Varit inne ett tag och läst. Känt ett fantastiskt stöd i att man inte är själv att ha problem med detta gift och inte känt mig lika dålig efter alla korkade beslut man tagit när man inte varit i sina sinnes fulla bruk. Skulle nog säga att a varit/blivit ett problem för mig sista 5-7 åren. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv (och min sambo) att nu är det dags att ta ett längre uppehåll. Jag har inga problem att gå på fest nykter, utan det är jag rätt van faktiskt. Är rätt social och tycker bara det är skönt att kunna ta bilen hem där vid 23 på kvällen och gå och lägga mig, för att sen vakna pigg och alert. Mitt problem är att jag har en tendens att en onsdag e.m. på väg hem från jobbet slinka förbi någon pub och sitta och "reflektera" över några öl, vilket ofta leder till att jag är lite seg på torsdagen, vilket gör att jag lätt gör om det torsdagen och fredagen. Helgerna ofta nyktra då jag är med familjen. Jag har haft nyktra perioder och känt så mycket vinster med att inte dricka. Jag känner mig rätt less på att dricka och dess konsekvenser. Är dessutom lite hypokondrisk och vet ju att överkonsumtion av alkohol är skadligt såväl fysiskt som psykiskt. Hur som helst vill jag ge detta forum och denna "dagbok" en rejäl chans. Det blir en påminnelse under svaga ögonblick när a-rösten inom mig efter ett par veckors nykterhet börjar locka till att dricka. Nu startar jag min resa mot en piggare, fräschare och mer närvarande framtid!

Sommarflickan2018

Vi är på samma dag, jag har vaknat upp till min 21:a dag/tredje veckan. Det känns som eoner av tid sen jag satt där på dag ett, såg hur andra närmade sig dag 21 och jag undrade om jag skulle komma så långt.

Men vi har fixat det. Nu gäller det bara att fortsätta och inte slappna av. Nästa mål för mig är en månad. Även fastän jag vet att jag inte kommer dricka mer så tror jag det är bra att ha lite delmål i början, så att man känner att man kommer någonstans och just vid delmålen är det kanske dags att stanna upp, reflektera över tiden som gått och alla ändringar man gjort. Plus att ge sig själv ett erkännande att man har jobbat bra och är värd att må bra.

Så hurra för oss idag!

Hoppas du får en bra dag idag Morgondag! Jag har också insett hur äckligt alkohol luktar... Njut av ditt bubbelvatten idag. Kram!!

Så har det gått ca 1 månad utan giftet. Gått rätt enkelt, även om många tillfällen funnits. Lite sugen idag, men gick över när jag åt. Gäller att ha koll på HALT-ramsan, samt spela hela filmen. Många vinster med det fräscha och fria livet ?!

Sommarflickan2018

Skönt med en månad nykter. Du har ju gjort detta förut men är det likadant nu som förra gången? Ser du några skillnader som gör att det finns bättre förutsättningar nu?

Oavsett så är en månad grymt bra jobbat! Grattis till det.

Ler

Ja , Grattis till 1 månad ? Bra jobbat så här i sommar och semestertider .. Är ledig och löser ikapp lite här på forumet .. ser att din resa har varit krokig o vinglig , precis som min .. A är en riktig lurig o listig fiende .. Det gäller att ständigt vara på sin vakt ! Njut nu av en härlig fräsch o Vit sommar ?

... betyder Hungry, Angry, Lonely o Tired. Dessa tillstånd/känslor är viktiga att vara vaksam för oss som har problem med alkohol. Annars är det lätt att ta till a som substitut. Och att se till att tex vara utvilad och mätt. Personligen har jag haft problem med sömnen i flera år. Och att jag inte äter ett mellanmål på eftermiddagen. När jag både är hungrig/törstig och trött är jag extra känslig för att dricka.

Jag har under dessa vaaaarma veckor sett till att jag alltid har nära till kallt kolsyrat vatten

Lite svar på din fråga S2018; Ja, har ju mer erfarenheter nu, och lärdomar. Att inte ta saker för givet och inte släppa garden. För min del tog min favoritsport golf slut där på senhösten. Vikten av att ha en rolig sysselsättning. Ska vara mera på min vakt nu. Känner mig motiverad och taggad.
När man har gjort 1 år tror jag man varit med om skiftningar i temperatur och årstider.
Tror vi när vi haft ett uppehåll över året så blir det förhoppningsvis lättare, även om det precis som du beskriver Ler gäller att vara uppmärksam.

