Kul att höra att forumet funkat för dig. Håller med om att det är nyttigt att vara med här. Man behöver få ner sina tankar på pränt för man/jag har ju en tendens att förtränga allt det negativa. Det är bara i bakistillstånd man ångrar sitt drickande men så fort den går över så är man ju där igen. Dricker i stort sett varje dag. Allt från några folköl till typ två flaskor vin på helgen. Har sug varje dag men ofta räcker det med 2-3 folk- eller starköl på vardagarna för att stilla suget.
Känns riktigt obehagligt att fatta att det är inte jag som väljer att dricka alkohol utan jag har ett sug och begär som måste stillas.

Man skulle kunna tro att jag är packad som postade inlägget två gånger, men det var bara fingrarna som slant och jag är fortfarande nykter?

Kryper ner i sängen nu och känner mig rätt nöjd med mig själv.
Ingen alkohol idag! Har inte varit utan på minst 14 dagar. Dricker som sagt inte alltid stora mängder men nån form av alkohol dagligen. Men inte idag. Sådetså!

Drack inget i torsdags men öl och vin både fre, lör och söndag. Inga stora mängder, men ändå. Ledig idag och är bjuden på middag ikväll där det förmodligen kommer serveras vin. Ska jag stanna hemma? Ja, säger förnuftet.
Nej, säger den del av mig som alltid vinner. Som varit så stor del av mig senaste tiden. När jag tänker efter så väljer jag numera bara att umgås med vänner som gärna dricker lite ( läs mycket ) vin till maten både nu då, för då det ju liksom ok på nåt sätt att dricka för mig också. Man UMGÅS ju. Sitter inte ensam på kammaren och dricker. Det är det ju bara alkisar som gör.
Suck! Vilket självbedrägeri.
Vill verkligen inte dricka ikväll....
Kommer förmodligen att göra det iallafall. Som vanligt.
Är så illa ute....

Småland

Skyll på huvudvärk men ska ta ett glas om en timme sen skjuter du ytterligare på drickandet en timme och igen.
Funkade på mig i lördags och om vännerna blir lite fulla så blir vin och öl dofterna ofrescha.
Man får ett annat perspektiv när man deltar nykter på fest .
Pröva vill gärna höra din åsikt imorgon.

Det låter som ett bra tips. Allt handlar ju om att inte ta det där förrädiska första glaset för då är det ju kört. Stannar ju aldrig vid ett glas. Inte för min del iallafall. Det har till och med hänt att jag vill hem från en trevlig fest med måttlig dricka bara för att få fortsätta att dricka i fred. Så illa har det blivit för mig.
Kommer att skriva imorgon och hoppas och önskar att jag låtit bli men tror det knappt själv. Just nu känner jag mig ganska stark men senare ikväll ör väl allt förnuft som bortblåst.

Lite sent nu, men att ta bilen brukade funka för mig. Köp med bra alkoholfri öl också. Kom på en ursäkt du inte kan backa ur, som ex ta blodprov dagen efter eller hämta en släkting på flygplatsen senare under kvällen etc. Sen, bra att det inte blev mycket under helgen, men vad kan du göra för att inte dricka alls nästa?

Hur gick det för dig igår kväll? Lyckades du stå emot A-hjärnans tjata om att dricka. Jag hoppas det gick bra för dig. Om det du inte lyckades stå emot och drack vin. Är det viktigt att du snabbt börjar räkna vita dagar igen..

Är tillbaka igen efter några månader och då kan ni ju räkna ut att jag inte har haft något sunt drickande under dessa månader för då hade jag inte varit inne på forumet.,,,
Det har gått väldigt mycket upp och ned en period. Tycker att jag har haft mitt drickande under hyfsad kontroll ett tag men efter ett läkarbesök med ev negativt besked (väntar på svar) så rasade allt. Den dagen drack jag mig redlöst berusad med minnesluckor och allt.....
Dagen efter kände jag att nu är det allt eller inget. Liv eller död. Ska jag fortsätta leva så ska jag göra det till 100%. Inte i ett ständigt rus eller i bakfylleångest. Vill leva på riktigt. Vara närvarande. Vakna på morgonen och känna att livet har en mening utan alkohol.
Har nu hållit upp i 6 dagar och det känns sååå underbart. Är fortfarande ledsen och orolig eftersom jag väntar på besked från läkare. Men jag dränker inte sorgen utan pratar nyktert med min familj och vänner. Jag vet att jag är alkoholist och jag kommer aldrig kunna dricka normalt. Om jag får positiva eller negativa (cancer) besked från läkaren så tänker jag inte dricka oavsett vilket. Jag vill leva fullt ut. Det gör jag inte om jag dricker...

Nu har du chansen att vända livet till det bättre..1 dag i taget..Ibland en stund i taget..Hoppas då får ett bra besked..

Sommarflickan2018

Starkt att vara utan i sex dagar, speciellt som du är orolig och rädd. Jag håller tummarna för att du får ett bra besked. ✊

/SF18

Tack för fina kommentarer, värmer gott!
Det konstiga är nu att jag VILL nästan ha ett negativt besked för jag tror att det blir lättare att hålla sig från alkoholen då. Med behandlingar osv som förmodligen kommer som följd. Helt galet ju, att tänka så.
För mig är ändå alternativet just nu total nykterhet eller en långsam spiral ner i ett totalt mörker. Är iallafall glad över att detta hände för nu har jag tagit tag i mitt drickande. Hade kanske inte hänt annars. Hade nog druckit bort mitt liv totalt.
Nu har jag vaknat 6 mornar utan fylleångest. Känns rent och annorlunda. Vill alltid känna så här..,,

Lade mig nykter och vaknar obakis (nytt ord) och rätt pigg. Glädjen över att vara alkoholfri sitter fortfarande i. Har däremot haft en riktig huvudvärk några mornar nu, ni vet en sån rejäl som man bara har när man partajat rätt rejält... Är det någon form av avgiftning eller abstinens? Någon som vet? Känns lite orättvist, tycker jag. Hoppas att den snart går över.

