Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Vi krigar i olika krig och slåss mot olika demoner!
Jag kramar om dig länge, vet inte vad jag ska säga för att stärka dig! Men sluta inte skriva här, jag tror det kan vara medicinen för många av oss!
Kram Femina och jag hoppas du vinner mot dina demoner i ditt krig! ❤// Gröna blad ?

Femina

Jag mår så dåligt just nu så jag kan inte beskriva. Sen jag gick till AA första gången i somras och började skriva här på forumet så har min konsumtion istället ökat. Nu känns det som jag halkar ner mot botten i en farlig hastighet. Jag måste hålla mig nykter nu.

Femina

#grönablad
Tack för ditt fina inlägg. Skickar härmed en stor kram tillbaka!

Nejlika

...men ibland måste man nå botten för att hitta motivationen att göra en stor livsförändring.
Så var det iallafall för mig. Hade på olika sätt gjort bort mig så oerhört och kände att tog jag inte tag i mitt drickande kunde jag förlora allt. I misären fick jag äntligen kraften att ta mitt beslut.

Oavsett om du är där nu eller inte -på botten redo att ta ett livsavgörande beslut - skickar jag en styrkekram till dig ❣️

Femina

#Nejlika
Tack! Jag vet inte om jag är på botten ännu. Det känns ju så ibland men så vips repar man sig lite och glömmer hur dåligt man mådde nyss och sen kommer suget och sen har man intalat sig att det nog inte var så farligt, trots allt, och så unnar man sig lite vin igen. Så fortsätter det med fler glas utav bara farten... Runt, runt i en evig cirkel. Just nu "firar" jag 12 timmars nykterhet och ångestdimman har lättat något. Livsfarligt för om ca två timmar till kommer jag må ännu bättre, tyckt att jag överdrivit ångesten och middagen blir mycket godare med vin till. Snacka om beroende! Då är motivationen som bortblåst! Jag önskar vi inte alltid hade vin hemma. Jag och min man har nu båda utvecklat beroende samt medberoende. Jag önskar jag hade någon som höll mig i handen just nu.

Fibblan

Du skriver att sedan du skaffade konto här och började gå på A.A har intaget snarare ökat. Går du regelbundet till aa-möten fortfarande?
Oavsett, verkar detta inte vara tillräcklig stöttning för att bryta. Och det är ju verkligen inte konstigt när så är fallet. Vad upplever du som hinder för att söka ytterligare hjälp? Vet att det är ett stort steg att ta (gjorde det själv för 1 år sedan). Och för mig var ju ändå inte just det, tillräckligt då..
Det är ju så olika och verkligen avhängigt vart man för tillfället befinner sig i förhållande till alkholen..?
För egen del är det ett annat läge för mig nu. Har väl mkt att göra med det som Nejlika skriver om. Att man behöver komma till en viss punkt, verkligen känna dig färdig med skiten, för att börja den mödosamma resan..

Motivationen sviktar ju och varierar hela tiden, men när man väl börjat lägga några dagar bakom sig, sedan veckor, blir det en motivation i sig.. att inte vilja bryta med det man byggt upp, just eftersom man vet hur j-la jobbigt det är, att bygga upp det igen. Kommer inte ihåg nu hur det sett ut för dig tidigare, om du skrivit om det. Om du haft vita perioder förut, hur gjorde du då? Kan du analysera det och ta hjälp utifrån vad som fungerat för dig, vid andra tillfällen när du slutat?

Ett annat förslag är att ringa till alkholhjälpen per tel. så brukar de kunna ställa den typen av frågor, som i bästa fall kan väcka lite mer motivation..

Usch, lider med dig..?
Hoppas verkligen du på ngt sätt, kan få fatt i motivationen igen??!

Kram/
Fibblan ?.

