Vilsen 90

Jag har identifierat mina "farliga" situationer, när jag har lätt att ge efter för drickandet. Dels vill jag gärna belöna mig själv när jag har hållit uppe med flera nyktra dagar i rad, då tycker jag att jag förtjänar ett glas vin på kvällen. Men ett glas blir alltid en hel flaska.
En annan farozon är precis när kvällen ska börja. Min övertygelse att inte ge efter på kvällen håller alltid fram till jag slutar jobbet. Då tränar jag ofta direkt efter jobbet, fortfarande inställd på en nykter kväll. Tills jag rundar av på gymmet och börjar tänka på hur det skulle vara att ta Systemet på väg hem. Så fort jag har nuddat vid den tanken går det inte att få bort den. Då slutar det alltid med att jag ger efter och alkoholen vinner över mig och jag sitter där dyngrak på en jäkla vardagskväll.

Idag var min tredje nyktra dag. Det är fler nyktra dagar på raken än jag haft hittills det här året, ja ända sedan i november tror jag. Dag ett umgicks jag med min familj hela dagen, vi hade en lång bilresa ihop. Hade druckit hela helgen och var allmänt sliten så det var lätt att inte dricka när jag kom hem.
Dag 2, igår, hittade jag hit till forumet och bestämde mig för att jag måste kunna klara av att förändra mitt liv. Jag måste i alla fall klara av att gå mer än två dagar utan att dricka.
Dag 3. Idag. Och jag höll på att trilla dit. Det började med att jag stod på gymmet och tänkte: vad fan gör lite vin för skillnad ikväll, jag ska ju bli nykter nu, jag kan väl få unna mig bara lite till, det allra allra sista. Utanför gymmet tänkte jag på alla era berättelser här, tänkte på er jag har skrivit till. Jag stannade upp en sekund och tog sen till vänster istället för mot Systembolaget som ligger till höger. Gott så.
Jag gick hemåt, en promenad på ungefär tjugo minuter. Under de närmsta minuterna ångrade jag varje steg jag tog bort ifrån Systemet, kände att jag gick åt fel håll, men också åt rätt håll, hela mitt inre bara slet i mig och tårarna rann under hela promenaden.
Jag ska berätta också att jag fortfarande har tre vinflaskor hemma, oöppnade. Grejen är att jag saknar vinöppnare (tappat bort i senaste flytten) så jag är fysiskt förhindrad att öppna dem. Vilket är bra. Men. När jag kom fram till mitt närmasta Ica kom jag på att de kanske säljer vinöppnare. Att jag kan smita in lite snabbt och samtidigt köpa lite ost eller något och ha en riktigt god ost- och vinkväll. Men jag gick ändå förbi. Fast bara några meter, sen vände jag igen och gick in.
De sålde inga vinöppnare. Sån jäääkla tur. Blev så besviken på mig själv. Att jag gick in, att jag var så nära att dricka vin ikväll. Men huvudsaken är i alla fall att jag klarade mig idag, ikväll, kanske tack vare slumpen, tack vare Icas sortiment. Och lite tack vare mig själv.

Vilsen 90

Åh den här känslan vill jag komma ihåg ikväll, hur härligt det är att vakna utan ångest efter alkoholen. Jag kommer ihåg allt jag gjorde igår kväll! Vilken grej.

Nejlika

Hade jag haft vinflaskor hemma första dagarna hade jag gjort samma sak, gått till Ica och letat vinöppnare. Därför såg jag till att tömma allt förråd för att göra det så svårt som möjligt för mig att dricka. Har även gjort den där vurpan, då man bytt riktning efter att vart på väg till systemet och då känt så oerhört starkt att man går åt fel håll. Några gånger har jag vänt tillbaka igen, inte klarat det.
Är så glad för dagen jag slutade känna att vägen till systemet är rätt väg. Du kommer komma dit med ?
Jag skulle göra mig av med de är flaskorna om jag var du. Även om du blir stark nog att stå emot så kommer de pocka på din uppmärksamhet alltför ofta.
Lycka till!! ?

Vilsen 90

- FinaLisa och Nejlika!
Ja jag inser att det kanske vore bra att göra mig av med vinflaskorna... igår löste det sig men någon annan dag kanske jag inte är lika stark och drar iväg till Clas Ohlsson för en vinöppnare och så sitter jag i skiten igen.
Just nu har jag nog lite hybris och känner mig stark och beslutsam, som jag ofta gör fram till eftermiddagen. Efter jobbet vid halv fem väntar prövningen. Då ska jag välja rätt väg hem igen ?

Vilsen 90

Och idag var det lite lättare att stå emot.
Gick direkt hem efter jobbet och ut på en löprunda. Sen middag, dusch och matprogram på tv.
Senare mot kvällen kryper känslan på av att kvällen blir meningslös (?). Typ, ska inget roligare än såhär hända ikväll? Eller nåt. I vanliga fall "åtgärdar" alkoholen det. I början i alla fall. De första glasen känns som vardagslyx.
Ikväll (och igår kväll) fick jag istället ta till massa godisrester hör hemma och leta i skafferiet efter allt som var sött eller salt. Nu sitter jag efteråt och känner mig onyttig. Men jag försöker tänka att jag får vara hur onyttig som helst nu, bara jag klarar mig från att dricka! Så idag känns ändå som en enda stor vinst.

Och bra gjort??
Bättre att gnaga på något än att dricka alkohol!
Man ångrar aldrig en nykter kväll!

Kramar
???

Vilsen 90

Det där ska jag verkligen ha som mantra, "man ångrar aldrig en nykter kväll". Så bra ju ☺
Kram!

Vilsen 90

Nu har jag varit med här i 5 dagar och varit nykter i 5 dagar. Det har inte hänt sedan början på oktober, jag var tvungen att gå tillbaka i kalendern för att se, och helt riktigt, det har inte gått mer än max 2-3 nyktra dagar i rad under
senhösten-vintern.
Jag försöker förstå hur det hände, hur jag kunde dricka så besinningslöst utan att förstå att jag drack mig djupare och djupare ner i ett riktigt beroende. Medveten har jag varit hela tiden, att det varit på tok för frekvent drickande. Men jag har nog bortförklarat det med att andra käkar godis för att lyxa på vardagskvällen så då kan jag väl få dricka vin! Det funkade ett tag, men sen jag vaknade bakis till jobbet varje dag och läste här att mitt beteende liknade så många av er andras. Det blev ett wake up call. Jag vill inte hamna djupare ner där jag till slut sjukskriver mig och dricker på dagen, förlorar jobbet eller har så akuta abstinensbesvär att jag måste uppsöka läkarvård. Jag är bara 28 år, vad håller jag på med?
Ni som orkar läsa det här morgonsvamlet. Ni har visat mig hur illa det kan gå om jag fortsätter. Ni har visat mig hur bra det kan bli om jag slutar.

Tack ?