Nattflicka80

Som jag sett många andra skriva hittade jag till detta forum 'av en slump' (sanningen är att det dök upp när jag pga olika fysiska symptom googade på hur lång tid det tar att rena levern från hög alkoholkonsumtion..)
Efter att ha läst diskussioner härinne sedan igår, märkte jag till min förvåning hur ett slags lugn inneföll sig, och impulsen att skaffa ett konto bara dök upp.
Jag har aldrig förut uttalat detta, varken för mig själv (har ju såklart vetat men samtidigt vägrat acceptera) eller för någon annan. Jag är 38 år. Jag har alkoholproblem. Jag vet inte hur länge jag egentligen har haft det, troligen längre än mitt medvetande tror.
Så nu har man tydligen nått till denna milstolpe. Känns konstigt men skönt på ett säreget vis.
Skriver mer en annan dag, nu har jag en fråga till någon som förhoppningsvis vet : Kan man be att få mediciner mot alkoholsug hos husläkare utan att det dras igång en hel apparat kring missbruk osv? Jag är rädd att ta upp detta då jag är vårdnadshavare och jätterädd att få en orosanmälan på mig :(
Självklart är mitt barn mitt liv och att jag blivit mamma har väl spelat stor roll i att jag hittade/letade mig hit.
Vill gärna höra erfarenheter från andra föräldrar.
Kram /Nattflickan

Vi är många här inne som har barn. Vad bra att du hittat hit. Det hjälper mycket att kunna skriva av sig, tycker jag. Här finns ingen som dömer.
Jag har ingen erfarenhet av medicinering. Jag har länge varit fobiskt rädd för Soc, i somras när jag var som sämst var jag säker på att de skulle bli inkopplade. För mig har det hjälpt att bara nöta tanken på det, läsa massor av berättelser om hur det är (de flesta blir kallade på ett samtal och sen läggs det ner), tills jag blivit okej med att det kan hända, då får jag hantera det, för det är farligare om jag inte vågar be om hjälp när jag behöver.
Vad modigt att du vågar se ditt problem och till och med fundera på att söka hjälp. Då har du ju kommit jättelångt.
Stor kram

Nattflicka80

Efterlyser svar på min fråga, från andra föräldrar. Tacksam för svar. Ha en fin fredag ?‍♀️?

Fibblan

Jag är mamma och i din ålder. Jag fick naltrexon, utskrivet, som hjälp mot alkoholsuget. Har tagit en om dagen i en månad, nu är de slut och ska kolla om jag har fler uttag. Vet inte till hur stor del de varit till hjälp. Om de hjälper massivt, hade jag aldrig klarat att bryta utan.. För det har varit kämpigt ändå, kan jag säga..men jag är nu på dag 39 av nykterhet ??!

Tabletterna fick jag utskrivet av en läkare på en beroendemottagning, för ett år sedan. Det var ett stort steg att ta den kontakten. Förstår din rädsla att Soc ska kopplas in och vad det kan få för konsekvenser. Så kunde jag oxå känna. Men jag tog ändå steget. Och jag vill minnas att jag tänkte, att det var ansvarsfullt och tecken på att jag var en bra mamma som sökte hjälp för det. Och de som jobbar med detta, ser det nog på samma sätt. Du väljer ju och tar ansvar för att förändra det du hamnat i genom att söka hjälp!
Men jag kan förstås inte lämna några garantier för hur ditt bemötande blir.. det finns ju rötägg i all yrkesfält. Likaså, på Soc.
Kanske gjorde det en skillnad att det var på en beroendemottagning, jag sökte. Att de har mer förståelse och kunskap om problematiken och därmed känsla för när de kan sitta lugnt i båten och inte ringa Soc det första de gör..
Hm..ja, beslutet är ditt.
Lycka till ?!
I övrigt kan jag oxå säga att det varit till väldigt stor hjälp att skriva och läsa här. Har aldrig klarat 39 dagar i sträck tidigare, förutom vid graviditeter och amning då. Och innan jag insåg att jag utvecklat ett beroende, hade jag ju liksom inte anledning att hålla uppe så länge.. ja, du hör ju..
Är du nyfiken på att mer ta del av mig och min väg så här långt, så har jag en tråd som heter 'Nykter till midsommar. And beyond".

Önskar dig allt gott och lyckönskningar, hur du än väljer att göra??!

Kram/
Fibblan ?.

Nattflicka80

Nykter imorgon! Nästan två år sedan sist. Hejja mig??
Jag har tusen tankar men väljer fortfarande att skriva vidare på min tråd längre fram. ?
Kram till er alla som kämpar ❣

/Nattflickan?

Fibblan

Vilken bragd - såå bra jobbat?!
Dela med dig när du vill, om du vill. Huvudsaken är att du håller din nykterhet och det lyckas du med - längsta på länge ?✨!

Fantastiskt bra gjort?!
Hejar oxå på dig?!

Kram
/Fibblan ?.

Nattflicka80

Hej!
Jag har inte varit inne på forumet på veckor, har helt enkelt inte känt behovet. Det går jättebra för mig, det var ju som de flesta härinne vet oerhört mycket svårare att vara utan A i början!
Nu firar jag 50 dagar och hela 8 veckor nykter på måndag ??
Har kommit in i en stabilitet att inte dricka. Känner sällan sug just nu men tänker också ofta på att vara vaksam och samtidigt påminna mig om i vilket dåligt skick jag faktiskt befann mig i för bara knappt två månader sedan!
Jag var väldigt orolig över min hälsa, vilket gav ett rejält ångestpåslag.

Nu har jag tappat 8 kg, är ute och tränar med barnvagn varje dag, försöker ta hand om mig på olika sätt och även styra upp mitt och vårt liv.
Jag har gått igenom stora händelser senaste åren och behöver nu fokusera på vad jag faktiskt vill med mitt liv framöver.

Mitt beslut att just nu inte dricka A har imponerat på min familj, som också de dragit ner rejält på vinandet. ??

Inser att jag skriver detta både som svar till dig och andra jag pratat med (Fibblan, din tråd har gett mig mycket?)
Samtidigt som en resumé för mig själv.
Alldeles snart två månader nykter, jag känner mig glad över det!??

Många kramar till dig och er andra?❣?
/Nattflickan ?

Allterbra

Vilken resa, känner igen mig i träningen och viktnedgången.
50 dagar är respekt, jag har en månad. Men har haft ett par dagar med återfall mitt i perioden. Men jag struntar i dom just nu ✌??
Lycka till vidare, det verkar gå bra för dig så det behövs nästan inte ?