TheStranger

Jag har precis skapat det här kontot för att jag ligger hemma och är något så OFANTLIGT rastlös.
Jag har bestämt mig för att vara fullständigt, ocharmigt och oförlåtligt ärlig här för jag hoppas att någon här kanske känner igen sig...

Jag är 27 år gammal, har studerat i många år, rest och bott på många ställen i världen, gått i samtalsterapi för mitt beroende och även varit nykter under kortare perioder. Jag ser bra ut, har alla möjligheter i världen att lyckas med vad jag vill i stort sett. Jag är ett högt EQ och jag vet att jag uppfattas som snäll, kul och spontan.

Jag fullkomligt hatar att klumpas ihop med den typiske "a-lagaren" och jag skulle aldrig få för mig att säga detta om det inte vore för anonymiteten. Jag hatar att klumpas ihop till den gruppen... Men jag vet ju om att jag tillhör den. Jag är en del av den.
Mitt problem har aldrig varit att jag dricker mig redlös eller att jag inte kan hantera mängden jag dricker, däremot har jag OERHÖRT svårt att kontrollera NÄR. Hade det varit för mig hade jag druckit 3-4 glas vin per kväll och mer på helgen eller andra "speciella tillfällen". Jag har just nu 250 kr på kortet (jag är student så det är nästan alltid knapert på kontot). Jag har ingen alkohol hemma och jag vet att jag inte kommer att kunna köpa vin förrän när jag får in pengar och jag håller på att bli TOKIG. Jag är nära på att klättra på väggarna. Jag klarar inte av uttråkning, jag fullkomligt avskyr det. Jag vet inte vad fan jag ska göra eller HUR jag ska tänka för att stå ut med mitt vardagliga liv?

Välkommen hit till oss på Forumet, här är vi många som vill ta tag i våra alkoholproblem. Vet inte vad du lägger i begreppet den typiske a-lagaren, men jag tror att du menar "dom där" personerna som man ser dricker på en parkbänk och som ser rejält nergångna ut. Denna kategori av alkisar står nog bara för runt 1 % av oss som har mer eller mindre problem med detta romantiserande gift. De flesta som har problem med alkohol (är väl ungefär var 8:e/10:e person i vårt land) är som vem som helst. Politikern, prästen, städaren, psykologen, byggarbetaren.... o s v. De flesta har ett s k fungerande liv på ytan, men får allt större och värre konsekvenser med alkoholen.

Hur som helst är du ju ung och har mkt framför dig. Du verkar klok och mogen för din ålder och verkar vilja något annat än det du är i.
Läs trådar och skriv. Här finns många vänliga och ickedömande själar, och som sitter med stora och gedigna erfarenheter av att såväl hålla sig nykter som av att halka av banan för att åter resa sig.

En viktig del för mig att hålla mig på banan och få bort en del överskottsenergi är att motionera/träna.

Så återigen, varmt välkommen hit!

TheStranger

Hej och tack för ditt fina välkomnade!

Ja det är bland annat den minoriteten jag menar men även kanske den gruppen alkoholberoende som är lite äldre, som kanske fortfarande har kunnat upprätthålla ett någorlunda fungerade liv samtidigt som det är klart och tydligt att de har ett alkoholberoende. Jag har alltid varit väl medveten om att den gruppen är en sådan minoritet och att dessa individer förtjänar minst lika mycket hjälp som oss allihopa men jag har ändå även svårt sätta mig in i den större gruppen, att identifiera mig som en person med alkoholberoende. Har detta varit jag sen jag var 16 år? Det framkallar en sådan hopplöshetskänsla i mig som jag inte vet vad jag ska göra av.

Det känns som ett så enormt åtagande att säga "jag kan inte och kommer aldrig kunna dricka som gemene person i hela i mitt liv". Det var därför jag inte kunde fortsätta med AA, jag tyckte att det blev för "stort"... eller vad man nu kan kalla det.

... ung och kan 'skylla' din livsstil sista 10 åren på det kanske. Vi måste förlåta oss själva och blicka framåt. Vad har du att vinna på att välja bort alkoholen? Alltfler unga idag väljer bort alkohol, kanske har de sett vad det kan göra med t ex sina föräldrar. Tror det gäller att inse att vi inte förlorar speciellt mycket, däremot vinner massor. Ha en bra dag!

Svewild

Idag är det min dotters födelsedag och min första, hoppas jag, vita dag på ... ja, jag vet inte hur länge..
jag har ett bra jobb som jag alltid sköter, dricker bara på kvällarna... igår kom min man på mig, ska jag inte mista mitt nuvarande liv så MÅSTE jag sluta förstöra mig själv.... fy fan vad rädd jag är ...