Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

får inte upp det namnet. Kan bero på att fb är så förbannat sega så den inte syns än ? Provar igen i morgon.

Sökte själv på Vinäger AH från mitt ordinarie konto, men det syntes bara en massa inlägg. Valde sedan "personer", då kom det upp. En vinägerflaska med rödlök på profilbilden. ?

Har dock inte facebook sedan några år och vill inte aktivera det igen, men hoppas du får fart på det!

Jag har skapat ett FB konto där jag heter Mrx AH Liljeholmen. Min profilbild är en rödvins flarra. Detta konto kommer endast att vara till för dem på forumet som önskar kontakt.

John-Erik

Kan vara bra med FB som komplement, men kan man fixa till ett anonymt FB-konto?
Någon som vet.? Vet inte hur man gör...:-)

...heter jag!
Min profilbild består av en PimPim-mugg och omslagsfotot är tulpaner!
☕️?????☕️

Jag fixade ett nytt konto utan problem. Använd en gammal skrot mail adress och kopplade mot kontot. Jag har satt hög sekretess policy på kontot.

Fibblan

Ville bara titta inom till dig
och höra hur du mår och tacka för ditt engagemang och stöttning?!

Det är bättre med mig..?
Hur mår du?
Hoppas det är bra med dig och att du får en fortsatt fin vecka i nykterheten- och friskhetens tecken?!

Kram!
/Fibblan ?.

Tack Fibblan, jag mår oförskämt bra. Dagarna rullar på utan A, utan sug och utan tankar på att dricka. En helt ofattbart härlig känsla. Njuter så länge den varar.

Läste att du mår bättre i dag. Så glad för din skull. Nu håller vi. ?

Vi är några stycken från forumet som finns på Fb nu. Skulle vara kul om du känner för det. Har chattat lite med PimPim och det blir lite mer avslappnat än här. Men du gör förstås som du vill.

Självklart vore det kul om flera vill hänga på. John, såg att du är intresserad. Ser fram emot en vänförfrågan även från dig.

Kram på er alla, oavsett A-status just nu. Tänker att vi behöver kramar av olika anledningar, så delar gärna ut dem till höger och vänster. ?

John-Erik

Hej!

Jag strulade till det på FB igår så jag måste göra om allt med att skapa konto.
Mitt födelsedatum m.m. kom med o.s.v. Måste vara försiktig p.g.a.
mitt arbete. Men skulle vara kul att prata lite "off" s.a.s
Ska ev. göra ett nytt försök när tid finns. Har avstått FB och annat dylikt
då jag inte vill fastna totalt i FB. Beroendeframkallande tror jag det är
i viss mån .(har inte bestämt mig än av samma anledning)
Detta med just alkoholen och A- relaterat är för viktigt att inte prata om.
Tror att det är betydelsefullt att kunna ventilera om precis allt
gällande ämnet. Finns ju många stenar att vända på.
Kul att du mår bra också Vinäger. Jag mår som jag förtjänar
d.v.s. bättre än på länge. Har jobbat med mig själv som attan för att uppnå
någon slags stabil känsla i kroppen. Har lite kringgrejer som stör
men det fixar sig lättare när man är sober..Jag mår nog runt 3 nu
på en femgradig skala. Det är väl rätt ok tror jag..Men vill ju nå lite högre
förstås. Det kommer säkert tids nog
Skickar en vänförfrågan när/om jag bestämmer mig:-)
Tack för inbjudan :-)
Kram

John

Angående Fb alltså, bara om du själv vill. Ett tips vad gäller uppgifter är att via inställningarna välja "Bara jag" då det frågas vilka som ska se detta. Då blir det inte synligt för någon annan, trots att du själv fortfarande kan se allt.

Det viktigaste är att du mår bra och det verkar du göra, även om du känner att det kan bli ännu bättre. Jag tror att det blivit så mycket lättare för oss båda tack vare att vi är på det klara med hur vi vill ha det i framtiden vad gäller alkoholen. Det vill säga inte ha den alls. Så skönt att slippa allt dividerande med A-hjärnan. Försöker den sig på något, blir den snabbt avfärdad. Fuck off, liksom...

Nu håller vi.

Kram

Fibblan

..syftar på FB?. Hade tyckt det varit fint och kunnat direktchattat lite mer. Sett vad det hade kunnat ge med kontakt utanför forumet och kanske styrt upp ngn träff på annan plats än i sthlm..?. Vi vet ju inte var den andre bor i vårt avlånga land..
Men jag har aldrig haft ngt FB-konto tidigare och kan inte riktigt se mig skaffa det nu heller. Lite av samma anledningar som IronWill och även John-Erik..
Stor kram!
/Fibblan ?.

Femina

Fina Vinäger,
Jag vill bara ge dig lite kärlek. Du har delat många svårigheter här med oss på forumet men också varit extremt generös med kärlek i andras trådar, bl a min. Hur du ens orkar övergår mitt förstånd. Jag känner ofta att jag har så fullt upp med mig själv att jag inte ens orkar ge tillbaka i andra trådar, fastän jag ibland vill! Det grundar sig nog mest i att jag inte är någon bra förebild. Jag ville bara säga det. ?

John-Erik

För råd om FB.Tar det till mig.. Det är skönt att vi är på banan båda två.
Vi är lika på ett sätt.. Vi vill avstå och då gör vi det :-)
En lättnad...

Kram

J

Åh, vad de orden värmde. ? Vill bara säga att man inte behöver vara någon lyckad förebild för att skriva och kommentera. Det någon tycker är jobbigt kan hjälpa någon annan.

Hoppas att det ordnar upp sig i livet för er.

Kram

Vill förmedla och påminna om den underbara känslan av att vakna nykter och klar i kropp och knopp

Inte bara för att jag klarade av att motstå alkohol i går, utan för att jag helt enkelt inte ville dricka.

Så länge jag har strävat mot detta tillstånd - och nu är jag där.

Ha en fin dag!

Hade också gärna varit med..Spännande med FB-Gruppen också..Jag får se om jag kan gå med framöver..Vad härligt att ni fick träffas. Man har ju bilder framför sig hu ni kan se ut. Men det kanske inte stämmer. Skönt att du mår så bra Vinäger..Kram?

.. tänker att jag kanske en dag känner som du gör nu... Du är sååå värd att få må bra och jag är så glad för din skull! Kärlek <3

Apropå träffen så hade jag också tänkt gå dit, men det får bli nästa år. Tack för att du berättade om hur det var! Kram

Tack, ni är två av flera jag verkligen skulle velat möta på träffen. ? Ni har varit med mig så lång tid och både filosoferat och stöttat så många gånger.

Ml: ser fram emot en vänförfrågan. Kanske blir det en träff IRL så småningom. Som MM skrev, på en filt i vårsolen låter väl helt ok. Och ja, man får vara beredd på att människor kan se helt annorlunda ut än man kanske trott.

Jasmine: Du är också sååå värd att få må bra. En dag är du där, det är jag övertygad om. Det gäller att kapitulera, att se förbi oförmågan, att våga ta steget. Kanske att söka hjälp. Men det måste komma inifrån, annars funkar det inte. Du vet ju hur lång tid det tog för mig... Vill inte pressa, men önskar att du klarar att bryta snart. Har du Fb skulle jag bli superglad om du vill skapa ett Jasmine-konto och "träffas" där. En speciell känsla att kunna skriva på messenger, fortfarande helt anonymt, men utan att någon annan kan läsa.

Kram till er båda ?