Småland

Hej vänner!
Nybliven här på detta fina forum.
Familjefar och helg alkolist dricker även på vardagar.
Har läst era berättelser här och känner att vi sitter i samma båt.
Känns stärkande att inte vara själv och ger mig hopp om att bli hel nykter ska var här varje dag och kämpa även hoppas kunna vara till hjälp.
Min största oro för mig själv är vår och sommarens grillkvällar behöver verkligen råd och tips vill ha en strategi färdig inför denna kamp.
Mvh

Fredde

Välkommen till detta forum med förstående och vänliga själar som man kan ventilera tankar och känslor med och stötta varann:)
Det är som du säger skönt att veta att man inte är ensam om sina problem det är ju en tröst i sig.
Själv har jag druckit lite för mycket genom åren men jag har på senaste tiden minskat ner på mitt drickande och nu dricker jag max 4-6 öl varannan vecka
och det har fungerat bra även att man slarvat lite ibland. Jag känner nu att jag kommit till en punkt att det är inte värt att dricka alls för det är inte värt att
vakna dagen efter med ångest och må dåligt och förstöra en hel dag bara för man drack när man kunde fyllt den dagen med saker man mår bra av istället.
Idag är det min andra vita dag och jag hoppar i båten med dig så ror vi tillsammans mot ett liv utan alkohol och ett bättre mående för det är vi värda:) Mvh Fredde

Jag tycker du ska ta en dag i taget med din nykterhet. Ha inte för stora krav på dig själv. Faller du får du resa dig snabbt och räkna vita dagar igen. Jag tror du kommer att hitta din egna strategi när du kommit längre på din resa. Jag förstår hur du tänker vad det gäller alkohol och grillning. För mig har grillning alltid inneburit pilsner. Därefter måste det drickas rödvin när man käkar. Jag vet exakt att det krävs två starköl innan köttet är klar. Så har det varit sedan urminnes tider. Jag är här på forumet för jag vill ändra mina alkohol vanor ej sluta helt. Har haft haft långa perioder utan alkohol sedan i höstas. Har tagit några planerade fall och druckit. Jag har rest mig snabbt och inser mer och mer att jag mår bäst utan A. Alltså det är min egna hjärna som talar om det för mig och jag lyder. Jag har ingen klar strategi för att hantera grillkvällar utan A. Vi kanske kan stötta varandra och komma med tips och idéer till varandra.
/Mrx

Småland

Tack för era svar dom är värmande och stärkande!
Känns som en röd tråd här att man kan ramla dit och ta nya tag och vad det verkar så kommer man mer och mer med tiden själv inse och få ett mindre sug om det är så vilket jag hoppas så kan man ju sänka kraven lite på sig själv.
För min del känner jag det lättare att sluta dricka direkt efter en katastrofal fylla.
Efter dom bra fyllorna har jag ingen motivation att sluta.
Ikväll ska jag vara nykter iallafall känns så bra att få skriva till er.

Fredde

Vad bra att du bestämt dig att vara nykter ikväll det låter som en klok och bra plan:) Jag tänker själv vara nykter idag och fylla denna dagen med bra saker som får mig att må bra istället:) Tredje vita dagen idag för mig och jag mår lite bättre för varje dag som går och det känns skönt. Ja visst är det lätt att lova guld och gröna skogar dagen efter man druckit när ångesten river och sliter i en. Men efter några dagar mår man bättre och då är det lätt att glömma bort hur dåligt man mådde och då är det lätt att alkojävlen smyger fram och viskar i en öra hur gott det skulle vara med en kall öl och försöker leda in en i fördärvet igen. Jag själv har skrivit ner anteckningar när jag varit bakis och mått skit för att sen om suget kommer kunna läsa dom och tänka att det inte är värt att dricka och må så dåligt igen. Inställning och motivation är bra redskap att beväpna sig med när suget kommer över en för man är alltid starkare än vad man själv tror man är. Sen är det viktigt att bryta gamla ovanor för det kan trigga igång begäret så det är bra att ha en plan förberedd att man till exempel går och tränar tar en promenad eller att man äter god mat eller tröstar sig med sötsaker osv för att tillfredställa belöningssystemet. Varje vit dag är en seger för en själv och dom flesta av oss har snubblat till och ramlat i diket ibland och då är det viktigt att man inte är för hård mot sig själv utan att man reser sig upp och borstar av sig dammet och kämpar vidare och inte ger upp för övning ger färdighet och förhoppningsvis så lär man sig med tiden att bli snällare mot sig själv och att man inte behöver ha alkohol för att fylla tomrummet i sig utan det kan man fylla med bra och nyttiga saker istället:) Kämpa på:)

Småland

Hej och tack för att du är här och skriver ger mig styrka och motivation.
Har inte hunnit svara förrän nu för att jag har haft familjen runt mig idag (känner mig obekväm att vara och skriva här när frun är nära)samt varit på ettårs kalas som jag trodde skulle vara alkoholfritt vet inte hur men hann inte tänka innan jag tackade nej till ölen ångrade mig men tyckte jag kunde ta en öl om en timme sedan sköt jag upp ölen ytterligare en timme vilket funkade bra tills dess hade vissa blivit lite fulla och öl och vin dofterna blivit ofräscha och suget minskade kraftigt.
Var inte nöjd men kaffe och tårta blev mitt avslut på kalaset .
Nu är jag glad nöjd och nykter.
Eller stolt och nykter vill inte behöva skriva att jag trillat dit igen.
På måndag har jag varit vit första veckan på länge.
Ha det bra hoppas läsa mer från dig.

Småland, När jag läser ditt sista inlägg inser jag att du tänker strategisk vilket är en styrka för att komma till rätta med alkoholen. Bra jobbat! Imorgon vaknar du förhoppningsvis pigg och glad utan att vara bakis.

Småland

Hej!
Jo jag läste någon annans inlägg här han var på restaurang och åt ville givetvis dricka a och han sköt hela tiden fram drickandet ca en timma åt gången.
Funkade ju faktiskt bra men det bästa är ändå att vara här och läsa och skriva.
Känns lite jobbigt att tänka på att undvika a hela helgen. Men man får se det som en del av kampen var härligt att vakna nykter denna söndag.
Hoppas din helg också varit bra !

Småland, Min helg har varit toppen. Igår var jag på forumets årliga lajv träffen och fick skaka tass med flera forum användare. Idag vaknade jag pigg och fräsch. Fick med mig frugan till gymmet redan klockan 09.00. Jag har fått enormt mycket styrka och vilja genom att läsa och skriva här inne. För mig var det en riktigt aha upplevelse när jag insåg att vi är många som kämpar mot A. Vi stöttar och peppar varandra på ett fantastiskt sätt här inne. Nu kör vi vidare och räknar vita dagar..
/Mrx