Ett ärligt försök!

2346 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Fibblan
Hej Vinäger!

Glad och nykter alla💖dag, önskar jag dig!
Är det 2 och halv månad något, du varit nykter nu?
Så fint och rofyllt inlägg💚!
Längtar efter den upplevelsen - helt naturligt nykter, utan kamp..🙏
Klart det är skillnad för mig, inte så att varje dag är en kamp längre på det sättet som det var förut, men har känt mig så frustrerad senaste veckan, att tankarna fortfarande vill gå till alkoholen, oavsett om det har varit en bra dag som jag är särskilt nöjd med eller en jobbig dag där känslan är motsatsen. För att jag är ledig. För att jag jobbar hårt.
Oavsett, går tankarna till det där glaset vin..och ett till. Fantiserar om 3 glas. Skäms lite över det och känner mig besviken och lite uppgiven då..
Är så trött på närvaron av dessa tankar, vill bara ha bort dem!!
Nåväl, nykter är jag fortfarande som sagt och jag hoppas att jag ska vara någonstans där du är när jag varit ifrån giftet lika länge..🙏
Tack för att du genom ditt inlägg iaf får mig att inte ge upp hoppet om att det kan bli så
Även för mig..💚

Fortsatt fin kväll i kärlekens
och tacksamhetens tecken 🤗
Kram/
Fibblan 🌼.

Vinäger
Nja, Fibblan...

Vi är på samma dag, räknade jag ut. Du, jag och PimPim. Jag har koll genom er. 😉

Däremot hade jag drygt två vita veckor efter min botten i slutet av november, innan jag föll tillbaka några gånger under en tiodagarsperiod. Min botten blev till slut alldeles för djup. Och fort gick det. Innan jag träffade läkaren en knapp månad före jul drack jag till och med handsprit... Fy f-n, rent ut sagt.

Vid det sista tillfället i mellandagarna rann allt bara av mig. Sög i mig en flaska 21-procentig glögg, tittade på den med avsky och sedan var det över. Jag blev fri på riktigt. Kapitulerat hade jag redan gjort, det här var större. Svårt att beskriva känslan, men när man upplever den, vet man. Jag skriver inte om, utan när. Jag är dock ödmjuk inför kraften från alkoholen. Den är djävulskt stark. Men just nu njuter jag av känslan. Det är jag värd.

Att på drygt två månader gå från att dricka varje dag, från morgon till kväll sista veckan och till slut alltså även handsprit, till att slippa både sug och A-tankar, det är knappt att jag tror att det är sant. Men det är det.

Du kommer dit en dag. Som jag skrev i din tråd, jag hoppas att det blir snart. Alla som kämpar är värda att få uppleva känslan. Känslan av befrielse.

Kram 💗

Vinäger
Femtio dagar

Har ju inte haft så bra koll på antalet vita dagar och inser vid en kontrollräkning att de är femtio i dag, tre mer än jag trodde.

För cirka ett år sedan hade jag både femtio och flera dagar, men då var det alltid med ett eller par minusdagar efter ett smärre återfall. Det blev lätt att resa sig efter de små bakslagen, lite för lätt, så till slut smög det sig in och fler. Resonemanget blev att det bara var att ta nya tag, vilket jag förstås var tvungen att göra.

Problemet var att sakta men säkert var jag tillbaka i gamla ovanor. Och sedan eskalerade det fort till att bli mycket värre än det var innan jag påbörjade resan mot ett nyktert liv. Den här gången finns det inget utrymme för återfall. Visst kan det hända, det vet jag, men jag kommer att vara på min vakt och garanterat inte planera för det. Jag inser risken.

Men, som sagt, femtio dagar...

Jag är så himla stolt. Med all rätt. Så värd detta.

Kom ihåg att det är ni också. Värda känslan alltså. Jag upprepar: Håll ut. Det blir bättre.

Nu på väg mot forumträffen. Kul och nervöst på samma gång.

Trevlig fortsättning på helgen!

Femina
Stort Grattis...

till dina 50 dagar! Det är ju helt fantastiskt🎉🎈🏅

FinaLisa
Vinäger🌷

Verkligen stort GRATTIS💗😁👍

Jag förstår precis vad du menar med att man till slut förringar dessa små återfall om man tillåter dem för ofta.
Mycket bättre att bara låta bli dem!

Ska bli kul att höra hur träffen var🙆

Kramar
💚💚💚

Fibblan
50 dagar 💎!

Så bra jobbat💪! Stort grattis💐!