.. och det flyter på bra. Är på familjesemester på lite olika ställen där många andra barnfamiljer är. Är lika tråkigt och tragiskt att se i vissa familjer hur en eller båda föräldrarna uppenbart har problem med alkohol. Man ser det på de röda ögonen, plufsigheten, frånvaron. Ofräscheten vid frukosten o s v., en del av föräldrarna dyker inte ens upp och äter frukost med sina barn.

En viktig och delvis smärtsam påminnelse om vartåt jag var på väg.
Aversionen och äcklet blir ju för mig en motivator.

Vi fortsätter på den fria, fräscha och spännande vägen ?!

... eller 2 x 21 dagar. Känns bra. Haft lite funderingar/längtan att få sitta och njuta några kalla öl. Finns ju så många ställen här i Sthlm som blir sådär augustimysiga. Varma och lite mörkare kvällar. Gick förbi några ställen igår, då jag var ute på aktivitet med dotter och kompis. Gick in och tog en cocacola med is, gick bra det också.
Kände lukten och såg de lite tragiska uppsynerna hos vissa, då blev man inte sugen direkt.
Ibland känns det som att jag nog ändå kommer att dricka öl igen, men varför egentligen...

Har sovit lite sämre sista dagarna i värmen, blir lite känsligare så märker jag.

Vi njuter av en skön sommarlördagakväll och vaknar pigga och alerta imorgon ?!

Varit ifrån forumet ett tag, men känner för att skriva igen. Varit en ok månad, dock tyvärr några snedsteg. Var däremot på mitt första AA-möte förra veckan. Kändes bra, har börjat läsa boken. Den känns bra på vissa sätt, men mindre bra på andra sätt. Lite gammal och lite "biblisk". MEN man får ta russinen ur kakan. Detsamma gällde själva mötet. Härlig gemenskap även om vi bara var 4 st på detta mötet. Dock känner jag mig inte bekväm med att säga. "Hej, heter XX och är alkoholist". Vet inte om man måste säga det när man ska prata. Jag sa något i stil med "Hej, heter XX och är här för att jag har problem med alkohol och behöver stöd". Vi får väl se vad dom säger om man måste säga dessa ord. Jag vet också att det är viktigt för oss som har alkoholproblem att erkänna detta. Men jag har så svårt för ordet alkoholist, finns fortfarande stigma kring ordet. Jag har inte haft några som helst problem att säga till några nära personer att jag inte har en bra relation med alkohol och att den gett mig problem. Att jag mår så mycket bättre utan på så många sätt.
Nu njuter vi av en nykter och härlig sensommardag och väntar på valresultatet :-)!

Hej igen alla. Tillbaka efter en lite sämre period igen. Men nu är jag riktigt less. Gick på ett AA-möte idag, som kändes fantastiskt bra. Gemenskap och värme, så nu kommer jag att gå minst 1 gång/vecka. Som jag skrev tidigare känns en del lite stelt och formellt, men det gör inget. Det finns en del "konstigheter" kan jag tycka i den Stora Boken också, men jag tycker merparten är jättebra, men får ju litegrann göra sin egen tolkning av lite olika saker. Det var intressant att höra olika personer berättelser om den resa de gjort och vilket liv de fått utan giftet. Men vi tar 1 dag i taget.
Jag kommer kanske gå på möte imorgon igen, eller på måndag. Då blir det första gången jag kommer att säga att jag är alkoholist, ser inte det som något skämmigt eller läskigt längre, bara att erkänna/kapitulera. Men mot andra kommer jag nog att säga att jag slutat dricka för att jag mår mkt bättre utan. Det är fortfarande så mkt laddning i ordet alkoholist upplever jag det som. Att man är ngn slags looser med dålig karaktär, vilket det inte alls handlar om. På återhörande!

Kändes jättebra att vara på träffen idag, även om jag just nu känner mig lite omskakad/trött Ser nu att det var jättelänge sen jag skrev i min egen tråd. Den här dagen blir en nystart för mig, har varit lite upp och ner sista månaderna, men rensat lite i vissa saker som behövts rensas undan. Nu tar vi nya tag. Kom igång hyfsat bra efter nyår, med träning och fräsch kost. En influensa satte dock käppar i hjulen, och A-hjärnan hittar direkt anledningar att dricka. Har känts bra att gå på 1 AA-möte i veckan också, som jag ska återuppta.
En dag i taget!

Nu när vi benat ut alla snarlika namn har jag koll på dig. Ser fram emot att ta del av dina framsteg.

Tack för i dag.