Varit med här förut.
Då var problemen mer att jag inte hade kontroll när jag väl drack. Blev alltid mer än jag tänkt.. Ångest dagen därpå såklart.
Nu har tiden gått och jag har blivit en kvinna strax över 50 som dricker varje dag. Har ett rejält sug efter alkohol varje dag.
Jobbar och sköter hem och hygien osv men när eftermiddagen kommer så är tankarna bara inriktade på att jag måste få alkohol. Bestämmer varje morgon att idag ska jag inte dricka men framåt eftermiddagen så är dessa tankar helt borta och benen travar iväg till Systembolaget. Känns som om hjärnan och förnuftet är helt bortkopplat....
Det måste snart ske en förändring. Dricker alldeles för mycket. Läste om att 9 enheter i veckan är normalt för en kvinna. Jag ligger nog tredubbelt över det vissa veckor när jag räknar efter. ......

Idag ska jag inte gå till systemet. Måste skriva det här med förhoppning att det ska stärka mitt beslut. Ni blir mina vittnen. Blir ju pinsamt att inte kunna hålla upp en endaste dag. Men så illa är det nu... imorgon är det ju fredag så då finns det inte en chans att hålla mig alkoholfri. Men ska iallafall försöka. Idag ska jag inte dricka.

anonym17399

Det är helt otroligt att förnuftet säger en sak och att benen bara promenerar in på systemet. Jag har druckit mycket under många år. Även när man funderar på hur länge det dröjer innan kroppen ger upp. Så slutar man inte dricka. Hjärnan är kidnappad av alkoholen.

Småland

Hej.
Håller tummarna för att du ska klara dig idag och imorgon varje dag.
Det är ju bara det första glaset vi behöver tacka nej till borde vara lätt.
Men icke hade min senaste fylla i fre och lör var gräsänkling och passade på att dricka som det var sista möjligheten att dricka men det kommer ju nya hela tiden.
Det måste vara något med hjärnan som spökar.
Har nu bestämt mig för att bli hel nykter och kommer vara här varje dag och hämta inspiration och styrka av er andra här och hoppas kunna hjälpa.
Min största oro för mig själv är vår och sommarens grilltider och känner att jag behöver ha en strategi klar snart.
Mvh

Bara att ta steget och skriva här är ju verkligen ett steg i rätt riktning. Att kunna läsa här och inse att det är inte bara mig/oss det är fel på utan alkoholens makt är så jäkla stark. Ja, sommar och grilltider är ju en riktig prövning. Vi peppar varandra här och nu och kan förhoppningsvis vinna små segrar utan att ta allt på en gång. Ha en toppen alla hjärtans dag förresten.

Ja, jag fattar inte hur det kan vara möjligt att man ena sekunden tänker att jag inte ska dricka sen helt plötsligt har man en kasse från systemet med sig hem och tankarna är som bortblåsta... helt sjukt.
Men idag ska det inte bli en sån dag.

Småland

Man glömmer bort senaste gången man hade ångest och bakfylla gjorde bort sig.
Sedan är man på bolaget och diskuterar vilket vin som passar till kvällsmaten som att man bryr sig och samtidigt känner man sig som en normal människa

Småland

Vad är det i hjärnan som gör att man kan ta ett glas läsk mjölk vatten och vara nöjd men tar man ett glas vin öl conjac vodka whisky vad som med alkohol i måste jag ha mer?

Så är det precis! Dagarna efter en fylla känner man sig liten och värdelös. När dagarna går så är tankarna som bortblåsta.
Man rättfärdigar sitt drickande med töntiga grejer som du skriver att man står på systemet och undrar vilket vin som passar till olika maträtter. Som om det spelar nån roll egentligen. Vi tycker vi är lite kontinentala som tar ett glas ( läs 4) till maten i veckan. Men sen toksuper vi som riktiga svenskar fredag och lördag!

Småland

Kanske hjälper man sig själv i sitt självbedrägeri det är ju kanske ett sätt att distansera sig från sitt missbruk när man diskuterar vin val med en säljare

Jo, så är det. Visst känns det väl bättre och köpa några fina flaskor vin än en dunk.
Eller några hipster-öl från nåt litet microbryggeri än några ful-burkar för 11.90?
Jag lurar iallafall ofta mig själv....

Allmän fråga. Hur navigerar jag bäst i forumet? Hur hittar jag svar på min tråd och till andra trådar som jag kommenterat?
Använder mest mobil eller iPad.
Är rädd att missa något. Vill gärna se när och om någon kommenterat när jag skrivit såklart. Tack på förhand!

Småland

Ja!
Är ledig imorgon fredag ångest har släppt men nu ska jag inte förtränga det.
Ska vara nykter ikväll !
Hoppas du inte knallar iväg till bolaget .
Ha en bra alla hjärtans Dag!

Jag har varit på forumet sedan september 2018. Har lyckats ändra mitt förhållande alkohol genom forumet. Idag är det torsdag och jag jobbar hemma imorgon. En typisk vin/öl situation för mig. Fick kämpa rejält i början för att inte besöka bolaget på vägen hem från jobbet. Insåg rätt snart att min hjärna gick på auto pilot. Igen fylla i världen är värd ångesten dagarna som följer. Kämpa på och tacka er själva om ni lyckats stå emot. Hälso vinsterna är enorma. Ni blir piggare, gladare, sover bättre och slipper slösa tid på att må dåligt. Jag tror på er! Kämpa.
/Mrx

När man loggar in så ser man de uppdaterade trådarna som rödmarkerade.
Det är enklast att skriva sina inlägg i en egen tråd för då har man också lättare koll på vem som kommenterar.

När du kommenterar i andras trådar så är det inte alltid så lätt att komma ihåg men om man alltid kollar uppdateringarna så brukar man inte missa dem.
Lycka till ?

Kramar
???

Man är ju så van på andra sociala media att få en röd plupp eller nåt när det hänt nåt men här blir det ju såklart lite annorlunda. Blir ett litet letande när man skrivit på andras trådar mao.

Kul att höra att forumet funkat för dig. Håller med om att det är nyttigt att vara med här. Man behöver få ner sina tankar på pränt för man/jag har ju en tendens att förtränga allt det negativa. Det är bara i bakistillstånd man ångrar sitt drickande men så fort den går över så är man ju där igen. Dricker i stort sett varje dag. Allt från några folköl till typ två flaskor vin på helgen. Har sug varje dag men ofta räcker det med 2-3 folk- eller starköl på vardagarna för att stilla suget.
Känns riktigt obehagligt att fatta att det är inte jag som väljer att dricka alkohol utan jag har ett sug och begär som måste stillas.