Det har tagit 10 år. Nu inser jag att jag har problem. Helst vill jag dricka varje dag, men håller det under kontroll. Eller vad jag tror är kontroll. Min familj väljer att inte se att jag dricker så mycket som jag gör. Tar suget någonsin slut? Kommer man någonsin tillbaka till den man var förut - den som aldrig tänkte på alkohol överhuvudtaget? Hur kommer man över detta oerhörda magsug? Hur står man emot rösten som tycker det är självklart att åka hem tidigare från jobbet för att kunna åka hem och dricka. Helst ensam. Utan eftergifter.

Suget tar slut. Det blir mindre och kommer mer sällan med tiden för att sen upphöra. Man måste bestämma sej och stå emot för att bli nykter. Hur, det varierar hur man gör. Det kan vara svårt. Men då man kommit över tröskeln går det lättare sen.

Om man blir som man var förut, det är tveksamt. Man måste vara helt klar över att man inte kan dricka alkohol igen. Då behöver man inte tänka på det längre. Efter drygt 6,5 år som nykter så är alkohol inget jag funderar på. Annat än att jag ibland läser på forum men det är inte för att jag är sugen. Man blir inte densamma eftersom man lärt sej mycket och är mycket klokare. Det är värt allt att sluta då man har beroendeproblem. Ett bra steg är att läsa och skriva här. Vi är många som klarat av det.

...mer som ett maraton.
Så ser jag på vägen till min nykterhet.
Att gå från 0 till 100 på en sekund är ju inte möjligt.
Jag började läsa här för 18 månader sedan och blev medlem för snart ett år sedan.
Jag har tagit del av så många intressanta inlägg av kloka, själverfarna och underbara forumvänner.?

Inser också efter denna tid att jag inte kommer kunna bli en normaldrickare igen.
Så mitt mål är att bli helt vit och jag har haft längre och kortare perioder under året där jag har lyckats hålla utan sug.

Märker också att livet blir så mycket lättare om man slipper tänka på alkoholen över huvud taget.

Men som sagt, det är en process och jag tror att du kan få jättebra hjälp här på forumet med att få rätta motivationen.

Lycka till?

Kramar
???