Första dagen på resten utav mitt liv

1633 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Femina
Orkar inte

Imorgon kl 11 har jag ånyo läkarbesök hos min doktor på KS i Huddinge. Min man följer med. Jag har haft ångest hela helgen. Min läkare är jättesnäll. Han kommer fråga hur jag mår, sen tar vi nya blodprover och sen ses vi väl om ett halvår... Jag vill inte gå dit! Jag hatar den där skylten på dörren: MINNESENHETEN. Fattar inte logiken. Det är ju sådana som tappar minnet som ska dit! Så kommer han fråga mig hur jag mår. Jag orkar inte förklara. Ibland när jag blir extra trött i huvudet så känner jag av "tröttheten" i ena armen. Det var det som gjorde att jag sökte läkare från första början år 2012. Tröttheten i armen satt då i flera veckor och gick sedan över för att förflytta sig till den andra armen. Sen känner jag mig extremt stressad mentalt. Jag vet att jag kommer vara helt utslagen imorgon efter besöket. Men det är ingen som förstår.
Förlåt, jag borde inte ens vara inne på forumet och skriva här.
Ta hand om er.

Vinägermamman
Kram fina Femina

Det kommer att gå bra imorgon. Vad fint att din man följer med dig. ❤️

mulletant
Hoppas Femina att det lättade lite

att skriva av sig. Lätt att förstå att läkarbesöket väcker motstånd. Det är mycket vi ska acceptera längs livsvägen, olika för olika mänskor men för de flesta av kommer problem med hälsan, förr eller senare. Jag försöker, med varierande framgång, påminna mig om att leva en dag i taget och vara tacksam för allt som fungerar här och nu. Hoppas det blir ett besök med goda besked🌷🌿 / mt

Vinäger
Tänker på dig i dag

Hoppas att allt ordnar sig till det bästa för dig. 💗

Kram

Femina
Helt slut

Tack alla ni som hört av er! Jo, det var skönt att min man följde med denna gång. Jag brukar åka själv för det mesta. Min läkare gjorde några korta minnestester denna gång. Det brukar han inte göra. T ex ska man rita ett klockslag, räkna baklänges från 100 med sju steg i taget, rita av en enkel figur, upprepa fem ord... Jag bryter ihop och gråter när jag inte minns alla orden för jag blir så rädd. Till hösten blir jag kallad till ny magnetröntgen utav hjärnan och ny neuropsykiatrisk test. Det var tre år sedan sist. Det är liksom bara det att de håller koll på hur fort/sakta jag blir sämre. För utvärdering, forskning och ev. framtida resultat. Man är lite ett objekt. Men det känns ändå ok. Kanske finns någon bot i framtiden för mina barn eller ev. barnbarn. Efter besöket är jag helt dränera på energi. Sov tre timmar på EM. Men - mina levervärden är fortfarande bra! Känns ju skönt att få höra. Ta hand om er alla!
Kramar,

Femina
Tar det aldrig slut?

Idag berättade min dotter att hon åter ljugit för oss. Efter bara två veckor träffade hon sitt ex igen och de haft kontakt sedan dess. Men hon har någonstans fått andra glasögon och insåg igen att hon vill avbryta all kontakt. Vad händer? Jo, han blir förstås vansinnig och sa att han var på väg hit hem till oss. Jag ringde honom, inget svar. Jag sms:ade honom och sa att han inte var välkommen hit. Om han ringde på dörren kommer vi inte att öppna. Jag sa att jag verkligen inte vill behöva ringa polisen. Han svarade att han inte brydde sig om ifall jag ringde dem för att det inte var olagligt att ringa på någons dörr. Han tänkte i så fall anmäla min dotter för stöld av hans presenter till henne. Jag ville ogärna störa min man på arbetet i onödan för att be honom åka hem. Kaos. Sen ringde han mig för min dotter svarade inte. Jag satt med honom i telefonen ca en timme. Han hotar igen med att ta sitt liv. Jag försökte tala honom till rätta. Jag har till viss del empati för honom, en ung man på 21 år som mår extremt dåligt och säger sig vara självmordsbenägen. Men samtidigt är mitt fokus hela tiden på min dotter. Hon må väl betett sig kluvet att ljuga för oss och träffat honom igen men det rättfärdigar inte att hon behöver bli ihop med honom igen när hon far illa utav det. Nu är hon mer bestämd och övertygad än någonsin att hon inte mår bra med honom. Det är min enda önskan. Att hon själv inte tar på sig någon skuld ifall han faktiskt skulle göra allvar av sina hotelser att ta livet av sig. Det har han hotat med flera gånger tidigare. Jag och min dotter vill honom allt gott men det är inte hennes ansvar att fixa hans liv. Hon måste bygga upp sin självkänsla och prioritera sig själv, sitt eget liv och vad hon mår bra av. Det har varit riktigt jobbigt idag. Men han har ingen empati utan ser bara till sig själv. Ömsom hotar, ömsom bedyrar sin kärlek men beter sig som en psykopat. Gud, ge oss sinnesro.

