
Små små ting man märker positiv effekt på gör en euforisk och man har nästan glömt bort att mycket kan kännas så bra utan alkohol ??

Kram PimPim ?

Det har varit jobbigt här ett tag. Har huvudvärk och tandvärk och mens samtidigt och jag har inget som tar udden av hur bedrövlig jag känner mig. Har inte ens orkat läsa det ni skriver, men det får väl komma senare. Just nu gäller det att klara helgen, men det gick ju förra helgen så varför inte. Orkar inte skriva mer ens. KRAM på er fina!

Fibblan

Låter tufft..
men fortfarande nykter dag -11✨??!!!
Så himla bra jobbat?!

Nu gäller det att klara helgen, som du säger. Och det gör du - det gick förra helgen och du kommer fixa denna med?!
Den där mensen kan verkligen ställa till det för oss och så tandvärk och huvudvärk på det..?

Sänder dig styrkekramar i massor?!
/Fibblan?

Maken stoppade mig. Han sa nej när jag bad honom handla flytande tröst till mig som är sjuk. Vi kom ju överens om att var och en får handla själv om den vill bryta. Så det blev inget. Stunden gick över. Faktiskt. Puh. Viktigt att minnas, och en positiv pärla att lägga i fickan. Hoppas bli friskare, orka dansa och orka skratt-yoga. Just nu tröstar jag mig med salami.

Passerade 4 v måndagskväll. Det går bra. Jag är imponerad! Men har vart sjuk nu i 3 v. Trodde det var bara jag men hela familjen har fått liknande. Bara jag som haft det så länge dock. Men det finns hopp om liv iaf. Nu är största fundrationen om vi ska fortsätta med helnykterhet eller prova dricka igen. Det är främst sommarens drycker som hägrar. Men än så länge är det stopp och nej. Tills vidare. Viktnedgång, ingen nämnbar. Bättre sömn, nej. Finare hy? Nej. Piggare? Nejnej. Suger lite att märka så lite positivt av detta stora steg. Men ekonomin iaf. Står 2000 kr sparade bara på min halva av nykterheten. Sjuuukt mycket pengar!!!