(Om fyra dagar är jag med där..🙏)
Vad bra att du stannar upp och låter denna bragd sjunka in 😘, att du känner dig stolt och nöjd över det du uppnått hittills! Det blir precis som du är inne på en påminnelse och förtröstan till oss andra oxå om att DET BLIR BÄTTRE!
Det är värt att hålla ut.
Att ta dig igenom de tuffa dagarna utan. Och att vara fortsatt vaksam för när återfallstankarna vill pocka på. För det gör de ju emellanåt, mer eller mindre. För mig mer på sistone..
Du är också så klok som också gör något konstruktivt med dina tidigare erfarenheter av återfall..De är ju något man tar, inte något man får..så vill vi vara rädda om oss ska vi nog aldrig helt släppa garden.

Önskar dig en fin dag och en trevlig forumträff✨!

Kramar/
Fibblan 🌼.

PimPim
✨🥇STORT GRATTIS🥇✨

En bra milstolpe! Så himla bra är du och ha det så trevligt på träffen! Jag bor för långt ifrån men hade gärna kommit jag också!

Återigen grattis 💖💖💖

Kram PimPim 🌷

Vinäger
Forumträffen

Så var dagen jag sett fram emot här. Vaknade tidigt, vilket jag i och för sig gör varje morgon, men inte vid fyratiden...

Steg upp efter en sömnlös timme och fixade till mig. Lite anständig vill man ju se ut. Tänkte att ju mer man lämnat ut sig då botten nåddes, desto mer vill man försöka visa att man trots allt är normal. Nåja, hyfsat vanlig i alla fall...

Efter ungefär en timmes bilväg var jag framme och mötte en man vid P-autmaten. Fick för mig att det kunde vara Mrx och, ta mig sjutton, det kom att visa sig att det var det. Carina tog emot och hälsade välkommen i porten.

Redan uppe i korridoren kändes värmen i luften - och då avser jag inte främst rumstemperaturen. Några människor hade redan kommit och vi hälsade. Jag kollade runt och försäkrade mig om att ingen jag känner IRL fanns där, men kunde andas ut. Musiken spelade avslappnande i bakgrunden och gjorde att det kändes lite hemtrevligt.

Morgondag, Dee, Mrx, Berra, Adde och jag hälsade med våra nick och också namn, liksom ett par till, som jag inte vill berätta om förrän de själva avslöjat att de var med. Någon hälsade med endast sitt riktiga namn, om det nu var det. I vilket fall som helst spelar det ju ingen som helst roll. Kul också att få ett ansikte på all supertrevlig personal på Alkoholhjälpen. Stämningen var otroligt fin, det mesta pirret försvann. Dock såg endast ett par av alla ut ungefär som jag med min vilda fantasi föreställt mig. De flesta var i mitt huvud sina egna motsatser... Eller hur jag nu ska uttrycka det.

Efter lite kaffe satte vi oss i en ring. Personalen berättade om dagen och sedan kort om sig själva. Sedan var det fritt fram om någon ville säga något. De var tydliga med att det var helt frivilligt och jag tror ärligt att ingen kände någon press. Då flera berättat lite, vågade och ville en del av oss som kanske inte planerat det från början. Detta tyder på att det skapats en fin och trygg atmosfär i gruppen. Någon hälsade från ett par före detta forummedlemmar. Fint för alla som kände dem.

Tiden gick fort och det var dags för lunch. Sallad med gott bubbel till. I vattenform förstås, haha. Härliga samtal runt bordet. Då vi är på väg tillbaka till samlingsrummet dyker IronWill och MondayMorning upp efter att ha varit utelåsta ett tag. Ja, inte ur gruppen förstås, endast på grund av en svårforcerad dörr. Så himla kul att få ett ansikte även på dessa två, som färgar forumet på många sätt.

Vi samlades sedan för att dela upp oss i beroende- respektive anhöriggrupp. Sedan ytterligare indelning i grupper om tre. Diskussioner fördes kring var vi är i livet inom olika områden och utifrån dessa om det finns något vi konkret skulle vilja påbörja en förändring kring. En ur Alkoholhjälpen satt med i varje grupp och deltog även de i samtalen kring sitt liv. Mycket uppskattat. IW, MM, Li-Lo och jag bildade en grupp och det var extra givande då vi skrivit en del här. Vi var därmed hyfsat insatta i varandras bakgrund. Intressant dock att prata om saker som av anonymitetsskäl inte tas upp i forumet.

Återsamling och gofika ännu en gång. Allmänna diskussioner innan vi officiellt avslutade dagen med en spontan applåd. En lite goodiebag fick vi plocka ihop om vi ville. Mycket gott att välja på.

