Allterbra

Då har det kommit fram två funderingar, tänkte att ni oxå kan ställa era pinsamma frågor här.
Jag börjar:

1) Jag slutade dricka för en vecka sen, har i vanliga fall väldig stark sexlust.
Nu är den som bortblåst, vad hände?

2) Jag dricker 3-4l vatten varje dag, då jag läst att det ska va bra just nu.
Men jag pinkar knappt? Vart tar vattnet vägen ? ??

Nejlika

1) Känner ingen större skillnad där - så det är nog individuellt :) Men kroppen är med största sannolikhet fortfarande i obalans vad gäller signalsubstanser, det ger sig nog med tiden.

2) Nog inget du behöver oroa dig för. Kanske fortfarande lite abstinens och är varmare så du svettas mer? Sover oroligt och svettas på natten?

:) Jag minns inte hur det var med lusten sådär första tiden, men kan det inte bara ha att göra med att du är utmattad? Mycket för kropp o själ att hantera?
För mig har sex iaf blivit en helt annan galax sedan nykterheten. Det är som att varje gång är första gången, fast bra. Halleluja, hade ingen aning om att kroppen kunde känna så mycket. Så jag gissar att den kommer tillbaks!

Allterbra

Svaret på fråga ett är nog säkert att kroppen är utmattat och gör allt för att återhämta sig.
Ville nog mest bara höra att andra upplevd samma symptom, så jag inte är ensam...då låter det inte lika rolig/troligt längre ?

Ja Nejlika, det kan ju va så enkelt att jag svettas mer, inte för att jag märkt det..
Men jag gjorde ju mina svettiga nätter på sjukhus, nerdrogad..antar jag svettades som en gris när jag låg där och sov.
Jag vet hur det varit att bli nykter utan hjälp..då svettas man, skakar...ja ni kan ju allt det där ?

1. Ja den minskar för många, har jag läst här tidigare. Och jag har nu gått ner till en kanske mer ”normal” drift. Låg lite högt förr :)
2. Svettas troligen. Det går att svettas utan att det märks speciellt mycket om det går ut hyffsat jämt över kroppen. Det kan ju inte gå upp i rök. En del kan du säkert samla i kroppen.

Har just gett upp på en aw. Det var kul men jag kände mig jävligt klar och var typ först hem nu. Varför upplever man egentligen att tiden går så mkt fortare när man är full?

Nejlika

Kan det vara så att man till en början faktiskt bara helt enkelt har tråkigare när man är i miljöer där man tidigare drack? Jag upplever ofta nuförtiden att det är roligare (och tiden går fortare) då jag gör saker som inte är starkt kopplat till alkohol. Tar nog tid att omprogrammera hjärnan till att uppskatta pubar och dyl utan alkohol, så tänker iallafall jag.

Fibblan

..och för en del kan det ta mer än en vecka innan sexlusten är tillbaka..
Jag är fortfarande inte där, så som jag trivs och känner igen mig i, när det gäller den biten. Jag tänker som du Denhärgången, att det varit mkt för kropp och själ att hantera, och att det får ta sin lilla tid.. personligen är det verkligen olikt denna gång jag slutar. I höstas när jag höll upp 2-3 veckor, ersatte jag typ alkohol med sex. Så då var det mer än tidigare. Men denna gång har jag verkligen fått anstränga mig för att uppbåda kraft för det.
Och har antagligen varit mer observant på att inte ersätta ett beroende med ett annat.
Hursomhelst, nu är jag trött på att va trött, så jag har börjat käka rosenrot från hälsokost. Ska vara bra för både trötthet och sexlust..värt o prova tänkte jag. Och så bestämde jag mig för att åtminstone alltid ge mig en chans att förföras om initiativet kommer från annat håll..och att jag även själv tar initiativet, då och då även om jag inte känner mig så pigg på det från början. Lust föder ju lust sägs det..
Hoppas trenden vänder för dig också snart?. För egen del känns det som den är på väg att göra det ??.

Kram/
Fibblan ?

Allterbra

Helt klart tråkigare när man inte dricker, men man har det ändå helt klart mkt mkt bättre.
Rosenrot säger du, hmm har ett helt paket i köket.. tror jag bara tog ett piller av det paketet. Ska ta fram det och kolla direkt!
Nu har jag iofs ingen partner.. men ändå, man måste alltid va redo ?

Allterbra

Haha ja Fibblan, än så länge har jag bara kommit till promenader..
Men det närmar sig ??

En sak som jag tänkt på men knappt vågar närma mig: hur mycket märks det egentligen utåt att man dricker? Är det lätt eller svårt att avgöra om någon är berusad? (Var det helt uppenbart för alla, men ingen vågade konfrontera?)
Tycker för övrigt inte partner är en nödvändighet för fantastiskt sex ;)

Allterbra

Jag har inte reflekterad så mkt på just det, jag har bara utgått från att ingen ser eller vet. I mitt fall va det korrekt, ingen har märkt att jag varit salongsberusad mer eller mindre ett helt år. Visst alla har märkt att något är fel, men ingen hade gissad på alkoholen. Förutom min dotter på sexton år, hon hade tydligen koll och misstankar.
Klart det beror ju på hur onykter man är oxå, jag har alltid passat på att nå toppen precis innan jag ska sova och då sov redan alla andra i huset.

Jag tror det märks mycket mer än man anar. Kanske inte alla förstår, men dom närmsta är det nog mycket svårt att dölja nåt för. För mig är det så att mina två barn (en dotter på 27 som har egen familj) och en hemmaboende 22-årig son märker DIREKT om jag har druckit. Dottern kan till och med avgöra bara genom att läsa sms från mig (om jag druckit). Även om sms:et är helt logiskt, rättstavat och i övrigt helt korrekt. För att inte tala om att hon hör det så fort jag öppnar munnen om vi pratar i telefon. ?
Sonen har en näsa som märker så fort jag druckit en klunk! Han känner lukten direkt! Finns inget sätt jag skulle kunna dölja om jag dricker för honom! Han är hemma mycket, när han inte är ute och reser. Och när han väl är hemma så finns det inte en möjlighet att jag skulle kunna dricka ens en MUN vin utan att han reagerar...

Jag känner direkt på doften när jag kommer innanför dörren att det finns alkoholångor. Ytterst litet behövs. Jag märker det också på att personen är lite förändrad. Om man inte själv dricker är det här enkelt.

Allterbra

Jag fattar att det luktar av vin och sprit.
Men i mitt fall va det folköl, det kan väl inte alla lukta så fort man öppnar dörren ? ?

Allterbra

Jag fattar att det luktar av vin och sprit.
Men i mitt fall va det folköl, det kan väl inte alla lukta så fort man öppnar dörren ? ?

Vill bara säga att jag smög i flera år utan att min man märkte något. Drack ur vintetrorna eller plastflaskan med vodka i garderoben i princip varje dag. Han fick en chock när jag berättade. Visst kan han i efterhand få en förklaring till en del händelser, men när det pågick var det så främmande att jag skulle kunna dricka på vardagarna att han inte kopplade en enda gång. Medberoende kanske ni tänker, men nej, inte ens det stämmer in på honom. Vill dock säga att jag tror att det är ovanligt att partnern är helt ovetande. Det handlar till viss del om hur känslig och mottaglig man är. Det omvända skulle aldrig kunnat inträffa, jag hade märkt direkt.