Femina
Hela veckan...

Hela veckan har det här hållit på. Min dotters ex ringer, sms:ar, skickar röstmeddelande via mejl (på ca en timme i taget) där han bl a reciterar koranen på typ arabiska. Han lyckades hitta henne och hennes väninna på ett café häromdagen och gick dit. Tyvärr hade väninnan lagt upp nån bild utav dem på sociala medier när de satt där. Typiskt dagens ungdom! Varför kan man inte ta en fika utan att lägga upp en bild? Han såg väl nån logga på en kaffekopp och åkte genast dit. Jag har sagt åt dottern att hon måste tänka sig för! Inte läsa/lyssna på något meddelande från honom. Eventuellt får hon byta telefonnummer till ett oregistrerat kontantkort och byta mejladress. Jag och min man har en Greklandsresa bokad i maj månad och min dotter minns inte om hon berättat det för sitt ex. Jag har sagt att jag avbokar, jag åker ingenstans, ifall jag känner minsta hotbild från honom. Jag skulle inte må bra och kunna slappna av en sekund ifall vi måste oroa oss för vår dotter och hennes lillebror ensamma hemma. Aldrig! Jag bryr mig inte om resan. Jag vill bara att han lämnar oss ifred! Han mår inte bra. Han är psykopat, på riktigt. Nej, jag har inte lyckats hålla mig nykter.
Kramar,

Vinägermamman
Styrkekramar❤️

Ja, dessa sociala medier. Det kan ställa till med mycket. Vad fint att du mitt i allt har styrkan att kämpa för, och stötta din dotter. Kan verkligen leva mig in i din oro. Ni har inte funderat på att ta med barnen på resan? Kanske kan vara skönt för dem oxå med miljöombytet?
Mår ganska skit själv nu så jag får inte ihop mer. Vill främst ge dig varma styrkekramar så att du inte känner dig ensam. Kram på dig kämpe!