Det är dag 8 idag till och med när jag räknar efter. Rätt ska vara rätt.

God morgon och Grattis till dag 8!
Huvudvärk brukar ofta handla om spänd nacke om man inte är bakfull. Ibland är det så enkelt att motion och en varm dusch hjälper.

Fortsätt din väg och ha en riktigt fin dag!

Huvudvärken börjar sakta ge med sig nu, kaffe och en dusch, som sagt gjorde susen.
Ha en fin dag du också och lycka till med verkstadsbesöket. Kram

Läkaren ringde igår och sade att alla prover såg under omständigheterna bra ut.
Ingen cancer iallafall! Vilken lättnad!
Första tanken var att: Nu ska jag fira!
Helt klart värt det, tänkte jag.
Ledig dag imorgon dessutom!
Jag firade såklart stort, men valde att dricka alkoholfritt!
Det är så skönt att vakna idag när man somnat trött, men nykter.

Många tankar snurrar ständigt i skallen kring alkohol och mitt drickande. Är med i programmet här på AH och skulle skriva vilka positiva sidor det finns med att dricka. Skrev först att det är gott och trevligt med ett bra vin till maten tex, att jag blir avslappnad, att det är ett sätt att umgås osv, osv.
Men när jag får tänka efter stämmer inget av det längre. Det stannar aldrig vid en delad flaska till middagen utan de glasen väcker bara ett starkt sug efter mer. Det i sin tur väcker en stress och ångest. Jag blir inte längre avslappnad utan mer rastlös och stressad efter första glasen.Vill alltid ha mer!
Och vad det gäller att man umgås trevligt kring alkohol så är det ju bullshit. Någon ballar alltid ur, oftast jag.

Är toknöjd med mina 9 dagar. Stolt som en tupp, är jag.
Tänker att jag ska börja skriva logg och dagbok där jag skriver ner alla vidriga upplevelser jag har och haft när jag druckit. När jag börjar tvivla och tänka att jag kan dricka så är det bara att läsa lite och bli påmind om hur vidrig alkoholen är för mig. Hur förändrad till det negativa jag blir.
Läste i någon tråd här att det negativa börjar redan på Systemet. Så är det för mig med. Ångesten växer och jag får konstiga tankar i huvudet. Tänker inte längre som förr på vilket gott vin jag ska köpa som passar middagen, utan mer att: -måste nog ta några flaskor extra så jag blir inte utan och andra hjärnhalvan tänker att:-ta inte så mycket för då kommer du bli full... Så håller det på, fram och tillbaka. Oavsett vad jag än gör så växer en ångest i mig. Känns sällan eller aldrig bra. Oavsett hur mycket eller hur lite jag än dricker så kommer alltid negativa tankar fram i mitt huvud. Mår pest.
Kan inte ens ta en öl utan att hata mig själv för att jag gör det. Att jag liksom inte kan låta bli.
Kan aldrig tacka nej, fast jag bestämt att inte ta nåt.
Nu är det en dag i taget som gäller. Att inte ta det första glaset som vi alla här inne vet stjälper hela lasset. För en del flyger förnuftet ut efter en flaska, för mig flyger det ut redan vid att jag tackar ja.
Nu är det nej som gäller.

Sommarflickan2018

...att du inte har cancer. Även om jag förstår ditt resonemang att det skulle vara mer tvunget att inte dricka om du blivit sjuk. Vet dock inte om det är så, kan lika gärna vara att en tycker att eftersom allt är skit så kan jag lika gärna dricka. Nu har du bara en sjukdom att bekämpa, ist för två.

Grattis till dina nyktra dagar, du jobbar på bra och valde dig själv framför alkoholen när du firade med alkoholfritt.

Som jag skrev i min tråd så har jag bara gott att säga om Antabus, om du känner att du behöver en extra kontrollpunkt i ditt liv, lite som en vän som du inte kan skaka av dig, så be din läkare att skriva ut det åt dig. Jag tänker att det inte kan skada?

Ha en finfin dag! ?

SF18, har också tänkt på hur ev sjukdom skulle påverka mitt drickande. Man söker hela tiden livlinor och yttre faktorer som ska hjälpa en att förändras. I slutändan är det ju ändå dina egna tankar och din egen vilja och beslut som ska göra jobbet.
Än så länge går det lekande lätt att avstå, men 9 dagar är ju en kort tid. Om jag känner att jag börjar svaja och få svårt att hålla emot så tänker jag ta till all hjälp jag kan få dock. Som antabus tex. Det känns väldigt laddat att ta till det. Det är ju bara RIKTIGA alkisar som behöver ta till det, eller hur?!
Men jag ÄR ju en riktig alkis. Det har jag insett nu. Även om det inte syns på utanpåskriften. Har tyvärr rätt många i min omgivning som är i samma sits, som ej kommit till den insikten än, tyvärr..,
Ha en toppendag du med!