Några av oss satt kvar en stund innan vi tillsammans lämnade lokalen. Tror att alla tyckte att det var så givande att vi inte hade så bråttom därifrån. MM och jag fick sällskap till parkeringen och kände att det skulle vara kul att hålla kontakten med flera och kunna träffas utan foruminverkan. Jag tycker mig ha hört om att skapa en Facebookgrupp. Läser du det här, Adde, får du gärna berätta mera. Har för mig att det var från dig initiativet kom.

Full av positiva intryck - betydligt bättre än av alkohol - lämnade jag Liljeholmen. En av de bästa dagarna på senare år. Ser redan fram emot nästa träff.

Hoppas att jag inte glömt något väsentligt. Var som sagt mycket att ta in, så i så fall är jag förlåten.

Over and out från Vinäger

Fibblan
Godmorgon Vinäger!

Tack för din beskrivning av forumträffen😘! Vi är nog många som ville gå, men som inte kunde på grund av avstånd, tid, pengar etc.
Roligt att du delade med dig, så man kunde få lite inblick i hur ni hade det😊! Hade verkligen velat va med. Men glad för eran skull som var där. Låter verkligen som en lyckad träff!
Vill också passa på att tacka dig för pepp i "min" tråd💚! Tänker dom du, att när jag tagit mig igenom denna pärs, kommer jag ut än starkare och med ytterligare klarhet och tillförsikt..🍀🙏!
Phu och Nasse har verkligen sina små underfundigheter, och alldeles rätt. Brukar också påminna mig om det. Mod är inte avsaknad av rädsla, utan att känna rädsla, men göra det ändå..💪!

Många kramar och en fin söndag önskar dig🍀!
/Fibblan 🌼.

Adde
Vi är

några stycken som finns under våra nick på fb men det har aldrig blivit en organiserad grupp av det vad jag vet. Men ingenting är ju omöjligt :-)
Tack för att du kom på träffen !

Mrx
Bra beskrivning

Vinäger, jag tycker du beskriver träffen väldigt bra. Jag som deltog har bara positiva minnen från gårdagen. Jag ser fram emot nästa träff redan nu. Jag trodde jag var ensam om att vakna 04.17 igår morse. Det var helt omöjligt att somna om. Kände mig rätt trött och sliten när det var dax att åka till Liljeholmen. Frågade min fru om jag såg bakis ut även fast jag inte druckit en droppe. Så pass sliten kände jag mig men det var väl mina nerver som spökade. 😉
/Mrx

MondayMorning
Tack Vinäger

Så kul att träffas. Glömde att ta min medicin på morgonen så jag upplevde att jag hade svårt att fokusera tyvärr. Var lite spattig.
Är i en upprymd, lite manisk period - fast utan A. Ska skriva om det i min egen tråd strax.

Jag presenterade mig som XXX först men det blir ju svårt, vi hamnade ju i en grupp som vet en del om varandra. Jag hade ju fått sitta och blåljuga - eller vart tyst - om hela min situation, om jag inte hade velat avslöja vem jag var. Det blir ju svårt.

Det spelar ingen roll. Vi är bara människor. Vi är där av samma anledning men med olika bakgrunder, olika personligheter, beroendeproblematik och strategier.

Jag hade nog velat sitta och prata en stund till. Hade inte haft något emot att sitta på ett enskilt fik och pratat vidare.
Vi får ta det nästa gång. Kanske på en filt någonstans under solens varma strålar....

Varm kram till dig.

ps. Roligt att vinka och heja på din man.
Och igen så glad att du är på rätt
väg. Med din man. ds

PimPim
Åh vad jag hade velat...

... vara med! Hade varit skönt få släppa lite på sin anonymitet och få se ansikten på er som skriver. Jag kopplar ju lättast ihop folk med ett ansikte eftersom jag även arbetar med människor. Det finns ju slutna grupper som man måste ansöka till och på så sätt kan admin genom PM ta reda på vem som ansöker. Bara en tanke...
Hoppas du hämtat energi efter gårdagen! Se nu till art få en härlig söndag!

Kram PimPim 🌷

Fibblan
Hm..den där tanken..

gillade jag med☺️! Jag hänger här på forumet nu medan barnen leker och har fullt upp med sitt och sina kompisar. Ska snart göra lunch till dem, och gör mitt bästa för o få ur mig snurret i hjärnan..
Såg nu att du Mondaymorning skrev att du glömt din medicin och att du är lite i ngt av en manisk period (?) Måste genast ta mig till din tråd, då jag behöver läsa och bolla med ngn som har bipolaritet. Oavsett om du har det eller ej, kanske jag kan "snappa upp" ngt som hjälper mig. Jag har på sistone nämligen börjat fundera på om jag kanske har ngn psykiatrisk diagnos i botten..