Femina
Snart Alla Hjärtans Dag

Dottern har återigen kommunicerat med sitt ex. Igår satt hon och grät nästan hela dagen. Förra veckan missade hon alla sina seminarier/föreläsningar på universitet för att hon inte mådde bra. Igår kväll hade han tutat i henne att han beställt blommor till henne på Alla Hjärtans Dag som inte gick att avbeställa! Hon så dessutom glad och smickrad ut! Gud, hjälpe mig. Han ljuger bara hela tiden, testar hennes reaktion. Hon beter sig korkat, som en robot! Jag har försökt förklara för henne att det är osannolikt att han beställt blomsterbud flera veckor i förtid och att det visst går att avbeställa! Jag tror bara han är helt desperat när t o m det fejkade självmordsförsök inte fick önskad effekt. Nu kommer han bergis beställa en billig blomma i sista stund för att övertyga henne sin kärlek. Och hon går inte vidare, är helt fucked-up, klarar inte av sina studier och stampar på ruta ett hela tiden. Han har mer makt över henne än jag. Jag gör vad jag kan men det verkar gå in i ena örat och ut genom det andra... Jag tror hon har någon form av diagnos inom autismspektrat som sin lillebror. Hon blev mobbad utav de andra flickorna på typ mellan-och delvis högstadiet. I gymnasiet klickade hon inte med någon i klassen. Han har varit hennes trygghet senaste 3 och ett halvt åren. Även om det sällan varit bra så har han varit där. Gud, ge mig min dotter tillbaka och låt henne få uppleva riktig kärlek så kommer nog äntligen den här destruktiva relationen få ett permanent slut. Hon är så ung och oerfaren. Hon inbillar sig att all hennes framtida lycka står och faller med honom. Det har han ju intalat henne, hela tiden. Men vi, hennes familj och hennes vänner, försöker övertyga henne om motsatsen. Vad kan man göra? Första starka kärleken sitter starkt, även om den är dålig. Hon skulle verkligen behöva få fler vänner, gå ut och ha roligt och få chansen att umgås med andra unga män som inte beter sig som hennes ex. Det kryllar utav normala, trevliga killar därute i världen. Men hon kommer inte träffa dem så länge hon bara sitter hemma och grubblar över sitt liv! Hon är 19 år. Hennes vuxna liv har precis börjat! Enda ljuset är att hon efter lite övertalning beställt tid hos kurator på ungdomsmottagningen. Kanske lyssnar hon på dem lite mer än på mig och alla oss andra.

Femina
Att bero på alkohol...

Den där nedtrappningen gick åt skogen. Jag har ständigt tusen bra ursäkter för att dricka vin. Varje dag. Motivationen att inte dricka vin är noll. Utom möjligtvis mellan kl 10-12 på dygnet. Alltså motivationen. Jag brukar ta första glaset efter kl 15.30. Jag är ju ändå hemma. Bästa stunden på dagen. All oro och ångest, alla bekymmer rinner bort i takt med påfyllning. Men kommer förstås tillbaka lite eller lite mer senare. Men det känns avlägset just, precis nu. Men senare ikväll eller imorgon bitti, är det inte alls avlägset utan högst påtaglig verklighet. Av samma anledning som jag använder vin för att koppla av och glömma borde jag låta bli. Vilket Moment 22. När jag ser dokumentärer på SVT Play om folk som använder droger som narkotika så kan jag känna att Där skulle jag aldrig hamna. Samtidigt är ju alkohol också en drog, precis som tobak och knark. Är den ena så vitt skild från den andra, egentligen? Är jag "finare" än en herionist eller nån som tar anfetamin bara för att jag dricker vin istället? Det kan vara nyttigt att möta sina egna fördomar gentemot andra. Är någon som dricker dyra årgångsviner och lagrad whiskey en annorlunda beroendepersonlighet än någon som dricker billigt lådvin eller t o m vad alkohol som helst? Knappast, bara mer ekonomiskt stadd i kassan förmodligen. Ok, vad jag svamlar. Dags att sätta punkt för idag.
Ta hand om er!

Grönablad
Femina ❤

Vi krigar i olika krig och slåss mot olika demoner!
Jag kramar om dig länge, vet inte vad jag ska säga för att stärka dig! Men sluta inte skriva här, jag tror det kan vara medicinen för många av oss!
Kram Femina och jag hoppas du vinner mot dina demoner i ditt krig! ❤// Gröna blad 🌱

Femina
Extrem ångest

Jag mår så dåligt just nu så jag kan inte beskriva. Sen jag gick till AA första gången i somras och började skriva här på forumet så har min konsumtion istället ökat. Nu känns det som jag halkar ner mot botten i en farlig hastighet. Jag måste hålla mig nykter nu.

Femina
Tack

#grönablad
Tack för ditt fina inlägg. Skickar härmed en stor kram tillbaka!

Nejlika
Vet inte om det hjälper att höra...

...men ibland måste man nå botten för att hitta motivationen att göra en stor livsförändring.
Så var det iallafall för mig. Hade på olika sätt gjort bort mig så oerhört och kände att tog jag inte tag i mitt drickande kunde jag förlora allt. I misären fick jag äntligen kraften att ta mitt beslut.

