danielanonym

Din kropp är väl helt slutkörd nu och sova behöver man något otroligt mycket efter att man slutat, även om detta blir lite svårt med tiden men det är verkligen skönare och skönare oavsett vad.

Kör nu på min fjärde helg som nykter och det går oförskämt bra fortfarande, det har verkligen gett mig mycket och det kommer det för dig med när du väl börjar komma på banan så att säga.

Hur ser ditt liv och familjesituation ut i övrigt?

danielanonym

Hej igen!

Ta nu precis all hjälp du kan få och detta oavsett var du får den ifrån, du måste få prata och reda ut dig själv för att komma till fina insikter framöver.
Det finns ingen instans eller yrkesgrupper man varken ska skämmas för eller ha förutfattade meningar om, när man väl börjar prata så går det av bara den.

Själv väntar jag fortfarande på att socialen än en gång ska kontakta mig med information om var jag kan få samtalshjälp och detta ser jag fram emot.

Ta nu hand om dig så hörs vi!

Allterbra

Alla är snälla och trevliga, jag har dock sovit nästan hela tiden.
Får medicin var fjärde timme och har fått två sprutor med B-vitamin, tror jag det va.
Hoppas det går lika smidigt kommande dagar och jag undrar när jag måste åka hem?
Har möte med socialen på måndag redan, tvekar starkt på att jag är redo för ett samtal då utan medicin..kommer må skit. Varför har dom så bråttom och varför låter dom mig inte bli helt återställt först så jag kan svara vettigt och visa upp mig själv...vill inte ettkomms som ett vrak som är bakis och mår skit :(

Allterbra

Nu är det 46 timmar sen jag tog sista glaset.
Vad äter ni och vad dricker, dom första dagarna?
När är man redo att kliva ur sängen och promenera..
Kom ihåg jag har druckit Varje dag ett helt år.

Hej, har läst din tråd, vad skönt att det går bra för dig på sjukhuset och att du får hjälp med den värsta abstinensen. Du undrar vad man äter eller dricker dom första dagarna? Jag har ju inte gjort som du, utan jag pinade mig igenom abstinensen utan läkarvård (dumt och inget att rekommendera). Då dröjde det ungefär en vecka till jag kunde få ner någon mat överhuvudtaget, då blev det lite youghurt eller filmjölk. Lättdryck i en mängd olika smaker funkade bra att dricka, lagom sött. När ångesten, den fysiska som gjorde att jag inte kunde svälja eller andas, var som värst åt jag isglassar. :) Typ cola-is eller hallon-is. Det kan jag fortfarande ta när jag får nån ångestattack, funkar utmärkt (och är ju mer hälsosamt än ångestdämpande medicin...)

Jag hoppas att du snart passerat det värsta och kan börja fungera normalt igen. Att dom vill få dig till Soc för samtal så snabbt är nog bara bra. Precis som någon innan mig skrev, så är ju dom här människorna som arbetar med det här till för såna som oss! Vi behöver/ska inte göra oss till eller anstränga oss för att vara/må bättre än vi gör. Dom måste ju få en sann bild av dig för att du ska få relevant hjälp. Om du mår dåligt - skäms inte över det, visa det istället.

Kram! /M

Allterbra

Nu tror jag lyckans dagar är över och medicinen har gjort sitt.. har vaknad fyra ggr på två timmar. Mardrömmar, svettningar..orolig. Osv ?

Vad starkt av dig att söka vård för detta! Grym du är!

Jag slutade tvärt efter över 3 år med alkoholkonsumtion dygnets alla vakna timmar, jag tog hjälp av det internetbaserade programmet som finns här på alkoholhjälpen vilket jag är mer än nöjd över. Jag slutade för att jag ville sluta själv, inte för att jag kände att jag måste sluta. (Det har jag vetat att jag behövt i minst ett år)

Abstinensen märkte jag inte av fysiskt så mycket tro det eller ej (jag är själv otroligt förvånad)
Det var några episoder av skakighet och en extrem huvudvärk den första veckan, sen följde sömnlöshet och mer ångest och svettningar, men det lugnade sig förvånansvärt fort. Och jag vilade i tanken att jag var väl medveten om varför jag kände som jag gjorde.

Jag försökte äta normalt och som vanligt efter att jag slutade dricka, ersatte istället sug-episoderna med fysisk aktivitet och såhär 10 veckor efter att jag drack min sista stänkare är det en rutin som jag mår bra utav.

Beträffande ditt sista inlägg så tycker jag du ska prata med din behandlande läkare och sköterskor på st Göran om att du upplever att medicinen inte gör susen, det de gör är att följa ett schema, brukar vara ett läkemedel som heter Oxascand som man sätter in på schema vid långvarig etylkonsumtion, det kan man trappa upp och ner lite beroende på hur patienten svarar på det.