Hursomhelst, den tanken..att vi kanske längre fram i vår, skulle kunna samla ihop oss på en filt i solen. Det hade varit ngt☺️!

Kram
/Fibblan 🌼.

FinaLisa
Tack Vinäger 🌷

Vilken bra sammanfattning av träffen för oss som inte var med.
Jag säger som en del andra, hade jag bott närmare Stockholm, hade jag gärna varit med.
Kramar
💚💚💚

IronWill
Nästa gång

Ser vi fram emot lite fler ansikten. Det var inte farligt alls bara avslappnat, ärligt och trevligt. Var kul att ”komma ut” 😜

IronWill
Nästa gång

Ser vi fram emot lite fler ansikten. Det var inte farligt alls, bara avslappnat, ärligt och trevligt. Var kul att ”komma ut” 😜

Vinäger
Återkommer

Kul att läsa era reflektioner och kommentarer. Måste rusa.

Kram på er

santorini
Tack för infon

Kul att läsa om träffen. Åh jag hade velat vara med och träffa er! Kanske nästa gång..

Vinäger
Facebooktest

Vet inte om det funkar eller hur stort intresset är, men nu har jag skapat ett nytt Fb-konto på prov med namnet Vinäger AH. Detta utifrån det Adde skrev här ovan. Om någon vill ha en - fortfarande helt anonym - kontakt utanför forumet, skicka en förfrågan till ovanstående.

Obs! Självklart måste vänförfrågan skickas från ett konto med endast ert forumnamn. Jag kommer av sekretesskäl inte att besvara någon med annat namn än de jag känner igen härifrån.

Som sagt, detta är bara ett test för att se om det fyller någon funktion som inte forumet kan. Har flera gånger läst om människor som efterfrågat detta, men vi får se hur det utvecklar sig.

Admin, om detta är helt uppåt väggarna får ni självklart ta bort inlägget.

Adde
Jag

får inte upp det namnet. Kan bero på att fb är så förbannat sega så den inte syns än ? Provar igen i morgon.

Vinäger
Provade

Sökte själv på Vinäger AH från mitt ordinarie konto, men det syntes bara en massa inlägg. Valde sedan "personer", då kom det upp. En vinägerflaska med rödlök på profilbilden. 😊

IronWill
Bra idé

Har dock inte facebook sedan några år och vill inte aktivera det igen, men hoppas du får fart på det!

Mrx
Jag finns på fb

Jag har skapat ett FB konto där jag heter Mrx AH Liljeholmen. Min profilbild är en rödvins flarra. Detta konto kommer endast att vara till för dem på forumet som önskar kontakt.

John-Erik
Fråga

Kan vara bra med FB som komplement, men kan man fixa till ett anonymt FB-konto?
Någon som vet.? Vet inte hur man gör...:-)

PimPim
PimPim AH...

...heter jag!
Min profilbild består av en PimPim-mugg och omslagsfotot är tulpaner!
☕️🌷🌷😉🌷🌷☕️

Mrx
Anonymt FB konto

Jag fixade ett nytt konto utan problem. Använd en gammal skrot mail adress och kopplade mot kontot. Jag har satt hög sekretess policy på kontot.

John-Erik
Mrx

Tack ...

John

Fibblan
Hej vännen 💚!

Ville bara titta inom till dig
och höra hur du mår och tacka för ditt engagemang och stöttning💜!

Det är bättre med mig..🙏
Hur mår du?
Hoppas det är bra med dig och att du får en fortsatt fin vecka i nykterheten- och friskhetens tecken🌅!

Kram!
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Jag mår fint

Tack Fibblan, jag mår oförskämt bra. Dagarna rullar på utan A, utan sug och utan tankar på att dricka. En helt ofattbart härlig känsla. Njuter så länge den varar.

Läste att du mår bättre i dag. Så glad för din skull. Nu håller vi. 💗

Vi är några stycken från forumet som finns på Fb nu. Skulle vara kul om du känner för det. Har chattat lite med PimPim och det blir lite mer avslappnat än här. Men du gör förstås som du vill.

Självklart vore det kul om flera vill hänga på. John, såg att du är intresserad. Ser fram emot en vänförfrågan även från dig.

Kram på er alla, oavsett A-status just nu. Tänker att vi behöver kramar av olika anledningar, så delar gärna ut dem till höger och vänster. 💗

Sidor