Oavsett om du är där nu eller inte -på botten redo att ta ett livsavgörande beslut - skickar jag en styrkekram till dig ❣️

Femina
12 timmar nykter

#Nejlika
Tack! Jag vet inte om jag är på botten ännu. Det känns ju så ibland men så vips repar man sig lite och glömmer hur dåligt man mådde nyss och sen kommer suget och sen har man intalat sig att det nog inte var så farligt, trots allt, och så unnar man sig lite vin igen. Så fortsätter det med fler glas utav bara farten... Runt, runt i en evig cirkel. Just nu "firar" jag 12 timmars nykterhet och ångestdimman har lättat något. Livsfarligt för om ca två timmar till kommer jag må ännu bättre, tyckt att jag överdrivit ångesten och middagen blir mycket godare med vin till. Snacka om beroende! Då är motivationen som bortblåst! Jag önskar vi inte alltid hade vin hemma. Jag och min man har nu båda utvecklat beroende samt medberoende. Jag önskar jag hade någon som höll mig i handen just nu.

Fibblan
Känner mig orolig för dig..😥

Du skriver att sedan du skaffade konto här och började gå på A.A har intaget snarare ökat. Går du regelbundet till aa-möten fortfarande?
Oavsett, verkar detta inte vara tillräcklig stöttning för att bryta. Och det är ju verkligen inte konstigt när så är fallet. Vad upplever du som hinder för att söka ytterligare hjälp? Vet att det är ett stort steg att ta (gjorde det själv för 1 år sedan). Och för mig var ju ändå inte just det, tillräckligt då..
Det är ju så olika och verkligen avhängigt vart man för tillfället befinner sig i förhållande till alkholen..😬
För egen del är det ett annat läge för mig nu. Har väl mkt att göra med det som Nejlika skriver om. Att man behöver komma till en viss punkt, verkligen känna dig färdig med skiten, för att börja den mödosamma resan..

Motivationen sviktar ju och varierar hela tiden, men när man väl börjat lägga några dagar bakom sig, sedan veckor, blir det en motivation i sig.. att inte vilja bryta med det man byggt upp, just eftersom man vet hur j-la jobbigt det är, att bygga upp det igen. Kommer inte ihåg nu hur det sett ut för dig tidigare, om du skrivit om det. Om du haft vita perioder förut, hur gjorde du då? Kan du analysera det och ta hjälp utifrån vad som fungerat för dig, vid andra tillfällen när du slutat?

Ett annat förslag är att ringa till alkholhjälpen per tel. så brukar de kunna ställa den typen av frågor, som i bästa fall kan väcka lite mer motivation..

Usch, lider med dig..😨
Hoppas verkligen du på ngt sätt, kan få fatt i motivationen igen🍀💚!

Kram/
Fibblan 🌼.

Femina
Lite svar

#Fibblan
Tack för att du tog dig tid att skriva till mig. Det är ju inte forumet och AA som fått mig att dricka mer utan det var snarare så att jag i somras kände att jag måste verkligen sluta dricka som innan. Jag var nykter som mest 14 dgr i sträck och sedan några dagar här, en vecka där... Jag slutade med möten i höstas för jag kände mig som en bluff att sitta där och några dagar senare dricka igen. Men tyvärr har jag druckit mer än tidigare sammantaget senaste halvåret. Livsglädjen har minskat och bekymren hopat sig samtidigt. Jag ska ta små myrsteg framåt, så kommer förhoppningsvis motivationen växa sig starkare allt eftersom jag mår bättre. Sen ska jag börja gå på möten igen. Så himla fina människor där och jag brukade känna mig stärkt och gladare efteråt. Men det är förstås svårare när min man vill dricka vin varje dag. Jag ska ta ett myrsteg i taget... Vill bli glad och må bättre igen istället för den mängd ångest jag bär på nu.
Kram till dig!