Keep it up och va stark, kom ihåg vilken bedrift att du faktiskt tog tag i saken, nu är det i den initiala fasen enorma svallvågor du ska lära dig surfa på, som blir dyningar, som efter en längre period blir till ringar på vattnet om man bara står ut.
Och även hur oväder det än känns just nu vill jag lova dig att det är värt det i slutändan. Vi är många som kan understryka det!

Allterbra

Läkaren va precis på besök, han ville skicka mig hem, jag sa helst inte förrän i morgon.
Han hummade och brummade, sen såg han i pappren att dom missad att ta ett antal prov.
Så nu blir det provtagning senare i kväll och en natt till här.
Imorgon kommer jag känna mig redo för att åka hem, hemma ska jag börja ett nytt och nyttigt liv :)))
Stort tack till vården och alla på st Göran, avd 54 ???❤️

Allterbra

Usch i morgon ska hela gänget till SOS, bara för att jag bad om hjälp att bli nykter.
Barnen har sagt till sin mamma att dom inte ens sett mig full.
Dock har dottern märkt att jag dricker när dom lagt sig,hon hör när jag öppnar burkar.
Jag har missad ett möte i skolan och hittat på några vita för att slippa skjutsa kidsen några ggr.
Det är allt, kan det ställa till problem.?
Har barnen varannan vecka och de är 14 och 16!

Hej igen, skönt att du snart får åka hem, även om jag förstår att det måste kännas lite läskigt...
När det gäller barnen och Soc, så tycker jag inte att du ska oroa dig så mycket. Jag kan ju inte det där såklart, men spontant tänker jag att Soc vill ge barnen möjlighet till samtalsstöd (om de behöver) och höra efter lite hur de mår. Jag tror inte att de är ute efter något annat. Du har ju dessutom initierat hjälpen själv! Det kommer att bli jättebra det här, det är jag övertygad om.

Hoppas du får sova gott nu, och att du kan börja på ny fräsch kula imorgon!

/M

Allterbra

Vi får hoppas du har rätt, det känns lagom kul att gå dit på dag 3-4 av min nykterhet.!
Man har ju varit i bättre form och haft mer energi. Hade det bara varit på onsdag eller torsdag, så vore det stor skillnad. Jaja men nu är det som det är.

Allterbra

Jag Har sovit i princip i fyra dygn, är vaken like då och då. Sov 11 timmar inatt, vaknade vid nio tiden i morse. Nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, trots jag verkligen försöker. Hur mkt ska jag behöva sova, en månad ? ?
Det här va alltså vid 17 tiden, somnade på soffan och vaknade 20.00.. Nu är jag trött igen och ska lägga mig.
Vad händer ? Är kroppen slut ?

Sömn helar! Var glad att du kan sova, låt kroppen bestämma hur ofta och hur länge.. Tids nog kommer kraften tillbaka, det har ju bara gått några dagar ännu. Du får ge kroppen chansen att återhämta sig. Skönt att du verkar må bra i övrigt i alla fall

/M

Allterbra

Ja om sömn helar min kropp, så måste den va helt trasig så trött som jag är och så mycket jag har sovit dom senaste dagarna.
Mår bra är att överdriva, men har ju fått mediciner.. dom gör nog susen och underlättar det hela. Hade aldrig klarar dom första 3-4 dagarna utan den hjälpen jag fått.
Så stor tack och eloge till vården och alla fina mäniskor som jobbar där ?

Allterbra

Idag känns äntligen huvudet som vanligt, det tog några nyktra dagar.
Men nu börjar systemen återställas, till det normala.
Nu ska jag och panta ölburkar, det finns ett par stycken, typ tio ica påsar ??

Allterbra

Kvällen galant, trots fotboll på tv och grejer.
Måste sova nu, ska på till lokala beroendemottagningen på möte kl 09.00.
Vad som händer där har jag ingen aning om, blev rekommenderat att boka en tid där.
Den som lever får väl se, sov gott!

Allterbra

Tack FinaLisa, ska läsa din eller dina poster sen.
Hur din resa ser ut ?

Grym du är som håller i! Peppande läsning!
Så bra att du tar tag i detta, man mår, som du märker, lite bättre hela tiden!
Fortsätt kämpa!

Allterbra

Ja man mår bättre och bättre, men fortfarande sjukt trött hela dagen lång.
Promenerade till mitt möte på beroendemottagningen tidigare idag, blev totalt nästan 3km fram och tillbaka.
Det va det enda positiva med det.
Hon frågade hur mkt jag druckit, hur länge, hur ska jag göra nu, behöver du mediciner, kollade blodtrycket..
Jag svarade på frågorna, sen va det tack och hej.
Vet inte om jag gjorde något fel, men förstår inte alls meningen med att gå dit.
Nu har jag svarat på frågorna och inget mer hände..vi bokade ändå ett nytt möte om tre veckor.
Jag får väl se om jag känner behov av det.