Femina

#Fibblan
Tack för att du tog dig tid att skriva till mig. Det är ju inte forumet och AA som fått mig att dricka mer utan det var snarare så att jag i somras kände att jag måste verkligen sluta dricka som innan. Jag var nykter som mest 14 dgr i sträck och sedan några dagar här, en vecka där... Jag slutade med möten i höstas för jag kände mig som en bluff att sitta där och några dagar senare dricka igen. Men tyvärr har jag druckit mer än tidigare sammantaget senaste halvåret. Livsglädjen har minskat och bekymren hopat sig samtidigt. Jag ska ta små myrsteg framåt, så kommer förhoppningsvis motivationen växa sig starkare allt eftersom jag mår bättre. Sen ska jag börja gå på möten igen. Så himla fina människor där och jag brukade känna mig stärkt och gladare efteråt. Men det är förstås svårare när min man vill dricka vin varje dag. Jag ska ta ett myrsteg i taget... Vill bli glad och må bättre igen istället för den mängd ångest jag bär på nu.
Kram till dig!

Femina

Jag är helt slut redan och vill bara att dagen ska ta slut. Läste i nån tråd här om PAA, postakut abstinens. Det var ingen rolig läsning. Alltså, missförstå mig inte. Jag har aldrig hört talas om den förkortningen förut så jag googlade. Helt fel dag att googla på.

Femina

Gud, vilken jobbig dag. Hoppas det är sista gången jag upplever en sådan här dag. Maken kom hem vid 16 och hällde upp ett rejält glas vin till sig så fort han fått av sig ytterkläderna, som vanligt. Själv drack jag Ramlösa. När vi ätit middag känns det som faran är över. Det är innan middagen och till maten som suget brukar slå till lika regelbundet som Skalmans mat-och sovklocka. Passerar jag den tiden känns det helt enkelt för sent för att börja dricka vin. Nu dricker jag kaffe istället och känner mig lite ruggig, trots att min allra varmaste kofta är på. Jag ska försöka lägga mig tidigt ikväll och hoppas få en god natts sömn. Imorgon vaknar jag nykter och kan "fira" 24-timmars nykterhet och Första Dagen på resten utav mitt liv. Amen.

Fibblan

Du tog dig förbi den kritiska stunden..?!
Heja dig!
Snart är dagen slut.
Snart 24 timmar..och första dygnet på resten av ditt liv - vakna nykter imorgon ?!
Fortsätt kämpa på!

Kram
/Fibblan ?.

Femina

Min berusade make kom för en kvart sedan upp i köket och fyllde på sitt glas till bredden. Jag försökte påminna honom om vad klockan var och att han börjar jobba kl 7 imorgon men det var lönlöst. Han kan annars vara förhållandevis rimlig med sitt drickande på vardagar men idag är det kört. Jag tror han provoceras av min nykterhet och tänker att när jag är nykter så kan han vara mer ansvarslös. Men jag är ju arbetslös och jag har länge haft mycket oro för att han kan bli av med sitt jobb ifall han missköter sig. Hans hälsa oroar mig också. Jag har bett honom om tidigare att vi inte ska ha vin hemma alls på vardagarna, för bådas skull men säger sig inte klara det. Han blir typ avundsjuk på mig när jag inte dricker och då blir han lite elak som om han vill få mig att dricka också så han slipper känna av det dåliga samvetet ensam. Så, nu "straffar" han mig genom att själv dricka mer. Helt sjukt mönster vi utvecklat genom åren. Han gillar när vi dricker båda två. Annars blir jag ju så tråkig...
Ok, nu dricker jag te och ska snart försöka sova. Godnatt.

Fibblan

Det är verkligen svåra förutsättningar att hålla sig nykter i.., snacka om hästjobb...!
Du vet hur mannen din funkar, och tyvärr är nog din analys helt korrekt..
A-jäveln?, är i honom nu, och då försvinner ju gärna all rim och reson. Känns oerhört orättvist mot dig, som kämpar och vill hålla dig nykter. Men som sagt där alkoholen går in, går vettet ur..
Jättetufft, men försök allt vad du kan att hålla din linje trots allt. Unna dig denna vinsten och känslan över att ha fixat kvällen och att få vakna nykter imorgon?!
Kram och godnatt
/Fibblan ?.

Femina

Det är verkligen en god morgon. Det tog några timmar att somna igår men sen har jag fått sova hela natten och vaknat utan panikångest. Skönt. Gårdagen var inte rolig när timmarna sakta kröp fram och ångesten rev inuti.
Idag blir en bättre dag. Jag har t ex ätit frukost, bara en sån sak! Annars har jag haft mest hunger/illamående känsla på morgnarna. Dags att komma ur morgonrocken!