Femina
Jättetrött

Jag är helt slut redan och vill bara att dagen ska ta slut. Läste i nån tråd här om PAA, postakut abstinens. Det var ingen rolig läsning. Alltså, missförstå mig inte. Jag har aldrig hört talas om den förkortningen förut så jag googlade. Helt fel dag att googla på.

Femina
Dricker kaffe

Gud, vilken jobbig dag. Hoppas det är sista gången jag upplever en sådan här dag. Maken kom hem vid 16 och hällde upp ett rejält glas vin till sig så fort han fått av sig ytterkläderna, som vanligt. Själv drack jag Ramlösa. När vi ätit middag känns det som faran är över. Det är innan middagen och till maten som suget brukar slå till lika regelbundet som Skalmans mat-och sovklocka. Passerar jag den tiden känns det helt enkelt för sent för att börja dricka vin. Nu dricker jag kaffe istället och känner mig lite ruggig, trots att min allra varmaste kofta är på. Jag ska försöka lägga mig tidigt ikväll och hoppas få en god natts sömn. Imorgon vaknar jag nykter och kan "fira" 24-timmars nykterhet och Första Dagen på resten utav mitt liv. Amen.

Fibblan
Så bra jobbat ❣️

Du tog dig förbi den kritiska stunden..💪!
Heja dig!
Snart är dagen slut.
Snart 24 timmar..och första dygnet på resten av ditt liv - vakna nykter imorgon 💚!
Fortsätt kämpa på!

Kram
/Fibblan 🌼.

Femina
Sista inlägget idag?

Min berusade make kom för en kvart sedan upp i köket och fyllde på sitt glas till bredden. Jag försökte påminna honom om vad klockan var och att han börjar jobba kl 7 imorgon men det var lönlöst. Han kan annars vara förhållandevis rimlig med sitt drickande på vardagar men idag är det kört. Jag tror han provoceras av min nykterhet och tänker att när jag är nykter så kan han vara mer ansvarslös. Men jag är ju arbetslös och jag har länge haft mycket oro för att han kan bli av med sitt jobb ifall han missköter sig. Hans hälsa oroar mig också. Jag har bett honom om tidigare att vi inte ska ha vin hemma alls på vardagarna, för bådas skull men säger sig inte klara det. Han blir typ avundsjuk på mig när jag inte dricker och då blir han lite elak som om han vill få mig att dricka också så han slipper känna av det dåliga samvetet ensam. Så, nu "straffar" han mig genom att själv dricka mer. Helt sjukt mönster vi utvecklat genom åren. Han gillar när vi dricker båda två. Annars blir jag ju så tråkig...
Ok, nu dricker jag te och ska snart försöka sova. Godnatt.

Fibblan
Vilken kämpe du är!!!

Det är verkligen svåra förutsättningar att hålla sig nykter i.., snacka om hästjobb...!
Du vet hur mannen din funkar, och tyvärr är nog din analys helt korrekt..
A-jäveln👹, är i honom nu, och då försvinner ju gärna all rim och reson. Känns oerhört orättvist mot dig, som kämpar och vill hålla dig nykter. Men som sagt där alkoholen går in, går vettet ur..
Jättetufft, men försök allt vad du kan att hålla din linje trots allt. Unna dig denna vinsten och känslan över att ha fixat kvällen och att få vakna nykter imorgon💚!
Kram och godnatt
/Fibblan 🌼.

Femina
Godmorgon!

Det är verkligen en god morgon. Det tog några timmar att somna igår men sen har jag fått sova hela natten och vaknat utan panikångest. Skönt. Gårdagen var inte rolig när timmarna sakta kröp fram och ångesten rev inuti.
Idag blir en bättre dag. Jag har t ex ätit frukost, bara en sån sak! Annars har jag haft mest hunger/illamående känsla på morgnarna. Dags att komma ur morgonrocken!

Pianisten
Jätte stark!

Grym du är som tog dig igenom igår kväll och fick känna känslan av att vakna nykter <3 Nu har du chansen att klara "bara" en dag till, och en dag till, och..
Vet inte vad ni har för relation du och din man och hur öppna ni brukar vara mellan varandra, så lätt för mig att säga såhär. Men fortsätter han så som igår lär han snart knäcka dig igen är jag rädd. Tycker du ska göra ett försök att öppna dig rakt ut och förklara att du mår fruktansvärt inom dig av all alkohol och att du inte kan och vill fortsätta såhär. Och det behöver inte betyda att han också måste sluta men han kan åtminstone stötta dig eller allra minst inte förstöra eller vara elak! Använd lite kvinnotårar så kanske det når igenom ett hårdare hjärta. KRAM

Femina
Stöd och hjälp

Min man är omtänksam, hjälpsam och förstående när han är nykter. Men nykter är han ju sällan. Jag menar att han ställer upp och handlar när jag ber honom, köper ofta blommor och tar ledigt och följer med till min läkare ifall jag vill. Men efter några glas vin kommer den där andra sidan fram, tyvärr.
Från det ena till det andra så har dottern fortfarande problem med sitt ex. Han ringer (trots att hon blockat hans nummer). Han har ringt från något okänt nummer också. Fortsätter mejla, skicka långa röstmeddelande, skapade ett nytt Instagram konto som han döpte till: Du vet vem. Jag har googlat på stalking på polisens hemsida men det kan bli svårt att få kontaktförbud ifall han inte är mer hotfull. Han hotar ju inte hennes hälsa utan vill ha kontakt för att han inte fattar varför hon gjort slut. Jag antar att fortsättning följer.

Nu är kl 15 och jag känner mig nykter och normal igen så nu gäller det att inte falla i den vanliga eftermiddagsfällan. Men det kommer jag inte att göra idag.
Kramar till er alla!

Rosette
Hej Femina!

Du berättar att du mått sämre och druckit mer trots att du går på AA, skriver och läser här. Samtidigt berättar du att det inte är för att du gör detta som du dricker mer- kanske är det så att det varit ännu värre om du inte samtidigt sökt dig till AA och hit. Du känner dig själv och som du skriver, tar "myrsteg" framåt. Du vet vad du vill bort ifrån och du vet vart du är på väg. Även om det är rörigt och segt får du ganska snabbt resultat- om än små- så kan du märka av de nyanserna vilket är en enorm styrka. Du tänker inte helt svart vitt utan är tacksam och lägger märke till en dag som idag när du klarat av att hålla dig från att dricka trots gårdagen.

Genom att du fortsätter försöka hjälpa dig själv kommer du få mer energi och framöver kanske kunna ta större steg. Det hörs att det är tid för dig som behövs- där du får fylla på. Oavsett på vilket sätt om det är vänner, bekanta, aktivitet, terapeut.. vad tänker du när jag skriver det? Finns något mer i ditt liv just nu som kan hjälpa dig att fylla på på pluskontot?

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Femina
Rosa bubbel?

I måndags sa jag till maken att vi kanske skulle ha en flaska mousserande till på torsdag. Men sen kom ju kvällen/natten och gårdagens värsta ångest. Idag kom han hem med en flaska trots att han vet hur jag mådde igår. Det är som om han vill fresta mig medvetet. Han hoppas väl att tänker annorlunda imorgon.
Nu är middagen över och jag är nykter. Inga problem. Den där flaskan han köpte kanske vi dricker tillsammans vid något senare tillfälle men absolut inte imorgon. Den håller sig!
Trevlig kväll!

Femina
Dag 3

Skönt att vakna nykter på dag 3.

Femina
Kärlek

Idag är ju kärlekens dag! Det ska vi fira - alkoholfritt! 😊

Småland
Hej!

Hej!
Bra jobbat jag upplever något liknande med min fru har slutat dricka två gånger och känt att det här gått åt rätt håll men sedan blivit frestad att dricka igen av henne vill dock inte lägga någon skuld på henne vet inte om det är okunskap och tycker synd om mig eller om hon är rädd för förändring.
Mvh

Sidor