Grym du är som tog dig igenom igår kväll och fick känna känslan av att vakna nykter <3 Nu har du chansen att klara "bara" en dag till, och en dag till, och..
Vet inte vad ni har för relation du och din man och hur öppna ni brukar vara mellan varandra, så lätt för mig att säga såhär. Men fortsätter han så som igår lär han snart knäcka dig igen är jag rädd. Tycker du ska göra ett försök att öppna dig rakt ut och förklara att du mår fruktansvärt inom dig av all alkohol och att du inte kan och vill fortsätta såhär. Och det behöver inte betyda att han också måste sluta men han kan åtminstone stötta dig eller allra minst inte förstöra eller vara elak! Använd lite kvinnotårar så kanske det når igenom ett hårdare hjärta. KRAM

Femina

Min man är omtänksam, hjälpsam och förstående när han är nykter. Men nykter är han ju sällan. Jag menar att han ställer upp och handlar när jag ber honom, köper ofta blommor och tar ledigt och följer med till min läkare ifall jag vill. Men efter några glas vin kommer den där andra sidan fram, tyvärr.
Från det ena till det andra så har dottern fortfarande problem med sitt ex. Han ringer (trots att hon blockat hans nummer). Han har ringt från något okänt nummer också. Fortsätter mejla, skicka långa röstmeddelande, skapade ett nytt Instagram konto som han döpte till: Du vet vem. Jag har googlat på stalking på polisens hemsida men det kan bli svårt att få kontaktförbud ifall han inte är mer hotfull. Han hotar ju inte hennes hälsa utan vill ha kontakt för att han inte fattar varför hon gjort slut. Jag antar att fortsättning följer.

Nu är kl 15 och jag känner mig nykter och normal igen så nu gäller det att inte falla i den vanliga eftermiddagsfällan. Men det kommer jag inte att göra idag.
Kramar till er alla!

Du berättar att du mått sämre och druckit mer trots att du går på AA, skriver och läser här. Samtidigt berättar du att det inte är för att du gör detta som du dricker mer- kanske är det så att det varit ännu värre om du inte samtidigt sökt dig till AA och hit. Du känner dig själv och som du skriver, tar "myrsteg" framåt. Du vet vad du vill bort ifrån och du vet vart du är på väg. Även om det är rörigt och segt får du ganska snabbt resultat- om än små- så kan du märka av de nyanserna vilket är en enorm styrka. Du tänker inte helt svart vitt utan är tacksam och lägger märke till en dag som idag när du klarat av att hålla dig från att dricka trots gårdagen.

Genom att du fortsätter försöka hjälpa dig själv kommer du få mer energi och framöver kanske kunna ta större steg. Det hörs att det är tid för dig som behövs- där du får fylla på. Oavsett på vilket sätt om det är vänner, bekanta, aktivitet, terapeut.. vad tänker du när jag skriver det? Finns något mer i ditt liv just nu som kan hjälpa dig att fylla på på pluskontot?

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Femina

I måndags sa jag till maken att vi kanske skulle ha en flaska mousserande till på torsdag. Men sen kom ju kvällen/natten och gårdagens värsta ångest. Idag kom han hem med en flaska trots att han vet hur jag mådde igår. Det är som om han vill fresta mig medvetet. Han hoppas väl att tänker annorlunda imorgon.
Nu är middagen över och jag är nykter. Inga problem. Den där flaskan han köpte kanske vi dricker tillsammans vid något senare tillfälle men absolut inte imorgon. Den håller sig!
Trevlig kväll!

Femina

Idag är ju kärlekens dag! Det ska vi fira - alkoholfritt! ?

Småland

Hej!
Bra jobbat jag upplever något liknande med min fru har slutat dricka två gånger och känt att det här gått åt rätt håll men sedan blivit frestad att dricka igen av henne vill dock inte lägga någon skuld på henne vet inte om det är okunskap och tycker synd om mig eller om hon är rädd för förändring.
Mvh